gittigidiyor

Google beklenen özelliği duyurdu!

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Dijital dönüşümün lokomotifi internete erişmek için en önemli araçlardan tarayıcılarda gizlilik konusunda endişe duyan kullanıcılara yönelik gizli mod özelliği mevcut. Bu modu kullanarak tarayıcıları kullandığınız taktirde aynı cihazı kullanan diğer kişiler geçmişinizi göremiyorlar. Aynı zamanda göz atma verileri veya formlara girilen bilgileri de kaydetmiyor. Google‘ın Android sürümü için kısa süre önce kullanıma sunduğu yeni bir özellik, gizli sekme kullanan kullanıcıların güvenliğini daha da artırıyor.

Google Chrome Android için parmak izi doğrulaması müjdesi​

Google, Chrome Android uygulamasında gizli moda erişmek için parmak izini zorunlu kılma özelliğini kullanıma açtığını duyurdu. İlk olarak 2021’in başlarında iOS sürümü için kullanıma sunulan bu özellik, internet tarayıcısını açtıktan sonra gizli sekmelere erişebilmek için parmak izi gerektiriyor ve gizliliğinden endişe duyan kullanıcıların güvenliğini bir üst seviyeye çıkarıyor.

resim_2023-01-27_103408405.png

Bu özelliği aktif etmek için öncelikle Chrome Ayarları > Gizlilik ve güvenlik > Chrome’dan çıktığınızda Gizli Sekmeleri Kilitle seçeneğinin açılması gerekiyor. Bu adımları izledikten sonra tarayıcıdan çıktığınız an gizli sekmeleriniz kilitleniyor ve yeniden giriş yapmak istediğinizde ise sizden parmak izi doğrulaması isteniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst