gittigidiyor

Firefox için Project Quantum duyuruldu

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Mozilla Firefox için yeni bir web motoru olarak sunulacak Project Quantum, masaüstü ve mobil işletim sistemleri için çok daha gelişmiş bir deneyim vadediyor.


ffpq01-1477773137.jpg
Mozilla Firefox, ileriki dönemde çok daha hızlı ve akıcı bir uygulama olmak üzere kolları sıvadı. Project Quantum adıyla duyurulan yeni nesil web motoru, hem masaüstü hem de mobil işletim sistemlerinde daha iyi bir deneyim sağlayacak.
Project Quantum neler sunacak?

Bir tarayıcının çekirdeği olan web motorunun geliştirilmesi kullanıcı deneyimi anlamında büyük önem taşıyor. Quantum ise, bazıları Servoprojesinden alınmış birçok bileşeni bünyesinde topluyor. Bilmeyenler için Servo, Mozillatarafından destek verilen ve hem uygulama hem de bütünleşik kullanım için tasarlanmış modern, yüksek performanslı bir tarayıcı motoru.
Proje ile performans anlamında çok daha hızlı sayfa açılması, akıcı olarak aşağı kaydırma, hızla tepki veren animasyon ve etkileşimli uygulamalar, yoğun içeriklerin başarıyla ve yüksek karelerle idare edilmesi ile son olarak işlemci gücünün en doğru şekilde kullanımı hedefleniyor.


ffpq02.jpg

Project Quantum, geleceğin web yapısının taleplerini karşılayacak yeni nesil bir motor olarak geliştirilirken modern cihazların işlem gücünü de arkasına alacak. Ücretsiz ve açık kaynaklı web motoru Gecko ile başlayacak olan Quantum, motor bileşenlerini değiştirirken, sistem programlama dili Rust ile de yazılmış parçaları da kullanacak.
Yeni web motoru ne zaman geliyor?

Yeni web motorunun ilk versiyonunun Android, Windows, Mac ve Linux için 2017 yılının sonunda geleceği belirtiliyor. Bu motorun daha sonra iOS için de sunulması umulmakta.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst