gittigidiyor

Evler tahliye edildi, karayolu ulaşıma kapatıldı

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nde sabah saatlerinde çıkan yangın devam ederken, rüzgarın yön değiştirmesi ile Silifke ilçesine bağlı Hırmanlı Mahallesi'ne sıçradı. Akşam karanlığına kadar helikopterler havadan, arazöz ve yangın ekipleri yangına müdahale ederken, rüzgarın etkisi ile ekipler yangını sürdürmekte zorluk çekiyor.



Dik yamaçlardan aşağı süzülen yangın yerleşim yerlerini de tehdit ederken, Silifke Jandarma ekipleri Hırmanlı Mahallesi'nde ve Sığırcık mevkiinde ikamet eden vatandaşları tedbir amaçlı tahliye etti. Arazözlerin yanında Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı iki adet TOMA yangın söndürmek için Hırmanlı mahallesine geldi. Yangın rüzgarın da etkisi ile şiddetini sürdürüyor. Hırmanlı Mahallesinin giriş ve çıkışlarında Jandarma ekipleri güvenlik gerekçesi ile yolu trafiğe kapattı.

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok yaptığı açıklamada, "Gülnar’da başlayan yangın Silifke ilçemizdeki Hırmanlı Mahallemize sıçradı. Hırmanlı ve Sığırcık mevkiindeki evleri tedbir amaçlı boşalttık. Vatandaşlarımızı güvenli bölgelere sevk ettik” dedi.

215435948-10ca3601-02d2-4344-b29c-e1f475d47f7846134679.jpg


KARAYOLU KAPATILDI​

Söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam eden yangın, Silifke ilçesindeki Hırmanlı Mahallesi sınırına ulaştı. Bölgedeki bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yangın nedeniyle Mersin-Antalya D-400 karayolu ulaşıma kapatıldı.

Öte yandan, söndürme çalışmalarına katılmaya giden bir arazöz Delikaya Mahallesi'nde şarampole devrildi. Kazada yara almayan arazöz sürücüsü kendi imkanıyla araçtan çıktı.

Ekipler, yangının Mersin-Antalya kara yoluna ulaşmaması için yoğun çaba gösteriyor.



TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA​

Tarım ve Orman Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Mersin ili Gülnar ilçesi Büyükeceli mevkiinde saat 07.13’te başlayan orman yangınına saat 07.20 itibarı ile ilk müdahale yapılmıştır. Yangını kontrol altına alma çalışmaları; 11 uçak, 29 helikopter (9 adet Milli Savunma Bakanlığı, 5 adet İçişleri Bakanlığı Rezerv Güç), 138 arazöz, 15 dozer ve 850 personel ile devam etmektedir. Orman yangınında 5 Orman Genel Müdürlüğü personeli yaralanmış olup, tedavileri yapılmak üzere sağlık kurumlarına sevk edilmiştir.

7 Eylül 2022 tarihinde ülkemiz genelinde 13 orman yangını, 9 kırsal alan yangını çıkmıştır. Bu yangınlardan 20’si kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları sürmektedir. Mersin/Gülnar ve Manisa/Soma’da çıkan orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmaları ise devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

ARAZÖZ KAZA YAPTI​

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Delikaya Mahallesi'ndeki orman yangınına müdahale sırasında arazözlerden biri, şarampole devrildi. Araçtan kendisi çıkan sürücü, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Ekipler ise bölgede yangını kontrol altına alabilmek için çalışmalarına devam ediyor.
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,082
Tepkime puanı
467
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Bı orman yangınlarından çektiğimiz bitmedi ne yazık ki.
Tabii işin içinde az da olsa kasıt ve bilinçsizlik de vardır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst