gittigidiyor

Google’ın katlanabilir telefonu için Samsung iddiası

kaptan-8

Vip Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
5,974
Tepkime puanı
979
Puanları
113
Konum
GB
Web sitesi
meettomy.site
Google'ın katlanabilir telefonu yavaş yavaş varlığını hissettirmeye başladı. Cihazın bu kez de ekranıyla ilgili haberler ortaya çıktı.

googlein-katlanabilir-telefonu-hakkinda-onemli-gelisme-e1622553906920.jpg


Katlanabilir telefonlar son yıllarda artık trend hale geldi. Hemen hemen çoğu üreticinin şu anda piyasada katlanabilir ekranlı telefonu bulunuyor. Son çıkan raporlara baktığımızda bu gruba yakında birkaç isim daha eklenecek. Şimdi bunlardan biri olması beklenen Google’ın ilk katlanabilir telefonu hakkında önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

Bir süredir katlanabilir telefon üreteceği haberleriyle gündeme gelen Google, önümüzdeki aylarda bu telefonunu piyasaya sürecek ve diğer rakipleriyle rekabete ortak olacak. Şu anda cihazın hangi özellikleri taşıyacağı belirsizliğini korumaya devam etse de, yeni raporlar sayesinde en azından ekranı hakkında bir bilgiye ulaşmak mümkün.

Google’ın katlanabilir telefonunda Samsung UTG cama yer verilebilir​

Samsung’un geliştirdiği UTG cam teknolojisi, yakın zamanda piyasaya sürülecek olan pek çok katlanabilir telefonda bulunacak. ETNews adlı internet sitesinin raporuna göre bunu Samsung dışında ilk kullanan üreticilerden biri de Google olacak.

Google-katlanabilir-telefon.png

ABD merkezli şirketin yeni katlanabilir telefonu, ekran ihtiyacını Samsung Display’den sağlayacak. Rapora göre Koreli üretici Google’a, OTG panel ve UTG cam üretecek. Cihazın tasarımının nasıl olacağı şu anda bilinmiyor. Ancak kullanılacak olan teknolojileri göz önünde bulundurduğumuzda Z Flip serisi ya da Z Fold 2 benzeri bir telefon görmek mümkün.

Samsung, UTG camını birden fazla şirkete tedarik edecek. Genellikle Galaxy cihazlarında kullanılan bu cam; Google, OPPO ve Vivo gibi şirketlerin de katlanabilir ekranlı telefonlarında yer alacak. Bu sayede cihazların ekranı, piyasada bulunan mevcut ekranlardan da daha dayanıklı bir yapıda olacak.

shiftdelete.net
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst