gittigidiyor

Firefox'ta İndirme Saati Nasıl Planlanır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Firefox'ta İndirme Saati Nasıl Planlanır?[/h][h=2]Firefox için kişilerin indirme saatlerini belirlemesi için öncelikli olarak eklenti kullanması gerekmektedir.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
firefox-ta-indirme-saati-nasil-planlanir-n.jpg
Adil kullanım kotasının dolmaması için indirme işlemlerinin 02.00 - 08.00 arasında yapılması gerekir. Bu saatlere göre indirme işlemlerinin ayarlanması ve bilgisayarın açık bırakılması ile birlikte sabaha kadar istediğiniz dosyalar bilgisayarınıza inmiş ve üstelik AKK’den de yememiş olursunuz.
Firefox üzerinden indirme işlemlerini yapmak isteyenlerin bu konuda küçük bir eklentiyi kurması gerekir. Eklenti kurulduktan sonra ise belirlenecek saatler içerisinde kolay bir şekilde indirme işlemleri yapılabilmektedir.
Download Scheduler isimli eklentiyi indirerek planlı indirme işlemlerinize başlayabilirsiniz. Eklentiyi kurduktan sonra tarayıcıyı yeniden başlatmalı ve indirmek istediğiniz içeriği indirmeye başlamanız gerekir. İndirme seçeneklerinde ise Schedule Link As... Tercih edilmesi gerekir. Bu seçenek seçildiğinde şöyle bir ekran açılır.
firefox-download-scheduler---google'da-ara-30-.jpg

Eklentiyi indirmek için tıklayınız.
Bu ekranda istediğiniz saati tercih ederek indirme işlemlerinin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bu konuda bilgisayarın saatlerde açık kalmasını da unutmamanız gerekir.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
firefox-midm.png


Milyonlarca kullanıcının alışık olduğu ve yıllardır güvenilen tarayıcı Mozilla'da önemli bir açık tespitedildi. Adı Man in The Middle Attack(MitM) olan açığın kullanıcılar için kritik düzeyde olduğu doğrulandı. PekiMozilla kullanıcıları bu açıktan kurtulmak için ne yapması gerekiyor ?

Mozilla Tabanlı Tor'da Açıktan Etkilendi

Birazdan ortaya çıkan açığın size ne işe yaradığını detaylı olarak anlatacağım. Ancak bundan önce Mozilla Firefoxtabanlı tarayıcı olan Tor Browser'ın da bu durumdan etkilendiğini belirtmemiz gerekiyor. Kişisel güvenliği tehlikeye atan bu açık kullanıcıların tarayıcı verilerini dışarıya sızdırmaya yarıyor. Açığın Türkçe karşılığı "ortadaki adam" anlamına geldiği gibi, kurbanların verilerine erişildikten sonra, manipüle ediliyor.

Firefox'taki bu açıktan kurtulmak için kullanıcılar yazılımlarını 20 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan yeni sürüme geçerek güncellemesinden geçiyor. Bilirsiniz, yeni bir güncelleme ile firmalar açıkları kapatarak daha güvenli hale getirmek için çalışırlar. Ancak güncellemeyi almayan kullanıcılar sürekli risk altında kaldığı için kötü niyetli yazılımlar da bu kullanıcıları hedef alıyorlar.

Ayrıca şuraya da dikkat çekmek istiyorum; Firefox'ta yer alan bu güvenlik açığı kod yürütme işlemine neden oluyor. Aynı zamanda diğer kurulmuş sertifika eklemelerini de etkiliyor. Uyanıklar bir de addons.mozilla.org adresi için sahte sertifikalar hazırlamış durumda.




Ne ki Bu Man in The Middle Attack (MitM) ?

Şöyle açıklayalım; saldırganlar sizin havaalanları, restorantlar ve işyerleri gibi genel kullanıma açık alanlarda güvensiz olduğunuz için kullanıcı ile internet sitesi arasında bağlantıyı keserek veya değiştirerek hassas bilgilere erişim imkanı sağlanıyor. Bu duruma güvenli kabul ettiğimizSSL bağlantıları ve HTTP'den HTTPS'e geçiş yapan siteler de dahil ne yazık ki. MitM yöntemi çok ciddi network bilgisine ihtiyaç duymuyor. O yüzden kullanımı ve yayılması da çok rahat diyebilirim.

Saldırganlar Neler Yapabilir ?

❱ Saldırganlar bir ortak ağ üzerinden (halka açık alanlar) aktarılan iletişimi dinleyebilir.

❱ Bu ağ üzerinden kullanıcı veya kurban internette zararsız sayılabilen haber sitesine göz atıyordur.

❱ Saldırgan kişi, kurban ile web sitesi arasındaki bağlantıyı keserek önceden belirlemiş olduğu IFRAME'e (Sitede HTML belgesinin içinde bulunan yerleştirilmiş bir HTML) yönlendirir.

❱ Kişinin tarayıcısı isteklere cevap alırken, farkında olmadan aynı zamanda kullanıcı ve site için bilgilerini depolayan çerezleri talep eder.

❱ Bu yanıtlar saldırganın geçerli kullanıcı olarak siteye girmesini sağlamaktadır.

Saldırgan kişiler bu kullanım sürelerini uzun tutabilmek için Cache Poisoning yaptıkları gibi, saldırganların MitM saldırılarında başarılı olabilmeleri için, kurbanı gerçek sunucu yerine proxy sunucusuna yönlendirmektedirler.


Nasıl Korunabiliriz ?

Mozilla ve Tor'da tespit edilen bu açık 20 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan Firefox 49sürümünü indirerek gerçekleştirilmesi gereklidir. Ayrıca Tor tarayıcısı kullananlar da 6.0.5versiyonuna geçiş yapmalıdır. Mozilla Firefox kullanıcılarının otomatik güncelleme eklentilerini devre dışı bırakması gerekmektedir.

Tor Browser güncellemek için buraya, Mozilla Firefox 49 güncellemesi için buraya tıklayarak ilerleyebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst