gittigidiyor

[Genel] Cep Mobil Dünyasında gelişen son versionlar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
zenfone-2-exploded-693x500.jpg

Qualcomm Snapdragon 830 İle 8 GB Bellek

Akıllı telefon üreticileri kullanıcıları terfiye teşvik etmek için özellikler ekliyor. Bunlardan dolayı son olarak 2 GB RAM bellekli akıllı telefonların rahatlıkla yeterli geldiği günümüzde 4 GB RAM bellekli modellerin sunulduğunu gördük. Depolama alanı tarafında popüler değerler 16 ve 32 GB ama büyük oranda microSD kartlarla kapasite arttırılabiliyor. RAM bellek seçimi daha önemli hale geliyor. 2 GB ve 3 GB modellerin yetmeyip 4 GB modellerin çare olacağı pek fazla uygulama yok. Daha doğrusu geleceğe yönelik bir yatırım. Samsung gibi bellek üreticileriyse 6 GB ve 8 GB RAM bellekli mobil telefonların yakın olduğunu işaret eden çalışmalar yapıyor. Son olarak SoC geliştiricisi Qualcomm’dan gelecek nesil Snapdragon 830 ile ilgili işaretler geldi. Snapdragon 820 kullanıma girmeden 830 tasarımı devam ediyor. Yeniliklerden biri 8 GB RAM’li cihaz desteği olacak. Bu şart değil ve telefon üreticisinin seçimine kalıyor. Kullanılan bellekler ve bağlantılar da belirleyici rol oynuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

Her Akıllı Telefon Kullanıcısının Bilmesi Gereken 5 Sır

Akıllı telefonların hayatımıza girmesi çok ani oldu. Peki bu yaşantımızı kolaylaştıran ve alışkanlıklarımızı değiştiren cihazları tam anlamıyla faydalı bir şekilde kullanabiliyor muyuz? Belki çoğumuzun bildiği fakat gözden kaçmış ve faydalı olabileceğini düşündüğümüz 5 maddeyi sizler için sıraladık.


67fa064c-c729-4a46-a6cb-23181573cffe.jpg


Gelişen teknolojilerdeki yeni nesil olarak adlandırdığımız jenerasyon bize
Modern akıllı telefonların yalnızca 6 yıldır hayatımızda olduğuna inanabiliyor musunuz? Bu kısa zaman diliminde iletişim, haber alıp verme, oyun oynama, iş yapma şeklimiz ve birçok alışkanlığımız birden değişti. Bir araştırma şirketi olan Pew'e göre, Amerika’da yetişkinlerin yarısından fazlasının kendine ait bir akıllı telefonu var. Yalnız buna bakarak insanların çoğunun akıllı telefon uzmanı olduğunu söylemek doğru olmaz ve kendinize ait bir akıllı telefonunuzun olması tüm hileleri bildiğiniz anlamına gelmez.




1) Ekran görüntüsü alın
Diyelim ki arkadaşınızın biri eğlenceli bir yazım hatası yaptı ve siz bunu diğer arkadaşlarınızla paylaşmak istediniz. Bu ekran görüntüsünü bir resim olarak yakalayın.

Iphone için "home" tuşuna "sleep/wake" tuşuyla aynı anda basın ve basılı tutun. Bir denklanşör sesi duyduktan sonra ekran görüntünüz “camera roll” ya da “saved photos” kısmına kaydedilecektir.
Android telefonlar içinse yapmanız gereken, “power” ve ”volume down” tuşlarını aynı anda basılı tutmak. Resminiz galeri kısmındaki “captured images” dosyasına kaydedilecektir. Bu yöntem yalnızca Android 4.0 ve üstü sürümler için kullanılıyor. 3.0, 2.3 ya da daha önceki Android sürümler için Airdroid gibi uygulamalar kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Elinizdeki görüntüyü kullandığınız sosyal paylaşım sitelerinde ya da email yoluyla paylaşabilirsiniz.


2) Telefonunuz suyla temas ettiğinde hemen paniklemeyin


Akıllı telefonumuzu yere düşürdüğümüz anda çoğumuz kalbimizin bir anlığına durduğunu hissederiz. Eğer cihazınızın sağlam bir kasası yoksa, telefonumuzu kurtarmak gerçekten çok zor olacaktır. Başımıza bundan daha kötü gelebilecek bir şey ise suyla temastır. Eğer su geçirmez bir kasası yoksa telefonumuz tam anlamıyla batacaktır.




liquipel-protects-your-smartphone-from-water-without-a-case_616.jpg




Ancak bu birkaç adımı takip ederseniz kurtarmak için belki bir şansınız olabilir.

Birincisi ve en önemlisi kesinlikle açmaya çalışmayın. Eğer içinde su varken açmaya çalışırsanız bir kısa devreye neden olabilirsiniz. Bunun yerine kuru bir mikrofiber bezle silin. Gadget kirliyse, izopropil temizleme alkolüyle temizleyebilirsiniz.
Telefonunuzun bataryası çıkartılabiliyorsa bataryayı dışarı alın. Daha sonra bir kuru pirinç dolu bir kaba ya da torbaya akıllı telefonunuzu koyarak bir gece bekletmeniz yararlı olacak. Pirinç nemi çekmek için yardımcı olacaktır.
Telefonu hiçbir şekilde mikrodalgaya ya da fırına koymayın. Saç kurutma makinesi kullanmayın. Bir sonraki gün telefonunuzu pirincin içinden alın ve açmayı deneyin. Telefonunuz çalışıyorsa tebrik ediyoruz. Eğer başaramadıysanız yeni bir telefon için araştırma yapmaya başlayabilirsiniz.


3) Kaybolmuş ya da çalınmış telefonunuzu bulun


Mobil yaşam iki tarafı keskin kılıç gibidir. Cihanızınızı elbette gittiğiniz her yere götüreceksiniz ancak onun ve içindeki değerli bilgilerin peşinde olan hırsızlara karşı her zaman dikkatli olmalısınız.

Neyse ki iPhone ve iPad, Apple’ın “find my iPhone” uygulamasını destekliyor. Bu uygulama size, bir bilgisayarın ya da başka bir iPhone’un GPS kullanarak kaybolan telefonunuzu bulma imkanı sağlıyor. Ayrıca uzaktan kilitleme özelliği ile telefonunuza uzaktan bağlanıp içinde değerli olduğunu düşündüğünüz tüm verileri silebilir ve bu verilerin istemediğiniz kişilerin eline geçmesini önleyebilirsiniz.
IOS’un yaklaşan 7. sürümünde hırsızın fotoğrafını çekme gibi bir özelliği de bulabileceğiz. Yine aynı şekilde telefonu kilitlemek ve uzaktan verileri silebilmek de mümkün olacak.

Android telefonlarda da benzer uygulamaları bulmak mümkün. “Mobile security” ve “carbonite mobil“ uygulamasını incelemenizi tavsiye ederiz.


Brasilia_Federal_District.gif


4) Farkında olmadan konumunuzu paylaşmayın

Akıllı telefonların kameraları, fotoğraf meraklılarını tatmin edebilecek düzeyde. Bu sayede nerede olursanız olun anlık fotoğraflar çekip çevrimiçi yayınlayabilirsiniz. Eğer dikkatli olmazsak, fotoğrafla beraber aynı zamanda konumumuzu da herkesle paylaşmış oluyoruz. Akıllı telefonlar, fotoğrafın içine herkesin rahatça okuyabileceği konum bilgilerini yükleyebiliyor. Bunu engelleyebilmek içinse telefonumuzun GPS özelliğini devre dışı bırakmamamız yeterli olacaktır. Fakat bunu yapmayı unuttuğunuzu düşünelim. Fotoğrafınızı yayınlamadan önce içindeki bilgilerini görmek ve kaldırmak için “PixelGarde” ugulamasını kullanabilirsiniz
5) Yaratıcı olun

Akıllı telefonlar düşünebildiğinizden çok daha fazlasını yapabilecek yeteneğe sahip. Her geçen gün daha farklı ve şaşırtıcı uygulamalarla karşılaşıyoruz.

"Awareness" adlı uygulamayla müzik dinlerken, dışarıdan gelen anlık yüksek sesleri de takip edebiliyoruz. Yani dış ortamda müzik dinlerken, araba kornası da rahatlıkla duyulabiliyor. Bu sayede istenmeyen kazaların önüne geçmiş oluyoruz.

2011’de en iyi sağlık uygulaması ödülü alan "Instant Heart Rate" uygulamasıyla nabzınızı ölçebilirsiniz. Tek yapmanız gereken parmağınızı lensin üzerine getirerek 10 saniye beklemek.

"Metal Sniffer" uygulaması, manyetik alanları yakalamak için geliştirilmiş kullanışlı bir uygulama. Bu sayede cihazımızı, metalleri ve mıknatısları algılamak için bir metal dedektörü olarak
kullanabiliyoruz. Yapmanız gereken cihazınızı toprağa yakın tutmak.

Akıllı telefonlar isteklerimizin çoğunu gerçekleştirebilecek düzeydeler. Bunu nasıl kullanacağınız tamamen sizin hayal gücünüze ve yaratıcılığınıza kalmış.



@mehmetkarahanlı@
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

Akıllı Telefonları Akıllı Yapan Nedir

what-makes-smart-379-0.jpg

Mobil teknoloji büyümesi, son birkaç yıldır hızlı adımlarla tüm sınırları aşarak patladı. Ahizeler, artık onlara zar zor telefon diyebildiğimiz için mazide kaldı. Bu nedenle, arama, video oynatma, fotoğraf çekme ve çok daha fazlasını yapan bir cihaza yalnızca telefon görüşmesi yapan bir araçtan çok daha fazlası olduğu için artık Akıllı Telefon diyoruz.

Normal Bir Cep Telefonu Gibi, Ama Çok Daha Akıllısı

Akıllı Telefona sahip olmak, normal bir telefona sahip olmak gibidir, ayrıca bir kameraya, MP3 oynatıcıya ve taşınabilir oyun konsoluna da sahiptir. Aşağıdaki bilgiler yeni başlayanlar için: E-posta gönderebilir ve alabilir, kolaylıkla internete erişebilirsiniz. Kolay yazmak için tam bir klavyeye sahiptir. Ve hatta bazı geleneksel telefonlar bu özelliklerin birkaçını sunsa bile, bunların hiçbirisi hepsini aynı anda içermez ve hiçbirisi bu kadar sorunsuz ve hızlı çalışmaz.


Avuç İçinizde Bir PC

Akıllı Telefon cep boyutunda kişisel bir bilgisayar gibidir. Google'ın Android’i veya Microsoft'un Windows Mobile’i gibi tüm Akıllı Telefonlar bir işletim sistemine sahiptir ve cihazınızın hızının kesilmemesini sağlayarak şovu devam ettirir ve daha hızlı çalışır.

İşletim sistemi, “sıradan” cep telefonundan ayrılan bir diğer temel özellik olarak uygulamaları çalıştırmak için bir Akıllı Telefonu etkinleştirir. Hem ücretsiz hem de ücretli olmak üzere on binlerce uygulama vardır ve ticaret, oyun, eğlence, yemek ve aklınıza gelen her şey hakkında pek çok kategoride uygulama bulabilirsiniz.


Hangi Akıllı Telefon Sizin İçin Doğrudur?

Ekran boyutu mu yoksa tam klavye mi sizin için daha önemli? Telefonun parlaklığını, göz zevkinizi ve parmak çevikliğinizi göz önünde bulundurun ve hangi telefonun benzersiz hayatınız için daha uygun olduğuna karar verin. Video çekmek istiyorsanız, bellek kapasitesine odaklanın. Karanlık yerlerde fotoğraf çekiyorsanız, telefonunuzun bir flaşa sahip olduğundan emin olun. Ve iyi fotoğraf çekmek için esas önemli olan piksel olsa da, kaliteli bir lens de aynı derecede önemlidir. Müzik, fotoğraf veya video gibi büyük dosyalar saklamak istiyorsanız, yüksek bir bellek kapasitesine sahip bir telefon seçin.

Akıllı Telefonunuzu zekice ve yaşam tarzınıza ve gereksinimlerinize tamamen uyacak şekilde seçin.

Akıllı Telefonlar Hayatı Nasıl Kolaylaştırmaktadır?

Cep telefonu kullanımı, bundan yaklaşık 20 yıl öncelerinden başlayarak hayatımızda önemli bir yer edinmiştir. Başlarda, telsiz telefonların sınırlı sayıda piyasada yer alması ile kendini tanıtan bu cihazlar, zamanla birer cep bilgisayarına dönüşmüşlerdir.
Teknolojinin hızla geliştiği, firmaların sürekli olarak birbirleri ile rekabet etmesi sonucu daha iyi, daha yenilikçi ve daha hayatı kolaylaştırıcı özellikteki cihazların üretildiği çağımızda, akıllı telefonlar neredeyse her alanda işe yaramaktadır. Bundan yıllar önce kullanılan ilk cep telefonlarında, yalnızca konuşmak ve sınırlı karakterde mesajlaşmak mümkün iken, bugünkü cep telefonları ile banka işlemlerini bile halledilir hale gelinmiştir. İnsanları akıllı telefonlara iten sebepler, her ne kadar popülarite ve yeniliğin karşı konulamaz gücüne duyulan hayranlık olsa da, zaman içinde akıllı telefonlardaki uygulamaların neredeyse her alanda geçerli olması, hayatın akışı içinde koşturan kişilere maddi ve manevi yönden yararlar sağlamaktadır.
Hayatı kolaylaştıran belli başlı akıllı telefon uygulama türleri nelerdir?
Finans;
Yıllar öncesinde ufacık bir işlem için beklenen bankaların vezne sıraları, akıllı telefonlar aracılığı ile gerçekleştirilen internet bankacılığı sayesinde sona ermiştir. EFT, havale gibi para transfer işlemleri, yalnızca internet bulunan herhangi bir ortamda, iki parmak hareketi ile yapılabildiği gibi; mevduat hesaplarının takibi, döviz alım ya da satımı, gsm operatörü veya çeşitli faturaların ödenmesi gibi işlemler de zaman kaybetmeden uygulanabilen hareketler içinde yer almaktadır.
Yazışmalar;
Özellikle şirket elemanlarının ya da yöneticilerinin en büyük derdi, seyahatler ya da gün içindeki hareketlilik sırasında, gerekli olan e-posta yazışmalarının ve takiplerinin yapılamamasıdır. Ancak, akıllı telefonların e-posta hesaplarına erişebilmesi ve anlık olarak yazışmaları alabilmesi, gönderim yapabilmesi ve diğer e-posta işlemlerini gerçekleştirebilmesi, akıllı telefonların bu anlamda iş hayatını oldukça rahatlatan uygulamalara sahip olduklarını da göstermektedir.
Veri Paylaşımı;
Gerek sosyal hayatta çekilen bir görüntünün hemen arkadaşlar ile paylaşılması, gerekse iş akışının devamının sağlanması için lazım olan ürün görsel paylaşımları, akıllı telefonların ilgili uygulamaları sayesinde oldukça kolaylaşmıştır. Mesajlaşma uygulamaları ya da e-posta bölümü üzerinden, telefon ile çekilen görüntü ya da video, anında ilgili yere gönderilebilmektedir. Bu durum da, özellikle gazetecilik ve televizyonculuk alanında büyük kolaylıkları beraberinde getirmiştir.
İnternet;
Akıllı telefonlarda bulunan internet tarayıcıları, kullanıcılara anında erişim imkanı sunmaktadır. İstenilen web sitelerine girişin bu yolla sağlanması, gerekli duyuruların anında takip edilmesi ve buna bağlı olarak reaksiyon süresinin oldukça kısalması, hem maddi, hem de zaman açısından kullanıcılara iyi birer avantaj sağlamaktadır.
İletişim;
Bilhassa yurt dışında yaşayan akraba ve tanıdıklar ile haberleşmek, normal telefon görüşmeleri ile gerçekleştiğinde oldukça pahalı olmakta iken, akıllı telefonlarda bulunan ilgili programlar ile internet üzerinden ücretsiz şekilde iletişim kurmak oldukça mümkündür. Bu iletişim, yazılı ya da sesli olabildiği gibi, görüntülü de olabilmektedir. Böylece, birbirlerinden ayrı yaşamak zorunda kalan tanıdık ya da akrabalar, bu uygulamalar aracılığı ile, hiçbir ücret ödemeden birbirlerini görebilmekte ve duyabilmektedirler.
Sosyal Hesaplar;
Günümüzde sıklıkla kullanılan sosyal medya hesaplarının, ilgili uygulamaları üzerinden kontrol edilmesi ve rahatça kullanılarak paylaşımlar yapılabilmesi, akıllı telefonlardaki bir başka meziyettir. Bu sayede, bir bilgisayara ihtiyaç duymadan kullanılabilen sosyal medya hesapları, akıllı telefonlardaki uygulamaları sayesinde kolayca ulaşım özelliğine sahiptirler.
İsteklere Göre Özelleştirilmiş Uygulamalar;
Gecenin bir vakti, hiç bilmediği bir şehirde yolda kalan kullanıcılar, hemen akıllı telefonlarındaki ilgili uygulamaları kullanarak, en yakın taksi durağını, kullanımda olan otobüs hatlarını ya da en uygun otelin yerini öğrenebilmektedirler. Aynı bu uygulamalar gibi, yemek yenecek yerlerin listesi, açık çiçekçilerin adresi gibi bilgilere ulaşmak da, yine bu firmaların geliştirdiği uygulamalar sayesinde gerçekleşmektedir.
Yine bu kapsamda, örneğin iş güvenliği uzmanlarının özellikle kullanmak istedikleri desibel ölçerler, mevzuat programları, hesaplama araçları gibi uygulamalar gibi yazılımlar da değerlendirilmektedir. İhtiyaç duyan meslek erbabı, işi ile ilgili her türlü uygulamaya, gerek ücretsiz, gerek ücretli şekilde ulaşabilmekte ve bu programları kullanabilmektedir. Firmaların kendi müşterilerine özel geliştirdikleri uygulamalar da bu kapsamda değerlendirilebilmektedir. Bir seyahat firması, geliştirmiş olduğu yazılımla, akıllı telefonlardan rezervasyon ya da bilet satın alma işlemlerini açık hale getirebilir. Uygulamayı akıllı telefonuna indiren kullanıcılar da, bu programlar ile bilet satın alma ya da uygun sefer sorgulatma gibi işlemlerini yapabilmektedirler.
GPS;
Özellikle arabalar ile gerçekleştirilen seyahatlerde, yolu kaybetmeden seyahate devam edebilmek için, akıllı telefonlardaki GPS (Navigasyon) uygulamaları, oldukça işe yarayacaktır. Bulunulan anlık konumdan, istenilen adrese götürme yetisi bulunan bu programlar, kullanıcıların yanlış yollara sapmasını engelleyerek, kişileri hiç bilmedikleri bölgelerde bile rahatlıkla seyahat etmelerini sağlamaktadır.
Kültür;
Seyahatler ya da beklemeler sırasında, gazete, dergi ya da kitap okumak isteyen akıllı telefon kullanıcıları, cihazlarına indirdikleri uygulamalar ile istedikleri eseri ya da kaynağı okuyabilmektedirler. Bu yapıtlar orijinal hallerinde okunabildiği gibi, cihazda bulunan PDF okuyucular aracılığı ile, uyumlu tüm formlarda da okunabilmektedir. Buna ek olarak, aynı gazete köşesi okunur gibi, istenilen yazarın istenilen tarihli köşe yazısının akıllı telefonlarca okunabildiği uygulamalar da bulunmaktadır.
Eğlence;
Teknolojik gelişmeler, yanlarında keyifli anları sağlayacak oyunları da beraberinde getirmiştir. Akıllı telefonlardaki oyunlar, geniş bir yelpazeden arzulanan türe göre seçilebilmekte ve oynanabilmektedir. Uçak, otobüs ya da taksi beklerken, sıkılmamak adına, bu tür oyunlara oldukça rağbet gösterilmektedir. Eğlence kapsamında gösterilebilecek bir başka özellik de, müzik dinleme ve video izleme özellikleridir. Çeşitli siteler ya da uygulamalar aracılığı ile, istenilen kliplerin izlenebilir olması, istenilen şarkıların dinlenebilir olması, bir başka rahatlatıcı ve pratik durumu teşkil etmektedir.
Genel anlamda, birçok özelliği ve uygulaması ile hayatımızda büyük yer edinen akıllı telefonlar, neredeyse vücudun bir uzvu gibi olmuştur. İhtiyaç duyulan her özelliğin kendinde toplanması, teknolojinin kişilere yeni gereksinimler yaratması ve bunlar gibi daha birçok neden, insanları akıllı telefon kullanımına itmektedir. Pek çok alanda hayatı kolaylaştırmayı başaran ve ilerlemelere de kuşkusuz devam edecek olan akıllı telefonlar, yalnızca telefon olmaktan çıkıp, başlı başına ihtiyaçlar kutusu haline gelmiş cep bilgisayarları olma yolunda emin adımlarla ilerlemektir
@mehmetkarahanlı@
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

Akıllı telefonunuz radyolu olabilir

Akıllı teefeonlardaki radyolar kilitlenmiş.


1463577633_radyo-reklam-1.jpg

İddialara göre bazı Android ve iOS akıllı telefonlarda FM radyo kanallarını çeken çip mevcut ancak operatörler müzik servisi sağlayıcılarının baskısı nedeniyle bu çiplerin çekim gücünü engellemek için bir sitsem uyguluyor. Android üreticilerinin bu iddiayı kabul etmesine rağmen, Apple böyle bir çip kullandığını inkar ediyor.
Bu nedenle ABD’de telefon üreticileri ve GSM operatörlerini hedef alan kampanya başlatıldı. İmza kampanyası ile operatörlere ve telefon üreticilerine baskı yapmak isteniyor. Kampanyayı hazırlayan grup, uzmanlar tarafından cihazların incelendiğini ve uzaktan kilitlenebilen radyo çiplerin bulunduğunu iddia ediyor.
1463577738_3-sihirli-mikrofon-radyo-odulleri-6954649x8372o.jpg

İmza kampanyası başarılı oldu ve Sprint, AT&T, Blu ve T-Mobile gibi ABD operatörleri bu konuda geri adım attı. Operatörlerden Sprint, telefonlarda radyo olduğunu ve bu özelliği kilitlediklerini kabul etti ve Android cihazlardaki kilidi kaldırdığını açıkladı.
Blu şirketi bu ay, AT&T ve T-Mobile şirketleri de bu yıl içerisinde özelliği açacakları konusunda söz verdi. Ancak Verizon ve Apple halen kilit açmaya yanaşmıyor. Bildiğiniz gibi Apple’ın kendi müzik servisleri var ve buralardan para akışını kaybetmek istemiyor gibi görünüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

huawei-honor-5a-ve-5a-plus-ortaya-cikti-705x290.jpg
P9 serisinden sonra gaza basan Huawei'nin Honor ailesine katılacak iki telefonu daha kendini gösterdi.
Yaklaşık iki ay kadar önce yılın en iyi telefon serilerinden olan P9 ailesini görücüye çıkartan Huawei, telefonlarında sunduğu özellikler ile de üst seviye telefon piyasasının zirvesindeki isimleri zorlayabileceğini göstermişti.

P9 serisinden sonra Honor 5C ve Honor V8'i de görücüye çıkartan Huawei'nin Honor ailesine üye iki telefonu dahaTENAA kayıtlarında ortaya çıktı; Honor 5A ve 5A Plus.

5a(1).jpg


Cihazların özelliklerine baktığımızda, Honor 5A'da quad-core 1.3GHz çipset, 5-inç HD ekran, 2GB RAM, 16GB sabit depolama alanı, 2,200mAh batarya, 13MP arka/2MP ön kamera bulunmakta.Android 5.1 Lollipop işletim sistemine sahip telefonda 4G LTE desteği de mevcut.

Bir diğer modele, yani 5A Plus'a baktığımızda ise octa-core 1.8GHz işlemci, 5.5-inç HD ekran, yine 2GB RAM ve 16GB sabit depolama alanı, 3,000mAh batarya ve 13MP arka/8MP ön kamera gibi özellikler karşımıza çıkmakta.

5plus.jpg


Kısa süre içinde satışa çıkması beklenen telefonların 100-120 dolar aralığında fiyata sahip olması bekleniyor.

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

[h=1]Yeni Nexus'ta SnapDragon 821 Olabilir![/h][h=2]Google tarafından özel bir işbirliği ile bu yıl kullanıcılar ile buluşturulacak yeni Nexus modelinin Snapdragon 821 işlemciyle gelebileceği iddia edildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
yeni-nexus-ta-snapdragon-821-olabilir.jpg
Google tarafından bugüne kadar kullanıcılar ile buluşturulan Nexus cihazlar büyük ilgi görürken 2016 yılında kullanıma sunulacak yeni cihaz için oldukça iddialı bir açıklama gündeme getirildi. Snapdragon 821 modelinin cihazda kullanılabileceği belirtilirken bu özelliğin telefonda yer alması halinde şu anda kullanımda olan pek çok markanın amiral gemisine önemli bir fark atılacak.
Konuyla ilgili özellikle yabancı basında yer alan iddialarda Google'ın Nexus'ta çıtayı yükseltmek istediği ve bu bakımdan yüksek donanımlar ile kullanıcılara ulaşmayı amaçladığı belirtildi. Google'ın bu yıl çıkartılacak modelde iş ortağı geçen yıl olduğu gibi yine Huawei olacak. Yeni Nexus modelleri için bugüne kadar resmi bir tarih açıklaması yapılmazken Eylül ve Ekim ayı itibariyle yeni modellerin resmen tanıtılması ve kullanıcılar ile buluşturulması bekleniyor.
Telefon için bugüne kadar herhangi bir iddia gündeme gelmezken Snapdragon 821 işlemcinin kullanılacağı dışında herhangi bir detaya sahip değiliz.
Fakat Google Huawei işbirliği ile üretilecek Telefonda yüksek özelliklerin kullanılacak olması oldukça güçlü bir ihtimal olarak görülüyor. Bugüne kadar SnapDragon 820 işlemci modelini kullanan sadece Asus'un özel cihazı Zenfone 3 Deluxe olmuştu. Bu bakımdan Google'ın cihazında bu donanımı tercih etmesi de oldukça önemli bir özellik olarak ön plana çıkacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

[h=1]Honor V8 Max Teknik Özellikleri Ne?[/h][h=2]Huawei tarafından üretimi gerçekleştirilen Honor V8 Max modelinin testlerdeki raporları ortaya çıkarıldı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
honor-v8-max-teknik-ozellikleri-ne.jpeg
Bugüne kadar çıkardığı tüm telefon serilerinden ayrı olarak üretiminin gerçekleştirdiği Honor adıyla piyasaya sürülen akıllı telefonların bir yeni modeli daha piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Yeni telefon modelinin Honor V8 Max adı aldığı görülürken özellikle büyük ekranlı ve kapsamlı bataryası ile oldukça önemli özelliklere sahip olduğu görülen telefonun büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Telefon için yapılan testlerden alınan raporların sızdırılması ile birlikte özellikle teknik özelliklerin öğrenebildiği telefonda 6 inç boyutundaki büyük bir ekran ilk olarak dikkatleri çekiyor. Büyük ekranın yanı sıra güçlü özellikleri sayesinde performans açısından da herhangi bir handikap yaratmayan telefon modelinin bu açıdan piyasada yer bulması bekleniyor.
Telefonun Özellikleri Ne?
6.6 inçlik QHD çözünürlüklü AMOLED ekranı, Hi-Silicon Kirin 950 çipseti, 3GB RAM ve 32GB depolama alanı, microSD kart desteği, 8MP çözünürlüklü ön ve 13MP çözünürlüklü arka kamerası, çift SIM kart ve VoLTE (4G Sesli Arama) desteği ve 4400mAh kapasiteli bataryası ile donatılmış telefon, pek çok kişi için yeterli durumda.
Telefon tanıtımının 11 Temmuz'da yapılması beklenirken Huawei tarafından gerçekleştirilecek özel etkinlikte aynı zamanda marka gövde gösterisi yapacak. Telefonun Türkiye'deki satışının yapılması beklenmezken yapılacak tanıtımlar ile birlikte satış noktaları da kesinlik kazanacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

AnTuTu'ya göre 2016'nın ilk döneminin en popüler ve en güçlü akıllı telefonları!

AnTuTu performans testi uygulaması 2016'nın ilk dönemi ışığında en popüler ve en güçlü 10 akıllı telefona ait listeleri yayınladı.

1468003637_erger.jpg

AnTuTu bundan 2 gün önce 2016'nın ilk dönemini baz alarak en güçlü 10 akıllı telefonunu bildirmişti.Bu listeye göre AnTuTu puanları ve sıralama tablosu şöyleydi:



Listeye göre sıralama ve puanlar şöyle:
1) OnePlus 3 140.288


  • 5.5 inç Full HD ekran
  • 6 GB RAM
  • Snapdragon 820 işlemci

2) Vivo Xplay5 Elite 138.706


  • 5.43 inç Quad HD ekran
  • 6 GB RAM
  • Snapdragon 820 işlemci

3) LeEco Le Max 2 138.026


  • 5.7 inç Quad HD ekran
  • 4/6 GB RAM
  • Snapdragon 820

4) Lenovo ZUK Z2 Pro 136.853


  • 5.2 inç Full HD ekran
  • 4/6 GB RAM
  • Snapdragon 820

5) Xiaomi Mi 5 136.773


  • 5.15 inç Full HD ekran
  • 4GB RAM
  • Snapdragon 820

6) Samsung Galaxy S7 Edge 134.599


  • 5.5 inç Quad HD ekran
  • 4 GB RAM
  • Snapdragon 820

7) Apple iPhone 6S 133.781


  • 4.7 inç 750x1334p çözünürlüğünde ekran
  • 2 GB RAM
  • Apple A9 yonga seti

8) ZTE Axon 7 132.217


  • 5.5 inç Quad HD ekran
  • 6 GB RAM
  • Snapdragon 820 işlemci

9) Apple iPhone SE 131.401


  • 4 inç 640x1136p çözünürlüğünde ekran
  • 2 GB RAM
  • Apple A9 yonga seti

10) Lenovo ZUK Z2 129.076


  • 5 inç Full HD ekran
  • 4 GB RAM
  • Snapdragon 820 işlemci



Listede son zamanların ilgi çeken bazı modelleri ilk 10'da kendine yer bulamazken listenin büyük bölümünü Uzak Doğulu üreticiler almış durumda.Ayrıca Snapdragon'ların katkısını da es geçmeyelim.Listelenen en popüler akıllı telefonların listesi

2 gün önce 2016'nın ilk dönemine ait AnTuTu'ya göre en güçlü akıllı telefon sıralaması önceki sayfadaki gibiydi.Dün ise yine AnTuTu 2016'nın ilk döneminin en popüler akıllı telefonlarını listeledi.AnTuTu yüzdelik dilim ve popülerlik sıralama tablosu şöyle:


1468004224_turkce-populerlik.jpg


Listeye göre yüzdelik dilimler ve sıralamalar şöyle:
Samsung Galaxy Note 5 %7.82
Samsung Galaxy S6 %5.47
Samsung Galaxy S6 Edge %3.41
Samsung Galaxy S7 %3.20
Xiaomi Redmi Note 3 %3.07
Samsung Galaxy S7 Edge %2.69
Meizu MX5 %2.22
LG G3 %2.14
LeEco 1S %1.93
Meizu Metal %1.70


Ek olarak Galaxy Note 5'in Güney Kore, Tayvan ve Amerika'da en popüler akıllı telefon olduğunu da söyleyelim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

[h=1]ZTE Blade V7 Türkiye’de![/h][h=2]Çin'de yaptığı üretimlerle dünya pazarına açılmayı planlayan ZTE, Türkiye pazarına özel modeli ile birlikte girdi. Artık Türkiye'de ZTE Blade V7 satın alınabilecek.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
zte-blade-v7-turkiye-de.jpg
Çin'de yaptığı üretimler sayesinde popüler bir duruma gelen ve oldukça önemli cihazları piyasaya sunan ZTE, son olarak Türkiye pazarına giriş yapma kararı aldı.Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamalarda markanın en güvendiği modellerden birisi olan ZTE Blade V7 ile piyasaya girileceği belirtilirken cihaz Türkiye'de resmen satışa çıkarıldı.
Uygun Fiyat, Yüksek Performans
Fiyatıyla da oldukça iddialı olan yeni telefon modelinin Türkiye'de 949 TL üzerinden satışa çıkarılacağı belirtilirken cihazı satın almak isteyen kişiler Türkiye'deki MediaMarkt mağazalarına gitmek durumunda. ZTE Blade V7 ile birlikte ZTE Blade V7 Lite modeli de satılırken, ZTE Blade V7 Lite daha düşük bir fiyatta ve sadece 699 TL.
ZTE Blade V7 Özellikleri
5.2 inç Full HD ekran
8 çekirdekli MediaTek MT6753 işlemci
16GB depolama alanı
2 GB RAM
13 MP çözünürlüklü arka kamera
5MP çözünürlüklü ön kamera
Türkiye'de satışa çıkarılacak bu modelin özellikle ekonomik bir cihaz almak isteyen kişiler tarafından tercih edilmesi beklenirken önümüzdeki aylarda yapılacak yeni açıklamalar ile telefonun ne kadar ilgi göreceği de merak ediliyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

Micron, mobil cihazlar için ilk 3D NAND belleğini duyurdu. Bu bellek halihazırdaki depolama teknolojisine oranla daha az yer kaplıyor ancak daha yüksek kapasite sunabiliyor.


micron-3d-nand.jpg


Micron, akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlar için ürettilen ilk 3D NAND belleğini duyurdu.

Kompakt yapıda, daha yüksek kapasite

3D NAND bellekler, halihazırda kullanan depolama çözümlerine göre aynı boyutta daha fazla depolama alanı sunabiliyor. Şimdilik ilk modeli 32 GBolan 3D NAND modeli, önümüzdeki dönemde orta ve üst seviye telefonlarda kullanılacak.
UFS 2.1 standartını temel alan bu model, böylece hız konusunda da oldukça iddialı olacak.
micron.jpg

VR ve stream video gibi durumlar nedeniyle akıllı telefonların dahili depolamasının artması gerektiğini düşünen Micron, 3D NAND çözümüyle birlikte bunu değiştirebilmeyi amaçlıyor.
Şu anda birçok üreticinin SSD modelinde yer verdiği 3D NAND görünüşe bakılırsa önümüzdeki dönemde mobil cihazlar için de yaygınca kullanılacak.
Micron'un haberimize konu olan 32 GB'lık 3D NAND belleği önümüzdeki yılın ikinci yarısında satışta olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

[FONT=&quot] cep telefonunu oluşturan parçalar , cep telefonu hangi parçalardan oluşur üzerinde sizlerden gelen sorulara cevap vermeye çalışacağım. Günlük hayatımız’da vazgeçilmez olan ve hayatımızın artık bir parçası olan cep telefonları hangi parçaların bir ara gelmesinden oluşur hiç merak ettiğiniz mi ?[/FONT]
[FONT=&quot]Bunlar’da bilgisayarlar gibi temel bileşenlerden oluşur bu bileşenlerin bir araya gelmesi ile cep telefonları , akıllı mobil telefonları oluşturmaktadır. Şimdi bu parçalar neler bir bakalım.[/FONT]
[FONT=&quot]Anakart , Anten , Batarya , Dahili Flaş , Dahili Hoparlör , Dahili Kamera , Dahili mikrofon , Ekran , Kasa , sim kart yuvası , Soket , titreşim motoru , Tuş takımı , Joystick & Trackball ve Yazılım bu parçalar cep telefonu oluşturan ana parçalar diyebiliriz. Kısaca bu parçaları tanımaya başlayalım.[/FONT]
[FONT=&quot]Kasa ;[/FONT]
[FONT=&quot]Telefon parçalarını bir arada tutmaya yarayan ve telefonun görünümü oluşturan bu parça dış çerçeveyi oluşturur , bilgisayarın kasasına örnek verebiliriz.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Telefon parçaları bu kasa içerisine montajlanır , gerektiğinde arızalı parçalar sökülüp yerine takılabilir. aynı model ve marka kasalar arasında kasa değişimi yapılabilir.[/FONT]
[FONT=&quot]Anten ;[/FONT]
[FONT=&quot]Telefon ile Baz istasyonun yaydığı sinyalleri almak ve vermek için kullanılan donanım parçasıdır. Telefonun çekim kuvveti anten ile performansı doğrudan etkiler.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]telefon anteni ne işe yarar , Baz istasyonları yaydıkları sinyalleri toplayıp alabilmesi için telefonlar’da anten bu görevi üstlenir bir radyo verici ve radyo alıcı görevleri olan antenlerde cep telefonlarında radyo alıcı görevi üstlenir ve sinyalleri toplamaktadır anten gücü dbi olarak belirtilir.[/FONT]
[FONT=&quot]Batarya ;[/FONT]
[FONT=&quot]telefon bileşenlerinden biride batarya ( pil ) dir. Telefon olsun elektronik cihazları çalıştırmaları için en önemli parça pil dir.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Genel’de telefonlarda kullanılan piller , Li-ion bataryalar kullanılmaktadır. lityum iyon pil bu pillerin avantajı kullanılmadıkları zaman kayıpları yani enerji kaybı azdır. bununla birlikte kullanılmaya başladıklarında ömürlerinin kısalmaya başlaması bir dezevantajdır.[/FONT]
[FONT=&quot]Dahili Flaş ;[/FONT]
[FONT=&quot]Cep telefonlarında kamera kullanıyor iseniz resim veya video çekimlerinde gece ortamlarında aydınlatmak için kullanılan bir parçadır. Resim ve videoların daha net çekimi için kullanılır.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Bu parçalar telefonun arka yüzünde bulunur , iç kameralarda flaş özelliği yoktur bunlar kendi marka ve modellerine göre üretici firmaları vardır ve bu parçaları başka firmalar telefon üreticileri adına üretebilir.[/FONT]
[FONT=&quot]Dahili Hoparlör ;[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Telefonlar’da dinlediğiniz müzik , video seslerini ve telefon görüşmelerinizi dışa verebileceğiniz ve telefon ahizesi dinlemenizi sağlan bileşendir.[/FONT]
[FONT=&quot]Dahili Kamera ;[/FONT]
[FONT=&quot]cep telefonu ile video , resim çekimlerinde kullanılabilen , yeni mobil uygulamalar’da canlı yayınlar yapabileceğiniz , görüntü görüşmelerde kullanılan en önemli parça diyebiliriz. yeni nesil telefonlar’da ön ve arka yüzünde iki kamera bulunmaktadır genel olarak arka yüz yani dışa bakan yüz’de çözünürlük pixel daha fazladır.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Telefon pixel sayısı ve odaklamanın fazla olması görüntünün daha iyi olması demektedir.[/FONT]
[FONT=&quot]Dahili Mikrofon : [/FONT]
[FONT=&quot]telefon görüşmelerinin yapılabilmesi ve karşı tarafa ses gönderebilmesi için gerekli olan parçadır.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]hoparlör patlak ibaresi sesin karşı tarafa gitmemesi veya cızırtılı olmasından kaynaklıdır. bunun için teknik servisler tarafından kolaylıkla değişebilir. yukarıda görünen resim iphone mikrofonu bağlantı aparatları ile birlikte kasa tutturulmaktadır.[/FONT]
[FONT=&quot]Ekran ;[/FONT]
[FONT=&quot]telefonlarda ekran artık günümüzde dokunmatik olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ekranlarda kendi aralarında farklı modellere ayrılmaktadır yalınız şu bir gerçek bilgisayar olsun cep telefonu ekranı olsun kırıldıklarında telefon’dan fazla tamir masrafı çıkıyor diyebiliriz .[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Sim kart yuvası ;[/FONT]
[FONT=&quot]Telefonu kullanabilmek için telefon operatörlerin vermiş olduğu sim kartlar telefona bu yuvaya takılmaktadır. Sim kart yuvaları , micro , nano gibi değişik şekilde olabilir.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]yukarıda örnek resim’de olduğu gibi bu kartlar telefonlarda sim kart yuvalarına takılmak sureti ile kullanılmaktadır.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]sim kartlar yuvalarına göre ve desteklediği boyutlara göre takılmalıdır.[/FONT]
[FONT=&quot]Titreşim Motoru ;[/FONT]
[FONT=&quot]telefonda gelen çağrıları , mesajları sesi kapalı olduğunda titreşim yolu ile haber etmek için kullanılan bir parçadır. telefonu gittiğiniz yerde sessiz mod aldığınızda çoğu zaman titreşime alırsınız.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]telefonda titreşimi aktif etmek batarya tüketimini hızlandıracaktır. sürekli olarak titreşimde kullanmamanız tavsiyesi ile iş gören bir özelliktir.[/FONT]
[FONT=&quot]Tuş Takımı ;[/FONT]
[FONT=&quot]telefon’da rehber için isim girmek , telefon numarası aramak için , kısaca bilgisayar klavyesi işini gören bu donanım bileşeni veri girişi yapmanızı sağlamaktadır. günümüzde çoğu telefon artık dokunmatik olduğu için zaman ile bu özelliği kaybedecek gibi durmaktadır.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Joystick & Trackball ;[/FONT]
[FONT=&quot]bazı telefonlar’da eski diyebiliriz üzerilerinde joystick vardı günümüzde artık kullanılmıyor , bu artık bir özellik olarak olarak görmüyorum. telefon’daki orta tuş veya şimdi iphone home tuşu na benzer bir tuş diyebiliriz.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]ortadaki joystick kolu sağ , sol , yukarı , aşağı hareket ettirebiliyorsunuz ve kısa menüler yardımı ile hızlı erişim sağlayabiliyorsunuz.[/FONT]
[FONT=&quot]Yazılım ;[/FONT]
[FONT=&quot]Telefon ile kullanıcı arasında bir arayüz olan ve telefonun özelliklerini kullanabilmek için yazılıma ihtiyaç vardır. bu yazılımlar telefon firmaları kendileri yazmaktadır , örnek verecek olursak , iphone için IOS , samsung , LG , Htc gibi telefonlar ise Google Android , Nokia Ovi , Windows Mobile telefonlar için Windows 10 gibi yazılımlar daha eski telefonlarda flash programlar kullanılırdı .[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

[h=1]One Plus 3 Satılmayacak! Peki Neden?[/h][h=2]One Plus tarafından geliştirilen One Plus 3 modelinin Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Avrupa'daki satışlarının durdurulduğu belirtildi. İşte marka tarafından piyasaya sunulan yeni telefon ve yaşanan hareketlilikler[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
one-plus-3-satilmayacak-peki-neden.jpg
One Plus özellikle Çin’de yaptığı üretimler ile dünya geneline açılmayı başarırken Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa bölgesinde gerçekleştirilen satışlar marka adına oldukça önemli bir gelir kaynağı yaratmıştı. One Plus 3 modelleri ile Amerika'da ve Avrupa'nın pek çok farklı bölgesinde satışa çıkan One Plus yaptığı yeni bir duyuru ile tüm satışları durdurduğunu belirtti. One Plus 3 modelinin artık satılmayacağını belirten marka bu telefon modeli yerine artık One Plus 3T olarak adlandırılan yeni telefonun satışa çıkarılacağını duyurdu.
One Plus 3 Yerine One Plus 3T Geliyor!
One Plus 3 modelinin geliştirilmiş ve yenilenmiş versiyonu olarak tanımlanan ve basına tanıtılan One Plus 3T bir önceki versiyona göre çok da önemli özelliklere sahip durumda. Özellikle yazılım alanında yapılan geliştirmeler ile telefondaki pek çok hatanın giderilerek performansın arttırıldığı belirtilirken telefonun 16 MP arka ve 16 MP ön kamera ile kullanıcılara sunulacağı belirtildi. 3400mAh kapasiteli bataryasının olacağı telefon bir önceki versiyonda olan 3000mAh bataryaya göre de daha uzun bir kullanım sunacak.
SD 821 Geliyor!
Snapdragon 821 yonga seti ile güçlenen telefon bir önceki versiyonda kullanılan Snapdragon 820 işlemciye göre çok daha iyi bir performans sunabilecek durumda. Bu açıdan yeni telefon modelinde pek çok donanımda değişikliğe gidilmesi kullanıcıları yeni telefon modelinin eski telefon modeline göre çok daha iyi bir performans almasını sağlayacak. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde piyasaya sunulacak olan telefonun daha fazla ilgi görmesi bekleniyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

[h=1]One Plus 3T Özellikleri Neler?[/h][h=2]One Plus tarafından yapılan son açıklamalarda One Plus 3T modelinin piyasaya sunulacağı belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
one-plus-3t-ozellikleri-neler.jpg
Mobil sektörün en çok konuşulan markalarından birisi olmayı başaran One Plus yeni modeli ile piyasaya giriş yapacak. Özellikle One Plus 3 modelinin ardından yeni modelleri ile piyasaya giriş yapacak One Plus böylece kullanıcılara çok daha iyi bir telefon sunma fırsatı elde edilecek.
One Plus 3T Geliyor!
One Plus 3T adı verilen modelin One Plus 3 modelinin bir üst versiyonu olduğu belirtilirken böylece telefonda bir önceki versiyona göre çok daha yüksek donanımlar tercih edilerek iyi bir performans sunulacak. Telefon için yapılan açıklamalarda teknik özellikler de paylaşırken özellikle One Plus 3T’nin piyasaya sunulmasından ardından One Plus 3 modelinin satışlarını durdurulacak.
One Plus 3T Teknik Özellikleri
One Plus 3T için teknik özellikler şöyle;
5.5 inçlik Full HD optik AMOLED ekran
Snapdragon 821 yonga seti
6 GB LPDDR4 RAM
64GB veya 128GB UFS 2.0 depolama
16 MP arka kamera
8 MP ön kamera
3400mAh batarya
USB 2.0 Tip-
Android 7.0
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

[h=1]Huawei P10 Plus Sızdırıldı![/h][h=2]Huawei tarafından yapılan çalışmalar kapsamında 6 GB RAM'e sahip yeni bir cihazın üretileceği belirtildi. İşte Huawei P10 Plus modeli ile ilgili yapılan sızdırmalar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
huawei-p10-plus-sizdirildi.jpg
Son dönemlerde farklı modelleriyle piyasada yer almayı başaran Huawei, özellikle 6 GB RAM kullanacağı yeni telefonu ile tüm dikkatleri üzerine toplamış durumda. Huawei P10 olarak adlandırılan amiral gemisinin gelişmiş versiyonu olacak Huawei P10, 6 GB RAM'in yanı sıra yüksek donanımlarıyla da dikkat çekiyor. Üstelik çift arka kamera ve parmak izi tarayıcısı gibi pek çok önemli özelliğin de yer verileceği telefon ciddi bir performans sunabilecek kapasitede.
Görüntüler Sızdırıldı
Yapılan resmi açıklamalarda Huawei P10 Plus modeli ile ilgili herhangi bir detay paylaşılmasa da sızdırma sayesinde telefonu görüntüleri de piyasada yer aldı. Telefon için yapılan sızdırmaların ardından telefonda yer alacak özellikler ile ilgili detaylar da paylaşırken telefonda yer alması beklenen özellikler şöyle;
5.5 inç Quad HD ekran
Hisilicon Kirin 960 yongaseti
6GB RAM
256GB dahili depolama
12 MP çift arka kamera
8 MP selfie kamera
Huawei EMUI arayüz
Android 7.0 Nougat işletim sistemi
Telefonun sızdırılan görüntüsü ise şöyle;
huawei-p10-plus.jpg

[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

[h=1]Acer Swift 7 Sadece 9.98 MM![/h][h=2]Acer tarafından tanıtımı yapılan Acer Swift 7 Türkiye'de de satışa çıktı. İşte ince bilgisayar ile ilgili detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
acer-swift-7-sadece-9-98-mm.jpg
Dünyanın en önemli bilgisayar üreticilerinden birisi olan Acer, piyasaya sunduğu son bilgisayar modeli ile oldukça dikkat çekti. 1 santimden daha az bir inceliğe sahip olan yeni bilgisayar böylece tasarımıyla dikkat çekerken yüksek çözünürlüklü ekranı ve donanımlarıyla da oldukça üst seviyelerde.
Acer Swift 7 Çok İnce!
Acer Swift 7 için yapılan açıklamalarda bilgisayarın 1.1 kilogram ağırlığında olduğu ve 9.98 milimetre kalınlığında üretildiği belirtildi. Yapılan bu üretim dünyanın en ince dizüstü bilgisayarının üretilmesini sağlarken Acer bu bilgisayarıyla Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.
İki Renk Seçeneği Var
Siyah ve altın olarak iki farklı renk seçeneğiyle sunulan bilgisayarda özel korumalı ekran teknolojisi mevcut. 13.3 inçlik bir ekrana sahip olan bilgisayar kırılmalara ve çizilmelere karşı da oldukça dayanıklı. Batarya konusunda ise önemli bir gelişmenin yapıldığı Acer Swift 7, 9 saate kadar pil ömrü sağlıyor. Bu bakımdan uzun süreli kullanımlarda yeni bilgisayar modeli sorunsuz bir şekilde destek verebiliyor. Bilgisayarda kullanılan işlemci Intel Core i5 olurken 256 GB SSD depolama alanı ve 8 GB RAM işle yine çok üstün bir performans elde edebilmek mümkün.
Bilgisayar modelinin Türkiye'de satışa çıkmasının ardından en çok merak edilen detay etiket fiyatı olurken bu konuda resmi açıklamalar yapıldı. Buna göre bilgisayarın Türkiye'deki satış fiyatı 4449 TL.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

[h=1]Huawei Mate 9 İncelemede![/h][h=2]Huawei tarafından tanıtımı gerçekleştirilen Huawei Mate 9 için özel incelemeler yapılmaya başlandı. işte telefon ile ilgili detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
huawei-mate-9-incelemede.jpg
Huawei en çok güvendiği telefon modellerinden birisi olan Huawei Mate 9 özel tanıtım etkinliği düzenledi. Tanıtım ile birlikte piyasaya sunulan cihaz yüksek özellikleriyle dikkat çekerken özellikle tasarımıyla da farklı bir cihaz hazırlandığını gösterdi.
S7 Edge’ye Benziyor
Telefon için gündemde yer alan eleştirilerin büyük bir bölümü telefonun Samsung Galaxy S7 Edge ile çok benzerlik göstermesi oldu. İki cihaz yan yana getirildiğinde ayırt edilmesi oldukça zor. Huawei Mate 9 için yapılan değerlendirmelerde böyle bir kopyalamanın gereksiz olduğu belirtilirken tasarım önemli özelliklere sahip durumda ve oldukça dikkat çekiyor.
İnce çerçeve ve daha iyi ekran çözünürlüğü telefonun en önemli ve başarılı özelliklerinden bir tanesi. Telefonun çift arka kamerasıyla gelmesi ve aynı zamanda özel donanımlar ile güçlendirilmesi de kamera çekimlerinin daha başarılı olmasını sağlamış. Kirin 960 işlemci ile desteklenen telefon performans anlamında herhangi bir kayıp yaşatmazken üstün performans ve uzun süreli kullanımlar için oldukça ideal.
775 dolara satılacak olan telefonun Türkiye'deki etiket fiyatının 3000 TL civarında olması bekleniyor. Telefonun tüm bu özelliklere rağmen oldukça uygun durumda olması da satış konusunda yüksek satış rakamlarına ulaşabileceğini gösteriyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

[h=1]Microsoft Surface İle Mobil Geliyor![/h][h=2]Microsoft CEO’su Satya Nadella tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte Microsoft'un yeni telefonu hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
microsoft-surface-ile-mobil-geliyor.jpg
Microsoft özellikleri Nokia ile yaptığı iş birliği sonrasına Lumia adı verilen yeni seriye başlanırken bu sene Microsoft'un beklentilerini karşılayamamış ve mobil sektörde çok düşük satış rakamlarında kalmıştı. Bu çalışmanın başarıya ulaşamamasının ardından Nokia ile olan işbirliğini sonlandıran Microsoft yeni bir proje üzerinde çalışmalarına başlarken bu sefer mobil sektöre çok da iddialı girmeye hazırlanıyor. Öyle ki Microsoft CEO’su Satya Nadella tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda Microsoft’un uzun süreden beri yeni bir telefon üzerinde çalıştığı ve yeni cihaz ile piyasaya giriş yapacağı açıklandı.
Yeni Telefon İddialı
Üstelik sözlerinde oldukça güçlü ifadeler kullanan Nadella uzun süreden beri Microsoft’un mobil sektörde olduğunu ve liderliği ele alamadığını fakat yeni telefon serisi ile birlikte bu konudaki tüm şartların artık Microsoft lehine değiştirileceğini söyledi. Yapılan açıklamalar resmi olduğundan dolayı mobil sektörde oldukça ilgi uyandırırken önümüzdeki dönemlerde Microsoft tarafından tanıtımı yapılarak piyasaya sunulması beklenen telefonlar için beklentiler de arttı. Öyle ki telefonlarda hangi özelliklerin ve donanımların tercih edileceği merak edilirken piyasaya giriş yapacak olan Microsoft tüm bu satış ve pazarlama işlemleri sonrasında ne kadar başarı yakalayacak takipte olacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

[h=1]Asus Zenfone 3 Türkiye Satış Tarihi Netleşti[/h][h=2]Dünya genelinde pek çok farklı noktada satışa çıkartılan Asus Zenfone 3 serisinin Türkiye çıkış tarihi belli oldu.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
asus-zenfone-3-turkiye-satis-tarihi-netlesti.jpg
Asus resmi Facebook sayfası aracılığıyla yaptığı açıklamalarda bugüne kadar pek çok farklı gelişme duyurulurken Zenfone 3 serisi için Türkiye'de de satışa başlanacak. Türkiye'ye geliş tarihi olarak 1 Aralık’ın tercih edildiği açıklanırken 1 Aralık tarihi itibariyle artık Türkiye'de de Zenfone 3 serisi satın alınabilecek.
Vodafone İle Gelebilir
Konuyla ilgili yapılan paylaşımlarda özellikle görsellerde Vodafone logosuna yer verilirken Türkiye'de ilk olarak Vodafone aracılığıyla telefonların satışa çıkarılması bekleniyor. Bu açıdan Asus ile Vodafone arasında yapılan anlaşmalar ile Zenfone 3 serisinin ilk olarak Vodafone aracılığı ile satılması da mümkün görünüyor. Bugüne kadar oldukça ilgi çeken telefonların Türkiye pazarında da benzer bir ilgi görmesi bekleniyor. Yapılan tanıtımlar doğrultusunda telefonların özellikleri ise şöyle açıklanmıştı.
ZENFONE 3
5.5-inç büyüklüğünde LCD ekran
Snapdragon 625 yonga seti
16-megapiksel arka kamera
8-megapiksel ön kamera
3000 mAh pil
Parmak izi sensörü
USB-C 2.0
4GB RAM
64GB dahili depolama alanı
Zenfone 3 Deluxe
5.7-inç büyüklüğünde 1080p OLED ekran
Snapdragon 820 yonga seti
23-megapiksel arka kamera
Quick Charge 3.0
USB-C 3.0
6 GB RAM
Zenfone 3 Ultra

6.8-inç büyüklüğünde 1080p LCD ekran
Snapdragon 652 yonga seti
4 GB RAM
23 megapiksel arka kamera
DisplayPort destekli USB-C 3.0
4,600 mAh pil
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

[h=1]OnePlus 3T Avrupa'da 440 Euro'dan Satışta[/h][h=2]OnePlus tarafından yapılan duyuruda OnePlus 3T modelinin Avrupa’da da satışa çıktığı belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
oneplus-3t-avrupa-da-440-euro-dan-satista.jpg
Kuzey Amerika'yı takip eden bir hafta sonra, OnePlus 3T Avrupa'da da piyasaya çıktı. 64GB ve 128GB sürümleri mevcut olan cihaz için başlarda renk kısıtlamasının olacğaı belirtilse de kısa süre içerisinde siyahın yanı sıra gold versiyonu da satışa çıkarılacak.
OnePlus 3T Ne Kadar?
OnePlus 3T için için yapılan açıklamlaara göre telefonun bazı ülkelerdeki satış rakamları şöyle;
İngiltere 64GB model 400, 128GB - 440 £
Almanya 64GB model 440 € ve 128GB 480 €
Hong Kong 64GB modeli HK $ 3,388, 128GB modeli henüz mevcut değil.
Jette Tanıttı!
OnePlus 3T için Avrupa süreci üstelik farklı bir olay ile tanıtıldı. Öyle ki OnePlus 3T kutu açılışı bir jeti çerisinde yapıldı. Çek savaş uçağı içerisinde yapılan kutu açılışını aşağıdan izleyebilirsiniz.
<iframe width="600" height="409" src="https://www.youtube.com/embed/qwI1kqB_rQA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
OnePlus 3T Özellikleri Ne?
Telefon için yapılan açıklamalara göre özellikler şöyle;
GSM / HSPA / EVDO / LTE
Boyutlar: 152.7 x 74.7 x 7.4 mm (6.01 x 2.94 x 0.29 inç)
Ağırlık: 158 g
SIM: Çift SIM (Nano-SIM, çift bekleme)
Ekran Tipi: Optik AMOLED kapasitif dokunmatik ekran, 16M renkler
Boyut: 5.5 inç (~ 73.1% ekran-gövde oranı)
Çözünürlük : 1080 x 1920 piksel (~ 401 ppi piksel yoğunluğu)
Çoklu Dokunma: Evet
Koruyucu: Corning Gorilla Camı 4
İşletim Sistemi: Android OS 6.0.1 Marshmallow
Yongaseti: Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Cep Mobil işletim sisteminde neler oluyor

[h=1]HP Windows 10 Mobile Telefonuyla Gelecek[/h][h=2]Windows 10 Mobile işletim sisteminin pazar payı% 1'in altına düşmesine karşın HP Microsoft platformunu desteklemeye devam edecek.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
hp-windows-10-mobile-telefonuyla-gelecek.jpg
HP tarafından üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü yeni telefon için Windows ile desteklenen bir platformu sağlayacak.
Microsoft’un Ortağı
Microsoft'un önemli ortaklarından biri olan HP, önümüzdeki aylarda başka bir Windows 10 Mobile telefonunu piyasaya sunacağı ile ilgili gündemde yer alırken Windows Phone hayranlarına bu konuda önemli bir seçenek sunulacak. Elite x3'ün ardından iki haftadan daha kısa bir süre önce, HP'nin 2017 yılında daha güçlü bir telefon ile geleceği kesinleşti.
Yeni Telefonda Neler Olacak?
Haberlere göre HP, akıllı telefonu bir orta seviyede olacak. Söylentilere göre telefonda Snapdragon 600 serisi bir işlemci olacak. Orta sınıf işlemci bulunması rağmen, HP akıllı telefonunda şirketin şu anda Elite x3'le birlikte sattığı Continuum ve Desk Dock desteğini de sunacak.
Fiyat Ne Kadar Olacak?
HP, orta sınıf akıllı telefonunun fiyatlandırma konusunda şu anda detaylar bilinmiyor. Fakat çok yüksek bir etiket fiyatının belirlenmesi beklenmiyor. Windows Phone handikabına rağmen iş dünyasına yönelik bir platform olduğun düşünüldüğünde orta menzilli bir akıllı telefon talebi HP'nin yatırımını haklı çıkarabilir. Akıllı telefonun gelecek yıl açıklanması bekleniyor, ancak bunun tam olarak ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst