gittigidiyor

Genel olarak tarayıcılar hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Firefox Nasıl Yenilenir?[/h][h=2]Firefox kullanan kişiler çeşitli eklenti ve uygulamalar nedeniyle tarayıcıda sorun yaşayabildiği gibi bu konuda yenileme işlemlerinin yapılması sorunları çözmektedir.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
firefox-nasil-yenilenir.jpg
Firefox kullanıcıları zaman içerisinde yavaşlayan tarayıcı için önemli bir işleve sahiptir. Firefox yenileme işlemlerinin yapılması sayesinde kişiler sorunsuz bir tarayıcı kullanmaya devam edebilmektedir. Yenileme işlemlerinin nasıl olacağını bilmeyen kişiler bu konuda rehberimizden yardım alabilir.
Firefox Yenileme Nedir?
Firefox yenileme işlemleri tarayıcını ilk kurulum sonrasındaki haline dönmektir. Bu bakımdan tarayıcıdaki tüm bilgileriniz ve ayarlarınız sıfırlanacak ve Firefox kurulumdaki ilk gününe gelecektir. Bu bakımdan önemli verilerin yedeklenmesi önerilmektedir.
Firefox sıfırlama olarak da tanımlanabilecek bu işlemlerde kişilerin öncelikli olarak Firefox tarayıcısını açması gerekir. Tarayıcı açıldıktan sonra ise about:support komutu adres çubuğuna yazılmalıdır. about:support komutu çalıştırıldıktan sonra ekrana aşağıda görüldüğü gibi bir sayfa gelecektir. Bu sayfada yer alan Firefox tarayıcısını yenile bölümünden kolay bir şekilde yenileme işlemini başlatabilirsiniz.
1(170).jpg

Bu işlemleri yaptıktan sonra silenecek, sıfırlanacak ayar ve bilgiler şöyledir;
Web sitesi izinleri
Güvenlik sertifikaları ve cihaz ayarları
Plugin ayarları
Araç çubuğu ayarları
Kullanıcı stilleri
Sosyal özellikler
DOM kayıtları
Tarayıcı eklentileriniz, eklenti verileri ve temalar
Tarayıcıya eklenen arama motorları
İndirme geçmişi ve indirme eylemleri
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Firefox Nasıl Yenilenir?

[h=1]Firefox'ta Otomatik Sayfa Yenilemesi Nasıl Kapatılır?[/h][h=2]Bazı web sitelerinde otomatik yenileme bulunurken, bu konuda yenileme kapatılabilir.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
firefox-ta-otomatik-sayfa-yenilemesi-nasil-kapatilir.jpg
Firefox tarayıcısında otomatik olarak sayfa yenilemesinin yer aldığı sayfalarda kişilerin bu durum için önlem alabilmesi mümkündür. Firefox otomatik yenileme için ayarların yapılması ile birlikte artık sayfaların yenilenmesi önlenecek ve bu konuda bilgilendirme de yapılacaktır.
Firefox için yapılacak bu ayarlarda kişilerin nasıl işlem yapacağını bilmemesi halinde rehberdeki adımların takip edilmesi gerekmektedir.
Yenileme işlemlerinin iptal edilmesi için ilk olarak tarayıcı açılmalıdır. Ardından adres çubuğuna about:preferences#advanced yazılmalıdır.
mutlaka-bilmeniz-gereken-10-haval%FD-firefox-ayar%FD-36-.jpg

Bu ekran açıldığında ise kişilerin genel sekmesinde yer alan “Siteler sayfaları yönlendirmek veya tazelemek istediğinde beni uyar” bölümünü kullanması gerekir. Böylece gerekli işlemler tamamlanmış olacaktır. Sizler de belirtilen işlemleri yaparak kolay bir şekilde yenilemeyi iptal edebilirsiniz.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Firefox Nasıl Yenilenir?

CubeBox-Scan-Station-610x510.jpg



Muhasebecilere Özel Tarayıcı


Plustek, işletmelere yönelik ağ depolama esaslı Cloudy CubeBox belge yönetim depolama sisteminin geliştiricisi SeCUBE ile işbirliğine girdiğini duyurdu.
Bu sistemi ve Plustek eScan cihazlarını kullanan muhasebeciler, kağıda basılı belgeleri tarayarak doğrudan CubeBox hesaplarına yükleyebilecek, dijital biçimde organize edilmiş belgeler sayesinde işletme verimi, manuel veri giriş hızı ve onay alma süreci hızlanacak.
Muhasebecilik, kağıda basılı belgeleri ve bağlantılı işlemleri esas alır. Kağıda basılı belgeler işletmeler açısından sorunludur çünkü manuel olarak doldurulmaları gerekir ki ofis karmaşasına neden olur ve gerektiğinde bulmak ya da paylaşmak zorlaşır. İş boyutu arttıkça kağıda basılı belgelerin hacmi artar ve muhasebecilerle yöneticilerin belge doldurma, temin etme ve paylaşma için harcayacakları süre katlanarak artar. Tek başına çalışabilen Plustek eScan ağ bağlantılı tarayıcı herhangi bir bilgisayara gerek duymaz. Kullanıcılar basit biçimde büyük boyutlu dokunmatik ekranı kullanarak belge türünü ve gönderilecek hedefi seçerler. Dahili ağ ve Wi-Fi bağlantılarına sahip olan tarayıcı, veri belgeleri, uyum dokümanları, bildirimler, faturalar gibi çok sayıda farklı muhasebe odaklı belge türünü tarayabilir ve depolama, okuma, doğrulama ve diğer benzer işlemlerde kullanmak üzere CubeBox ortamına gönderebilir.
SeCUBE Ltd. Pazarlama Yöneticisi Hasan Kars; “Kullanıcıların kaynak girdiyi doğru biçimde yakalamasına, arama yapılabilen PDF dosyalarına ve düzenlenebilir veriye dönüştürmesine olanak veren tam kapsamlı çözümümüzü, Plustek ile işbirliğine girerek kullanıcıların hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu entegrasyon sayesinde muhasebeciler sezgisel eScan ağ tarayıcısını kullanarak kağıt belgelerini toplu biçimde dijitalleştirebilir ve herhangi bir cihazla uğraşmak zorunda kalmadan anında CubeBox ortamında erişilebilir hale getirebilir. Sistem yardımıyla muhasebecilerin yaşadığı karışıklıklar azalacağı gibi işletme verimi artıyor olacak.” açıklamasını yaptı.
Plustek Muhasebe Müdürü Ibrahim Shen ise; “CubeBox Scan Station, dosyaları güvenli biçimde ve doğrudan gönderme imkanı vererek muhasebecilerin kağıt belge yönetimi deneyimini gerçek anlamda basitleştiriyor. eScan ve taranmış belgelerin otomatik biçimde bireysel dosyalara ayrılmasına olanak veren CubeBox sayesinde muhasebe sektöründe ciddi bir değişim gerçekleşecek.” sözlerine yer verdi.
CubeBox Scan Station Temel Özellikleri:


  • Yüksek tarama hızı – 4 saniyede bir sayfa
  • Taranan belgeleri doğrudan kablolu ağ ya da Wi-Fi üzerinden iletme
  • Tek tarama sonucunu birden fazla hedefe gönderebilme
  • Kolay biçimde karakter tanımlama ve veri alma destekli ABBYY FlexiCapture yazılımı dahil
  • Otomatikleştirilmiş doğrulama akışı
  • Belgeleri kolayca yükleme ve paylaşma
  • Masaüstü, internet tarayıcı ve mobil platformlara destek
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Web tarayıcıları sayfaları nasıl gösteriyor?

[FONT=&quot]Web tarayıcıları, sayfaları nasıl gösteriyor; sayfalar neden hepsinde aynı görünmüyor?
[/FONT]



2015063015025756072.jpg



Web sitelerinin farklı web tarayıcılarında farklı göründüğüne şahit olmuşsunuzdur. Bazen belirli web siteleri, belirli tarayıcılarda hiç açılmayabilir de. Burada sorun, çoğu zaman web sitesinde değil, web tarayıcısındadır. Önde gelen 4 web tarayıcısı, sayfaları göstermek için farklı "rendering motorlarından" faydalanıyor. Windows 10'un yeni web tarayıcısı Microsoft Edge ile birlikte bu sayı, 5'e çıkmışolacak.
Kısacası web deneyiminiz, kullandığınız web tarayıcısına göre, hatta kullandığınız web tarayıcısının sürümüne göre değişebilir.
Rendering motoru nedir?

Web sayfaları, piksel piksel indirilen, tek parçalı yapılar değildir. Aksine HTML, CSS, JavaScript, PHP gibi kodlarla oluşturulurlar. Bu programlama dilleri, web tarayıcısına nerede ne yapması gerektiğini söyler. Her web tarayıcısı, içeriği ve stil bilgilerini işleyerek ekranda biçimlendirilmiş bir şekilde gösteren bir rendering motoruna sahiptir.
Sorun ise her web tarayıcısında kullanılan tek bir rendering motorunun olmamasıdır. Her programlama dili, tanımlamalarını detaylarıyla anlatıyor olsa da rendering motoru, bu tanımlamaları ancak yorumlayabilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
geliyoo-dan-google-alt-yapisini-kullandi-iddialarina-yanit-geldi-1484687959.jpg
Yerli arama motoru servisi olarak ulusal basında duyurulan ancak Google API kullandığı açıkça belli olan Geliyoo, hakkındaki iddialara yanıt verdi.
Bugün ortaya çıkan bir haberle birlikte tüm ulusal basın ve bazı teknoloji yayınları tarafından yapımı için 10 milyon TL harcanan ve 10 yıldır üzerinde çalışmaların sürdüğü yerli arama motoruolarak lanse edilen Geliyoo.com'un aslında Google alt yapısını kullandığını hatta arama sonuçlarını bire bir Google'dan getirdiğini ve kullandığı yazılımın 15 dolar karşılığında satıldığını sizlerle paylaşmıştı



Bu haberin yayılması ve elbette olayın farkına varan kişilerin de bu sitenin hazır API üzerine inşa edildiğini anlamasıyla birlikte Geliyoo, paylaşılan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Site, yaptığı açıklamada 10 milyon TL'lik paranın şu anda Geliyoo.com üzerindeki yazılım için harcanmadığını, ilgili alan adının testi için hazır bir script kullanıldığını ve Geliyoo'nun hiçbir şekilde gerçek alt yapısıyla ilgisi olmadığını söyledi. (Ayrıca açıklamalarını haberin en altında ekledik)
Bize göre bu açıklama olayın ortaya çıkmasından sonra yapılan günü kurtarma açıklamasıdır. Sen ortaya Google’a rakip oluyorum diye çıkacaksın, tüm ulusal basında haberlerin dönecek ve alt yapında hiçbir geliştirme yapmadan Google’ı kullanacaksın. Yerli arama motoru yapıyoruz diye milliyetçi duyguları sömürerek kendine destek arayacaksın. Daha sonra da biz betadayız, asıl çalışmamız bu değil diyerek bundan kurtulacaksın. Yok öyle bir dünya
smile.gif

Olayın trajedisini daha gerçek bir örnekle anlatalım. Şöyle düşünün; BMW’ye rakip bir araba yapıyoruz diye ortaya çıkıyoruz ama beta testinde mavi renkte bir BMW’yi alıp kırmızıya boyuyoruz ve yeni araba yapıyoruz, “aha bu da betası” diyoruz. Ne düşünürsünüz? Okurken biraz fıkra gibi oldu tabi
smile.gif

Özetlersek, yapılan tamamen aldatmacadır ve Türk internet kullanıcılarının milli duygularını sömürerek kendi çıkarlarına uygun kullanmayı amaçlamaktır. Ekip olarak bu tarz yaklaşımlara her durumda karşıyız ve prim verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi gerçekten emek veren yerli yazılım üreten herkese desteğimiz sonsuzdur. Bu arada haberde yer alan Geliyoo'nun bakanlık tarafından açıklanan yerli arama motoru projesi olmadığını, üçüncü kişiler tarafından kurulmuş bir şirket olduğunu da tekrar hatırlatmış olalım.
Geliyoo tarafından yapılan açıklamanın tamamı

Öncelikle haberimizin yapılmasında emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ve minnetlerimizi sunuyoruz.
Değerli kullanıcılarımıza ve ilgili kurum ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere bu yazı yayınlanmıştır. Haber yayın organlarında bahsi geçen çalışma hazır bir script’den faydalanılarak alan adı test olarak açılmıştır. “Google Özel Arama” servisi kullanılarak yayına açılan bu sitenin ve yazılımın hiç bir şekilde “Geliyoo” nun gerçek altyapısı ile ilgisi bulunmamaktadır.

Önceki haberde sunucu ve servisler için yeterli kaynak ve bütçeye sahip olmadığımızdan dolayı bu çalışma yayına açılmıştır. İlgili makam ve kuruluşlara varlığımızı hatırlatmak adına Geliyoo’nun reklam yayına sunulmuştur. Ziyaretçilerin kapalı bir site ile karşılaşmaları için sonuçlar bu şekilde servis edilmiştir.
Geliyoo’nun gerçek yazılım altyapısı, BigData üzerine kurulmuş ve içerisinde temel BigData özelliklerinin tamamı yer almaktadır. Türkiye’de arama motoru teknolojisine harcamış olduğumuz zaman, para ve emek vurgulanarak haberin kaynağında ve temelinde bilgilendirme yatmaktadır. Harcanan miktar için bahsedilen rakam 10 Milyon Türk Lirasıdır. Ayrıca bu para 7 yılda harcanmış olup her biri Resmi Fatura ve Gider Makbuzları ile tarfımızca arşiv altına alınmıştır. Vurgu yapılarak bahsedilen 10 Milyon Türk Lirası harcanmış olan çalışma şu anda online da görülen çalışma DEĞİLDİR.
Her haber kanalı ve yayın organının yapacağı haberi kontrol edemediğimiz için yapılan haberlerde kullanılan telafuzlar, bilgiler ve anlatımlar farklı anlaşılmış olabilir. Bu nedenle yanlış anlaşılmaların önüne geçmek ve doğru açıklamayı yapmak adına bu bildiri hazırlamış bulunuyoruz.
İlgili makam ve kuruluşlar “gerçek Geliyoo altyapısı” hakkında bilgi almak istediklerinde bizler ile iletişime geçerek alabiliyorlar. Şu ana kadar gelen telefon, mesaj ve maillere ilgili altyapının açıklaması yapılmış ve örnek altyapı için hazırlanan çalışma sunulmuştur.
Profesyonel arama motoru çalışmasını yayına açamadığımız için üzgünüz, ancak yeterli kaynak ve destek bulunduğunda yayına açacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Bu güce, beceriye ve tecrübeye sahip ve altyapısı ile de gerekli çalışmaları yaptığımız bilinsin istedik.
Tüm Kamuoyunun Bilgisine Saygı İle Duyurulur….
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bilişim uzmanlarına göre Apple, Google Home ve Amazon Echo ile donanımsal açıdan rekabet etmekten vazgeçti ve farklı bir strateji geliştirmeye karar verdi.
Dedikodu fabrikası yine çalışıyor. Rivayetlere göre Apple, Amazon Echo ya da Google Home'a doğrudan meydan okumayacak ve ayrı ses birimlerine sahip olmayacak. Apple, farklı bir strateji peşinde: Benzer ses komutu özelliklerini daha geniş bir aygıt yelpazesine entegre etmek...
Bazı konularda açık davranmamız gerekiyor: Amazon Echo'yu geliştirmek zorunda kaldı, çünkü bir e-okuyucu olmaktan fazlasını yapamayan Kindle'ın ötesinde Amazon, evde yapılandırılabilen bir donanıma sahip değildi. Google, Pixel'e tek başına tüm yükü yüklemek istemedi ve Google Home sistemi ile elini güçlendirdi. Öte yandan Apple'ın Apple TV'leri, iPhone'ları, Mac'leri, tabletleri ve akıllı saatleri var. Yani Siri'yi bu cihazlara monte ederek geniş bir etki yaratabilir.
97d33747f459a76eb78cca3d09a3785d62def248.jpeg

Yeni AirPods kulaklıklarını düşünün. Onları evdeki bir yakınınıza teslim ettiğinizi ve AirPods'u Siri ile uyumlu bir cihaza bağladığınızı hayal edin. Amerikalı teknoloji devi, böyle basit bir yöntemle bir çeşit akıllı ev sistemi elde edebiliyor. Apple, bağımsız hoparlör kurma zahmetiyle uğraşmak ve onun bakımını üstlenmek istemiyor. Bu nedenle Google ve Amazon'a meydan okumaktan vazgeçti. Nasılsa hemen hemen her cihazına Siri yükleyebilecek ve AirPods gibi birimlerle talimat alıp verebilecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst