gittigidiyor

Gigablue Yedek Alma ve Yazilim Atma:

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: ScannerEye



Her yazılım yüklenmesinde Cccam ve diğer pluginlerin de silinmesi bunların tekrardan yüklenmek zorunda olması can sıkıcı.
Birde ortam oynatıcıda bir video seyrederken ileri geri sarma fönksiyonları hiç iyi değil. ileri geri sarım sırasında normal e dön (play) butonuna bastığımda , sanki çalan video kapanıyor ve ana player ekranına dönüyor. Buplayer konusunda biraz daha çalışlması gerekiyor sanırım.
Şimdi yedekleme ve yeniden yükleme de hiç bir sorun yaşamak istemeyenler için önerilerimi sunayım acizane:


1- önce cihazın ip adresini tam öğrenin ağ ayarlarından

2- cuteftp vb. bir program ile o ip adresine sadece kullanıcı adı root olacak şekilde şifre yazmadan bağlanın.

3- Etc\enigma2 dizini altındaki dosyalar uydu ve kanal listeleri ile sizin buketleriniz. bunları ftp ile bilgisayarınızda yedek klasörüne alın, ben Tuxbox klasörünün altındakileride yedekliyorum ne olur ne olmaz diye..

4- Eğer server kullanıyorsanız etc klasörü altındaki Cccam.cfg dosyanızı da mutlaka yedek e kopyalayın. ayrıca önceden konmuşsa extra.url yide kopyalamanız lazım.

5- Cccam2.2.1 şuan enson sürüm, bunu yükleyebilmek için extra.url denen dosyaya ihtiyacınız var ki bu forumda defalarca download linki verildi, lütfen araştırın. Bu dosyayı da Etc dizinine kopyalamanız ve kurulum sonrasında vs. makinayı resetlemeniz durumunda addons download ın altında Download extra denen bir kısım oluşacak, buraya tıklayıp çıkan ekrandan da cam a girerseniz Cccam i indirebilirsiniz.

6- Yeni yazılım yüklerken makina kesinlikle kapalı olacak. Preflash dosyasının içindeki burn.bat ve cfe.bin dosyalarını usb ye kopyalayıp, usb yi makinaya takın ve makinaya elektrik verin. Çok hızlı biçimde loading yapıp E2 ye dönecek, işte ozaman hemen elektriği kesin. sakın makina açılmasın.

7- e2_26082011_red sn son yazılım, (nereden bulacağınız bir kaç sayfa arkada) bunun içindeki dosyaları, usb nin içindeki bir önceki dosyaları sildikten sonra, kopyalayıp yine makinaya takın ve elektiriği verin. Sonra gidip bişiler yapın
smile.gif
yaklaşık 30 dk (umarım elektrikler kesilmez.) sürecek bir kurulum aşamasından sonra karşınıza kumanda resmi ile basic setup wizard çıkacak. Bu aşamadan USB yi makinadan çıkarmayı unutmayın sakın.

8- Basit kurulum ve ağ ayarları gibi ayarları yapıp makinayı bir resetleyerek ip almasını sağlayın ve yeni ip yi öğrenin.

9- - Makinanın tuner ayarlarını yapın port A ve port b de kullandığım uyduları seçtim ben, sonra makinayı hazırda beklet e alın .


10 - ftp programı ile makinaya bağlanıp daha önce yedeklediğiniz dosyaları aynı yerlerine yeri kopyalayın:

CCcam.cfg ve extra.url --> etc ye,
enigma2 deki dosyalar --> etc\enigma2 ye.

Kopyalama bitince ftp nbağlantısını kesin, makinayı açmadan hemen elektriğini de kesin bir 10 sn bekleyip verin ceryanı, bakın önceden ayarlanan uydu ve kanallar ile buketleriniz aynen yerinde olacak.


Bundan sonraki adım ize Addons dan cccam ı kurmak, bunu da kurup makinayı resetledinizmi artık gigablue yeni yazılım ile ve server ayarları ile kullanıma hazırdır.


Artık geri kalan ayarlarınızı keyfinize göre yaparsınız, lütfen makinanın kullanım klavuzunu dikkatli okuyun.


Umarım bir faydam dokunmuştur. herekese iyi seyirler.
 

xalo

Aktif Üye
Katılım
21 Nis 2012
Mesajlar
55
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
mardin
açıklamalarınız için teşekkür ederim.yalnız bu yaptıklarınızı cihazın ekran görüntüleri ve ön panel görüntüleriyle beraber aktarsaydınız daha iyi olurdu.dediklerinizi yapıyorum 5 dk geçmeden ekranda önce LOAD sonra DONE yazıları çıkıyor.bundan sonra beklememiz mi gerek yoksa başka birşeymi yapmamız gerek açıklarsanız sevinirim.
dün gece yazılım yüklemeye çalıştım cihaz bir daha açılmadı. ön panelde boot yazıyor ve öylece duruyor. ,
dediğiniz gibi ilk olarak 2 dosya yükledim ekranda done yazısı çıktı dediğiniz gibi E2 çıkmadı. usb yi çıkardım içindeki dosyaları silip belirttiğiniz gibi cdiğer dosyadaki 3 dosyayı yükledim bu seferde 5 dk kadar sürdü. bu kısımda ilk olarak ekranda load çıktı daha sonra done yazısı çıktı. usb yi çıkardım makinadan kapatıp açtım.BOOT yazzısı çıkıyor ve daha bişey olmuyor acilen yardımınızı bekliyorum.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst