gittigidiyor

Google Keep güncellemesi Chrome eklentisini getiriyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
google-keep-181114.jpg
Google Keep için yayınlanan en son güncelleme, kullanıcılara not alma servisinden faydalanmaları için bazı yeni yollar sunuyor. Bu yollar arasında göze ilk olarak Chrome için hazırlanan Keep eklentisi çarpıyor. Kullanıcılar bu eklenti sayesinde bir web sayfasının tamamını ya da belli bir bölümünü, tek dokunuşla Keep üzerinde saklayabiliyor. Google Chrome Android uygulamasında da yer alan söz konusu eklenti, mobilde de aynı işlevi sunuyor.

google-keep-chrome-eklenti-210416.gif
Eklentiyi kullanmak ise oldukça kolay. Bir web sayfasında gezinirken adres çubuğunun yanında bulunan Google Keep eklenti ikonuna dokunulduğunda söz konusu sayfanın URL’si nota eklenebiliyor. Aynı işlem fotoğraflar ve metinler için de uygulanabiliyor. Chrome Android uygulamasında bu eklentiyi kullanmak içinse ekrandaki üç nokta ikonuna dokunmak ve “Paylaş” yazısına tıkladıktan sonra çıkan seçenekler arasında Google Keep’i işaretlemek gerekiyor.

Notların işe yararlığının kullanıcıların notları organize edebilmesiyle doğrudan bağlantılı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şirketten yapılan açıklamada, Google Keep ile en çok talep edilen özelliklerden birisinin notların kategorizasyonu ve organizasyonu için bir yol sunulması olduğu belirtildi. Şirket, bunun için etiketlerden (hashtag) faydalanmayı seçiyor. Örneğin, beğendiği bir yemek tarifini saklamak isteyenler nota #yemektarifi etiketini ekleyerek gerektiğinde daha hızlı erişim imkanını elde ediyor.
Google Keep için yayınlanan güncelleme, daha basit navigasyon amacıyla menü yerleşimine gruplamalara bazı değişiklikler getiriyor. Google’ın not alma servisine Android, masaüstü ve iOS üzerinden erişilebiliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst