gittigidiyor

Facebook Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Facebook Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Günümüzde 7’den 70’e birçok insanın tercih ettiği Facebook sosyal ağların belki de en popüler ve en vazgeçilmez olanıdır. Yıllardır görüşülmeyen arkadaşları bulma, her an çevrenizle iletişim kurma, yaşanılan güzel anları paylaşmak gibi birçok özelliği olan Facebook hakkında tüm bilgiler


Click here to view the original image of 932x336px.
facebook_nedir-1110x400.jpg

Hiç kuşkusuz sosyal ağlar içerisinde Facebook’un yeri ayrıdır. Çünkü her yaştan, her kesimden, her eğitimden insana hitap eden bu kapsamlı sitede herkes için bir şey bulunmaktadır.
Basit kullanımı ve güncelleştirmeleriyle pek çok kişi tarafından aktif olarak kullanılmakta olan Facebook’un kullanıcı sayısı giderek artmaktadır.
Facebook sayesinde tüm arkadaş çevreniz ve ailenizle iletişim halinde olmanız mümkün. Eğer onlar da bu siteyi sizin gibi aktif bir şekilde kullanıyorsa, her an birbirinizden haber alabilirsiniz. Kullanımı oldukça da basit olan Facebook mobil cihazlar, bilgisayarlar ve tabletler tarafından desteklenmektedir.
Mesajlaşma, fotoğraf ekleme, video paylaşma gibi özellikleri olan Facebook’un en güzel yönlerinden biri de etkinlik kısmıdır. Doğum günü, parti, herhangi bir kutlama, eylem, toplantı hatta düğünlerde bile artık herkesi tek tek arayıp davet etmenize gerek yok. Çünkü Facebook’un etkinlik özelliği ile bir davetiye hazırlayıp tüm arkadaş listenize gönderebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Facebook Nedir?

Facebook, günümüzde en çok tercih edilen sosyal paylaşım sitelerinden biridir. 4 Şubat 2004 tarihinde Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur. İlk önce Harvard Üniversite’sinde eğitim gören öğrenciler için kurulmuş olan Facebook zaman içinde Boston çevresinde bulunan okullara ve kısa bir süre içinde de tüm coğrafyaya yayılmıştır.
11 Eylül 2006’da açılmış olan Facebook, 31 Ağustos 2013 tarihinde yapılmış istatistiklere göre dünyada en çok ziyaret edilen 2.site olarak belirlenmiştir. Siteyi en çok kullanan ve ziyaret eden ülkeler ise ABD, Mısır, Panama, Norveç, Türkiye ve Avustralya olarak değişim göstermektedir.
Facebook Nasıl Kullanılır?

Kullanımı oldukça basit olan Facebook’ta bulunan bazı özellikler aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır.




  • Fotoğraflar: Bu uygulamayla kullanıcıların kendi arasında fotoğraflarını, arkadaşlarını ve kendilerini de etiketleyerek sunabilme imkânı bulunmaktadır. Yaşanan bazı gizlilik sorunları sebebiyle Facebook fotoğrafların görüntülenmesi üzerinde bazı sınırlamalar getirmiştir. 2007 Ağustos ayı itibariyle Facebook’ta bulunan fotoğraf sayısı 31.31 milyar olarak belirlenmiştir. Kullanıcı sayısıyla birlikte değerlendirildiğinde kişi başı 31 fotoğraf gibi bir değer çıkmaktadır. Facebook üzerine yüklenen fotoğraflar herkes tarafından görülebilmektedir ancak gerekli ayarlamaların yapılmasıyla istenen kullanıcılar ya da hiçbir kullanıcı tarafından görüntülenmemesi gibi seçeneklerle de düzenlenebilmektedir.
  • Hediyeler: Şubat 2007 tarihinde Facebook’un gerçekleştirdiği bir uygulamadır. Bu uygulama ile kullanıcılar birbirlerine çeşitli küçük ikonlardan oluşmuş hediyeler gönderebilmektedir. Apple tasarımcısı Susan Kare tarafından tasarlanmakta olan bu ikonlardan oluşan hediyeleri kullanıcıların gizli ya da açıkça verme imkânı bulunmaktadır. İstenmesi durumunda kullanıcılar hediyelerini profillerinde de gösterebilmektedir. Kullanıcılar hesaplarının açılmasıyla birlikte ücretsiz bir hediye verme hakkına sahip olmaktadır. Bu aşamadan sonraki hediyeler için 1 dolar ücret alınmaktadır.
  • Dürtme (Poke): Bu uygulama ile bir kullanıcı diğer bir kullanıcıyı dürterek diyalog kurabilmektedir. Bu işlem bazen merhaba anlamına da gelse aynı işi yapmakta olan X Me ve Super Poke gibi bazı Facebook uygulamaları da vardır. Bu uygulamalarla dürtme işlemi değişik varyasyonlarla yapılabilmektedir.
  • Etkinlikler: Etkinlik uygulamasıyla kullanıcıların arkadaşlarıyla belirli buluşmalar oluşturması ve diğer kullanıcıların da bu etkinlere PSVP’leri bildirmelerine imkân vermiştir. Birçok doğum günü, düğün, imza günleri gibi organizasyonlar bu uygulama sayesinde oldukça rahat duyurulabilmektedir.
  • Video: Video uygulamasıyla Facebook kullanıcılarının birbirlerine YouTube ve buna benzer sitelerde bulunan videoları göndermeleri ve bununla birlikte özel mesajlarla birlikte video kameralarla görüntü kaydederek bunları mesaj olarak göndermeleri sağlanmaktadır.
  • Uygulamalar: 24 Mayıs 2007 tarihinden itibaren Facebook Platform adı verilen altyapı ile geliştiricilerin Facebook’la etkileşimli olarak uygulamalar yaratmasına imkân sağlanmıştır. Bu uygulamalar Facebook API ile birlikte kolaylıkla geliştirilebilmektedir. 11 Ekim 2007 tarihinden itibaren Facebook üzerinde 5500’den fazla uygulama bulunmaktadır.



Facebook Ne İşe Yarar?

Facebook’un amacı kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurabilmelerini ve bilgi alışverişinde bulunabilmelerini desteklemektir. Bu süreçte tercih edilecek olan uygulamalar ise sayfanın kullanılma düzeyine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Eklenen uygulamalarla birlikte kullanıcıların keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak oyunlar bulunmaktadır.
Pek çok kişi tarafından beğenilen bu oyunlarla birlikte site üzerinde geçirilen vakit artmıştır. Kullanıcıların uzun zamandır görüşemedikleri arkadaşlarıyla iletişim kurmalarına, birbirlerini bulmalarına zemin hazırlayan Facebook pek çok dil desteğine sahiptir. Çeviriler uygulamasıyla birlikte Çekçe, Almanca, geleneksel Çince, basitleştirilmiş Çince, Hong Kong Çincesi, Fince, Danca, Fransızca, Felemenkçe, Galce, İsveççe, İspanyolca, İtalyanca, Katalanca, Japonca, Lehçe, Korece, Brezilya Portekizcesi, Bokmal Norveççesi, Türkçe ve Rusça mevcut olan dillerdir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Facebook Video Kısmında HTML 5'e Yer Verecek[/h][h=2]Artık kullanım oranı gitgide yok olacağı kadar azalmaya başlayan Flash Player için Facebook’ta vazgeçerek HTML 5’e yöneldi.[/h]
facebook-video-kisminda-html-5-e-yer-verecek.jpg
Geride bıraktığımı yılların en beğenilen ve en yoğun bir şekilde kullanılan Adobe üretimi Flash alt yapısıyla artık tercih edilmemeye ve yerini de HTML 5 gibi çok daha verimli bir açıdan yapıya bırakmaya başladı. İlk büyük adımının YouTube’un Flash’un yerine HTML5 oynatıcı kullanmasıyla düşünebileceğimiz sistem üzerinde tüm büyük firmalar Flash desteğini ortadan kaldırılan Facebook’ta uzun süredir kullanmak olduğu video oynatıcısında artık Flash Player yerine HTML 5 kullanacak.
Yapılan duyuru üzerinde 'Varsayalın Olarak’ HTML 5’e geçiş yaptığını açıklayan Facebook’un bu sözünden isteyenlerin Flash olarak kullanabileceğini de anlıyoruz. Ek olarak güvenlik konusun da başarılı olduğu tarayıcı ile işletim sistemini fark etmeden rahatlıkla çalışabildiği için HTML 5 çok daha başarılı işler sağlıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir ?[/h][h=2]Bu yazımızda facebook hesabınızı kalıcı olarak nasıl kapatabilirsiniz? Bunu cevaplayacağız.[/h]
facebook-hesabi-kalici-olarak-nasil-silinir.jpg
Facebook hesabınızı çeşitli sebeplerden dolayı kapatmak istiyor ve muhtemelen nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz. Facebook hesabınızı silmeden önce bilmelisiniz ki bu işlemin geri dönüşü yoktur. Kızgınlık, öfke gibi sebeplerden dolayı bu kararı verdiyseniz bir daha düşünmenizde fayda olacaktır.
İlk olarak hesabınızı silmeden önce hesabınızdaki uygulamaları da silmeniz gerekmektedir. Bunun yapılmasının sebebi ise facebook’un hesap silme işleminden itibaren 2 hafta boyunca hesapta bir etkileşim olmasını istememesidir.
Facebook uygulama ayarlarına girdikten sonra kullandığınız uyguamalar listelenecektir. Listelenen uygulamaların yanında çıkan x işareti ile bunları kaldırmalısınız.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
facebook.jpg
Apple’ın 16 GB iPhone modelli üretme ısrarını iPhone 6s ile devam ettirmesi ilk etapta çok eleştirilmişti. Ancak Apple, 16 GB iPhone’un hafıza açısından yeterli olması için iOS 9 ve iCloud ile çeşitli hamleler yaptı.iCloud sayesinde fotoğraf ve videoları bulut hizmetinde depolayabiliyor,iOS 9 ile gelen uygulama bölme özelliği sayesinde App Store’dan indirilen uygulamalar sadece iPhone modeli ile uyumlu olan dosyaları barındırıyor böylelikle hafızadan tasarruf edilebiliyor.
Bildiğiniz gibi internet bağlantısı ile çalışan içerik odaklı uygulamalar kullandıkça önbellekten dolayı kapladığı alan artabiliyor. Çoğu geliştirici uygulamalarında önbellek temizleme seçeneğine yer veriyor. Önbelleğitemizle özelliği sayesinde uygulama ilk yüklendiği boyutuna geri dönüyor. Bu seçeneğe yer veren uygulamalardan biri de Facebook. Bu haberimizde kullandıkça kapladığı alanı artan Facebook uygulamasının önbelleğini nasıl temizleyeceğinizi ve uygulamanın ilk indirdiğiniz boyutuna nasıl geri döndüreceğinizi anlatıyoruz.
[h=2]Adım adım Facebook önbellek temizleme[/h]1.Adım: Facebook uygulamasını açın. Aşağıda yer alan sekmede “Diğerleri” bölümüne tıklayın.
2.Adım: Diğerleri bölümünden "Ayarlar" seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkan pop-up ekranında “Hesap Ayarları” seçeneğine tıklayın.
facebook-iphone.jpg

3.Adım: Hesap ayarlarında “Tarayıcı” seçeneği yer alacak. Tarayıcı seçeneğine tıklayın.
4.Adım: Tarayıcı seçeneğine tıkladıktan sonra “Verileri Temizle” bölümü açılacak. Bu bölümde Verileri Temizle diyerek Facebook önbellek dosyalarını silebilirsiniz.
facebook-iphone-1445119648.jpg



 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=3]Popüler sosyal ağ Facebook'un otomatik video oynatma özelliğini pek çok kullanıcı sevmiyor. Peki, Facebook otomatik video oynatmayı kapatma nasıl yapılır?[/h]
00-facebook-1443441891.jpeg
En popüler sosyal ağlardan biri olan Facebook, otomatik video oynatma özelliği ile pek çok kullanıcısının beğenisini kaybetti. Ancak Facebook'unotomatik video oynatma özelliği kapatılabilir. Peki, Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılıyor?
facebook-hesabini-silme-shifdelete-net.jpg
Facebook Hesabı Nasıl Silinir?Facebook hesabınızı belirli sebepler nedeniyle kapatmak isteyebilirsiniz. Facebook hesabını...


[h=2]Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılır?[/h]Otomatik video oynatma işlemini sadece masaüstünde değili mobil cihazlarda da yapabilrisiniz. Bu nedenle Facebook otomatik video oynatma kapatmayı masaüstü ve mobil cihazlar için ayrı ayrı açıklıyoruz.
[h=3]İnternet sitesinde otomatik video oynatma kapatma[/h]Eğer Facebook'a internet tarayıcınız ile bağlanıyorsanız, otomatik video oynatmayı kapatmak için ilk olarak aşağıdaki bağlantıya tıklayarak,Facebook video ayarlarını açın.
[h=4]:: Facebook video ayarları için tıklayın.[/h]
2015-09-28-20_23_51-video-ayarlari.png

Daha sonra açılan ayarlarda yapmanız gereken, videoları otomatik oynatseçeneğini kapalı olarak ayarlamak. Artık videolarınız otomatik oynatılmayacaktır.
[h=3]Android ve iOS uygulamalarında otomatik video oynatma kapatma[/h]Akıllı telefon ve tabletlerinizde kullandığınız Facebook uygulamalarında ise uygulama ayarlarını açıp, videoları otomatik oynat seçeneğini yine kapalı olarak ayarlamanız gerekiyor.
facebook-autoplay.jpg

Bu işlemlerin sonucunda hem masaüstü hem de mobil cihazlarınızdaotomatik video oynatma özelliğini kapatmış olacaksınız.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
fb-messenger.jpg
En sık kullandığımız sohbet proğramlarından birisi olan Facebook Messenger ilginç bildirim sesi ile zaman zaman hepimizi rahatsız etmekte. telefonunu sessize alan kişiler ise zaman zaman gelen çağrıları kaçırabilmektedir.
Peki, bunun yok mu bir çaresi?

Facebook Messenger Nasıl Kapatılır?
Akıllı telefonunuzda Messenger uygulamasını açın ve karşınıza kişi listesiniz gelsin.
screenshot_2015-06-08-06-59-51.png

Daha sonra yukarıda en sağda bulunan Ayarlar sekmesine tıklayın.
screenshot_2015-06-08-07-07-18.png

Çıkan ekranda Bildirimler ve Sesler sekmesine tıklayın. En üstte yer alan butona tıkladığınızda artık kimse sizi Messenger'dan rahatsız edemez.
screenshot_2015-06-08-06-59-58.png

Bu konuyla ilgili oldukça fazla soru aldığımız için böyle bir içerik oluşturmanın özellikle internet konusunda deneyimsiz. olan okuyucularımıza faydalı olacağını düşündük...
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
000-1421836973.jpg
Popüler sosyal ağ Facebook'ta her gün milyarlarca paylaşım yapılıyor ve bu paylaşımların milyonlarcası hiç beğenilmiyor. Bu sorunu çözmek içinse pek çok kullanıcı Facebook beğeni hilesini aramaya koyuluyor. Peki, Facebook beğeni hilesi nasıl yapılıyor? İşte detaylı anlatım ile Facebook beğeni hilesi.
1-1417619736.jpg
Facebook Arama Geçmişi SilmeFacebook, farkında olun ya da olmayın, yaptığınız tüm arama işlemlerini kayıt altına alıyor....


Tabi ki konumuzun başlığında belirttiğimiz hile yaparak paylaşımlarımızı beğendirebiliriz. Peki, Facebook beğeni hilesi nasıl yapılıyor?
Facebook Beğeni Hilesi nasıl yapılır?

Hile yapmak için ne gibi araçlara ihtiyacımız var? Hile üvenli mi? gibi milyonlarca soru akıllarda dolanıyor. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden sorularınızı cevaplayalım.
Nasıl yapılıyor?

Beğeni hilesi için Facebook yardım topluluğunda yaptığımız araşitırmalar ile önemli bilgiler elde ettik. Esasında Facebook beğeni hilesi diye bir şeyin tam olarak var olmadığını söyleyebiliriz. Yani, Facebook'ta istediğimiz kişilerin paylaşımlarımızı beğenmeye zorlamamız mümkün değil.
Güvenilir değil

Facebook beğeni hilesi için çeşitli sitelerde token yolu ile beğendirmeyapmak mümkün. Ancak bu sitelere üye olmak güvenli olmadığı için önermiyoruz.
Ayrıca bu sitelerde yaptığınız beğendirme işlemleri sonucunda, sizde tanımadığınız kişilerin paylaşımlarını istemeden beğeniyorsunuz.
Daha açık söylemek gerekirse, bu tip sitelerde sisteme üye olanların tamamı, birbirinin paylaşımlarını beğenmeye zorlanıyor. Yani Facebookbeğendirme hilesi güvenli olmadığı gibi kullanması mantıklı görünmeyen bir yöntem.
Facebook hesabınız kapanabilir!

Ayrıca Facebook'ta, beğeni hilesi yapanları tespit ettiği takdirde hesapları banlayabiliyor ya da belirli bir süre boyunca dondurabiliyor.
Bu nedenle hesabınızın güvenliği için doğru olan, paylaşımlarınızın beğenilebilirliğini arkadaşlarınıza bırakmanız ve güzel içerikler paylaşmaya devam etmeniz olacaktır.
 
Son düzenleme:

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
facebook-paylasimlari-kaydetme-1.jpg
Facebook’da gezinirken paylaşılan pek çok içeriği beğenebiliyoruz. Kimi zaman videoları, kimi zaman capsleri ve çok daha çeşitli içerikleri beğenebiliyoruz. Peki, beğendiğimiz içerikleri, öylece bakıp geçecek miyiz?
Tabi ki hayır! Facebook, beğendiğimiz paylaşımları kaydetmemize olanak sağlıyor. Bunu yapabilmek için ilk adımda Facebook oturumumuzu açıyoruz ve ana sayfada güzel içerikler aramaya başlıyoruz.
[h=3]Kaydetme[/h]Beğendiğimiz bir içerik bulduktan sora, paylaşımın hemen sol üst bölümünde yer alan butona tıklıyoruz. Daha sonra seçenekler arasındaki“...” içeriğini kaydet seçeneğine tıklıyoruz.
facebook-paylasimlari-kaydetme-2.png

[h=3]Kaydedilen Paylaşımları Görüntüleme[/h]Beğendiğimiz paylaşımları kaydettikten sonra görüntülemek için Facebook ana sayfasına geri dönüyoruz. Daha sonra sol menüde “Kaydedilenler”seçeneğine tıklayarak kaydettiğimiz paylaşımları görebiliyoruz.
facebook-paylasimlari-kaydetme-3.png

[h=3]Kaydedilenler Menüsü[/h]Kaydedilenler menüsünü açtığınızda basit bir panel bizleri karşılıyor. Özellikle Bağlantılar, Yerler gibi sekmelerin olması nedeniyle kullanım son derece kolaylaşıyor. Burada kaydettiğiniz içeriklere ulaşmanız son derece kolay.
facebook-paylasimlari-kaydetme-4.png

Gördüğünüz gibi beğendiğimiz Facebook Paylaşımlarını kaydetmeniz çok kolay. Ancak öyle her paylaşımı da kaydetmemenizi öneririz. Çünkü çok fazla kaydedilen içerik nedeniyle eski paylaşımlara ulaşmanız mümkün olmayabilir
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
baslik-facebook-reklam-yayinlama.png
Sosyal medya üzerinde milyarlarca kişiye erişilebiliyor. Bu nedenle dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook’ta reklam yayınlamak isteyebilirsiniz. Eğer reklam yayınlama hakkında bilginiz yoksa ya da reklam yayınlamaya çalışırken, bazı bölümlerde ne yapacağınızı bilmiyorsanız, rehberimizi okuyarak reklamınızı yayınlayabilirsiniz.
Facebook Reklamlara Giriş

Reklam oluşturmaya giriş için ilk olarak sağ üstteki aşağı ok işaretine tıklıyorsunuz. (Oturum kapatma bölümü) Oradaki “Reklam ver” seçeneğine tıklayarak, reklam verme bölümüne ulaşıyoruz.
reklam-tur-facebook-reklam-yayinlama.png

Reklam Türü Seçme

Reklam verebilmek için reklam türü seçmeniz gerekiyor. Biz “Sayfa Beğenmeleri” ile devam edeceğiz. Ancak sizlere diğer seçenekler hakkında da bilgi verelim.
Sayfa Gönderisi ile Etkileşim: Bir gönderinizin reklamını yayınlama.
Sayfa Beğenmeleri: Sayfanızın reklamını yayınlama. (Detayları yazımızın devamında göreceksiniz.)
İnternet Sitesine Tıklamalar: Web sitenize trafik sağlamak için reklam yayınlama.
İnternet Sitesi dönüşümleri: Web sitenize üye veya e-ticaret sitenize satış yapmak için reklam yayınlama.
Uygulama yüklemeleri: Uygulamalarınızın kullanıcı sayısını arttırmak için reklam yayınlama.
Uygulamayla Etkileşim: Uygulamalarınızı daha geniş kitlelere duyurmak için reklam yayınlama.
EtkinlikYanıtları: Facebook’daki etkinliğinizi daha geniş kitlelere duyurmak için reklam yayınlama.

Teklif Alımları: Facebook tekliflerinizi tanıtmak için reklam yayınlama.
Video Görüntüleme: Videolarınızı daha geniş kitlelerin izlemesi için reklam yayınlama.
Bu bölümde reklam türünüzü belirledikten sonra “Devam” butonu ile reklam hazırlıklarına devam ediyoruz.
sayfa-facebook-reklam-yayinlama.png

Görseller

Görseller bölümünde en fazla 6 adet resim seçerek reklamınızın görselliğini arttırabilirsiniz. Resimlerden biri sayfanızın kapağı olarak ayarlanır. Eğer isterseniz onu da kaldırabilir ya da hiç karışmadan sayfanızın kapak resmi ile devam edebilirsiniz.
Metin ve Bağlantılar

Bu bölümde reklamınızda yer alacak metni belirlemeniz gerekiyor. Etkileyici ve dikkat çekici metinler kullanmak her zaman daha geniş kitlelere duyurma için işe yarar.
Hedef Kitleyi Belirleme

Hedef kitle ayarlamasını yaparak, reklamını yaptığınız öğeyi hedeflediğinizkitleye duyurmaya çalışacaksınız. Burada konumlar ile hedeflediğiniz ülkeleri seçin. Yaş bölümünde hangi yaş gurubuna yönelik yayın yapıyorsanız, onu seçin ve devam edin.
Daha sonra hedeflediğiniz dili seçin. Seçtiğiniz dile göre reklamlarınız daha geniş kitlelere ulaştırılacak. Ancak burada reklam yaparken doğru dilleri seçmeniz önemli. Türkçe yayın yapan sayfa için türkçe ve İngilizce yeterli olacaktır. Rusça seçmenize gerek yok.
İlgi alanlarına geldiğimizde, tanıtımını yaptığınız öğenin asıl hedef kitlesini seçerek devam etmelisiniz. Bu bölümde hedefteki kişi sayısına değil, doğru hedef kitleyi seçerek devam etmeniz çok önemli. Biz teknoloji seçerek devam ediyoruz.
Davranışlar bölümünde daha çok kullanım şeklini belirliyorsunuz. Hedef kitlenize göre mobil cihazlar, dijital hareket ya da hangisi uygun ise onu seçin. Biz “Mobil Cihaz kullanıcısı” ile “Akıllı Telefon ve Tabletler”seçenekleri ile devam ediyoruz.
hedef-kitle-facebook-reklam-yayinlama.png

Hesap ve Kampanya

Hesap bölümünde ülkenizi, para biriminizi ve zaman diliminizi seçerek devam etmeniz gerekiyor. Biz normal olarak “Türkiye”, “Türk Lirası” ve“Europe/İstanbul” seçenekleri ile devam ediyoruz.
Kampanya bölümü gene olarak otomatik seçildiğinden bu bölümde özel olarak bir şey yapmanız gerekmiyor. Ancak isterseniz “Kampanyayı değiştir” bağlantısı ile kampanyayı değiştirebilirsiniz.
Reklam seti adı bölümünde hazırladığınız hedef kitleye bir isim vererek devam edin. Biz “TR – 13+” seklinde olduğu için bu şekilde devam ediyoruz.
Bütçe bölümünde ödeme yapacağınız para miktarını belirlemeniz gerekiyor. Plan bölümünde ise reklamın yayın süresini belirlemeniz gerekiyor. Plan bölümünde, ilk seçeneği seçerseniz reklam süresiz olarak yayınlanır, ikinci seçeneği seçtiğinizde ise belirlediğiniz zaman aralığında reklamınız yayınlanır. Reklamınızın yayın süresine göre yayın sonunda ne kadar ücret ödeyeceğiniz sizlere belirtilir.
Teklif Verme ve Yayına Başlama

Teklif verme bölümünde reklamınızın nasıl yayına alınacağını belirleyeceksiniz. Burada amacınıza göre istediğinizi seçebilirsiniz. Biz Sayfa Beğenmelerini amaçladığımız için “Sayfa Beğenmeleri için optimize et” seçeneğiyle devam ediyoruz. Ücretlendirme bölümünde ek bir şey yapmanız gerekmiyor, ayarlar vereceğiniz ücrete göre otomatik olarak yapılıyor.
Son olarak, tüm ayarlarınızı tam olarak yaptıysanız “Sipariş Ver” butonu ile reklamınızı onaya gönderebilirsiniz yada gene olarak yaptığınız ayarlara bakmak için “Siparişi gözden geçir” seçeneğini kullanabilirsiniz. Reklamınızda eğer Facebook kurallarına aykırı bir şey bulunmuyorsa, kısa sürede onaylama gerçekleşir.
son-facebook-reklam-yayinlama.png

Rehberimizde gördüğünüz gibi, Facebook’ta reklam yayınlamak fazlasıyla kolay. Ancak bazı bölümler anlaşılamadığı için kimi kullanıcılar ne yapacağını bilemiyor. Bu nedenle eğer biraz dikkatli olur ve tüm şartları gözden geçirirseniz, reklamınızı kolaylıkla yayınlayabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Facebook Arama Geçmişi Nasıl Silinir ?

Facebook yaptığımız tüm aramaları kayıt altına alıyor. Peki bu kayıtları nasıl silebiliriz ? Cevabı yazımızda.

facebook-arama-gecmisi-nasil-silinir.png
Sosyal medyanın başlangıç noktası ve dünyanın en çok kullanıcı kitlesine sahip arkadaşlık sitesi facebook’ta sizin yapmış olduğunuz bütün aramalar kayıt altına alınıyor. Bu sizin özelinize giren bir konu olduğu için canınızı sıkabilir ve silmek isteyebilirsiniz. Facebook’un tuttuğu arama geçmişi verilerini aşağıdaki adımları uyguladığınız takdirde rahatlıkla silebilirsiniz.
- İlk olarak facebook hesabımıza giriş yapıyoruz.
- Daha sonra aşağıdaki görselde olduğu gibi küçük ok işaretine tıklayarakhareketler dökümü seçeneğini seçiyoruz.
2-1417619824(2).jpg

- Ardından ise hareketler dökümü sayfasında aşağıda olduğu gibi sol taraftaki seçenekleri genişletebilmek için daha fazla olarak seçip genişletiyoruz.
4-1417619843(2).jpg

- Genişlettikten sonra ara seçeneğine tıklıyoruz.
5-1417619872(2).jpg

- Karşımıza gelen sayfa aşağıdaki gibi olacak. Bu sayfada arama kayıtlarını sil seçeneğini onaylarak tamamlıyoruz. Bu işlemlerin ardından arama geçmişiniz tamamen silinmiş olacaktır.
6-1417619887(2).jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Beklenen Canlı Fotoğraf Desteği Geldi![/h][h=2]Mobil cihazlarda akla gelen ilk isimlerden olan Apple, kullanıcılarına sunmuş olduğu son teknoloji ürünlerle dikkat çekmeyi yine başarıyor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde Live Photos yani canlı fotoğraf özelliği sunan Apple kullanıcılarının beklentilerini yine karşıladı. Apple'ın Live Photos özelliği artık Facebook'ta![/h]
beklenen-canli-fotograf-destegi-geldi.jpg
Bu yıl oldukça fazla yeni özellik duyurarak kullanıcılarını şaşırtan, bir yandan da onların ilgisini daha çok çeken sosyal paylaşım sitesi Facebook yeni eklediği bir özellikle iOS sistemli mobil cihaz kullanıcılarına adeta torpil yaptı diyebiliriz. Bu yıl Eylül ayında duyurulan Canlı Fotoğraf özelliği artık Facebook tarafından da desteklenmekte. Yalnız bu platform sadece iOS kullanıcıları için geçerli.
facebook_2015_logo.png

Canlı Fotoğraf özelliği geçtiğimiz haftalarda sosyal paylaşım sitesi olan Tumblr ile gündeme gelmişti. Tumblr'da iOS kullanıcılarına özel bir ilgi göstermiş gibi diyebiliriz. Çünkü Facebook'taki uygulamaya benzer bir özellik taşımaktaydı.
Fotoğrafları çekilirken Live Photos özelliği açıksa 1.5 saniye içinde çekildiğiniz fotoğrafları videoya dönüştürüyor.Toplamda ise 3 saniye süren bu hareketli görüntünün paylaşılabileceği platformların artması iOS kullanıcılarını sevindirdi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Facebook Artık Taksi Çağıracak![/h][h=2]Ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook hayatımıza bir yenilikle daha girdi. Facebook artık taksi çağıracak![/h]
facebook-artik-taksi-cagiracak.jpg
Facebook, Messenger uygulamasıyla artık kullanıcılarının akıllı telefonlarına Uber uygulamasını indirmesine veya sohbet oturumunu kapatmasına gerek kalmadan Uber araçlarını çağırmasına imkan sağlayacak. Son bilgilere göre Facebook Messenger'dan Ulaşım adı verilen yeni özelliğin şuanlık Amerika'nın bazı bölgelerinde test süreci olduğu bildiriliyor. Artık Messenger'dan size gelen bir adrese dokunduğunuzda Messenger uygulamasından Uber aracı talep edebileceksiniz. Ya da cihazınızın ekranındaki küçük araba simgesine dokunarak araç istediğinizi belirtebileceksiniz.
uber-facebook.jpg

Uber kısıtlı bir süreyle özelliği ilk kez kullanacaklar için 20 dolarlık bir kredi sağlayacağını belirtiyor. Uber şirketinin blog sayfasında görülen açıklamada araç çağırma ve ödeme işleminin bir mesaj göndermek kadar kolay olduğun belirtiyor.
Son bilgi olarak bu yeni özellikle Facebook Messenger içerisinde konuşmanız bölünmeden araç çağırabilecek, ödeme yapabilecek ve özel bir sohbet oturumuyla fatura alabileceksiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Facebook Yorumlara "Yazıyor" Eklentisi Geliyor[/h][h=2]Messenger üzerinde karşımıza çıkan “Görüldü” ve “Yazıyor” gibi ibarelere alışık olduğumu Facebook sürecinde bu durumu bir adım daha öne taşımayı hedefliyor.[/h]
facebook-yorumlara-yaziyor-eklentisi-geliyor.jpg
WhatsApp ve Facebook Messenger’ın “Görüldü” dramalaları herkesin çektiği bir konu. Fakat şimdi de işler biraz daha karışıyor Facebook tarafında artık paylaşmış olduğumuz tüm gönderiye o an yorum yazılıp yazılmadığın da göstermeye hazırlanıyor. Bu bağlamda test aşamasında olan bu güncelleme sayesinde paylaşmış odluğumu içeriklere anlık olarak yorum yazılıp yazılmadığını görebileceğiniz.
Yeni güncellemenin içeriği henüz bunlarla sınırlı değil. Yani yorumu yazmak olan kişinin de adını ilerleyen zamanlarda çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmiyor fakat Facebook bu gencelmemenin insanlar da anlık olarak konuşma hissini güçlendireceğini inanıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Artık İnternet Olmadan da Facebook'a Girebilmek Mümkün Olacak[/h][h=2]Facebook yapmış olduğu açıklamaya göre kullanıcılar artık internetin olmadığı veya zayıf olduğu ortamlarda paylaşımları görebilecek ve yorum yapabilecek.[/h]
artik-internet-olmadan-da-facebook-a-girebilmek-mumkun-olacak.jpg
Dünya üzerinde en çok kullanıcısı bulunun sosyal medya sitesi olan Facebook yaptığı bir duyuru ile kullanıcılarını sevindirdi. Yapılan duyuruda artık internetin bulunmadığı mekanlarda veya tünel, metro gibi internetin zayıf olduğu yerlerde kullanıcılar paylaşımlara rahatlıkla yorum yazabilecek. Facebook yeni çıkarmış olduğu uygulamayı “haber takviyesi” adı altında kullanıcılarına yeni bir duyuruda sundu.
Facebook’un yaptığı duyuruda yer alan açıklama şu şekilde: “Amacımız, insanların kendileri için en değerli hikayelerle bağ kurmalarına yardımcı olmaktır. Artık Facebook kullanıcıları, internetsiz ortamlarda veya internetin zayıf olduğu metro, tünel gibi yerlerde de habersiz kalmayacaklar.”
Şirket yetkilileri tarafınca yapılan açıklama doğrultusunda kullanıcılar internetin olmadığı yerlerde veya zayıf olduğu yerlerde paylaşımları görebilecek ve bu paylaşımlara yorum yapabilecek. Fakat bu yorumlar internet bağlantısının kurulması halinde görülebilecektir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Facebook Canlı Yayın Özelliğini Herkese Açık Hale Getirdi[/h][h=2]Dünya genlinde sosyal medya devi olarak karşımıza çıkan Facebook geride bıraktığımız yaz aylarında ünlüler için kullanıma çıkartmış olduğu canlı video yayınlarını şimdi de tüm kullanıcıları için hayata geçirmeyi planlıyor.[/h]
facebook-canli-yayin-ozelligini-herkese-acik-hale-getirdi.jpg
Facebook’un Meerkat ve Periscop’un bir anda popülerleşmenin hemen sonrasında böyle bir adım atması kaçınılmazdı. Fakat ilk etapta sadece “onaylanan” hesaplar için kullanıma çıkan özellik şimdi de tüm Facebook kullanıcıları için geliyor. Zuckerberg’in ürünü olan Facebook’da canlı videoları da diğer platformlara nazaran daha avantajlı olmasının nedeni de vidoların kaydedilip istenildiği zaman tekrardan izlenilmesi.
Yani Meerkat ve Periscope 24 saatin sonucunda videoları siliyor. Tabii yapmış olduğunu canlı yayını kendi isteyeceğine bağlı olarak silme hakkında saklı tutuyor. Tıpkı durum girer gibi tek dokunuşla oluşabileceğimiz canlı yayın seçenekleri şimdilik de Amerika’da küçük bir test gurubu tarafından kullanışla bile takın zamanda tüm kullanıcılar için kürsüye çıkacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Facebook Work Chat Uygulaması Yayına Çıktı[/h][h=2]Eğer bizim gibi bir teknoloji taraflı işiniz yoksa İş yerinizde Facebook kullanmanız pek hoş kullanılmıyor.[/h]
facebook-work-chat-uygulamasi-yayina-cikti.png
Hatta kimi firmalar ise Facebook kullanımı yasaklamaya kadar götürebiliyor. Bu sorunu da ortadan kaldırmak isteyen Facebook, Hatırlarsanız da bu yılın başında Facebook at Work isim iş odaklı servisini duyurmuştu. Sosyal medya devi şimdi de Facebook At Work ile uyumlu olan iş odaklı Facebook At Work ile uyumlu görev yapan iş odaklı sohbet uygulamasını yayınladı.
nexus2cee_unnamed-11%5B1%5D.png

Facebook Work Chat isimli uygulama, Tıpkı bağlı olduğu Facebook at Work servisi gibi çalışanları birbiriyle daha iyi iletişim kurmasını sağlıyor. Messenger’dan bağımsız olan uygulama kullanım açısından Messenger üzerinde farklı değil. Yazışma, Fotoğraf yada video gönderme grup sohbet gibi Messenger üzerinde yer alan tüm özellikleri Work Chat’te de mevcut durumda. Şimdilik olarak Android cihazlar için yayınlanan uygulamaya hemen mağazadan indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Facebook Yeni Fon Toplama Servisiyle KickStarter'ı Geride Bırakmayı Hedefliyor[/h][h=2]Facebook'ta bu zaman kadar gördüğümüz “Facebook’ta paylaşımı yapılan fotoğraflara göre beğeni bağış sonucunu destekliyor” gönderileri gerçek oluyor.[/h]
facebook-yeni-fon-toplama-servisiyle-kickstarter-i-geride-birakmayi-hedefliyor.jpg
Fon toplama sitelerinin önlenemez yükselişini de dikkatli bir aşından izleyenFacebook, Şimdi benzer bir sistemi de kendi bünyesine dahil ediyor.
Geride bıraktığımız haflarda paylaşmış odluğumuz Kickstarter’ın yükselişine ait olan grafiklerin esasında Facebook’tan böyle bir hamlenin geleceğini kaçınılmazdı. Facebook’un “interneti ele geçirme” projesinin de bir parçası olarak görebileceğimiz bu yeni bağış sistemi, Bir kez daha Facebook’un basit bir sosyal ağ olmanın da ötesine geçmek için istediğini de kanıtı.
Yeni duyurulan sistem üzerinde şimdilik kar amacı gütmeyen kuruluşlar için de geçerli olacak. Bu tarz bağış toplamaya eylemlerinde, Bağış yapanlar kendi haber kaynaklarında yapmış oldukları bağışı paylaşabilecek. Ek olarak da Facebook sayfasında girmeden de, “Bağış Yap” butonuyla paylaşılan bu gönderiler üzerinde tek tuşla başık yapmak mümkün durumda.
Facebook’un bu yeni servisi henüz test aşamasında fakat akın bir zaman diliminde haber kaynağında fon toplama etkinlikleri görmemiz olası. 2003 yılında benzer bir girişimde bulunan Facebook çok başarılı olamamıştı.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Facebook, Messenger Üzerinden Canlı Spor Güncellemesini Test Ediyor[/h][h=2]Facebook, Anlık olarak gelişmelerinde kullanıcıların haberdar edebilmek için de oldukça farklı bir alana giriş ypamı açıklıyor.[/h]
facebook-messenger-uzerinden-canli-spor-guncellemesini-test-ediyor.png
Spor karşılaşmalarındaki skorları canlı bir şekilde kullanıcıları Messenger üzerinden sunmayı düşünen Facebook bazı kullanıcıları ile birlikte bu yeniliği test etmeyi başlamış durumda. Bu testlerden bir tanesi Twitter kullanıcısı Brandon Painter’ın karşına çıkmış. Twitter’da bu durumu paylaşan Painter, Facebook üzerinde Messenger uygulaması üzerinden bir arkadaşı ile maç hakkında konuşurken bir anda uygulama sürecinde karşısına aşağıdaki gibi bir hızlı bildirim görülüyor.
Oluşan bildirimi kabul ettikten sonra da maç ile birlikte anlık bilgilendirmeler arkadaşıyla yazıştığı sohbet içerisinde gelmeye başlamış durumda. Facebook’un bu özelliğini gerçekten ilginç görünüyor. Önümüzdeki dönemlerde anlık bilgilendirmeler ile birlikte Facebook’un Twitter’dan rol çalacağını da söylemek çok yanlış olmasa gerek.
Firma tarafından elimize geçen bilgiler bunlarla sınırlı durumda. Bu konu hakkında yeni açıklayıcı haberler geldikçe sizlere aktaracağız
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Facebook Sahte İsimleri Kullanımı Onaylamaya Karar Verdi[/h][h=2]Facebook'un gerçek isim politikası hızlı bir şekilde devre girmeye başladı. SPAM hesaplar ortadan kalkacak.[/h]
facebook-sahte-isimleri-kullanimi-onaylamaya-karar-verdi.jpg
Facebook’un gerçek isim politikası, Firmanın protesto edilmesiyle birlikte değişecek, Facebook dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi ve bu sosyal paylaşım sitesi, Bizim kişisel bilgilerimizle diğer tüm sitelerden çok daha fazla iç içe olmuş durumda. Her türlü bilgilimi öğrenmek isteyen, Her şeyi soran ve bu duruma bildirmememize isteyen Facebook, Kullanıcıların profilinde gerçek isimlerini kullanmalarını gerektiren “Gerçek isim politikası” adlı politikasını değiştirmeye karar verdi.
Bu kararın alınmasındaki en büyük etken, Facebook kullanım oranını da oldukça faza olduğu Güney Amerika’da karar tepki gösteren halk oluyordu. Facebook’un bu saçma sorunları protesto etmek adıyla profil isimlerini komik ve alakasız kelimelerle değiştirildi.
Firmanın üzerinde sahte ad kullanmak için izlemeniz gereken bu iki adımdan da anlaşılabileceği gibi gerçek adını bilmek isteyen tek isim de Facebook. Birçok kuruluşu tarafından bu kullanıcılarını gözetlediğini kanıtlanan ve bilgisayarlarına bir virüs gibi buluşarak bir çok kişinin verilerini çaldığını bilinen Facebook’un böyle bir adım izlemesi,, Herkesi şaşırttı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst