gittigidiyor

Genelkurmay'dan bdp 'açılımı'

suvekum

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
674
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
ankara
Genelkurmay "teröre destek olan parti" ifadesini yazılı açıklamasından çıkardı

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre’de PKK'lı gençlik örgütünce bir Er’in bıçaklanmasıyla ilgili yazılı açıklamasında BDP’ye yönelik olarak kullandığı “terör örgütüne müzahir” (arka çıkan, yardımcı olan) nitelemesini açıklama metinden çıkardı.

BDP'li Hasip Kaplan, Genelkurmay'ın kendisini arayıp durumla ilgili özür dilediğini açıkladı. Herkes gibi Kaplan da durumla ilgili şaşkındı...

ER YANLARINA GELMEYİNCE BIÇAKLADILAR

Cizre’de bir er, dün bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından 28 Ekim günü bıçaklanmıştı.
Olay, TSK’nın internet sitesinde şöyle duyurulmuştu:

“70′inci Mekanize Piyade Tugay 4′üncü Hudut Alayının Nusaybin’de konuşlu Hudut Tabur Komutanlığında görevli bir Er, kanuni izinli olarak bulunduğu Şırnak’ın Cizre İlçesinde, bölücü terör örgütüne müzahir bir parti binasının önünden geçerken, bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından bıçaklanmıştır. Anılan Er, 28 Ekim 2013 tarihinde saat 14.30 sularında, Cizre’de belirtilen bina önünden geçerken, YDG-H mensupları tarafından, yanlarına çağrılmıştır. Er, söz konusu grup üyelerinin yanlarına gitmeyi reddedince, grup üyelerinden birisi, Er’i sırtının sol tarafından bıçaklamıştır. Olayı müteakip Er, Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.”

TSK açıklamasında olayla ilgili olarak Nusaybin Cumhuriyet Savcılığı adli tahkikat başlatıldığı belirtilmişti.
TERÖRE MÜZAHİR PARTİ

TDK sözlüğünde “Arkalayan, destekleyici, arka çıkan, yardımcı” olarak açıklanan “müzahir” kelimesiyle BDP kastedilmiş, ifade, başta sosyal medya olmak üzere birçok mecrada özellikle BDP’lilerce eleştirilmişti.
YENİ AÇIKLAMA DAHA KISA

İşte Genelkurmay internet sitesindeki bu açıklamayı değiştirerek kısalttı. Birkaç gün sonra yapılan değişiklikle açıklama şu hale geldi:
“70′inci Mekanize Piyade Tugay 4′üncü Hudut Alayının Nusaybin’de konuşlu Hudut Tabur Komutanlığında görevli bir Er, kanuni izinli olarak bulunduğu Şırnak’ın Cizre İlçesinde, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri tarafından bıçaklanmıştır.

Olayı müteakip Er, Cizre Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak Cizre Cumhuriyet Savcılığı adli tahkikat başlatmıştır.”
TSK olayla ilgili olarak tahkikat başlatan birimi de Nusaybin Cumhuriyet Savcılığı yerine “Cizre Cumhuriyet Savcılığı” olarak güncelledi. Er’in hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisi de eklendi.

GENELKURMAY, BDP'Lİ HASİP KAPLAN'DAN ÖZÜR DİLEDİ

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Genelkurmay’ın internet sitesinde Cizre’de bir askerin yaralanmasıyla ilgili haber nedeniyle bir yanlışlık olduğunu ve olay nedeniyle ve internette yer alışı nedeniyle özer dilediklerini, bu haberi düzelteceklerini tarafımıza bildirdiler” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan ve bir erin Şırnak’ın Cizre İlçesinde, Yurtsever DevrimciGençlik Hareketi üyeleri tarafından bıçaklanmasıyla ilgiliduyuru ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği’nden Tuğgeneral Metin Özbek’in kendisini aradığını söyleyen Hasip Kaplan, “Genelkurmay’ın internet sitesinde Cizre’de bir askerin yaralanmasıyla ilgili haber nedeniyle bir yanlışlık olduğunu ve olay nedeniyle ve internette yer alışı nedeniyle özer dilediklerini, bu haberi düzelteceklerini tarafımıza bildirdiler” diye konuştu.

İlk defa Genelkurmay’dan böyle bir telefon aldıklarını belirten Kaplan, “2007’den beri Meclisteyiz Genelkurmay’dan ilk kez böyle bir telefon görüşmesi oluyor. Doğru bir yaklaşım ve bilgilendirmelerin yanlışlıkları, anlaşmazlıkları çözeceği konusunda son derece önemli olduğunu ifade ediyoruz. Geldiğimiz noktada Genelkurmay’ın bu yaklaşım ve diyalog ve üslubunu Çözüm Süreci’nde hükümetten de bekliyoruz. Çözüm sürecini zora sokan değil, süreci rahatlatan bir yaklaşım içine girmeleri gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Olumsuz ifadelerin internet sitesinden kaldırıldığını beyan eden Kaplan, “Cizre’de izinli bir erin bıçaklanması olayında orada ‘terör örgütüne müzahir bir partiden’ ifadesi geçmişti. Ben buna sosyal medyada talihsiz bir açıklama olduğu şeklinde cevap vermiştim. Bunun üzerine biraz önce internet sitesinden kaldırıldığını gördüm. Direk beni meclis telefonumdan aradılar, olay çünkü benim ilimde gerçekleşti. Olumsuz ibareler kaldırıldı. Özellikle 460 subayı cezaevinde olan Genelkurmay Başkanlığı’nın bu dili kullanırken çok daha dikkatli olması yönünde bir tepkim olmuştu, onun üzerine beni aradılar ve düzelttiler. Bu bizim partimizle alakası olmayan bir durumdu. Cizre büyük bir şehir, O mahallede zaman zaman lokal olaylar oluyor” ifadelerini kullandı.


Kaynak : http://www.haber3.com/genelkurmaydan-bdp-acilimi-haberi-2283267h.htm#ixzz2jPu2iZwh
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst