gittigidiyor

Gamer mouse rehberi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Oyuncuların en iyi ekipmanlarından birisi olan gamer mouselar bu hafta PCH Online rehberinde. En iyi gamer mouse önerileri 50 TL'den 250 TL'ye kadar sizlerle.
Gamer-Mouse-Onerisi.jpg


Oyuncuların en iyi ekipmanlarından birisi olan gamer mouse serileri oyunlarda kullanılabilecek en iyi dış donanım birimlerinden bir tanesidir. Gamer mouse'ları özel kılan DPI ve sağladığı ek fonksiyon özellikleri olduğu gibi, bu haftaki rehberimizde sizlere alabileceğiniz en iyi gamer mouse tavsiyelerini paylaşıyoruz.

Bir Gamer Mouse Nasıl Olmalı ?

Gamer mouse almadan önce dikkat etmeniz gereken pek çok özellik ve detay bulunmaktadır. Bunlardan ilki DPI (Dots Per Inch) dediğimiz inç başına düşen nokta sayısı anlamına gelmektedir. DPI ne kadar yüksek olursa, oyunlardaki performansınız da o kadar iyi olacaktır.

Şöyle ki; Uzaktaki bir adama nişan aldığınızı düşünün, DPI düşük olursa eğer, nişan almanız zorlaşır ve ilgili noktayı tutturamazsınız. Profesyonel oyuncular biraz da kullanmış oldukları ekipmanlardan dolayı başarıya daha kolay ulaşıyorlar. Yani DPI için bir nevi hassaslık ayarı ve ölçütü yorumunu yapmak doğru olur.

Bir diğer husus ise Gamer Mouselar'da bulunan fonksiyon tuşlarıdır. Ek fonksiyon tuşları ile oyunlarda kısayol atamaları yaparak kolayca bir kaç tuşun yaptığı işlemi tek tuş işe yapabilirsiniz. Dilerseniz bu hafta sizler için oluşturmuş olduğumuz Gamer Mouse rehberimize yakından bir göz atalım.

NOT: Tavsiyeler ucuzdan, pahalıya doğru listelenmiştir.



1-) Logitech G300 Gaming MouseLogitech firmasının oyuncu ekipmanları için üretmiş olduğu en ucuz ve bir o kadar da kaliteli gamer mouselarından birisi olan G300 kablolu olduğu gibi, 2500 DPI‘a kadar sorunsuz çıkabiliyor. Bluetooth ile de uyumlu olduğu gibi, toplamda 9 adet fonksiyon tuşu bulunmaktadır.Eğer fazla bütçeniz yoksa ve illa gamer mouse alacağım diyorsanız Logitech G300 şuanda piyasada 50 TL’den başlayan fiyatlar ile satışta.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Everest-Rampage-SMX-R1.png


2-) Everest Rampage SMX R1 Gamer Mouse
Everest’in yine ucuz ancak bir o kadar da etkili oyuncu mouse olan Rampage SMX R1 sizi üzerinizdeki hamlığı atmak için “alıştırma” deneyimi olacaktır. Tam profesyonel bir mouse demek yanlış olabileceği gibi, kendinizi rahat hissetmeniz için ideal seçimlerden birisi olacaktır. 4000 DPI lazer sensör desteğinin yanı sıra, dilerseniz oyun anında tek tuş ile DPI ayarlarınızı azaltıp çoğaltabiliyorsunuz.Ek olarak üzerinde toplamda 7 farklı LED seçeneği bulunuyor. Ancak tasarımsal olarak bize biraz uzak olduğunu söylememizde fayda var. Biraz daha çocukça bir tasarıma benziyor diyebilirim.Everest Rampage SMX R1 modelini şuanda piyasada 54 TL‘den başlayan fiyatlar ile bulabilirsiniz.NOT: Bu mouse türünü eli küçük olan arkadaşlarımıza tavsiye etmiyoruz. Genellikle eli küçük arkadaşlarımız kontrolde epey bir zorlanıyorlar.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa


3-) Everest GX8 Guns Gamer MouseToplamda 10 farklı fonksiyon tuşuna sahip olan Everest GX8 Guns, 3500 DPI‘a kadar optik sensörü bulunuyor. Fonksiyon tuşuna basarak dilerseniz DPI ayarını değiştirebiliyorsunuz.
Tasarımsal olarak da gayet cool bir tasarıma imza atan Everest, kendi özel yazılımı ile de ayarları yapılabiliyor.


Eğer biraz daha profesyonel bir oyuncu mouse arıyorsanız Everest GX8 Guns modelini incelemenizi tavsiye ederiz. Şuanda GX8‘in piyasa satış fiyatı 73 TL‘den başlayan fiyatlarla teknoloji mağazalarında bulunuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]4-) Steelseries Rival 100[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Oyuncu ekipmanlarında yıllardır profesyonel şekilde üretimlerine devam eden Steelseries, uygun fiyatlı gamer mouse olan Rival 100‘ün satışlarından memnun. Açıkçası kablolu olmasına rağmen, kablosuzmuş hissiyatını uyandıran değişik bir mouse olduğunu söyleyebilirim. Sadece ve standart tasarımı olduğuna bakmayın, oyunlarda gerçekten profesyonel kullanım kalitesi sunuyor.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Toplamda 6 adet RGB LED fonksiyonu ile farklı renklerde kullanım imkanı bulunduğu gibi,6500 DPI‘a kadar sorunsuz ulaşıyor. Ayrıca veri iletim hızının 1 ms kadar düşük olduğunu belirtelim. Eğer SteelSeries Rival 100‘ü satın almak isterseniz teknoloji marketlerinde 130 TL‘den başlayan fiyatlar ile satılıyor.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]5-) Logitech G910[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Yine kullanım açısından çok pratik ve portatif olan Logitech G910 oyuncu mouse MOBA tarzı oyunlar için özel olarak üretilmiş. 6 adet programlanabilir tuşu, oyun sırasında tek tuş ile DPI değiştirme, 20 milyon tıklama garantili ve bir milisaniyenin altında iletim hızı bulunuyor.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Şuanda piyasada 150 TL’den başlayan fiyatlar ile satılan Logitech G910 modeline bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]6-) Bloody TL8A Terminator Core 3[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Türkiye’de oyuncu sektörüne biraz uzak olsa da, üretmiş olduğu gamer mouse ve oyuncu ekipmanları ile ufak bir kitlenin beğenisini kazanan Bloody, TL8A Terminator adını verdiği oyuncu mouse 170 TL‘den başlayan fiyatlar ile satılıyor.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Firma Terminator serisi için 20 milyon tıklamaya kadar garanti vermiş. Maksimum 8200 DPI‘a kadar ulaşabilen Terminator Core 3‘ü de listenize ekleyebilirsiniz.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot]8 -) Logitech G700s[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Logitech‘in başarılı ve profesyonel oyuncu serisinden birisi olan G700s‘in en büyük avantajı “kablosuz” oluşu. Wireless üzerinden bilgisayar ile iletişim kurduğu gibi, 13 adet programlanabilir tuşu bulunuyor. Bir diğer güzel yanı ise, mouse’nin hiçbir zaman şarjı bitmiyor. Şarj azaldığında kabloyu takarak otomatik şarj etmeye başlıyorsunuz. Aynı zamanda da oyununuzu oynamaya devam ediyorsunuz.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Toplamda 8200 DPI‘a kadar hassasiyeti ayarlayabildiğiniz gibi, piksel hassasiyeti ve nişan kabiliyeti gerçekten on numara. Logitech G700s modeli şuanda piyasada 215 TL‘den başlayan fiyatlar ile teknoloji marketlerde yer alıyor.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]9-) Razer Deathadder Chroma[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Profesyonel oyuncu ekipmanları üretimini gerçekleştiren Razer, ülkemizde de aktif olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Ürettiği oyuncu ekipmanları ile bizleri ve takipçilerini adeta mest eden bu profesyonel ekipmanlar gerçekten bir oyuncunun tüm isteklerine cevap veriyor.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Onlardan bir tanesi olan Razer Deathadder Chroma oyuncu mouse serisi 12500 DPI‘a kadar sorunsuz bir şekilde çıkıyor. Bu mouse ile nişan kabiliyetini siz düşünün. Kablolu ve USB aracılığı ile kullanılan Razer Deathadder Chroma şuanda piyasada 260 TL‘den başlayan fiyatlar ile teknoloji marketlerde ve internet sitelerinde bulunuyor.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]10-) Razer Ouroboros Elite Ambidextrous (BONUS)[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Mouse’nin tipine baktığınızda ne görüyorsunuz ? Asalet, şekil, profesyonellik veya görünüş mü ? Hepsini bir kenara bırak bir kere ele geliyor kardeşim. Razer Ouroboros Elite adını verdikleri mouse oyuncu ekipmanından ziyade adeta bir sanat eseri. (Nerede kesiyoruz kendimizi ?)[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]4G çift sensörü, 8200 DPI seçeneği, 12 saat kablosuz kullanım süresi, 1 milisaniyenin altında komut iletimi, 11 adet programlanabilir Hyperesponse tuşu, 1000Hz Ultrapolling ve 115 gram ağırlığı ile say say bitmiyor. Razer’in bu efsanevi oyuncu mouse’u şuanda piyasada 480 TL‘den başlayan fiyatlar ile satılıyor.[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst