gittigidiyor

Galaxy S8 - Xperia XZ Premium karşılaştırması

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
xperia-xz-galaxy-s8.jpg


Galaxy S8 sonunda tanıtıldı. Bu yılın en çok beklenen telefonlarından biri olan Galaxy S8 ile ilgili tüm detaylar bugün yapılan etkinlik ile birlikte geçtiğimiz saatlerde tanıtılan Galaxy S8 oldukça iddialı geliyor.
Galaxy S8 VS Xperia XZ Premium!

Tanıtılmasının ardından ciddi rakiplerini karşısına alan Galaxy S8, özellikleri ile oldukça dikkat çekiyor. Bir önceki amiral gemisi Galaxy S7’nin başarısını devam ettirmek isteyen Samsung’un yeni telefonunu son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken Xperia XZ Premium ile karşı karşıya getirdik.


galaxy-s8-shiftdelete-1490802970.jpg

Galaxy S8 – Xperia XZ Premium karşılaştırması: İşlemci

Sony’nin güçlü telefonundan başlayacak olursak, Xperia XZ Premium bizleri Snapdragon 835 işlemcisi ile karşılıyor.
Snapdragon 835 işlemcisinden gücünü alan telefon, 64 GB dahili depolama ve 4 GB RAM kapasitesiyle geliyor. ayrıca depolama kapasitesini 256 GB'a kadar microSD kart ile arttırabiliyorsunuz.
Yeni işlemciye Adreno 540 GPU'su eşlik ediyor. HDR10 destekleyen bu grafik birimi, TV standartlarını akıllı telefon ekranına taşıyor ve çok daha iyi bir görüntüleme deneyimi vadediyor.
Exynos 8895’ten güç alacak olan Samsung Galaxy S8, rakibine göre biraz geride olduğunu söyleyebiliriz.
Samsung iş birliğinde geliştirilen Qualcomm Snapdragon 835 çipset gibi, Exynos 9 Serisi 8895 de 10 nanometre (nm)Teknolojisiyle üretilen 8 çekirdekli işlemci, 14 nm teknolojisi ile üretilenlere göre yüzde 27 oranında daha fazla performans sunarken, güç anlamında yüzde 40 daha fazla tasarruf sağlıyor.
Samsung Exynos 9 Serisi 8895 çipseti, dört özel CPU çekirdeğine ve dört Cortex-A53 çekirdeğine sahip. Bu Cortex-A53 çekirdeklerinin maksimum işleme frekansına sahip. Ek olarak çipsetin grafik tarafı Mali-G71 GPU’ya emanet edilmiş.
Bu GPU, WQUXGA (3840 x 2400) veya 4K UHD (4096 x 2160)çözünürlüklere çıkılmasına olanak sağlayabiliyor. Ayrıca, 120fps’de 4K UHD video kaydı ve oynatması da mümkün. Çipset, 28 Megapiksele (MP) kadar kameralara ve çift sensörsensörlü ön ile arka kameralara destek sunuyor.
Her iki telefonu işlemci bakımında karşı karşıya getirecek olursak, Galaxy S8’in rakibi Xperia XZ Premium performans konusunda rakibini geride bırakıyor.

galaxy-s8-ozellikleri-1490802841.PNG

Galaxy S8 – Xperia XZ Premium karşılaştırması: Kamera

Kamera konusunda oldukça iddialı bir marka olan Samsung, kendisi gibi bir o kadar iddialı olan Sony’nin yeni telefonu Xperia XZ Premium ile karşı karşıya getirilmeyi oldukça hak ediyor.
Galaxy S8 ile başlarsak, Galaxy S8 modelinde 12 megapiksel çözünürlüğünde, f/1.7 diyafram aralığına sahip olan bir kamera bulunmakta.
8 megapiksel çözünlürlüğündeki ön kameranın yanı sıra ön kısımda yer alan 3.7 MP'lik RGB kamera, iris tarama işlemlerinin hızlıca gerçekleştirilmesine kolaylık sağlayacak.
Sony kanadında ise Xperia XZ Premium modelinin arka kamerasının sahip olduğu teknoloji ile oldukça ön plana çıkıyor. Telefonun arka kamerası Motion Eye sensöre sahip, 19 MP'lik bir kamera bulunmakta. Bu kamera ise, 960fps slow motion video kaydedebiliyor.
Bu özelliği daha önce RX100 IV ve RX10 II gibi fotoğraf makinelerinde görmüştük. Bu arada 960 fps slow-mo videonun sadece 720p çözünürlük desteklediğini belirtelim. Ayrıca arka kamera 5 yönlü OIS destekliyor. Bunu ayrıca söyleme ihtiyacı duyuyoruz çünkü uzun zamandır Sony kendi görüntü sabitleme Teknolojilerini öne çıkarıp, optik sabitleme kullanmıyordu. Son olarak ana kamera sensörünün 1/2.3” olduğunu belirtelim.
Ayrıca hızlı odaklama için Xperia XZ modelinde olduğu gibi yine lazerotofokus yer alıyor.
Ön tarafta ise F/2.0 diyafram değerine sahip 13 MP'lik bir ön kamera ile karşı karşıyayız.
İki harika özelliklere sahip modelleri kamera bakımından karşı karşıya getirecek olursak, Sony’nin kullandığı teknolojiler ve kamera bakımından sunduğu yenilikler ile Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8’e karşı önde olduğunu söyleyebiliriz.



galaxy-s8-shiftdelete-1490802801.jpg

Galaxy S8 – Xperia XZ Premium karşılaştırması: Ekran

5.5 inç ekran boyutuna sahip Xperia XZ Premium 2160 x 3840 yani 4K ekran çözünürlüğü kullanıyor ve HDR destekliyor.
Galaxy S8 ise 5.8 inç büyüklüğünde, 2K Super AMOLED kavisli bir ekran ile karşımıza çıkacak. Yüzde 84.4 ekran çerçeve oranı ile oldukça iyi bir kullanım deneyimi sunacak olan Galaxy S8 bu yıl ekran konusunda oldukça iddialı bir duruş sergiliyor.
1440 x 2960 piksel çözünürlükte olan bu ekran 570 ppi piksel yoğunluğuile, ekranda yer alan içerikleri en canlı ve doğal hali ile görüntüleyebilmenizi sağlıyor.
Corning Gorilla Glass 5 teknolojisi ile korunan bu ekran, galaxy S7 edge modeli ile kullanıcıların karşısına çıkan Always On özelliğine ev sahipliği yapıyor.
Galaxy S8 ve Xperia XZ Premium'u ekran bakımından karşılaştırdığımız zaman, Galaxy S8'in bu konuda rakibinin biraz gerisinde olduğunun sonuca varmaktayız.

xperia-xz-premium-ozellikleri-shiftdelete.jpg

Galaxy S8 – Xperia XZ Premium karşılaştırması: Batarya

Bu yıl piyasaya çıkan çoğu akıllı telefon, kullanıcılarına uzun süreli bir kullanımı vaat ediyor. Bu markalardan biri olan Samsung'da kullanıcılarına uzun süreli bir pil ömrü vaat ediyor.
Batarya konusunda Galaxy S8'i ele alacak olursak, yeni amiral gemisi, 3000 mAh kapasiteli bir bataryadan beslenecek.
Yazılımsal optimizasyonlar ve düşük güç tüketimine sahip olan yeni nesil donanımı ile Galaxy S8, pil süresi konusunda oldukça iyi bir performans kullanıcılarına sunacak.

Hızlı şarj özelliği kullanıcıların karşısına çıkacak olan Xperia XZ Premium, 3230 mAh'lik bir bataryadan beslenecek. Yine aynı şekilde uzun pil ömrü için geliştirdiği teknolojiler ile Xperia XZ Premium rakibine karşı batarya konusunda ön plana çıkıyor.

galaxys8-shiftdelete-1490802637.png


Galaxy S8 – Xperia XZ Premium karşılaştırması: Değerlendirme

Bu yılın en çok beklenen akıllı telefonlarında biri olan Galaxy S8 ve Xperia XZ Premium çok yakında kullanıcılar ile buluşacak.
Bugün tanıtılan Galaxy S8'in en ciddi rakiplerinden biri olan Sony Xperia XZ Premium, güçlü ve iddialı duruşu ile kullanıcılara kaliteli bir akıllı telefon kullanımı sunmayı hedefliyor.

Snapdragon 835 işlemcisine rakip olacak Exynos 8895 işlemcisi ile çıkacak olan Samsung Galaxy S8, işlemci konusunda da güçlü Snapdragon 835 işlemcisine karşı oldukça zorlu bir yarış sürdürecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst