gittigidiyor

Fiber İnternet nedir, nasıl çalışır?

ERK@L

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
3,135
Tepkime puanı
56
Puanları
0
Konum
yatacak yeri bile yok
Fiber İnternet nedir, nasıl çalışır?

Fiber internet nedir?

Türkiye gibi daha doğrusu eskiden Türkiye gibi bakır kablolarla ulaştırılan internetin fiber kablolarla ulaştırılmasıdır. Fiber kabloların yararı verileri daha hızlı aktarmasıdır.

Fiber internetin yararı nedir?

Fiber kablolar erişim hızını artırarak kullanıcıya daha hızlı bir internet sağlar. Kullanıcıların hızlarını -şu an için- 1000 Mbps (megabit) hıza çıkaran sistem Amerika gibi ülkelerde 8000-9000 Mbps (8-9 gigabit) hızında erişimini sağlıyor. Telefon hattına ihtiyaç duymadan dünyanın en hızlı internetine bağlanırsınız.

Neden bugüne kadar Türkiye’de Fiber internet yapılmadı?

Fiber internetin bu zamana kadar Türkiye’de olmayışının en büyük sebebi bu sistemin pahalı olmasıdır. Türkiye ölçeğinde bir ülkenin altyapısının fiber kablolar ile değiştirilmesi oldukça zahmetli ve zaman gerektiren bir iştir. Turkcell Superonline şirketi sırf fiber internet için 1,5 milyar TLden daha fazla yatırım yapmıştır ki bu bugünün şartlarında pek az firmanın alabileceği bir risktir.

Turkcell Superonline internet paketleri ve ücretlendirmesi

Fiber internetin öncüsü ve Türkiye’deki en güçlü temsilcisi olan Turkcell Superonline şirketi kullanıcılarına yüksek hızda düşük fiyatlı erişim tarifeleri ile çok seviliyor. Tarifler hakkında
buradan bilgi alabilirsiniz.

Fiber internet şu an hangi şehirlerde var?

Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Gaziantep şehirlerinde fiber internet sağlanmaktadır.


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst