gittigidiyor

Firefox neden düşüşte..?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Firefox, web sitesinde tutulan genel verilere göre, tarayıcı daha küçük ve daha küçük bir aylık aktif kullanıcı tabanı kaydetti. Daha doğrusu, rakipleri tarafında geçen ve sistemden ayrılan yaklaşık 50 milyon kullanıcı var. Ocak 2019'un sonunda Firefox'un aylık yaklaşık 253,87 milyon kullanıcısı vardı. Rapordaki son güncellemelerde, Temmuz 2021 sonunda, kaydedilen kullanıcı sayısı 197,87 milyon olarak gerçekleşti.


Firefox neden kullanıcı kaybediyor?​


Firefox kullanıcılarındaki düşüşün nedenini kısmen açıklamaya yardımcı olan birkaç nokta var. En basiti performans sorunu. Topluluğun programa sadık olan, ancak yavaşlık veya araçlarla uyumsuzluk sorunları yaşayan ve bu yüzden bir rakip seçen bir kısmı mevcut.



Ancak burada rekabet de önemli bir faktör. Google'ın Chromium mimarisine dayanan tarayıcılara oldukça önemli bir geçişi var. Sadece Google Chrome'un değil, Opera, Vivaldi, Brave ve hatta Microsoft Edge gibi isimlerin arkasındaki motorun da temelinde bu var.

Standart Windows tarayıcısı, ayrı olarak dikkate alınması gereken bir noktadır. Şu anda dünyanın en popüler ikinci tarayıcısı olan Edge, özellikle Chromium tabanını benimsedikten sonra Firefox'u geride bıraktı. Microsoft'un Internet Explorer günlerinin endüstrisindeki kötü hasarlı imajını temizlemeye yardımcı oluyor.


Firefox 91


Mozilla, bu kitleyi geri kazanmak ve daha fazla kayıp vermemek için Haziran 2021’de Firefox’un Proton ara yüzünü kullanan 89 sürümünü güncelledi. Firefox 91 güncel olarak kullanıma sunuldu. Böylece görünüm ve çalışmadaki birkaç yeni özelliği değiştirdi. Kullanıcılar için yepyeni bir görünüm, gelişmiş gizlilik ayarları ve diğer çeşitli değişiklikler sunan yeni Mozilla Firefox 91 web tarayıcısı artık indirilebilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst