gittigidiyor

Expoler Serisi Arıza Notları:

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi


ALINTI:




EXPLORER ARIZA NOTLARI

1- Cihaz Açılıyor Fakat Hemen Kapanıyor

Bir seri cihazda tunerde kullanılan reçineden dolayı çalışan makine bir müddet sonra benzeri sıkıntılar çıkartabiliyor.
Tunerin altının tinerle yıkanması lazım.
Birde ters yada bacakları kayık takılan bir entegre var.
93V434Z


2- UK Beliri Bir Mesafeden Sonra Çekmiyor

Cihaz uk 2m ileriden çekmiyor şikayeti ile geldi.UK değişti olmadı, Alıcı göz değişti olmadı. Sonunda firmada ön panel camı değişti sorun çözüldü.Yani cihazda veya uk da teknik problem yok.Aynalı cam kalın gelmiş.!!!

3- Cihaz Modül Yakıyor

Modül entegresi kısa devredir



4- Ayar Karışıklığı

Explorer cihaz kullananların ,cihazın kullanımını merak edip ayarlarıyla oynadıklarına( ki son derece normal karşılanmalı) görüntü alamama, kanalların bazılarının kaybolması vb. birçok şikayetle servis için yollara düştükleri görülmekte…..Bu durumlarda hiç evinizden çıkmaya gerek yok. Menü > kulanıcı ayarları > kanal koruma > OK > menü > ayarlar > fabrika ayarları > menü > kullanıcı ayarları > kanal çağırma > OK Fabrika ayarlarına dönüş ya da yeni yükleme yapıldığında emu aktive edilmelidir. Menü > kanal kilidi > 3453 > esc





Ve…………………………Son bir hatırlatma………………………………………………………


Dostlar, marka ve model farketmeksizin Digital Uydu cihazlarını arızalı diye getiren müşterilerimde, ekseri LNB izolasyonunun iyi yapılmaması veya başka nedenlerle tuner bölümünden cihaza su girişi hadisesi büyük boyutlara ulaştı.(Günde 2-3 cihaz felaket)
LNB den, diseq yukarıda ise dıseq den veya kablodaki bir çatlaktan boşluğa giren su, tunerin ürettiği akım sayesinde zamanla suyu içeri doğru çekiyor.Bir süre sonra tunerden içeri oradan da borda iniyor.Tuner kapağı açıldığında su girişini çok net görebilirsiniz.Tabi bu durumu müşteriye anlatmak biraz zor oluyor.Su girmiş denildiğinde üzerinden dökülme harici bir yol olabileceğini düşünemiyor haliyle..(Temizlik yapan ablaların cihazı ıslatmaları, çocukların oyunları, hatta içerisine çorba ve kahve dökülen veya toka, bozuk para gibi maddeler sokularak zarar verilen cihazları izah etmek daha kolay da!!!! Ancak tuner girişinin hem içerden hem de dışardan oksitlenmesi ve paslanması bir nebze olsun problemi anlamalarını sağlıyor.Bu defa da başlıyorlar cihazı kurana ''Ya montörün suçu olmayabilir'' desek de adam söyleyeceğini söylemiş oluyor.
Sadece tuner hasar gördü ise çıkan masraf nispeten az olmakla birlikte, su borda inmiş flash ve işlemciye zarar vermişse veya iç yolları hasar uğratmışsa komple bord değişimi ve yeni bir cihaz fiyatı ile karşı karşıya kalıyor kullanıcı.Zira bu arıza garanti kapsamı dışında tutuluyor.
50 kuruşluk bir elektrik bandından 20 cm kullanmaktan kaçınmak kimi kere bu sonucu doğuruyor işte dostlar.
LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN
Montaj yapan teknik arkadaşların, izolasyon işlemini dikkatli yapmalarını rica eder, cihaz kullanan tüm dostların kar ve yağmurlu havalarda, tesisatlarını kontrol etmelerini öneririm.



Su girişinin tunere ve borda verdiği hasar aşağıda görülmekte.....




Saygılar.............
Bunun için de cihazın servise bir uğraması gerekiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst