gittigidiyor

Google, Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarına bildirim yollamaya devam ediyor...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Bilgisayar dünyasının en popüler işletim sistemi konumunda olan Windows, şu günlerde en yeni sürüm olan Windows 11’i pazarlamaya çalışıyor. Gelen verilere göre, kullanıcıların çok büyük bir kısmı hala ağırlıklı olarak Windows 10 sürümlerini tercih ederken, Windows 11’in Windows 7’yi bile zer zor geçmiş olması Microsoft’un canını bir hayli sıkıyor.

Bu soruna çare olabilmesi için Windows 7 ve Windows 8.1’e verilen güncelleme desteğini kesen Microsoft’un imdadına Google yetişti. Amerikalı teknoloji devi tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu iki işletim sistemi için de yazılım desteği 2023 yılının Ocak ayıyla birlikte sona erecek.

Windows 7 ve 8.1 için....​

Bunun anlamı, eğer işletim sistemi tercihinizi Windows 7 veya Windows 8.1’den yana kullanıyorsanız, önümüzdeki Ocak ayından itibaren kaderinizle baş başa kalacaksınız. Çünkü zaten Microsoft tarafından bir süre önce sona erdirilen yazılım desteğinden sonra şimdi de popüler internet tarayıcısı Google Chrome’un hem yeniliklerinden hem de güvenlik yamalarından mahrum kalacaksınız. Üstelik Chrome bunu size her gün hatırlatacak.

Gelen bilgilere göre söz konusu iki işletim sisteminden birini kullanarak Chrome’u açan bilgisayar kullanıcılarının karşısına, artık bu işletim sistemi sürümünün desteklenmediği ve bilgisayarın en az Windows 10 sürümüne terfi edilmesi gerektiği söylenecek. Elbette ki bu uyarıyı kapatabileceksiniz ancak bir sonraki açışınızda o mesaj size bu durumu hatırlatmak için yine orada duruyor olacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst