gittigidiyor

Google Deprem Uyarı Sistemi, bildirim yolladı!

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
google-android-ic%CC%A7in-deprem-uyari-sistemi.jpg




Google ‘ın sadece Android akıllı telefonlar için Deprem Uyarı Sistemi bulunuyor. Sistem, bugün yaşanan Akdeniz açıklarındaki deprem öncesinde de çalıştı. Deprem Uyarı Sistemi, birçok kişinin telefonuna sarsıntıdan birkaç saniye önce bildirim yollayarak uyarıda bulundu. Bildirim görüntüleri kısa süre içinde sosyal medyada paylaşıldı. Peki, Google’ın Deprem Uyarı Sistemi nasıl çalışıyor ve nasıl kullanılır? Haberin detaylarına bakalım.

Google Deprem Uyarı Sistemi, merkezi Muğla’nın Fethiye ilçesinde olan 5.9 depremi öncesinde uyarıda bulundu. Kimsenin zarar görmediği depremde yine de bildirimin yaklaşık 10 ila 15 saniye öncesinde gelmesi Android kullanıcılarını sarsıntı için hazırladı. Sistemin gönderdiği uyarı bildirimi, sosyal medyada da birçok kişi tarafından paylaşıldı.


shiftdelete.net
 

osmanke

Aktif Üye
Katılım
22 Kas 2013
Mesajlar
1,735
Tepkime puanı
1,050
Puanları
113
Yaş
59
Konum
K,çekmece
bende uzun zamandır uygulama var ama bu değil oldukça,da etkili anlık tüm bildirimler gönderiyor uygulamanın adı deprem ağı play stor,eden indirebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst