gittigidiyor

Google Chrome, MacOS Kullanıcılarını Zararlı Yazılımlardan Koruyacak

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
chrome-tpb-block.jpg


Google, Safe Browsing (Güvenli Tarama) programının bir parçası olarak, Chrome tarayıcısının macOS kullanıcılarını korumaya yönelik iyileştirmeleri duyurdu.
31 Mart’tan itibaren çevrimiçi kullanıcıları istenmeyen yazılımlardan ve kötü amaçlı yazılımlardan korumak için potansiyel olarak tehlikeli web sitelerine gittiğinde veya tehlikeli dosyaları indirmeye çalıştıklarında sistem tarafından oluşturulan uyarı mesajı görmeye başlayabilirler.
Google’ın blog yayınına göre, Safe Browsing girişimi, istenmeyen reklam enjeksiyonunun yanı sıra başlangıç ​​sayfası, ana sayfa ve varsayılan arama motoru gibi Chrome kullanıcı ayarlarını değiştirmeyi içeren iki tarama deneyimini kötüye kullanım üzerine odaklanmış. Şirketin yazısında “Kullanıcılar, tarama deneyiminin tam kontrolünü hak ediyor ve İstenmeyen Yazılım Politikası ihlalleri bu tecrübeyi incitiyor” dedi.
Ayrıca, yeni “Mac için Chrome Ayarları API’si“, geliştiricilere, kullanıcıların tarayıcı ayarlarını kontrol etmesine yardımcı olacak araçlar sunmakta. Safe Browsing, Google’ın sosyal mühendislik saldırılarını çevrimiçi ortamda önlemeye, kullanıcıları yanıltıcı içeriğe karşı korumak, zararlı yazılımların daralmasını önlemek için otomatik olarak engellemeye yönelik çabası. Bu çaba uzun zamandan beri Android’de ve Windows makinelerinde bulunmakta.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst