gittigidiyor

Google kullanılmayan hesapları siliyor....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Google, bir blog gönderisi aracılığıyla yaptığı açıklamada “Bu yılın sonlarından itibaren, bir Google Hesabı en az 2 yıldır kullanılmadıysa veya oturum açılmadıysa, Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Takvim), YouTube ve Google Fotoğraflar içindeki içerikler de dahil olmak üzere, hesabı ve içeriklerini silebiliriz” dedi.



Blog gönderisine göre hesapları silme kararı güvenlik endişelerinden kaynaklanıyor. Bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilebilecek eski parolalar ile açılabilecek kullanılmayan hesapların kötü amaçlara alet edilebileceği belirtiliyor. Ayrıca bu eski hesaplar, iki faktörlü kimlik doğrulama veya daha yakın zamanda sunulan yeni passkey gibi güvenlik özelliklerini kullanmamış olabilirler.

Google şunları söylüyor: “Şirket içi analizimiz, terk edilmiş hesapların 2 adımlı doğrulamaya sahip olma olasılığının aktif hesaplara göre en az 10 kat daha düşük olduğunu gösteriyor. Yani, bu hesaplar genellikle savunmasızdır ve bir hesap ele geçirildiğinde, kimlik hırsızlığından istenmeyen ve hatta spam gibi kötü amaçlı içerik aracına kadar her şey için kullanılabilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst