gittigidiyor

Google gıda dağıtım işine giriyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Alphabet gıda dağıtım şirketi olan Wing'in kusursuz bir güvenlik sicili bulunuyor. Ancak dün, şirkete ait otonom insansız hava araçlarından birisi elektrik hatlarına inince bu durum değişti. Olayda kimse yaralanmadı, ancak drone yandı ve yaklaşık 2.000 hanenin elektriği kesildi.


Google'ın gıda dağıtım uçağı kaza yaptı​


Perşembe günü, Avustralya'da bir gıda dağıtım uçağı 11.000 voltluk bir elektrik hattına çarptı ve alev aldı. Bölgedeki yaklaşık 2.000 ev ve işyerinin elektriğini kesen olayda ki Drone, Google'ın ana şirketi Alphabet'in bir yan kuruluşu olan Wing'e ait.


Yerel kamu hizmeti şirketi Energex, elektriğin yalnızca yaklaşık 45 dakika kesintiye uğradığını açıkladı. Energex sözcüsü Danny Donald The Age'e verdiği demeçte, "Aslında drone'u indirmemiz gerekmiyordu, çünkü kendiliğinden alev aldı ve yandı" dedi.


Daha sonra ABC News'e verdiği demeçte, "Mürettebat oraya vardığında uçağın teslimat kutusundaki yemek hala sıcaktı." İHA'nın yanmakta olduğu düşünüldüğünde şaşırtıcı bir durum değil.


Wing, dronun "ihtiyati kontrollü iniş" yapması gerektiğini ve yanlışlıkla elektrik hatlarına düştüğünü iddia etti. Wing sözcüsü, Energex şirketine hemen aksiliği bildirdiğini ve özür dilediğini açıkladı. Hızlı bildirim sayesinde, elektrik kesintisi hemen onarılıp, 2.000 kişiye tekrardan elektrik verilmiş.


 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,148
Tepkime puanı
490
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Peki Energex Şirketi'nin zararını kim ödeyecek?
Ne kadarlık maddi hasar olmuştur acaba?
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst