gittigidiyor

Google Haritalar, Konum Paylaşım Özelliğini Test Ediyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google Haritalar, Konum Paylaşım Özelliğini Test Ediyor

Son yıllarda harita servislerinde Google, Apple ve hatta Bing sıkı bir rekabete girdi. Fakat Google bu konuda liderliği bırakmak istemediğini bir kez daha gösterdi.

google-haritalar-konum-paylasim-ozelligini-test-ediyor-1481796844.jpg


Google Haritalar'ı şu anda bir numaralı navigasyon uygulaması ve hizmeti olarak bilinirken yeni bir özellik daha sisteme eklenecek. Ausdroid'de yer alan bir habere göre, Google Haritalar'ın konum paylaşım özellikleri üzerinde çalışılıyor.
Google Haritalar'daki açılır kapanır bölümünde yeni bir "Arkadaşlar" bölümü açılacak. Buradan, konumunuzu belirli kişilerle paylaşabileceğiniz bir arkadaş listesi oluşturabileceksiniz. Üstelik paylaşım yapılacak kişiler özelleştirilebilir olduğundan dolayı aileniz ya da sevdikleriniz ile konum paylaşımını kolay ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

google-maps.jpg


Şu Anda Test Ediliyor!

Burada yeni özelliklerin gerçekten dahili testte olduğunu unutmamak gerekiyor. Yani şu anda kullanıcılar tarafından kullanılabilir durumda değil. Bu nedenle Google Play Store'da Google Haritalar'ın kararlı sürümüne geçmesi biraz zaman alabilir. Bu özellikler, özellikle arkadaşlarınız veya ailenizle konumunuzu paylaşma ve tehlike anlarında konumun tespit edilmesi açısından faydalı olabilir. Aile üyeleri nerede olduğunuzu sormak yerine nerede olduğunuzu tam olarak Google Haritalar'da görebilir.
Bu özelliğin kullanıma sunulacağının duyurulmasının ardından en çok merak edilen detay kişilerin bu hizmetlere karşı ne kadar istekli olacağı. Aile kontrolünü arttıracak olan bu özelliğin kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilmeyeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.


instagrams-photo-map-lets-you-look-up-a-users-images-in-various-locations-around-the-world.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst