gittigidiyor

Google Chrome'da SPAM mesaj

havefun

Aktif Üye
Katılım
26 May 2012
Mesajlar
58
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
Konum
samsun
El değiştiren uzantılar Google Chrome'da SPAM mesaj yağmurunun sebebi



Chrome'da kullanıcılar, el değiştiren eklentiler sebebiyle SPAM mesaj kurbanı olabiliyorlar.


Google, uzunca bir süredir Chrome'da güvenliği hat safaya çıkartmak adına çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların bir kısmı web tarayıcı ayağında gerçekleştirilen optimizasyonlarla sağlanırken, diğer bir yandan da eklenti bölümünde yapılan düzenlemelerle güvenlik artırılıyor.
Firma, Chrome'un güvenliğini artırmak amacıyla geçtiğimiz dönemlerde önemli bir adım atmış ve Chrome Web Mağazası üzerindeki kuralları sıkılaştırmıştı. Bu sayede sözüm ona gereksiz uzantılar web tarayıcısına dahil edilemediğinden hali hazırda saf halde güvenli olan web tarayıcısının güvenliği aynı şekilde korunmuş oluyordu.

Ancak; atılan bu adım eski uzantılar için yeterli gelmemiş olacak ki, son dönemlerde eklentiler sebebiyle kullanıcıların karşısına çıkan SPAM mesajların sayısında önemli bir artış oldu. Bunun en büyük sebebi, reklam şirketleri olarak belirtiliyor. Çünkü son yıllarda Google Chrome'un kullanıcı sayısının çok önemli bir oranda artmasıyla beraber, eklentiler de yoğun ilgi görmeye başladı. Daha sonrasında Chrome, elbette reklam şirketlerinin ilgi odağı olmaya başladı ve şu an gelinen noktada kullanıcılar, bazı eklentiler sebebiyle SPAM mesajlardan şikayetçi olmaya başladılar.
Google, hem web tarayıcısını hem de uzantıları otomatik olarak güncelleştirmeye izin veriyor. Yani sistem herhangi bir şekilde güncellenecekken kullanıcıya sorulmuyor ve indirme işlemi gerçekleştirilip, güncelleştirme yapılıyor. Bu sistem, kötü niyetli kişiler tarafından kullanılıyor ve habersizce indirip, Google Chrome'a dahil ettiğiniz herhangi bir eklenti, daha sonrasından satıldığında ya da reklam şirketleri tarafından ele geçirildiğinde, bir güncelleştirmeyle beraber reklam şirketleri tarafından istenilen kıvama getirilebiliyor.
Sonuç itibariyle el değiştiren bir eklentiden kullanıcının haberi olmuyor ve daha sonrasında çeşitli reklamlar ve SPAM mesajlar Chrome'u esir alabiliyor.
Eğer, bu tarz bir sorunla karşılaşıyorsanız eklentilerinizi kontrol etmenizde yarar var.
google-datacenter-people-02.jpg
 
Son düzenleme:

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst