gittigidiyor

Galaxy S8’i Bilgisayara Çeviren Aparat: ‘Samsung DeX’

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Geçtiğimiz yılı, Galaxy Note 7 ürününde yaşanan kronik pil sorunu nedeniyle, tam anlamıyla kabus gibi geçiren Güney Koreli teknoloji devi Samsung, uzun süren bekleyişin ardından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen etkinlik ile yeni amiral gemisi Galaxy S8’i tanıtmıştı. Neredeyse bir yıla yakın bir süre boyunca gerek kulislerde dolaşan dedikoduları, gerek geliştiricilerin piyasaya sürdüğü fısıltılar sebebiyle teknoloji dünyasında sürekli gündemde kalmayı başaran yeni ürün, tanıtıldığı ilk günden itibaren en çok konuşulan ürün konumunda.
Geçtiğimiz yıl hedeflenen büyüme oranını, yaşanan problemlerden dolayı gerçekleştiremeyen Samsung, bu yıl hem geçtiğimiz yılın eksisini kapatmak hem de zedelenen marka değerini esksinin de üzerine çıkarmanın peşinde. Bu manada oldukça iddaalı iki yeni amiral gemisi ile sektörde gövde gösterisi yapan firmanın sürprizleri bitmeyecek gibi gözüküyor. Biz de sizler için, Samsung’un Galaxy S8 serisi ile birlikte tanıttığı yenilikçi ürünler arasında Samsung DeX’i inceledik.
İlk bakışta deck şeklinde duran, sıradan bir masaüstü şarj cihazına benzeyen Samsung DeX, Galaxy S8 serisini masaüstü bilgisayara çeviriyor. Samsung DeX ile monitörünüz arasında gerekli bağlantıyı kurmanız durumunda, telefonunuzun ekranındaki görüntü anlık olarak monitörünüze yansıtılıyor. Samsung DeX sayesinde telefonunuzdaki tüm uygulamaları monitörünüz üzerinden kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Samsung DeX’e bağlayacağınız USB klavye ve mouse sayesinde, bilgisayarda gerçekleştirdiğiniz bir çok işlemi Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy S8 Plus üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz.
Yalnızca basit bir yönlendirici kutu olmayan Samsung DeX üzerinde HDMI, Ethernet ve USB Type-C portları da yer almakta. Bu portlar sayesinde Galaxy S8’inizde açtığınız yüksek çözünürlüklü bir filmi, Samsung DeX üzerinde bulunan HDMI portu üzerinden monitöre veya televizyona, hiçbir veri kaybı olmadan, oldukça kaliteli bir şekilde aktarabiliyorsunuz. Ya da Samsung DeX üzerinden bulunan Ethernet portu üzerinden, Galaxy S8’inize internet taşıma işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Ürün üzerinde yer alan USB Type-C portu ise, telefonunuz Samsung DeX’e bağlı iken, sizlere hızlı şarj ve yüksek hızda veri transferi imkanı sunuyor.
Sahip olduğu konnektörler sayesinde Galaxy S8’inizi masaüstü bilgisayara çevirmenizi sağlayan Samsung DeX’i 160$ fiyat etiketinden satın alabileceksiniz. Ürünü tıpkı Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus serisinde olduğu gibi, 21 Nisan tarihi itibariyle satışa sunulması bekleniliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst