gittigidiyor

Fotoğraf Çekmeye Yeni Başlayanlar için 5 Önemli Kural

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bir DSLR fotoğraf makinesi aldınız ve fotoğraf çekmeye yeni başlıyorsunuz. Bu yazımızda fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar için 5 önemli kuralı detaylandırmaya çalışacağız.
İyi fotoğraf çekmeyi öğrenmek zaman ister. Sabırlı olmayı ve bu süre içerisinde devamlı öğrenmekle beraber, deneme yanılma yoluyla bol bol fotoğraf çekmenizi gerektirir. Daha önce Bir fotoğrafçının yapmaması gereken 7 önemli madde, başlıklı yazımızda tersten bakmaya çalışmış ve sizlere referans olabilecek başlıklar iletmiştik.
Şimdi ise özellikle fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar için yardımcı olabileceğini düşündüğümüz 5 önemli kuralı aktaracağız.
Fotoğraf Çekmeye Yeni Başlayanlar için 5 Önemli Kural

1. Konuya Yaklaşın!
Eğer çektiğiniz fotoğrafları yeterince iyi bulmuyorsanız demek ki konuya oldukça yakın değilsiniz. Fotoğraf çekmeye yeni başladığınızda bakış açınız oturana kadar, kadrajınız, konunun bütünlüğü, fotoğraf karesindeki öğeler dağınıklık gösterebilir. Çekmeyi düşündüğünüz fotoğraf karesinde odakladığınız ya da sizin için konuyu oluşturan objeye veya canlıya biraz daha yaklaşmanız durumunda; çerçeveyi esas konuyla doldurmuş olursunuz ve fotoğrafınıza doğal olarak zenginlik katmış olursunuz. Her iki türlü denemeler yapıp, fotoğraflarınızı karşılaştırın. Konuya yakın olmanızın farkını göreceksiniz.
2. Her gün Fotoğraf Çekin!
Bunu çoğu kişiden duymuşsunuzdur. Evet profesyoneller ya da uzun süre fotoğraf çekmiş olan kişiler yanlış söylemiyorlar. Fotoğrafçılığınızı geliştirmenin en iyi yolu her gün fotoğraf çekmekten ve teknik bilgilerinizi geliştirmekten geçiyor. Fotoğraf çekmekten, shutter harcamaktan çekinmeyin! Bol Bol fotoğraf çekin, zamanınızı daha çok vizörün arkasında geçirin. Böylelikle hem bakış açınızı zenginleştirmiş olacak hem de fotoğraf stilinizi de doğal olarak belirlemiş olacaksınız.
3. Mutlaka Işığı Görün!
Fotoğraf makinenizi elinize aldığınızda mutlaka ışığın nerden geldiğine bakın. Bu kimi zaman doğal ışık tabir ettiğimiz güneş ışığından kaynaklanabilir, kimi zaman da yapay olarak bir lambadan yansıyabilir. Işığın çekmek istediğiniz fotoğrafa nasıl yansıdığına bakın. Hangi alanlar ön plana çıkıyor ya da hangi alanlarda gölgeler oluşuyor. Böylelikle oldukça basit ve sıradan olabilecek bir fotoğrafı bile ışığı farklı kullanarak sıradışı hale getirebilirsiniz.
4. Ekipman Almayın, Bol Bol Okuyun!
Dijital SLR fotoğraf makineleriyle gelen kit lenslerin önemi fotoğraf çekmeye başladığınız bu ilk zamanlarda sizlere yardımcı olmaktır. Bu yüzden bu ilk zamanlarınızı ekipman alarak değil. Bol bol fotoğraf çekerek, denemeler yaparak ve elbette okuyarak geçirmenizde fayda bulunmaktadır. Başka fotoğraflardan ilham almak, nasıl çekildiklerine bakmak ve bu süre içerisinde ilgili teknikleri deneyerek kendi stilinizi yarattıktan sonra gerek duyduğunuz ekipman zaten kendini size söyleyecektir.
5. Kullanım Kılavuzunu Okuyun!
Emin olun aradığınız çoğu bilgiyi internetiniz olmasa bile fotoğraf makinesi ile gelen kullanım kılavuzunda bulabilirsiniz. DSLR makinenizi kullandıkça hangi butonun hangi işe yaradığını kullanım kılavuzundan öğrendikçe makineye daha fazla hakim olacak ve en azından artık makineden çok fotoğraf çekmeye odaklanabileceksiniz. Fotoğraf terimleri aynı olsa bile her makine farklı olduğundan kamera değişimlerinde bile kullanıcı kitapçığını bir kenara atmayın. Günümüz teknolojisinde pdf olarak akıllı telefon veya tabletinize yükleyip, yanınızda her yere götürebileceğinizi unutmayın!
Bu kurallara eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızda belirtebilir. Böylelikle bilgilerinizin yeni fotoğraf çekmeye başlayanlara aktarılmasını sağlayabilirsiniz.
Unutmayın fotoğraf sizin bakış açınızdır. Bakış açınızı ise öğrenerek ve bol bol fotoğraf çekerek geliştirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Pentax'tan 35mm'lik kamera

Pentax’ın ilk 35mm tam kare dijital SLR fotoğraf makinesi Pentax-K1 tanıtıldı.


1463061714_pentaxk1.jpg

PENTAX, K-1 dijital SLR fotoğraf makinesini piyasaya sundu.Beğenilen PENTAX K dijital SLR fotoğraf makineleri serisinin 'amiral gemisi' modeli olarak geliştirilen bu yeni modelde, fotoğraf meraklılarının ve profesyonellerin sanatsal çalışmaları için gereken 35mm filmin tam görüntü alanına eşit geniş bir CMOS görüntü sensörü bulun
Dahili GPS’e sahip, yüksek performanslı bir CMOS görüntü sensörü ile donatılan (35.9mmx24.0mm) ve yaklaşık 36.4 megapiksel ve özgün PENTAX görüntüleme teknolojileri ile desteklenen PENTAX K-1, gri tonlaması açısından zengin ve sunulan yüksek duyarlılık açısından kusursuz süper yüksek çözünürlüklü görüntüler sağlıyor.
1463062064_pentaxk1-2.jpg
PENTAX K-1, büyük görüntü sensörü sayesinde 35mm orta boy bir fotoğraf makinesi ile aynı derinliği sağlayarak kullanıcının bokeh etkisini öncekinden daha etkili bir şekilde yaratmasına olanak tanıyor. Yeni nesil titreşim azaltma mekanizması sayesinde makina, beş eksenli hareketiyle titreşim etkisini etkili biçimde azaltarak beş enstantaneye kadar titreşimi telafi edebiliyor. Ayrıca bu mekanizma, görüntü sensör ünitesini bir piksel kaydırarak süper yüksek çözünürlüklü dijital görüntülemeye de olanak tanıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst