gittigidiyor

FIFA ve UEFA'da artık Rusya ve Takımları yok...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Aslında olmaması gereken bir durum ama mecburiyettten otürü Rusya organizasyonlardan men edildi...

FIFA ve UEFA, Rusya Milli Takımları ve kulüplerin tüm organizasyonlarından men edilmesine karar verdi. UEFA, ayrıca Gazprom ile yapılan anlaşmayı feshetti. İkinci bir açıklamaya kadar bu karar devam edecek.

KULÜPLERE DE CEZA​

Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) Rus ve Belaruslu sporcuları ve yetkilileri uluslararası organizasyonlara davet etmemeleri ya da katılımlarına izin vermemeleri çağrısı sonrası FIFA ve UEFA harekete geçti.



FIFA ve UEFA'dan yapılan ortak açıklamaya göre, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sebebiyle ek tedbirler alınmasına karar veren FIFA Konseyi ve UEFA İcra Kurulu, kararın ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını belirtti.

Her iki birliğin başkanının, Ukrayna'daki durumun hızla iyileşmesini, böylece futbolun yeniden insanlar arasında birlik ve barışın taşıyıcısı olabilmesini umut ettiği ifade edildi.

SPARTAK MOSKOVA'NIN NE İLGİSİ VAR?​

Rusya Devlet Duması Üyesi Dmitry Svishchev ise kulüplerin ihracına tepki gösterdi ve"Savaşı Spartak Moskova mı çıkardı? Takımın ne suçu var? Spartak Moskova'nın siyaset ile ne ilgisi var? Takımın büyük çoğunluğu yabancı futbolculardan kurulu. Takımı turnuvadan dışlamak büyük haksızlık" dedi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst