gittigidiyor

Google Cardboard V2 Fiyat ve Özellikleri, Bilmeniz Gerekenler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
google-cardboard-nedir.jpg


Google Cardboard Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey

Bu yazımda sizlere sektörde o kadar güçlü rakibi olmasına rağmen Google’ın geliştirdiği kartondan yapılmış olan sanal gerçeklik gözlük platformu Google Cardboard hakkında bilmeniz gerekenleri açıklayacağım. Makalemde, Google Cardboard Nedir?, Google Cardboard fiyat ve özellikleri, Google Cardboard V2 versiyonu ve Google Cardboard uygulamaları konusunda detaylı bilgiler vereceğim.

Google Cardboard Nedir?

Google Cardboard, Google Cultural Institute’de (Google Kültürel Enstitüsü) çalışan David Coz ve Damien Henry adında iki mühendis tarafından geliştirilen ucuz bir sanal gerçeklik gözlüğü platformudur. (karton, 2 adet lens, bir kaç adet mıknatıstan oluşan bir platform) Google Cardboard’un en büyük özelliği, çok ucuz bir fiyata sanal gerçeklik deneyimini başlangıç düzeyinde de olsa yaşayabiliyor olmanızdır.

google-cardboard.jpg


Google Cardboard Sanal Gerçeklik Platformu, bir miktar karton, 2 adet lens, bir kaç adet mıknatıs tan oluşuyor.Google Cardboard incelemesine detaylı olarak başlamadan önce Google Cardboard‘un nasıl ortaya çıktığından bahsetmek istiyorum. Sanal gerçeklik kavramının hızlı bir şekilde popülerliğinin artmasına Google gibi bir firmanın tepkisiz kalmayacağını hepimiz tahmin edebiliyoruz.
Yazımın ilk paragrafında bahsettiğim, Paris’te bulunan Google Kültürel Enstitüsü’nde çalışan iki mühendis, zamanlarının %20’lik bir kısmını inavasyon için ayırıyorlar. İşte bu zaman diliminde Google Cardboard’u geliştiriyorlar.

Google Cardboard sanal gerçeklik platformu ilk olarak 2014 yılında Google I/O etkinliğinde tanıtıldı. (2014 yılında tanıtılan model Google Cardboard V1 modelidir, 2015 yılında Google Cardboard V2 modeli çıktı. Benim önerim V2 modelini satın almanızdır.)
2014 yılında Oculus Rift‘in ilk sürümleri Oculus DK1 ve Oculus DK2 piyasa da var idi. Böyle güçlü bir rakip karşısında Google tarafından tanıtılan basit bir karton platform kullanıcıları şaşırttı. İlk kez tanıtıldığında kullanıcıları şaşırtan basit karton bir platform, 2016 yılı itibari ile 5 milyondan fazla sattı. Ayrıca Google Cardboard için 1000’in üzerinde uygulama geliştirildi.
Özetleyecek olursam, Google Cardboard sanal gerçeklik alemine ucuz bir başlangıç yapmak için geliştirilmiş bir platform.

Google Cardboard Uyumlu Telefonlar

Google Cardboard’u Hem iPhone ile hemde Android 4.1 işletim sistemi yada daha yeni versiyonlara sahip telefonlar ile kullanabilirsiniz. (maksimum 6 inclik ekranlara kadar destekleniyor)

google-cardboard-uyumlu-telefonlar.jpg


iPhone ile sanal gerçeklik deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılarda Google Cardboard satın alarak bu deneyimi yaşayabilirler.

Google Cardboard Nasıl Çalışır

Sanal gerçeklik uygulamalarında ekran ikiye bölünür. Google Cardboard sol ekrandaki resmin sol göze, sağ ekrandaki resmin sağ göze görünmesini sağlayarak ekrandaki görüntünün beyninize 3 boyutlu görünmesini sağlar. Bundan sonra ise iş yazılımlara kalıyor. Google Cardboard için geliştirilmiş yazılımları telefonunuza (Android yada iOS) yükleyerek sanal gerçeklik alemine basit te olsa bir adım atabilirsiniz. (Yazımın ilerleyen kısımlarında Google Cardboard uygulamaları konusuna değindim)
360 derece videolar izlemek ve sanal gerçeklik oyunları oynamak bunları yaparken de ekonomik bir çözüm istiyorsanız Google Cardboard fiyat bakımından bütçe dostu bir seçenek olarak pazarda yerini almış durumda.

Google Cardboard V2 Sürümü Farkları Nelerdir?

Google Cardboard fiyat politikasına geçmeden önce, Google Cardboard’ın piyasada 2 farklı sürümünün olduğundan bahsetmek istiyorum.
Google Cardboard V1 sürümü 5.2 inc ekrana kadar olan telefonları destekliyor ve kurulumu zaman alıyor.

google-cardboard-v2.jpg


Satın almış olduğum, Google Cardboard V2 SürümüGoogle Cardboard V2 sürümü ise 6 inc ekrana kadar destekliyor ve kurulumu 20 saniye gibi kısa bir vakit alıyor.
İki modele de uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz. Google Cardboard V2 modeli daha yeni bir model olduğu için yazımın ilerleyen kısımlarında Google Cardboard V2 modelini incelemeye devam edeceğim.

Google Cardboard Fiyat Politikası

Ben Google Cardboard V2 versiyonunu kurulu ve kafaya sabitleme bandı dahil 34TL’na satın aldım. (Kendim için karton tasarımlı bir gözlük satın aldım. Daha konforlu bir deneyim için aşağıda yer alan çeşitli firmalar tarafından geliştirilmiş plastik versiyonlarda bulunuyor)

google-cardboard-fiyat.jpg


Resimdeki gözlüğü 34TL fiyat ile kurulmuş halde ve kafa bandı dahil hepsiburada.com sitesinden aldım.Google Cardboard fiyat konusunda 20TL – 40TL arasında bir skala sunuyor. Ancak bu karton platformları kafanıza taktığınız zaman bir rahatsızlık hissi oluşuyor. Burnunuzu koyduğunuz kısmın kenarları uzun kullanımlarda burnunuza acı verebiliyor. Aynı şekilde karton platformun kafanıza temas eden kısımları uzun kullanımlarda rahatsızlığa neden olabiliyor.

google-cardboard-fiyat-2.jpg


Hepsiburada.Com Google Cardboard FiyatlarıYukarıdaki resimde çeşitli firmalar tarafından geliştirilmiş gözlükler var. Bunların yazılımsal olarak tüm özellikleri aynı. Ancak karton platformlardan daha konforlu deneyim yaşamanız için plastik, kenarları yumuşak gözlük modelleri geliştirilmiş. Kullanılan malzeme kalitesine göre yukarıda değişen Google Cardboard Fiyatları‘nı görüyorsunuz.

Google Cardboard Satın Al


Google Cardboard satın almak çok kolay. Uygun fiyatlı ve basit bir tasarımı olduğu için Türkiye’den bir çok web sitesinden satın alabilirsiniz.

Google Cardboard’u hepsiburada üzerinden satın almak için tıklayın

Google Cardboard’u ebay üzerinden satın almak için tıklayın

Not: Başka bir ülkeden ürün satın alırken satın alma limitinin 75 EURO olduğunu unutmayın.
Google Cardboard fiyatı bu limitin çok çok altında olduğu için ürününüzü Ebay, Aliexpress gibi sitelerden de satın alabilirsiniz.

Google Cardboard Uygulamaları ve İlk Kullanım


Google Cardboard’u kullanabilmeniz için Android ve iOS işletim sistemli telefonlarınıza Cardboard Uygulaması‘nı kurmanız gerekiyor. Bunun için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Android için Google Cardboard İndir

iOS için Google Cardboard İndir

google-cardboard-uygulamasi.jpg


Android için Google Cardboard UygulamasıKurulumdan sonra Google Cardboard uygulamasını kullanabilmeniz için Google tarafından oluşturulmuş kare kodu uygulamaya okutmanız gerekiyor. (yukarıdaki resimde 1 nolu kare) Eşleştirme işleminden sonra, 2 nolu karede bulunan Cardboard Demos kısmına tıklayarak ilk sanal gerçeklik tecrübenizi yaşayabilirsiniz.
Google Cardboard üzerinden bulunan plastik buton yazılımlarda seçme ve tıklama işlemlerini yapacak. 3 nolu karede bulunan “Get Apps” kısmına tıklayarak Google Cardboard uygulamaları na ulaşabilirsiniz.

Play Store Google Cardboard Uygulamaları ‘nı buradan görüntüleyebilirsiniz.




Google Cardboard fiyat konusunda kullanıcılara ekonomik bir deneyim sunuyor. Google Cardboard’dan, Oculus Rift, Playstration Vr gibi cihazlardan beklenen gelişmiş deneyimi beklemek doğru olmaz.
Örneğin son zamanlarda oldukça popüler olan 360 derece videoları gözlük olmadan keyifle izlemeniz mümkün değil. Google Cardboard modelleri ile bu videoları rahatlıkla izleyebilirsiniz. Ayrıca Google Cardboard’un iPhone telefonları da desteklemesi kendisine daha geniş kullanım alanı bulmasını sağlıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst