gittigidiyor

Gigablue HD 800 ile apartman sistemi ve kendi sistemini birleştirme:

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: Avant52




Not: balnak arkadaşımızın açtığı dreambox için apartman sistemi ve kendi sistemini birleştirme konusundan alıntılar yapılmıştır.


Oturduğunuz apartmanda Türksat ve Hotbird olmak üzere 2 uydulu bir sistem var.Sizinde Digitürk üyeliğiniz var.Fakat bir türlü ikisini birleştiremiyorsunuz. Uydu geçişlerinde kanallar göstermiyor.Çözümü aşağıdaki gibi:


İlk olarak option switch almamız gerekli. EMP CENTAURİ Disecq-switch 162-D den bir tane ediniyoruz. Yaklaşık 30 tl, internette aratırsanız rahatlıkla bulabilirsiniz. Baffın da var ancak biraz sorunlu olduğunu duymuştum. EMP üzerinde LNC A yazan girişe apartmanın sistemini LNC B yazan girişe de kendi çanağımızı takıyoruz.




resim5ap1.png



Sonra menü--- kurulum ayarları---uydu yapılandırma---tuner ayarların---yapılandırma tipi--- gelişmiş sekmesini seçiyoruz. ( Gigabluede standart olarak basit yapılandırma ayarları mevcut)




00AL.png


1- Turksat uydusunu buluyoruz. lnb 1 olarak işaretliyoruz. Daha sonra LOF ayarını üniversal lnb den kullanıcı tanımlıya çeviriyoruz. Ama ayarlarıyla oynanmayacak. toneburst yok olarak kalacak. Diseq 1.1 i seçiyoruz. Diseq parametresi AA yapıyoruz. Sıralama tekrarına evet diyoruz. Diseqc tekrarına bir diyoruz. (Diğer ayralarla oynamayınız)




0O1W.png


2- Daha sonra yukarıya çıkıp hotbird uydusunu buluyoruz lnb2 işaretliyoruz. Yukarıdaki işlemi tekrarlıyoruz. Ancak diseq parametresi AB yapıyoruz.




E4R9.png


3- Sonra w3 uydusunu bulup lnb3 işaretliyoruz. Yine 1. maddedeki işlemleri yapacağız. Ancak diseq parametresi BA yapıyoruz ve Diseqc tekrarına iki diyoruz.




7LEA.png


4-Eğer w3 uydusu ile beraber 4. başka uydu kullanıyorsanız (örneğin astra) ve bunu switch ile birleştirmişseniz 3. şıkın aynısını uygulayıp - uyduyu seçmeyi unutmuyoruz- diseq parametresi BB yapıyoruz, diseqc tekrarına iki diyoruz.



Tabii yapılan işlemleri hafızaya alıp receiveri kapayıp açıyoruz.Kolay gelsin.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst