gittigidiyor

Geleceğin Televizyon Teknolojileri

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
8K çözünürlüğe sahip TV'ler ne zaman gelecek? Bundan birkaç yıl sonra TV'lerde hangi teknolojileri görmeye alışacağız? IFA 2016 bünyesinde bu soruların cevabını veriyoruz.


gelecegin-televizyon-teknolojileri-1.jpg
IFA 2016'da GRUNDIG standına konuk olduk ve bundan sadece birkaç yıl sonrasında standart hale gelmesi beklenen teknolojileri ilk elden görme şansına eriştik
Geleceğin TV'lerinde bizleri neler bekliyor?

8K TV: Öncelikle 2020 yılına kadar 8K TV'lerin piyasaya hakim olacak. Stand turumuz sırasında gördüğümüz 8K TV'ler görüntülerdeki detayları gözler önüne seriyordu.
QUANTUM DOT TV: Geleneksel LED TV'ler insan gözünün gördüğü renk renk skalasını %70 oranında yakalayabiliyorlar. Quantum Dot teknolojisiyle insan gözünün göremediği renkleri bile gösterebiliyor ve oranı %100'ün üzerine çıkarıyor.
gelecegin-televizyon-teknolojileri-2.jpg

HDR: Dinamik renk skalası sayesinde görüntüdeki aydınlık ve karanlık yerler detaylarını kaybetmiyor ve çok daha net görüntü elde ediyoruz.
OLED TV: Akıllı telefonlarda gördüğümüz OLED teknolojisi sonunda TV'ler içinde kullanılmaya başlandı. Bu sayede hem TV kalınlıkları inanılmaz düşüyor hem de siyahlar tam siyah oluyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst