gittigidiyor

Excel'de Sayılar Para Birimine Nasıl Çevrilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Excel'de Sayılar Para Birimine Nasıl Çevrilir?[/h][h=2]Microsoft Excel’de çalışan kişiler para birimleri üzerinden işlem yapmak için sayı hücrelerini para birimine çevirmelidir.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
excel-de-sayilar-para-birimine-nasil-cevrilir.png
Microsoft Excel, farklı işler yapılabildiği gibi kişilerin paralar üzerinden yapacağı işlemlerde para birimine çeviri yapılması gerekmektedir. Bu konuda tek bir hücre dahi para birimine özel olarak çevrilebilmektedir. Ayrıca kişiler istediği sütun ya da satırları da tamamen para birimine çevirme imkanına sahiptir. Bu bakımdan kişilerin çeviri işlemlerini nasıl yapacağını öğrenmesi yeterli olacaktır.
Para birim olarak biçimlendirilecek hücreler için kişilerin bu konuda ilk olarak para birimine çevrilecek hücre, sütun ya da satır seçilmelidir. Ardından ise giriş sekmesindeki sayı grubuna geçiş yapılmalıdır. Buradan biçimi finansal sayı biçimlendirme yapmanız ile birlikte kolay bir şekilde işlemler yapılmış olacaktır.
1(186).jpg

İsteyen kişiler daha detaylı bir şekilde işlem yapılması için finansal sayı biçimlendirme düğmesi ile detaylara erişilmelidir.
2(133).jpg

Bu bölümde ise para birimi ile ilgili daha detaylı ayarlamalar yapabilirsiniz.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst