gittigidiyor

Galaxy S8 ve S8 Plus ön siparişte!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
s8-plus.jpg


Geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtılan Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus, ön siparişe açıldı. Hepsiburada.com üzerinde her iki model için de sipariş verilen tarihe göre SamsungWA mağazasında geçerli 400 TL veya 300 TL hediye çeki veriliyor.

Ön siparişler başladı

Lansmanda açıklandığı gibi Galaxy S8 fiyatı 4399 TL, Galaxy S8 Plus ise 4999 TL fiyat ile ön siparişe açıldı. Hepsiburada.com üzerinden 31 Mart – 23 Nisan arasında yapılan ön siparişlerde SamsungWA mağazasında geçerli 400 TL, 24 Nisan – 4 Mayıs arasında yapılan siparişlerde ise 300 TL hediye çekine sahip olunuyor.


galaxy-s8.png

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8, ülkemizde Exynos 8895 işlemciden güç alan versiyonu ile satışa sunulacak. Peki, Exynos işlemcili Galaxy S8 nasıl bir performans sergiliyor?

galaxy-s8-1490921225.jpg

ABD'de kullanıcıların karşısına Snapdragon 835 ile çıkacak olan Galaxy S8 ikilisi, ülkemizde ve Avrupa'da ise Exynos 8895 işlemci ile satışa sunulacak.
Exynos 8895 işlemciden güç alan Galaxy S8'in performansını merak eden kullanıcılar için ilk benchmark testi sonuçları, GSM Arena tarafından yayınlandı.
Exynos 8895 işlemcili Galaxy S8 için ilk benchmark testleri!

Popüler benchmark uygulaması AnTuTu'da 174155 puan elde eden Galaxy S8, küçük bir fark ile A10 Fusion'dan güç alan İPhone 7 Plus'ı geride bırakmayı başarıyor.


galaxy-s8-antutu.jpg

iPhone 7 Plus'ı ise, 165097 puan ile Snapdragon 821'den güç alan OnePlus 3T ve 143639 puan ile LG G6 takip ediyor.
GeekBench 4 ile gerçekleştirilen çoklu çekirdek testinde ise 6339 puanlık skoru ile liderliğini korumaya devam eden Galaxy S8'i, 5821 puan ile Kirin 960 işlemciden güç alan Huawei P10 Plus takip ediyor.


galaxy-s8-geekbench-multi.jpg

Sıra Geekbench 4'ün tek çekirdek testine geldiğinde ise işler karışıyor ve liderliği 3473 puan ile iPhone 7 Plus'a kaptıran Galaxy S8, 1974 puan ile ikinci sıraya yerleşiyor.


galaxy-s8-geekbench-single.jpg

Böylece, Apple'ın A10 Fusion işlemcisi tek çekirdek performansında üstünlüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu.
s8-kamera-sensoru.jpg


Galaxy S8 ve Galaxy S8+ geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyuruldu. Cihaz 12.2 MP arka kamera ve 8 MP ön kamera ile geliyor. Peki bu kameralar hangi sensörleri kullanıyor?


Sony IMX333 veya S5K2L2 kamera sensörü

Bildiğiniz gibi Galaxy S8 modelleri, satışa çıktığı bölgeye göre iki farklı işlemci ile geliyor. Bu durum, aynı şekilde kamera sensörlerinde de geçerli.
Bazı Galaxy S8 modelleri Sony IMX333 sensörünü kullanırken, bazı modeller şirketin kendi üretimi olan S5K2L2 modelini kullanıyor. İşin ilginç tarafı Sony'nin resmi sensör listesinde IMX333 diye bir model yok. Bu da, Samsung'un Sony ile anlaşarak kendine özel bir sensör ürettiğini gösteriyor.
sensor.jpg

Ön taraftaki 8 MP ön kamera ise yine Sony'nin IMX320 isimli sensörünü kullanıyor. Ancak yine bazı modellerde Samsung'un kendi sensörünün kullanıldığını belirtelim. Şimdilik ortaya çıkan veriler ışığında iki farklı sensörün kamera sonuçlarında bir fark görünmüyor.

Galaxy S8 yüz tanıma güvenliği kolayca aşılıyor!

Samsung Galaxy S8 akıllı telefonunuzun kilidini açabileceğiniz yöntemlerden birisi de yüz tanıma özelliği. Yüz tanıma özelliğini kullanmak için selfie çekecekmiş gibi telefonunuzu kaldırıyorsunuz ve cihazınızın kilidi hızlı ve zahmetsiz bir şekilde açılıyor.
Öte yandan bu güvenlik mekanizmasını aşmanın bir yolu şimdiden bulunmuş durumda. İris taramanın daha yavaş kalması sebebiyle konulduğu belirtilen yüz tanıma, aşağıda izleyebileceğiniz videoda da göreceğiniz üzere maalesef oldukça kolay bir şekilde aşılabiliyor.


galaxy-s8-guvenlik-02.jpg


Sadece bir fotoğrafın kullanımıyla aşılabilen bu güvenlik sonrasında kötü niyetli kişilerin tüm verilerinize ulaşması işten bile değil. Bu arada Galaxy S8 modelinde kullanılan yazılımın son sürüm olup olmadığı ise merak konusu. Ek olarak şirket, akıllı telefonunun çıkışına kadar bu sorunu ortadan da kaldırabilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst