gittigidiyor

Google,Hangouts'u App Store'dan kaldırdı....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
ShiftDelete'de yer alan habere göre, Google'ın mesajlaşma platformu Hangouts yavaş yavaş tozlu raflara kaldırılmaya başlandı. Google tarafından iptal edilen ve yerini Google Chat'e bırakacak olan Hangouts, şimdi de iPhone ve iPad kullanıcıları için erişilemez hale geldi.

Bildiğiniz üzere Google, Hangouts for Workspace müşterilerini Chat uygulamasına geçirmeye başlayacağını duyurmuştu. Bu geçişi yavaş bir şekilde sürdüren yazılım devi, eski Hangouts mobil uygulamalarını mağazalardan kaldırmaya başladı. Son hamle, Apple Store'daki Google Hangouts'un kaldırılmasıyla geldi.

13-2903202271dfd852.jpg

9to5Google tarafından belirtildiği üzere App Store'da artık resmi bir Google Hangouts uygulaması bulunmuyor. Bu, iPhone ve iPad kullanıcılarının Hangouts'u daha fazla yükleyemeyeceği veya güncelleme alamayacağı anlamına geliyor.

Geçtiğimiz ay Workspace müşterileri için bazı açıklamalarda bulunan Google, varsayılan mesajlaşma platformu olarak Google Chat'e geçiş yapılacağını dile getirmişti. Halihazırda App Store'da "Hangouts" araması yapıldığında ise resmi bir uygulama görünmüyor ve uygulama bağlantısı da askıya alınmış durumda.

ABD'li teknoloji devi, otomatik olarak Chat uygulamasına geçiş yapmamış Workspace müşterilerini "güvenli" bir şekilde yeni platforma taşıyacağını söyledi. Şirket konuyla ilgili açıklamasında, "Google Chat'e geçişin bir parçası olarak 'hangouts.google.com' dışındaki tüm klasik Hangouts uygulamaları devre dışı bırakılacak" dedi.

Aslında iPhone ve iPad'deki Hangouts uygulaması tam olarak ölmüş değil. Uygulamayı önceden yüklemiş olanlar hala kullanabilir, fakat Gmail'den gelen bildirimleri de durdurmak zorunda. Uygulamanın, Hangouts oturumunuzu durduracak olan bir "Gmail'de Google Chat'e Taşı" uyarısına sahip olduğunu belirtelim.

Google Hangouts Android uygulaması ise halihazırda Google Play Store'dan indirilebilir durumda. Resmi bir açıklama gelmemiş olmasına rağmen, Android uygulamasının da kaldırılması yakındır....


sdn
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst