gittigidiyor

Federasyondan internet sitesine erişim engellemesi

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Spor müsabakaları başta olmak üzere birçok dizi ve sinema filmi yasadışı yöntemler ile internet üzerinden izlenebiliyor. Özellikle ülkemizde Süper Lig maçları bu şekilde milyonlarca kişi tarafından seyrediliyor.

Maç yayınlarını pahalı bulan futbolseverler çareyi yasadışı maç yayını yapan internet sitelerine girmekte buluyor.

Geçtiğimiz sene söz konusu kaçak yayının önüne geçilmesi için TFF bünyesinde internet üzerinden izleyicilere maç izleme uygulaması sunan siteleri denetlemek için yeni birimler kurulacağı açıklanmıştı.

Bu yetki ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu Türkiye Futbol Federasyonu, yurt içi ve yurt dışındaki futbol maçlarını internet üzerinden korsan yayınlayan internet sitelerine erişim engeli cezası verebiliyor. Bant daraltma ya da erişim engeline karar verme konusunda ise TFF Başkanı yetkili olacak.

SİTENİN TÜMÜNE ERİŞİM ENGELİ UYGULANABİLİR​

Buna göre TFF Başkanının korsan maç yayını yaptığını tespit edip erişim engeli ya da bant daraltma istediği internet sitesine ilişkin kararı Erişim Sağlayıcıları Birliğine gönderilecek. Bu karara karşı bir hafta içinde sulh ceza hakimliğine itiraz edilebilecek. Erişimin engellenmesiyle ilgili iş ve işlemleri yapmak üzere TFF bünyesinde idari birim kurulacak. Başkan geniş yetkisini idari birimde görev alacak kişilere devredebilecek. Teknik olarak korsan yayına erişim engeli yapılamaması durumunda internet sitesinin tümüne yönelik erişim engeli uygulanacak. Söz konusu yetki TBMM’ye sunulan yeni torba yasa teklifinde yer almıştı.

Söz konusu TFF’ye verilen yetki bugün kullanıldı. Süper Lig’in 22. Haftasında Karagümrük sahasında Beşiktaş’ı ağırladı. Cenk Tosun ve Ozdoyev’in karşılıklı golleriyle taraflar 1 puanla sahadan ayrıldı.

Bununla birlikte karşılaşmayı yasadışı olarak internetten yayınladığı belirlenen “Selcuksportshd” isimli bir internet sitesine, TFF’ye verilen “korsan maç yayını yapan internet sitelerine erişim engeli getirme ya da bant daraltma” yetkisi ile erişim engellendi.

Böylece TFF yasa dışı bir yolla maç hizmeti sunan bir internet sitesine erişim engeli getirmiş oldu.

Federasyonun bu kararı ve TFF’ye verilen bu yetki özgürlükleri kısıtladığı gerekçesiyle tartışmalara yol açmıştı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst