gittigidiyor

Google Hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google Plus Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Bu yazıda sosyal ağ kanallarından oldukça işlevli ve herkes tarafından kullanımı tercih edilen Google Plus’ın ne olduğu ve nasıl kullanıldığı anlatılmıştır.


Click here to view the original image of 932x336px.
google_plus_nedir-1110x400.jpg

Google Plus, Google tarafından yönetilen, temel olarak Gmail, Blogspot, Google Contact, Picasa, Gtalk ve Google Connect gibi geniş bir yelpazedeki sosyal ağların kullanılmasına imkan veren bir kimlik doğrulama hizmetidir. Google Plus uygulaması kimi zaman Google+ ya da G+ şeklinde gösterilmektedir.
Google Plus’ın
Twitter
ve
Facebook
ile bazı benzer özellikleri bulunmaktadır. Örneğin Twitter’daki gibi takipçileriniz veya sizin takip ettiğiniz kişiler bulunmaktadır. Facebook ile benzerliği ise paylaşımlar yönünde. Google Plus’ta da tıpkı Facebook’ta olduğu gibi fotoğraf ve video eklenip paylaşılabilmektedir. Benzer özelliklerinin yanında Google Plus’ın diğer sosyal ağlardan farklı yönleri de bulunmaktadır.
Bunlardan birisi çoklu video görüşmelerine olanak sağlayan Hangouts özelliğidir. Bu özellik sayesinde video görüşmesi yapmak isteyen arkadaşlarınızla, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, konferans şeklinde toplu görüşmeler yapılabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Google Plus Nedir? Nasl Kullanlr? Ne e Yarar?

Google Plus Nedir?

Google Plus, kurucusu olan Google tarafndan ynetilmekte olan kimlik dorulama ve sosyal a hizmetidir. Google+ eklinde gsterimi yaygndr. lk olarak 28 Haziran 2011 tarihinde duyurulan servis, ilk dnemlerde davetiye sistemiyle ye kabul etmitir. 20 Eyll 2011 tarihinden itibaren de siteye yelerin gerek adlarn kullanmalar artyla 18 ya zerindeki herkese almtr.
Google Plus, Google Profiller zerine ina edilmi bir sistemdir. Google Buzz ve dier Google projeleriyle de entegre olarak alan bu servis Konular, evreler ve Video Sohbet Odalar gibi sosyal a dnyasnda yeni olan zellikleri de iermektedir.
Google Plus Nasl Kullanlr?

Google Plus€™a bilgisayar ve mobil uygulamalar ile eriilebilmektedir. Aada Google+ zerinde bulunan seeneklerin nasl kullanld anlatlmtr.




  • Ak: evrelere eklenmi olan kullanclar ve sayfalarn gncellemelerinin topland ve tarih sralamasna gre listelendii bir alandr. Fotoraf, metin, internet balantlar ya da videolarn bulunduu bu ak alan, tm gnderilerin grntlenebildii ana alandr.
  • evreler: Google Plus€™n sosyal a dnyasna kazandrm olduu bir sistem olan evreler seenei, takip edilen kullanclarn srkle-brak yntemiyle farkl gruplar altnda toplanmasn salamaktadr. Bu sayede farkl sektrlerde yer alan tm kullanclar tek at altnda incelemek ve takip etmek olduka kolay bir hal almaktadr. Ayrca kullanclar paylatklar ierikleri evreler€™e gre snrlayabilme imknna sahiptir. Bylece farkl konularda olan ierikler ilgili konuyla alakal evreler tarafndan grntlenmektedir.
  • Sohbet: iPhone, Android ve SMS destekleyen cihazlar tarafndan kullanlabilecek olan Sohbet, evrelerde bulunan kullanclarn yannda Gmail, Google Talk, iGoogle, Orkut ve 3. taraf uygulamalarda ekli olan kullanclarla da metin mesaj yoluyla iletiimi geebilme imkn salamaktadr. Ayrca bu seenekte fotoraf paylama zellii de yer almaktadr.
  • Video Sohbet: Birden ok kullancnn maksimum say 10 olacak ekilde bir video sohbet odas oluturmasyla topluca iletiime girmesini salayan zelliktir. Tpk evrelerde olduu gibi sosyal a dnyasnda ilk olma zelliine sahiptir. Daha sonra bu zellik Facebook tarafndan kullanlmaya balanmtr. 20 Eyll 2011 tarihinden itibaren Android 2.3+ iletim sistemine sahip tm telefonlarda da kullanlabilen bir zellik olan Video Sohbet isterseniz gizli isterseniz herkese ak olarak kullanlabilmektedir. Video Sohbet zelliinin ilk herkese ak yayn ise 21 Eyll 2011 tarihinde will.i.am adl kullanc tarafndan gerekletirilmitir.
  • Hzl Ykleme: Bu zellik sadece Google Plus uygulamasnn ykl olduu Android cihazlarda kullanlabilmektedir. Mobil cihazlarla ekilen fotoraflar ve videolar gizli ya da otomatik olarak Google Plus hesabna yklemektedir. Kimsenin grme izni olmayan bu ilk yklemeden sonra ierikler istenildii zaman dier kullanclarn grnmne de alabilmektedir.
  • Konular: Google Arama ile internet ieriklerinin filtrelenerek daha nceden tanmlanm ilgi alanlarn kullancya sunmakta olan bu zellik ile kullanclar takipisi olduklar konularda yaplan son gncellemelerden haberdar edilmektedir.
  • Oyunlar: 16 oyunla birlikte 16 Austos 2011 tarihinde kullanclara sunulmu olan bu zellik Facebook oyunlar ile karlatrldnda daha az bildirim kullanmaktadr.
  • +1: nternet sitelerinde kullanlmak zere Google tarafndan kullanma sunulmu olan +1 dmeleri ile, +1€™lenen sayfalar Google Plus€™ta listelenmekte ve evrelerdeki kullanclara nerilmektedir. Bu dmeler Facebook zerindeki €œBeen€ dmeleri gibi dnlebilir.
  • Sayfalar: Kullanclarnn sadece gerek adlar ile hesap aabilmesine izin veren Google+, 7 Kasm 2011€™de hizmete girmi olan Sayfalar zellii sayesinde zel iletmelerin ve kurumlarn da siteye katlmn amalamtr.
  • Etkinlikler: Kullanclarn evreleri ile birlikte toplant, elence, gezi gibi pek ok etkinlik dzenlemesi iin haberlemelerine imkn salayan bir zelliktir.



Google Plus Ne e Yarar?

Google+ uygulamas sosyal a hizmeti olarak kullanclara sunulmutur. eitli etkinliklerin dzenlenmesi, arkada olunan kullanclarla haberleme, sohbet, video sohbet gibi hizmetler sunmaktadr.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Google Artık Dudak Okuyacak![/h][h=2]Google tarafından yapılan açıklamalarda yapay zekanın daha da geliştirildiği ve artık dudak okuma seviyesine gelindiği belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
google-artik-dudak-okuyacak.png
Google son dönemlerde yapay zekaya özel bir önem verirken yapılan geliştirmeler pek çok konuda oldukça ilginç sonuçlara yer veriyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde Google tarafından sunulan çeviri hizmetinde yapay zekanın kullanılması çok daha başarılı çevirilerin yapılmasını sağlarken dudak okuma teknolojisinin de geliştirilmesi bu konuda özellikle gelecek yıllarda çok farklı teknolojilerin kullanımda olacağının ipuçlarını verdi.
İnsandan Daha Başarılı
Profesyonel bir insan dudak okuyucusunun yüzde 12.4 isabet kaydedebildiği bu işlemlerde yapay zeka çok daha üstün bir performans gösterdi. Geliştirilen yapay zeka sistemi ile yapılan testlerde konuşmaların yüzde 46.8’lik bir doğruluk oranı elde etti. Bu açıdan insanların başaramadığını yapay zeka çok daha üstün bir şekilde başardı. Oxford Üniversitesi gibi çok önemli eğitim kurumlarında gerçekleştirilen bir başka testte ise yüzde 93.4 kadar yüksek bir başarıya göstermeyi başarırken aynı testlerde insanların yakaladığı başarı yüzde 52.3 olarak tespit edilmiş. Bu bakımdan geliştirilen yeni yapay zeka farklı testlere tabi tutulurken bütün testlerde yüksek başarı oranına ulaşmasının yanı sıra insanları sürekli geride bırakması da dikkat çekti.
Yapay zeka için yapılan testler özellikle videolar aracılığıyla gerçekleştirilirken videoda bir insanın ağzına odaklanan yapay zeka ağız hareketlerine göre konuşmanın içeriğini anlayabiliyor ve döküm haline getirebiliyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Yeni abonelere 4 Aylık ücretsiz Groove Music[/h][h=2]Microsoft'un müzik aktarım uygulaması olan Groove Music için önemli bir kampanya başlatıldı. Açıklamalara göre yeni abonelere 4 aylık ücretsiz deneme süresi verilecek.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
yeni-abonelere-4-aylik-ucretsiz-groove-music.png
Microsoft önümüzdeki aylarda daha fazla müşteri çekmek için yeni bir kampanya başlatıyor. Yeni aboneler ile sınırlı olacak kampanya dahilinde kişiler dört ay boyunca ücretsiz Groove Music Pass alabilecek.
Groove Music’te Ücretsiz Üyelik
Microsoft servis için 30 gün boyunca ücretsiz Groove Music servisi sunarken 1 ay sonrasında devam etmek isteyen abonelerin ayda 9.99 Dolar ödemesi gerekiyordu. Ancak bu sefer yeni aboneler, milyonlarca şarkıcının yeni şarkılarını indirerek dinleyebileceği dört aylık ücretsiz Groove Music Pass sahibi olacak.
Groove Müzik Geçişi Kullanma
Groove Müzik Geçişi üstelik Android'in, iOS'un, Windows Phone'un, PC'nin, Xbox'un yanı sıra internette de kullanılabilir durumda. Bu bakımdan kolay bir şekilde servisten yararlanabilirsiniz. Groove Müzik geçişi için kaydolduktan bu konuda ilk deneme ayınızı da yine ücretsiz alabilirsiniz.
4 Aylık Abonelik Nasıl Alınacak?
Abone olduktan sonra kişilere bir aylık indirim sunulurken Microsoft 3 ay için bir promosyon kodu daha yolluyor. Bu bakımdan 4 aylık bir kullanım sağlanıyor. 31 Aralık 2016'da sona erecek kampanya için kişilerin bu tarihe kadar süresi var.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Google Kendini Ele Verdi![/h][h=2]İngiltere'nin Kempsey bölgesinde küçük bir yerleşim yerine ait Street View karesinde ilginç bir görüntüyle Google kendini ele vermiş oldu.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
google-kendini-ele-verdi.jpg
İlginç görüntüleri yakalamasıyla bilinen Google'un aracı bu kez kendisi için de ilginç bir kare sunmuş oldu. Google'un Haritalar uygulamasının bir parçası olarak karşımıza çıkan Google Street View sokak görüntüsüyle bir hayli seviliyor. Sokak ve cadde manzaralarına ulaşabildiğimiz bu servis bunu gerçekleştirmek için araç kullanıyor. Son yakaladığı görüntü ise İngiltere'den geldi. Sürekli olarak garip görüntüleri yakalamasıyla haber olan Google bu kez kendini ele vermesiyle karşımıza çıktı.
s(3).jpg

İlginç olan şu ki araç saatte 30 mil yani yaklaşık olarak 48 km olan hız sınırını ihlal ediyor. Söz konusu olan caddede hız sınırı ise 30 km olarak görülüyor. Google'un aracı ise saatte 30 mil olan bir bölgede 35 mil olarak gidiyor. Kempsey'in bölge yetkilisi David Harrison konu ile ilgili bir açıklamada bulundu.
Google'un bu kareyi çekip paylaşmasını kendisini suçüstü yakalamayı da başarması anlamına geldiğini belirten Harrison cezanın aracı kullanan kişiye verilip verilmeyeceğinin kararını ise Google'a bıraktıklarını açıkladı.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Google'dan Güvenilir Kişiler Uygulaması[/h][h=2]Google, ailenizi ve arkadaşlarınızı kişisel güvenliğiniz üzerinde güncel tutmak için Güvenilir Kişiler uygulaması başlattı[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
googledan-guvenilir-kisiler-uygulamasi-1481011286.jpg
Google, yakınınızdaki ve sevdikleriniz için kişisel bir güvenlik uygulamasını başlattı. Uygulama dahilinde kişilerin konum verilerini paylşaması ve birbirinden konum istemesi mümkün. Bu istek karşısında kullanıcılar, isteği yanıtlayabilir ve ya konum talebini reddederek kişileri için sadece güvenli olduklarını belirtebilir. Üstelik gelen talebe herhangi bir yanıt yoksa, o zaman konum uygulama tarafından otomatik olarak paylaşılarak kişilerin tehlike içerisinde olduğu zamanlarda konum üzerinden bulunmasını sağlayacak.
Telefon Kapansa Da Konum Paylaşılacak
Telefonun kapalı olması halinde bile uygulama kişinin bilinen son konumunu paylaşma yeteneğine sahip. Bu bakımdan en son nereden sinyal alındıysa konum kolay bir şekilde paylaşılacak.
Zorda Kalanlara Yardım Edilecek
Bu özellik ile birlikte yabancı bir bölgede mahsur kalan birisi varda uygulama ile kolayca bulunabilecek. Konuyla ilgili bir arkadaşınız veya aile üyeniz sizden dahi konum isteğinde bulunabilir. Herhangi bir yanıt yoksa, arama ve kurtarma operasyonları ile ilgilenen polis veya diğer yetkililerle iletişime geçilebilir ve son bilinen yer hakkında bilgi verilerek kişilerin kolay bir şekilde bulunabilir.
Nasıl Kullanılacak?
Uygulama için başlangıçta, kullanıcılar listelerinden güvenilir kişiler seçmek zorunda. Uygulama, seçilen kişilerin sizi tekrar uygulamaya ekleyip eklemediğini sorarak eşleşmeyi sağlar.Kullanıcılar Kurulum tamamlandıktan sonra, kişiler bir şeylerin yanlış olduğunu hissediyorlarsa veya tehlike altındaysa, kullanıcı kendi konumlarını paylaşmasını isteyebilir.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Geliştiriciler artık Google Home'da Uygulamalar Yapabilecek[/h][h=2]Google Home için geliştirmeler sürerken Google önemli bir fırsatın kapısını da araladı. Artık Google Home için uygulama geliştirmek daha kolay.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
gelistiriciler-artik-google-homeda-uygulamalar-yapabilecek-1481278997.jpg
Google Home adı verilen ev sistemi ile birlikte evlerdeki tüm nesnelerin akıllı hale gelmesi ve tek bir merkezden yönetilmesi mümkün oluyor. Bu konuda durumu daha da ileriye götürmek isteyen Google geliştiriciler için de çağrı yaparken geliştiriciler, bugünden itibaren Google Ana Sayfası için yeni projeler geliştirebilir ve gelecek platform özellikleri için erken bir erişim ortaklık başvurusunda bulunabilir.
Komutlar Ön Plana Çıkıyor
Komutlar sayesinde kullanıcılar seslerini kullanarak çevrimiçi hizmetlerden her şeyi talep edebilecek. Ve adından da anlaşılacağı üzere bu konuşma üzerinden olacak ve böylece cihazın yakınlarınızda olması yeterli olacak. Örneğin sesinizi kullanarak bir taksi çağırmak bile oldukça kolay olacak. Ayrıca Asistan'a gelen tüm sohbet uygulamalarını kullanmak, mesaj göndermek v almak da yine Google Home ile mümkün olacak.
Kısa Sürede Uygulama Sayısı Artacak
Sohbet için Google Home’da uyumlu uygulama listesinin kısa süre içerisinde artması bekleniyor. Umarız birkaç hafta içinde iş ortakları geliştiriciler tarafından Google Home'da sunulan yeni deneyimler ilgi görür ve kısa süre içerisinde gelişim sağlanabilir.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst