gittigidiyor

Google Chrome Görev Yöneticisi Nasıl Kullanılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Google Chrome Görev Yöneticisi Nasıl Kullanılır?[/h][h=2]Windows işletim sisteminde yer alan görev yöneticisi gibi Google Chrome içinde de görev yöneticisi yer almaktadır.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
google-chrome-gorev-yoneticisi-nasil-kullanilir.jpg
Google Chrome’da yer alan görev yöneticisi sayesinde tarayıcı üzerinde çalışan uygulamaları ve eklentileri tespit etmek ve sistemi ne kadar kullandığını görmek mümkündür. Özellikle sistemde Google Chrome’un çok sistem tükettiği görülürse, Google Chrome görev yöneticisi açılarak inceleme yapılabilir. Bu ekranda kişilerin istediği uygulamaları kapatabilmesi mümkün olduğu için tarayıcı optimizasyonu için bu ekran oldukça faydalıdır.
Görev yöneticisi sayesinde en önemli nokta kişilerin Google Chrome üzerinde hangi eklentilerin çalıştığını görmektir. Kişilerin farkında olmadığı pek çok eklentinin arka planda kurulu olması, Google Chrome için ek bir yük yaratacaktır. Bu nedenle görev yöneticisi üzerinden inceleme yapılması oldukça yararlı olacaktır.
Google Chrome Görev Yöneticisi Nasıl Açılır?
Görev yöneticisine ulaşmak isteyen kişiler aşağıda yer alan adımları takip etmesi gerekmektedir.
Ayarlar> Diğer araçlar > görev yöneticisi
1(63).jpg

Bu seçim yapıldıktan sonra ekranda Google Chrome görev yöneticisi açılacaktır. Örnek bir görev yöneticisi ise şöyledir;
2(40).jpg

Görev yöneticisi açıldıktan sonra ise incelemeler yapılarak, istenilen eklenti ve uygulamalar kapatılabilir. Bunun için seçim sonrasında işlemi bitir butonuna basmak yeterli olacaktır.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst