gittigidiyor

Google Kendi Android Yongalarını Tasarlamak İstiyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
google-kendi-android-yongalarini-tasarlamak-istiyor-705x290.jpg

Google’ın en büyük rakiplerinden Apple‘ın izinden giderek kendi Android yongalarını tasarlamayı ve üretim sürecine katkıda bulunmayı istediği söyleniyor. The Information’da yer alan habere göre, şirket bu yolla Android ekosistemine tutarlılık ve kendi uzmanlığını getirmeyi amaçlıyor.
The Information tarafından yapılan habere göre, Google da aynı Apple’ın yaptığı gibi kendi mobil işletim sistemi için üretilen yongaları (çipleri) kendisi tasarlayabilir. Eğer söylentiler doğru çıkarsa, Apple nasıliPhone modelleri için Samsung gibi firmalara ürettirdiği Ax yongaları kendisi tasarlıyorsa, Google da aynı şekilde yapmış olacak. Yani Android ekosistemine uygun yongaları tasarlayacak ve partnerlik sağlayacağı firmalardan bu yongaların üretilmesini isteyecek.

Qualcomm gibi Android için yongalar geliştiren firmalar ile partnerlik yapması beklenen Google, kendi tasarladığı yongalar sayesinde de Android sistemine donanım ve yazılım uyumu isteyen sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik gibi üst seviye özellikleri entegre edeceği düşünülüyor.


x1-top-100566546-primary_idge.jpg


Google’ı en çok zorlayacak şey ise bu projede kendisine eşlik edecek bir işlemci üreticisi bulmak olacaktır. Şirketin kendisine düşük fiyatlı Android havuzundan bir ortak bulması mümkün gözükse de, bulunan ortağın üst sınıf Android cihazlara uygun yonga üretemeyebileceğini de unutmamak gerekiyor.

Nexus-teardown-640x366.jpg



Apple’ın hakimiyet kurduğu üst sınıf akıllı telefon pazarında parçalı yapısı nedeniyle Android’in arkada kaldığı belirtiliyor. Google’ın kendi tasarımı yongaları ilk olarak Nexus cihazlarında kullanarak diğer üreticileri ikna etmeye çalışması oldukça muhtemel gözüküyor.

728(95).jpg



Konuyla ilgili olarak Google’dan herhangi bir açıklama yapılmış değil; ancak Google’ın daha stabil çalışan ve yazılım ile daha fazla uyum sağlayan donanımlar tasarlaması ile başarısını arttıracağını söylemek mümkün.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst