gittigidiyor

Google Chrome Hakkında gelişen son haberler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google Chrome OS X'e emoji geliyor

Mac kullanıcıları çok yakında Google Chrome tarayıcısınde emojiler kullanabilecek.

1421094536_macbook-pro.jpg

Emojiler Chrome OS X'te bugüne kadar sadece kare şeklinde görünüyordu. Apple'ın emoji ifadelerini yıllardır desteklemeyen Chrome tarayıcıs görünüşe bakılırsa kısa süre içerisinde bu sorunu çözecek.
Emoji desteği, Chrome OS X'in son geliştirici yapısına dahil edildi. Bu demek oluyor ki emojiler artık web sitelerde görünebilecek ve ilk kez sorunsuz olarak metin alanlarında kullanılabilecek.
1421094313_screen-shot-2015-01-11-at-9.35.02-pm-730x93.png

Apple, Safari OS X tarayıcısında emojileri önceden dahil ettiği için, Safari kullanıcıları internetteki emojileri sorunsuz görebiliyorlardı. Chrome'daki bu eksiklik 11 Aralık'ta giderildi ve geçtiğimiz günlerde test amaçlı Chrome Canary kanalı üzerinden incelendi. Önümüzdeki haftalarda bu yapılandırmanın testten sonra Chrome kullanıcılarına sunulması bekleniyor.
Bu arada, buradan tarayıcınızın hangi emojileri desteklediğini test edebilirsiniz ya da bu eksikliği gidermek içinburadaki Chrome eklentisini indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
2014 Google Chrome'a Yaradı!



2014 yılının son günlerini yaşadığımız günlerde, tarayıcı pazarında yıllık bilanço şekilleniyor. Yıl boyunca pazar payını en çok artıran tarayıcı Google Chrome oldu.

chrome-intro-1406749042.jpg
2014 yılının sona ermesine sayılı günler kaldı. Her pazardayıl boyuncadevam eden rekabetin yıllık sonuçları da ortaya çıkmaya başladı. Tarayıcıpazarı da hem mücadelenin, hem dalgalanmaların yıl boyunca ortaya çıktığı alanlardan biri oldu.
Google Chrome'da artış
Geride bıraktığımız 11 aylık sonulaçlara bakılırsa, yılın büyük bir bölümünü Google Chrome karlı kapattı. 2014'e yüzde 16'lar civarında bir pazar payı ile başlayan tarayıcı, yılın son ayı itibarıyla payını yüzde 20'lerin üzerine taşımayı başardı. 4 puanlık bu artış Chrome tarayıcının ikincilik koltuğuna yükseltti.
browwwww.jpg

Firefox kan kaybetti
Yılın kaybedeni ise Mozilla'nın popüler tarayıcısı Firefox oldu. 2014'e yüzde 18.02'lik bir pay ile ikinci sırada merhaba diyen Firefox, yıl içinde yüzde 5'e yakın pazar payı kaybetti ve üçüncülüğe geriledi. Internet Explorer ve Safari ise pazar payı konusunda en stabil tarayıcılar olarak dikkat çekti. IE, yüzde 58 civarındaki payını yıl boyunca korurken, Safariyüzde 6'ların hemen altında konumlandı. Bakalım 2015tarayıcılaraçısından neler getirecek?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google Chrome 37.0.2062.122

İnternet Tarayıcısı

Google Chrome; internette hızlı ve güvenli gezinme için geliştirilmiş ücretsiz internet tarayıcısıdır.


Program Hakkında

Google Chrome diğer internet tarayıcılarına göre çok daha hızlı, güvenli ve kolay bir gezinti deneyimi vaadeden ücretsiz bir internet tarayıcısıdır.
Görünüm olarak oldukça sade tasarımı olan Google Chrome, Webstore (Chrome Web Mağazası) içinde yer alan onbinlerce eklenti ve oyundan istediklerinizi hızlı bir şekilde kurabilir ve Google Chrome'un dış görünümünü ve özelliklerini zenginleştirilebilirsiniz.
Google Chrome Özellikleri:
Otomatik güncelleştirme özelliği sayesinde Google Chrome'u bir defa kurduktan sonra güncelleştirmeleri takip etmenize gerek yok, tüm güncelleştirmeler arka planda otomatik yapılıyor.
Google Chrome ile ilk defa ortaya çıkmış olan adres çubuğundan direkt arama özelliği sayesinde google arama sayfasına girmeden doğrudan adres çubuğunda aramak istediğiniz şeyi yazıp Google'da arayabiliyorsunuz.
Dahili Adobe Flash Player desteği sayesinde bilgisayarınızda ayrıca Adobe Flash Playeryükleme gereksinimini ortadan kaldırıyor. Ayrıca yine Adobe Flash Player için gerekli olan tüm güncellemeleri de otomatik olarak yapıyor.
Google Chrome'u ilk kurduğunuzda Google hesabı ile oturum açmayı öneriyor, bu seçeneği kullandığınızda Google Chrome içinde kayıtlı yer işaretleri (bookmarks) , uygulamalar ve oyunlar Google bulut hizmeti üzerinde yedekleniyor ve yine bu hesapla giriş yaptığınız tüm cihazlarınız (PC, Mac, iPhone, iPad, Android vb) arasında gerçek zamanlı olarak eşitleme (sync) yapılıyor. Bunun dışında diğer cihazlarınızda kullanılmış son sekmeleri de görebiliyor ve ilgili web sayfalarını açabiliyorsunuz.
Programı Windows 8'e kurduğunuzda Ayarlar bölümünde "Chrome'u Windows 8 modunda yeniden başlat" isminde ilave bir seçenek bulunuyor. Bu seçeneği kullandığınızda Chrome, Windows 8 Metro arayüzü uyumlu olarak tam ekran moduna geçiyor. Eğer normal sürüme geçiş yapmak isterseniz yine Ayarlar menüsünden "Chrome'u masaüstünde yeniden başlat" seçeneğini kullanabilirsiniz.
Google Chrome İndir(Ücretsiz)
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iOS için Chrome, Material Design'a Geçti

[FONT=&quot]
[/FONT]
Google'ın internet taracısı Chrome'un iOS sürümüne yeni bir güncelleme geldi. Bu güncelleme ile tamamen yenilenen arayüz, Material Desing'a kavuşmuş oldu.

[FONT=&quot]
[/FONT]
google-chrome-logo.jpg
[FONT=&quot]Google'ın internet tarayıcısı Chrome için yeni bir güncelleme yayınlandı. Bu güncelleme ile birlikte Google'ın iOS internet tarayıcısı da nihayetMaterial Desing'a kavuşmuş oldu.[/FONT]
[FONT=&quot]Elbette güncelleme ile gelen tek yeniliğin tasarımdan ibaret olmadığını söyleyelim. Google yayınladığı son güncelleme ile beraber iOS 8uyumluluğunu ve performansı artıracak çeşitli optimizasyonlarıkullanıcılarına sunuyor.[/FONT]

[FONT=&quot]
chrome-ios-sdn.jpeg
[/FONT]
[FONT=&quot]Yüksek çözünürlük sunan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus içinde optimize edilen yeni arayüz, büyük ekranın faydalanabilmeyi mümkün kıldığı gibi ayrıca görünüşü de oldukçagüzelleştirmiş.[/FONT]
[FONT=&quot]Yayınlanan söz konusu güncelleme ile getirilen yeniliklerden bir başkası ise hali hazırda Apple'ın kendi internet tarayıcısıSafari'de kullanılanHandoff özelliği.[/FONT]
[FONT=&quot]
chrome-ios-2-sdn.jpeg
[/FONT]

[FONT=&quot]Bu özellik sayesinde mobil cihazınızdaki Chrome'da açtığınız bir web sayfasını Mac ile incelemeye devam edebileceksiniz. Tabi bu özelliği kullanabilmek içinChrome'un Mac'tevarsayılan tarayıcı olması gerektiğini de ekleyelim.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
chrome-android.jpg

Google Chrome-Beta Android İçin Güncellendi

Bir süredir beta seviyesinde ilerleyen başarılı Android tarayıcı uygulaması Chrome Beta’da güncellendi.

Chrome Beta hızlı ve kolay kullanımı ile kullanıcıların en sık tercih ettiği tarayıcılar arasında yer alıyor. Android cihazlar için oldukça kullanışlı olan mobil internet tarayıcısı gelişmiş özelliklerinin yanı sıra veri kullanımınıda en aza indirmeyi hedefleyen uygulamalar arasında. Kullanıcıların internet tarayıcıları başta olmak üzere mobil veri tüketimi konusunda sıkıntı yaşadıkları bir gerçek. Halen Beta seviyesinde ilerleyen tarayıcıuygulamasına bir performans güncellemesi daha yayınlandı.
Screen-Shot-01-29-15-at-09.58-PM-600x320.png
Ayrıca hız konusunda da sıkıntıları olan kullanıcıların düşük bağlantı hızlarında bağlanabilirlik durumu önemli bir etken. Arka planda çalışan uygulamalar arasında daha az mobil veri ve ramtüketimi gerçekleştiren uygulama, bir çok kullanıcının tercihleri arasında yer alıyor. Kaydırma efekti gibi özel kullanım özellikleri ile rahat ve hızlı bir kullanım gerçekleştirmek mümkün. Chrome Beta Android Tarayıcı indirmek için tıklayınız.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bir dönem hepimizin kullandığı işletim sistemleri artık Google Chrome desteği alamayacak. Chrome hangi sistemlere destek vermeyecek? Detayları

[FONT=&quot]
[/FONT]
chrome-eski-surumlere-destegi-kesti.jpg
[FONT=&quot]Bilgisayar dünyasında işletim sistemleri her geçen gün gelişmekte ve bu sistemlerin yaygınlığının artmasıyla eski sürümler yavaş yavaş kullanım dışı kalıyor. Google'da bu yeni sistemleri takip ediyor ve bu gelişmeler ile ilgili servis ve hizmetlerinde bazı güncellemelerde bulunuyor. Apple veMicrosoft’un yeni işletim sistemlerinin çıkması ve yaygınlaşmasını da göz önüne alan Google, kendi blogundan bir duyuruda bulundu.
Google'dan yeni haber

Google Chrome web tarayıcısının Windows XP, Windows Vista ve Mac OS X’in 10.6, 10.7, 10.8 sürümleri için desteğini sona erdirdiği açıklandı. Fakat Google Chrome bu sistemlerde hala çalışmaya devam edecek. Yalnızca bundan sonra gelecek olan güncelleştirme ve güvenlik düzenlemelerini alamayacak.
chrome.jpg

Google yaptığı duyuruda, desteklenmeyen bu platformlardan birine sahip olanlar için en son Chrome özelliklerini alabilmeleri amacıyla yeni bir işletim sistemine geçmelerini teşvik ettiklerini söyledi.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Açılış Sayfanız Google Olsun

Google Chrome kullanıcıları, başlangıç – açılış sayfası olarak Ana Sayfalarını “Google” olarak belirleyebilir ve her tarayıcı açılışında otomatik olarak arama penceresine ulaşabilir. Genellikle yüklenen programlar ya da eklentiler nedeniyle Ana Sayfası değişen kullanıcılarda aynı yöntemi uygulayarak başlangıç sayfalarını değiştirebilirler.

Chrome’da Google Ana Sayfa Nasıl Yapılır?

İlk olarak resimde de görebileceğiniz gibi sağ üst köşede yer alan “Ayarlar” simgesini tıklayın ve açılan pencerede “Ayarlar” sekmesini seçin.

Karşınıza çıkan ekranda Görünüm bölümünde yer alan “Ana Sayfa Düğmesini Göster” yazısının yanında yer alan düğmeyi tıklayın ve açılan sekmede yer alan “Değiştir” yazısına tıklayın. Burada kutuda bulunan internet adresini ya da varsayılan olarak yer alan about:blank metnini silin ve kutuya www.google.com.tr yazın. Yaptığınız değişikleri kaydetmek için “Tamam”’ı tıklayın.

Son adımda ise tüm ayarlarınızı, yer işaretlerinizi, uygulama ya da var ise temalarınızı tüm cihazlarınız üzerinde senkronize etmek için Ayarlar sekmesinin en üstünde yer alan “Chrome’da Oturum Aç” bağlantısına tıklayın. Var ise Google hesabınız ile oturum açarak her şeyi senkronize edin ve işlemi tamamlayın.

Google Chrome İndirin

google.png
Google Chrome


İNDİR




google.png
Google Chrome - Mac


İNDİR




 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot]Google, Chrome tarayıcısı iOS için yenilendi

Chrome artık çok daha hızlı!

[/FONT]

[FONT=&quot]
google-chrome-48-beta-surumu-yeni-ozelliklerle-geliyor.jpg

iOS kendi içinde kapalı bir işletim sistemiydi ve dışarıdan ne web tarayıcı ne de klavye kurulumuna izin veriyordu.iOS 8 ile birlikte işler değişti ve Applekullanıcıları için hem web desteği, hem klavye seçeneği hem de widgetdesteğini sunar oldu.
Aslında bu durumun asıl sebebi JailBreak'dir. JailBreak sayesinde iOS kullanıcıları telefonlarının kullanıcı deneyimini öyle noktalara taşıdılar ki; iOSkullanıcıları telefonlarına ya da tabletlerine sürekli JailBreak yapar oldular. Apple ise bu durumu asla istemiyordu ve bazı özellikleri iOS platformuna taşımaya karar verdi.
1454319684_ios-9-jailbreak1.png

İlk nesil iPhone 2G, iPhone 3G ve iPhone 3GS döneminde yaşanan Google ve Apple beraberliği Apple'ınGoogle'ı rakip olarak görmeye başlamasından sonra bitti ve Apple ön yüklü gelen tüm Google uygulamalarını telefonlarından kaldırdı.Google'da 3. parti geliştiricisi olarak marketteki yerini aldı.
iOS kullanıcılarının Youtube'dan sonra en çok indirdiği uygulama olan Chrome ise asla Android telefonlardaki tadı ya da performansı kullancıılarına sunamadı. Safari karşısında başarılı olmayı başaramyan Chrome bugün itibariyle güncellendi ve artık iOS işletim sistemi için yepyeni bir Chrome var.
1454319750_chrome-ios-update.jpg

Safari'nin karşısında eli güçlenen yeni Chrome web taryıcıyı buraya tıklayrak telefonunuza hemen yükleyebilr deneyimlerinizi bizimle paylaşabilrisiniz.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google Chrome İndir Son Sürüm Chrome Yükleyin

Google Chrome'u bilgisayarınız, tabletiniz ve akıllı telefonlarınız da kolaylıkla kullanabilirsiniz.

[FONT=&quot]
google-chrome-indir-son-surumu.jpg
Google'ın hızıyla ünlenen web tarayıcısı, 41. sürümüne ulaştı. Az sayıda değişiklikle gelen Chrome 41, çok büyük yenilikler sunmuyor.
Google Chrome Türkçe --> İNDİR

Yeni sürümdeki değişiklikler, tarayıcının arka planında yapılan değişiklikler ve geliştiricilere özel yeni işlevlerle sınırlı. Yine de normal kullanıcıların son sürüme yükseltmesi öneriliyor, çünkü Google her sürümde birkaç güvenlik açığını kapatmış oluyor.
Chrome 41'deki yeniliklerin hangileri olduğuna gelirsek, Google'ın şifrelemeye yönelik Crypto API ve yeni İçerik Güvenliği İlkesi işlevlerinde geliştirmeler yaptığını görüyoruz.
Resim ve müzikle ilgili geliştirmeler
Yeni Chrome'da resim ve müzik işlemeye yönelik ayarlamalar da var. Bu sayede örneğin ses aygıtını kullanan bir web uygulaması, kullanılmadığı zaman geliştirici tarafından duraklatılabiliyor. Böylece güç tüketimi azaltılmış oluyor. Chrome 41'deki bir başka yenilik, geliştiricilerin Service Workers önbelleğini kolayca incelemesi için DevTools içinde sunduğu yeni bölüm. Bunun için chrome://serviceworker-internals adresine gitmek yeterli oluyor.
Chrome'unuzun en son sürüme güncellenip güncellenmediğini sağ üstteki menü düğmesine, ardından Google Chrome Hakkında'ya tıklayarak kontrol edebilirsiniz. Chrome'u baştan indirip kurmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Google Chrome İNDİR
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Bir zamanlar internet tarayıcılarının tartışmasız hakimi olan Internet Explorer yıllardır kan kaybediyor. Google’ın Chrome ile fazlasıyla tehdit ettiği bu yazılım, Microsoft’un Windows 10 ile Edge adında yeni bir internet tarayıcısı geliştirmesiyle birlikte iyice boşa çıkmıştı. Ne var ki, Internet Explorer hâlâ pazarın lideri konumunda bulunuyor. Ancak bu durum da artık uzun sürmeyecek gibi görünüyor.[/FONT]
[FONT=&quot]NetMarketShare tarafından paylaşılan en son rakamlara göre, IE’nin pazar payı mart ayında yüzde 44.79’dan yüzde 43.40’a geriledi. Chrome’un payı ise yüzde 36.56’dan yüzde 39.09’a yükseldi. Bu ikili birbirine ilk kez bu kadar yaklaşmış oldıu. Eğer bu grafik devam ederse, Chrome gelecek ay Internet Explorer’ı geçebilir.[/FONT]
[FONT=&quot]İlginçtir ki, listelenen internet tarayıcılarına bakıldığında mart ayında sadece Chrome’un payında pozitif yönde bir değişiklik görünüyor. Opera ve Safari’de küçük düşüşler görülürken Firefox da IE’yi yüzde 1.14’lük sert bir düşüşle takip ediyor.[/FONT]
Internet Explorer krallığını kaybetmek üzere

[FONT=&quot]Bu değişimi etkileyen faktörlerin hepsini tam anlamıyla bilmek mümkün olmasa da, yılın başından bu yana gelen bu tarz haberler IE için işlerin iyi gitmediğini gösteriyordu. Öte yandan Google ise sürekli Chrome deneyimini güncelliyor ve iyileştiriyor.[/FONT]
[FONT=&quot]IE yılları yılı internet tarayıcı pazarının kralı oldu, ancak bu yaz itibarıyla yeni bir kralı selamlayacağız gibi görünüyor.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
google-chrome-1-660x400.png
Google Chrome’da nasıl kullanıcı profili oluşturacağımızı ve bunları nasıl yöneteceğimizi daha önce buradaki rehberimizde öğrenmiştik. Ancak Google’ın tarayıcısı, çok sayıda sürprizi içinde barındırmaya devam ediyor. Bunlardan biri de, bilgisayarınıza oturan misafirler için Chrome’da açabileceğiniz misafir profil.
Misafir profiller, bilgisayarını arada sırada da olsa birileriyle paylaşan kullanıcılar için olmazsaolmaz nitelikte. Misafir profillerle birlikte, arkadaşlarınızın kendi hesaplarına girmek için sizin oturumlarınızdan çıkması gerekmiyor, yer imlerinize karışamıyorlar ve özel olabilecek kişisel tarama geçmişinize hiçbir şekilde erişemiyorlar. Misafir profil özelliği, Chrome OS’ten yavaş yavaş Windows, Mac ve Linux için Chrome’a geçiş yapıyor.
Chrome’un misafirleri
Öncelikle, Chrome’un adres çubuğuna bu yazıyı yapıştırıyoruz: chrome://flags/#enable-new-profile-management. Ardından Enter’a bastığımızda açılan pencerede sarı renkle gösterilen seçeneğe gelip, Yeni Profil Yönetimi Sistemini Etkinleştir kısmında Etkinleştirdiyoruz.
Tanımda da görebileceğiniz üzere, yeni yönetim sistemi, profilden çıkış yapma ve yeni avatar menüsü gibi farklı özellikleri devreye sokuyor. Aynı zamanda bu sistem üzerinden, kendi profilinizi kilitleyerek, başkalarının kullanmasını engelleyebiliyorsunuz. Yine de bunu kullanmak için biraz erken olduğunu düşünüyoruz, çünkü kilitleme işlemi rahatlıkla yapılsa da, geri döndürmek mümkün olmuyor. Bunun sebebini bulamasak da, sistem henüz beta olarak çalıştığı için Google’a bir şey söylemiyoruz.
Yeni Profil Yönetimi Sistemi’ni etkinleştirdikten sonra, alt tarafta çıkan Şimdi Yeniden Başlat seçeneğine tıklıyoruz ve Chrome’u yeniden başlatıyoruz.
Yeni profil sistemi
Chrome’u yeniden başlattıktan sonra, yeni profil sisteminin çalışıyor olduğunu göreceksiniz. Hâli hazırda Chrome kullanıcı profillerini kullanıyorsanız, normalde sol üstte bulunan profillerin, bu sefer sağ üst kısma geçtiğini fark edersiniz.
Yeni profil sistemine tıkladığınız zaman, aşağı inen menüde farklı seçenekleri göreceksiniz, buradan Misafir Olarak Gözat diyerek, misafir profilini etkinleştirebiliyorsunuz.
Etkinleştirmenizle birlikte yeni bir tarayıcı penceresi açılıyor ve kişisel ayarlarınız, tarama geçmişiniz, eklentileriniz ve yer imlerinizden eser olmayan yepyeni bir Chrome karşınıza çıkıyor. Böylece hem sizin içiniz rahat oluyor, hem de bilgisayarınızı kullanacak olan kişi rahatlıkla tarayıcıyı kullanabiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot]
google-keep-181114.jpg
Google Keep için yayınlanan en son güncelleme, kullanıcılara not alma servisinden faydalanmaları için bazı yeni yollar sunuyor. Bu yollar arasında göze ilk olarak Chrome için hazırlanan Keep eklentisi çarpıyor. Kullanıcılar bu eklenti sayesinde bir web sayfasının tamamını ya da belli bir bölümünü, tek dokunuşla Keep üzerinde saklayabiliyor. Google Chrome Android uygulamasında da yer alan söz konusu eklenti, mobilde de aynı işlevi sunuyor.[/FONT]

[FONT=&quot]
google-keep-chrome-eklenti-210416.gif
Eklentiyi kullanmak ise oldukça kolay. Bir web sayfasında gezinirken adres çubuğunun yanında bulunan Google Keep eklenti ikonuna dokunulduğunda söz konusu sayfanın URL’si nota eklenebiliyor. Aynı işlem fotoğraflar ve metinler için de uygulanabiliyor. Chrome Android uygulamasında bu eklentiyi kullanmak içinse ekrandaki üç nokta ikonuna dokunmak ve “Paylaş” yazısına tıkladıktan sonra çıkan seçenekler arasında Google Keep’i işaretlemek gerekiyor.[/FONT]

[FONT=&quot]Notların işe yararlığının kullanıcıların notları organize edebilmesiyle doğrudan bağlantılı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şirketten yapılan açıklamada, Google Keep ile en çok talep edilen özelliklerden birisinin notların kategorizasyonu ve organizasyonu için bir yol sunulması olduğu belirtildi. Şirket, bunun için etiketlerden (hashtag) faydalanmayı seçiyor. Örneğin, beğendiği bir yemek tarifini saklamak isteyenler nota #yemektarifi etiketini ekleyerek gerektiğinde daha hızlı erişim imkanını elde ediyor.[/FONT]
[FONT=&quot]Google Keep için yayınlanan güncelleme, daha basit navigasyon amacıyla menü yerleşimine gruplamalara bazı değişiklikler getiriyor. Google’ın not alma servisine Android, masaüstü ve iOS üzerinden erişilebiliyor.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Chrome sekmelerini susturan eklenti: Sound Blocker

Bu Chrome eklentisi, muhtemelen pek çoğumuzu deli eden soruna kesin bir şekilde "dur" diyor!

20161005165908811103.jpg



Web tarayıcınızdaki yeni sekmelerde açtığınız sitelerin otomatik olarak ses ve video oynatmasından artık iyice bıkıp usandınız mı? O halde Silent Site Sound Blocker adı verilen bu yeni Chrome eklentisine kesinlikle göz atmalısınız.
Bu anlamda aslında Chrome ve Firefox gibi tarayıcıların ses ve video oynatan sekmelere, üzerlerine tıklayarak sessize almamıza olanak tanıyan ses simgeleri ekleyerek önemli bir ilk adım attıklarını söyleyebiliriz. Diğer yandan bunun da zamanla önemli bir çaba gerektirdiğini hissetmeye başlıyorsunuz. Zira bu ses ikonunu çok sayıdaki sekmeler arasında arayıp bulmak yerine bir eklentinin bunu otomatik olarak yapması elbette büyük bir kolaylık. Silent Site Sound Blocker da işte tam olarak bunu yapan ve herkese açık bir beta sürümü kullanıma sunulan bir Chrome eklentisi.

Eklentiyi Chrome Web Mağazası'ndan yükledikten sonra tarayıcınızdaki her bir sekmeyi, herhangi bir videoyu oynatmıyorsa bile otomatik olarak sessize alıyor. Otomatik olarak ses ya da video oynatan bir siteye gittiğinizde bu web sayfasının üzerinde size dört seçenek sunan bir açılır pencere beliriyor: Her zaman izin ver, bir defalığına izin ver, bir defalığına reddet ya da hiç izin verme. Bu durumda yapmanız gereken tek şey size uygun olan seçeneğe tıklamanız.
Bu küçük ama çok işlevsel eklentiyle birlikte artık aniden çalmaya başlayan videolar yüzünden gerilmenize gerek kalmayacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google Chrome web tarayıcısının sistemlere getirdiği yük kullanıcılar için adeta bir işkence. Neyse ki şirket bunu çok yakında değiştiriyor. İşte detaylar.


chrome01.jpg
Web tarayıcılarının zirvesindeki isim Google Chrome çoğu kullanıcının varsayılan web tarayıcısı durumunda. Mozilla Firefox, Microsoft Edge veSafari gibi rakiplerinin karşısında dimdik ayakta durmayı başaranChrome’un sistem belleğiüzerindeki yükü ise maalesef büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Google ise önemli bir güncelleme ile popüler yazılımının sorununu ortadan kaldıracak. Nasıl mı?
Google Chrome 55 ile sorun çözülecek

Engadget’ın haberine göre, yaşanılan sıkıntıların farkında olan Google,Chrome 55 sürümü ile durumu değiştirmek niyetinde. Yükseltilecek olanJavaScript motoru sayesinde bellek üzerindeki yük azaltılacak.
Hali hazırda birçok modern websitesinin de JavaScript kullandığını düşündüğümüzde ciddi anlamda fark yaratılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta şirket New York Times, Reddit ve YouTube’un da dahil olduğu test sitelerindeChrome 53 sürümüne göre yüzde 50 daha az RAM kullanıldığını tespit etmiş.
Chrome ile birlikte farklı yazılımlar da çalıştırdığınızda farkı daha çok hissedeceğiniz sürüm özellikle RAM miktarı az olanlar için adeta cankurtaran olacak.


chrome02.jpg

Google Chrome 55 ne zaman çıkıyor?

Masaüstü sistemler için Chrome 55 sürümünün 6 Aralık tarihinde sunulacağı belirtilirken, bu sürümü şimdiden denemek isteyenler önsürüm kodunu çalıştırabilecekler.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google Chrome çok daha hızlı olacak!

Google, Chrome tarayıcısını hızlandırmak için kolları sıvadı. Peki, Chrome 54 sürümü ile hız konusunda ne kadar artış yaşanacak?

1477993855_chrome.jpg


Hız ve güvenlik konusunda en çok tercih edilen internet tarayıcısı olan Google Chrome, tahtını korumak için çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Google, şimdi de Chroem 54 sürümü ile internet deneyimini daha da hızlandırmak istiyor. Peki, gücelleme ile Chrome ne kadar hızlanacak?
Chrome 54 sürümü ile ortalama %12,5'lik bir hız artışı sağlanacak. Chrome'da yeni sekme açtığınızda %14,8 daha hızlı ve internet sayfasını yeniledğinizde %5,9 daha hızlı yüklenecek. Ayrıca Chrome'u ilk açtığınızda ise tarayıcı %16,8 daha hızlı açılacak.

Bu testlerin Chrome'da eklenti olmadan yapıldığını, kullanmış olduğunuz Chrome eklentilerinin tarayıcı hızında olumsuz etkisi olabileceğini belirtelim.
Chrome 54 güncellemesinin ilerleyen günlerde yayınlanması bekleniyor. Bakalım Chrome, RAM tüketimikonusunda yakın bir zamanda hamle yapacak mı?
1477993919_chromespeedo.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Chrome 55 Hazır, İndirin!

Google, Chrome'un yeni sürümü ile birlikte, Flash'a son büyük darbesini de vurdu!


chrome-55-hazir-indirin.jpg



Google, geçtiğimiz Mayıs ayında yaptığı bir duyuruyla Chrome tarayıcısında zaman içerisinde Flash'ı geride bırakarak onun yerine HTML5'i bir standart haline getireceğini açıklamıştı. Chrome tarayıcı bu dönüşüm kararının ardından şimdi; henüz yayınlanan Chrome 55 sürümü ile birlikte, bir site yalnızca Flash tabanlı olmadığı ya da web üzerindeki en çok ziyaret edilen 10 siteden biri olmadığı müddetçe HTML5'i varsayılan hale getirdi. Kullanıcıların Chrome üzerinde ziyaret ettikleri site bu istisnai durumların geçerli olduğu sitelerse onları ziyaret ettiklerinde Flash'ı aktive etmeleri gerekecek.
Tarayıcının uzun bir süredir HTML5'i varsayılan olarak kucaklamaya hazırlandığı biliniyor. Chrome'un iki önceki sürümünde Google'ın "sahne arkasında" çalışan Flash'ı engellemeye başlamasının ardından HTML5'in daha hızlı yüklenmesi, daha iyi güvenlik ve ortalama olarak daha gelişmiş bir performans sunması değişimin ayak sesleri olmuştu. Chrome 55'e gelen bu yeni güncelleme ayrıca metin bloklarının ve satırların görünümüne yardım eden CSS otomatik tirelemeyi de içeriyor.
Android kullanıcıları için de bu yeni sürüm web sayfalarının, görsellerin ve videoların çevrimdışı görüntülenebilmesi gibi özellikler getiriyor. Halihazırda Mac, Windows ve Linux kullanıcıları için masaüstünde sunulmaya başlayan Chrome 55'in mobil sürümünün de yakında gelmesi bekleniyor.

Eğer otomatik güncelleme özelliği aktifse, masaüstü Chrome tarayıcınız zaten otomatik olarak güncellenecektir. Manuel güncelleme gerekirse, bu bağlantıyatıklamanız yeterli...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst