gittigidiyor

F1 Türkiye GP'de şampiyon Hamilton

kaptan-8

Vip Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
5,987
Tepkime puanı
1,000
Puanları
113
Konum
TR
Formula 1 DHL İstanbul Grand Prix'nde Lewis Hamilton 7’nci kez Dünya Şampiyonu oldu.

hamilton-kupa-15kasim.jpg


Yarışı, Racing Point takımının Meksikalı Pilotu Sergio Perez ikinci, Ferrari’nin Alman Pilotu Sebastian Vettel üçüncü oldu.


Sıralama turlarında yoğun yağmur nedeniyle dün iyi bir zaman yapamayan Mercedes’in İngiliz Pilotu Hamilton, 6’ncı sıradan çıktığı 58 turluk İstanbul Grand Prix’ini 1’nci sırada tamamlayarak şampiyonada rakibi ve takım arkadaşı Valtteri Bottas’ın önünde 7’nci kez Dünya Şampiyonu oldu. Hamilton bu sonuçla, Michael Schumacher’ın rekorunu İstanbul’da egale etmiş oldu.


İngiliz pilot Hamilton, 37’nci turda lider Stroll’ün pitstop yapmasının hemen ardından Racing Point takımının diğer pilotu Perez’i geçerek liderliğe oturdu. Hamilton 46’ncı turdaysa takım arkadaşı Valtteri Bottas’a da tur bindirdi.


Grand Prix'nde pole pozisyonu alan Racing Point’in Kanalı Pilotu Lance Stroll sürpriz bir pilotajla pole pozisyonunda çıktığı yarışı 10’ncu sırada tamamladı.


10’ncu turdan sonra kuruyan zeminde hızlanan pilotlar podyum için mücadele ederken, antrenman ve sıralama turlarının en başarılı pilotu ve 2’nci cepten start alan Red Bull’un Hollandalı pilotu Verstappen, 3’ncü götürdüğü yarışta speen atarak arka sıralara düştü. Ancak Hollandalı pilot yarışı 6’ncı sırada bitirebildi.


Şampiyonaya 27 Kasım’da yapılacak Bahreyn Grand Prix’i ile devam edilecek.


tr.beinsports.com
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst