gittigidiyor

General Mobile 4G-Android One Modem Olarak Kullanma ve interneti Paylaşma

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1431883189_telefon_4821897.jpg

General Mobile 4G-Android One Modem Olarak Kullanma ve interneti Paylaşma
General Mobile 4G-Android One telefonunuzun kendi içinde ki özelliklerinden biriside modem olma özelliğidir. Telefonumuzu modem yapmanın 3 yöntemi vardır.

General Mobile 4G telefonda interneti paylaşmak ve telefonu modem olarak kullanmak için;






Menü> Ayarlar> Kablosuz ve ağlar> Diğer> Tethering ve taşınabilir hotspot adımlarını takip ediniz ve burada bizlere sunulan 3 farklı şekilde internet paylaşımı yapabiliyoruz. Bu 3 yöntemi sırasıyla anlatmak gerekirse,

USB ile internet Bağlantısı
Bu internet paylaşımında bilgisayarınızı,tabletinizi USB kablosu ile telefona bağlamak gereklidir.

Taşınabilir Kablosuz hotspot ile internet paylaşımı
Bu yöntem ise telefonunuzu kablosuz modeme çevirir.Bilgisayarınızdan,tabletinizden Wi-Fi üzerinden telefonunuzu bulup kablosuz bağlantı gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz bu bağlantıya şifre belirleyebilirsiniz.

Bluetooth internet paylaşımı ile internet paylaşımı
Bilgisayarınızdan,tabletinizden bluetooth kullanarak internet kullanmanıza imkan sağlar
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1431883189_telefon_4821897.jpg

General Mobile 4G-Android One DNS Değiştirme Resimli Anlatım
Ülkemizde bazı zamanlarda Facebook,Twitter yada takip ettiğimiz bir film sitesine yasak gelebiliyor ve bizim o siteye erişimimiz engelleniyor.General Mobile 4G telefonumuzda DNS değişikliği yaparak bu yasaklı sitelere kolay bir şekilde girebiliriz.

General Mobil 4G telefonda DNS değişikliği yöntemi genelde General Mobile nin tüm versiyonlarında aynıdır.General Mobile modellerinde 2 şekilde DNS değişikliği yapılır.

General Mobil 4G DNS değiştirme
1- Sitemizden VPN uygulaması indirip kurarak uygulama ile yasaklı sitelere girmek
2-Telefonumuzun uygulama kullanarak DNS sini değiştirme. (Biz bu yöntemi anlatacağız)

DNS değişikliği yapabilmek için öncelikle Wi-Fi ağına bağlanmanız gerekmektedir. Telefon tavsiye ettiğimiz uygulamayı kurarak program üstünden DNS değiştirebiliyoruz.

alttaki DNS değiştirici uygulamasını indirin ve telefonunuza kurunuz






eset_antivirus.png

[h=1]DOSYALAR[/h]
Boyut: 640,56 Kb
Dns-Degistirici.apk
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1432065892_general-mobile-4g-inceleme.jpg

General Mobile 4G Güncelleme nasıl yapılır
General Mobile 4G üreticileri yazılımsal hatalar olduğunda yada telefonunuza çok yeni özellikler geldiğinde General Mobile 4G yazılım güncellemesini bizlere yayınlarlar. General Mobile 4G güncelleme iki yöntem ile yapılmaktadır. Bunlar;

1- Bilgisayara program kurarak General Mobile 4G OTA güncellemesi yapmak
2-Telefon üzerindeki menüleri kullanarak yazılım güncelleme yapmak

Bizim şuanda anlatacağımız yöntem 2. yöntemdir ve kullanıcı için kolay ve anlaşılır özelliği vardır. 1. yöntem biraz daha profesyonellik ister.

General Mobile 4G Yazılım güncellemeden önce yapılması gerekenler;
1- Güncelleme işleminde bilgileriniz silinmez fakat siz yinede telefonunuzu her ihtimale karşı yedekleyin
2-Telefonunuzun şarj seviyesinin en az %25--50 arasında olmasına dikkat ediniz
3-Telefonunuzu güncellemeden önce Wi-Fi ağına bağlı olmanızda fayda var çünkü inecek dosyalar çok büyük ve internet paketinizin bitmesine ve size aşırı faturaya sebep olabilir. O yüzden Wi-Fi ağına bağlı şekilde güncelleme yapınız.

1433655813_general-mobile-4g-guncelleme-1.jpg

1433655828_general-mobile-4g-guncelleme-2.jpg

1433655814_general-mobile-4g-guncelleme-3.jpg

1433655809_general-mobile-4g-guncelleme-4.jpg



General Mobile 4G (Android One) telefonda yazılım güncelleme şu şekilde ; Menü> Ayarlar> Telefon hakkında> Sistem güncellemeleri menüsünü takip ediniz. Bu bölümde "Yazılım güncellemesi" seçeneğine bastığımızda telefonunuza ait güncelleme var mı yok mu araştırır eğer varsa indirmek için sizden onay ister. Güncelleme indikten sonra kurmaya başlar telefon 1 2 kez kapanıp açılabilir. Güncelleme bittikten sonra telefonunuza gelen yeni özelliklere bakabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1432065892_general-mobile-4g-inceleme.jpg

General Mobile 4G Format Atma Resimli Anlatım
General Mobile 4G telefonunuzda kasma,donma veya ekranın dokunmatiği çalışmıyorsa,telefonunuzun ekran kilidi şifresini unuttuysanız telefona format atarak bu tür yazılımsal problemleri çözebiliriz.

Format Atmadan Önce Yapmamız Gerekenler
1- Telefonunuzu herhangi bir oluşacak hataya karşı Yedekleyin
2- Telefonunuzun %30 şarjı olduğuna dikkat edin.Çünkü formatlama esnasında şarjımızın bitmesini istemeyiz.


DİKKAT: General Mobile 4G telefona format atmak 15-20 dakika sürüyor o yüzden telefonu sıfırlama yaparken kapatmayın,pilini çıkarmayın. Sadece Sabırla bekleyiniz!

General Mobile 4G telefona format atabilmek için 2 çeşit yöntem bulunmaktadır.

1. Yöntem telefonun menüsü üstünden Ayarlar> Yedekle ve sıfırla> Fabrika ayarlarına sıfırla> Cihazı sıfırla> Tümünü silseçeneklerini izleyerek onay verince formatlama işlemi başlayacaktır.

2.Yöntem ise donanım üzerinden formatlama işlemidir. Donanımdan formatlama işlemleri genelde ekran kilidini unutursanız veya telefonunuzun dokunmatik ekranı çalışmaz ise uygulanır.Donanım formatı atmak için ilk önce cihazımızı kurtarma moduna(recovery mode) almak.



- Cihazı kapatın ve de tekrar açarken resimde belirttiğim şekilde ses kısma, ana ekran ile güç (kilit) tuşlarını beraber basın ve biraz bekleyin.

- Samsung logosunu gördüğünüz an güç (kilit) tuşunu bırakın, Android logosunu görünceye dek basmaya devam edin.

- Android logosunu görür görmez tuşlardan elinizi çekiniz.Telefonun Kurtarma modunda dokunmatik çalışmaz.Menülerde gezinmek için Aşağı-yukarı olarak ses tuşlarını kullanabilirsiniz, onaylamak için güç (kilit) tuşunu kullanmalıyız.

- Ses kısma butonuyla ‘Wipe data/factory reset‘ seçeneği üstüne gelin ve de güç butonuyla onay verin.

-Ses kısma butonuyla ‘Yes-delete all user data‘ seçeneği üstüne gelin ve de güç butonuyla onay verin.

-Ses kısma butonuyla ‘Wipe cache partition‘ seçeneği üstüne gelin ve de daha öncekiler gibi güç butonuyla onay verin.

- Son olacak şekilde ilk sıradaki ‘Reboot system now‘ seçeneğini güç butonuyla onaylayarak, cihazın tekrar başlamasını sağlayın.

işlemi başarılı şekilde gerçekleştirdiniz. Telefon açılınca tekrar istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1431883189_telefon_4821897.jpg

General Mobile 4G Ekran Görüntüsü Alma Resimli Anlatım
General Mobile 4G yani diğer bir ismi ile Android One ekran görüntüsü nasıl alınır anlatmaya çalışacağım.General Mobile 4G telefonların kendi özelliği olarak ekran görüntüsü almak için herhangi bir programa yada uygulamaya ihtiyaç duymamaktadır.General Mobile 4G Ekran görüntüsü alma,General Mobile 4G ekran görüntüsü kaydetme, General Mobile 4G ekran fotoğrafı çekme, General Mobile 4G ekran görüntüsü kaydetme, General Mobile 4G screenshot şeklinde isimlerlede adlandırılır. General Mobile 4G ekran görüntüsü çekmek oldukça basittir ve bu işlemi basacağımız 2 tuş ile yapabilmekteyiz.

Android One 4G telefon bir çok android telefon gibi ekran görüntüsü alma yöntemi ile aynıdır. Resimde gösterdiğimiz şekilde çok basittir.



Telefonumuzun ekranınından ne kaydedeceksek onu açıyoruz ve Ses kısma ve güç (kilit) tuşlarına beraber basıyoruz ve 1 2 saniye bekliyoruz telefonumuzdan fotoğraf makinasında olduğu gibi deklanşör sesi geldiyse görüntü kaydedilmiş demektir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst