gittigidiyor

Galaxy S8 kişisel asistanı Bixby tanıtıldı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
bixby.png

Yapay zekalı kişisel asistanlar devri yaşanırken, bu alanda Samsung'un eksikliği hissediliyordu denebilir. Fakat bu durum bugün resmi olarak değiştirildi ve Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinde yer alan kişisel asistanı Bixby'i tanıttı.
Bixby nedir? Yenir mi?

Bixby'nin ilk tasarımları ve orijinal çıkış noktası hakkında bilgi vermekten kaçınan Samsung; iPhone modellerinde Siri, Android üzerinde ise GoogleAssistant ile birlikte adını sıklıkla duyacağımız yeni kişisel asistanı Bixby için önemli bilgiler verdi.


bugsbunny.png

NLP yani Native Language Processing sayesinde birçok dil ve aksanı tanıyabileceği iddia edilen Bixby'nin Türkçe dil desteği sunup sunmayacağı hakkında da elimizde maalesef bir bilgi bulunmuyor. Cihazlar ülkemizde satışa sunulduğunda muhtemelen bunu da öğrenmiş olacağımızı belirtelim.
Bixby'yi aktif hale getirmek için yapmanız gereken şey çok basit. Cihazınıza Bixby kelimesini söylediğinizde ya da Galaxy S8 ve S8 Plus modellerinde yan tarafta bulunan tuşa basılı tuttuğunuzda sizi dinlemeye başlayacak.
Samsung Bixby hakkında da oldukça iddialı. Zira ekrana dokunarak yapabileceğiniz her şeyi, Bixby'e söyleyerek de yapabileceğiniz iddia ediliyor. Bunun için birçok kombinasyon ve permütasyon hesabı yapılarak, gerçekten de istediğiniz eylemin gerçekleştirilmesi hedeflenmiş durumda.
Son olarak Bixby'nin Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus'ın piyasaya sürülmesiyle birlikte kullanıcılara sunulacağını da belirtelim.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst