gittigidiyor

Flash Disk Ntfs Format (Flash Diski Ntfs olarak biçimleme)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
usb disk , usb flash disk, biçimleme, flash disk ntfs biçimleme

Flash Diski Ntfs Olarak Biçimleme

bir flash disk nasıl ntfs olarak biçimlenir onu anlatacağım. Usb flash disk piyasasında bildiğiniz gibi onlarca firma, yüzlerde model ve çeşitli kapasitelerde flash diskler vardır.

Bu durum rekabeti artırıyor dolayısıyla da fiyatları düşürüyor. Böylece bizim de daha yüksek kapasiteli bir flask disk alma isteğimiz artıyor.

Çoğunuz 4 gb. bir flash disk almışsınızdır.

Gün geçtikçe sayıları da hızla artan oyun, film müzik vb. dosyalarımızın yanımızda olması gerektiğin durumlarda flash diskleri kullanırız. Bu dosyaların sayısı ve boyutu gün geçtikçe arttığından elimizdeki flash diskler de yetmemeye başlıyor. Bu durumda daha yüksek kapasiteli flash diskler almaya ihtiyaç duyarız.

Bildiğiniz gibi flash diskler FAT ve FAT32 olarak biçimleniyor (formatlanıyor). Ama günümüzde dosyaların sayısı ve boyutu arttığından, örneğin 8 gb. lik bir flash diske 5 gb. lik bir dosyayı, tek seferde maksimum bir dosya kopyalama kapasitesi 4 gb. olan FAT32 olarak biçimlenmiş bir flash disk kopyalamaya çalışsanızdiskinizde yeterince boş alan yok şeklinde hata verir. İşte bu hatada yardımımıza NTFS format türü yetişiyor. Ntfs olarak formatlanan bir diske istediğiniz boyutta dosya atabilirsiniz.

Flash diskinizi biçimlemek istediğinizde dosya sistemi seçeneklerinde NTFS yi seçin. Dosya sistemi kısmında NTFS yoksa sadece FAT32 varsa, NTFS nasıl eklenir aşağıda resimli olarak görebilirsiniz.

-Öncelikle flash diski bilgisayarda boş bir usb girişine takın.
-Masaüstünde bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet e tıklayın. Karşınıza bilgisayar yönetimi diye bir pencere çıkacak.
-Bu pencerede aygıt yöneticisine tıklayın,
-Sağda açılan menüden disk sürücüleri bölümünü genişletin, sisteminizdeki sabit disk ve usb diskler görünecektir.
-Flash diskinize sağ tıklayıp özelliklere tıklayın.
-Açılan pencereden ilkeler e tıklayın ve daha iyi performansı seçin, tamamı tıklayın.

Sonra bilgisayarımda flash diske sağtıklayıp tekrar formatlamayı deneyin ve dosya sistemi seçeneklerine tıklayın. Ntfs dosya sisteminin de orda göründüğünü göreceksiniz.

Dikkat: Flash diskinizi biçimlemeden önce, flash diskinizde bulunan tüm verilerinizi yedeklediğinizden emin olun!









 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst