gittigidiyor

GoPro Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz 8 Şey

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gopro-hakkinda-muhtemelen-bilmediginiz-8-sey_640x360.jpg


Sadece birkaç yıl önce GoPro diye bir şey duyduk. Ama öyle mağazalarda falan değil, Snowboard yapan bir sporcunun kaskından, pislerdeki tabelalardan okuduk. Bu nedir acaba diye interneti araştırırken gördüklerimize adeta hayran kaldık. Gördüklerimiz daha önce izlediğimiz videolardan o kadar farklıydı ki resmen aşık olmuştuk. İşte GoPro hayatımıza böyle girdi. Çoğu kişi GoPro'nun ne olduğunu bilmeden sevdi, ama sonunda bir şekilde herkese bu kamerayı görmek nasip oldu.
GoPro ile tanışma hikayesi çoğu insanın bu şekilde gerçekleşti, peki GoPro hakkında bilmediğiniz neler var merak ediyorsanız hemen başlıyoruz.

GoPro'lar İle 3D Video Çekebilirsiniz

Başlıkta dikkat ettiğiniz üzere bir değil ama iki GoPro ile üç boyutlu videolar çekebiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken üç boyutlu video kaydı için gereken özel kabı satın alıp iki adet GoPro'yu bu kaba yerleştirmek. Sonuçta kaydettiğiniz videoyu GoPro Studio programı ile işlediğinizde nur topu gibi bir 3D videonuz olacak.

gopro-3d-housing.jpg

GoPro ile Birlikte Gelen GoPro Studio Yazılımı Tahmin Ettiğinizden Daha İyi

Çoğu GoPro kullanıcısı kaydettiği videoları işleyecek zamana ve bilgiye sahip değil ve olmamalı da. Tam burada GoPro Studio programı devreye giriyor.
Kolay kullanım sunan arayüzü ve bilgisayara çok yüklenmemesi sayesinde videolarınızı kesip, hizalayıp müzik eklemeniz çok kolay olacak. Bu sayede değerli zamanınız bu videoları işlemekle heba olmayacak.

İndir

GoPro Studio

GoPro Video Düzenleme Programı

GoPro'nun YouTube Kanalına Kesinlikle Bakmalısınız

Diğer firma, ürün kanallarına nazaran GoPro'nun şanı videoları ile yürüyor. Bu yüzden firmanın sahip olduğu video kanallarında eşine zor rastlayacağınız sektörün en iyi videoları yer alıyor.



GoPro Markalı Bir Drone'a Ne Dersiniz?

Yakaladığı başarı ile kalmayıp yeni akımları da takip edip uyum sağlaması GoPro'nun dinamizminde var. Bunun en büyük örneği GoPro'nun da kendine ait bir droneu olacak olması.
"Karma" adıyla piyasaya 2016 içinde çıkacağı biliniyor. Fiyatı ise 500 ile 1000$ arasında olacak. Bu arada bu drone üzerindeki kameranın 8K çözünürlükte videolar kaydedeceğini de söylemeden geçmeyelim.


GoPro 360 Derece Videolara da El Attı

360 derece videoların yaygınlaşması ile GoPro buna da el attı. Bunun en büyük sebebi ise GoPro kameralarının ufak boyutta oluşuydu. Bu konuda tek sıkıntı ise en az 6 adet GoPro'ya ihtiyacınız olması olarak gözüküyor.

gopro-360.jpg

GoPro Kılıfsızken Bile Tahmin Ettiğinizden Daha Sağlam

İnternette gördüğünüz videolar çekilirken ufak kazalar yaşanmıyor değil. 2012 yılında bir sporcu 3,800 metrede paraşütüyle uçaktan atlarken GoPro'su kılıfından kurtuldu ve olan oldu. Tahmin edeceğiniz üzere yere indiğiyle bir GoPro'sunu aramaya çıkan sporcu kısa süre sonunda onu buluyor. Esas şaşırtıcı olan kısım ise GoPro'nun hala çalışıyor ve sporcunun inişini bile çekmiş ve bunların tümü koruyucu kılıf yokken gerçekleşmiş olması.

GoPro'larla Çekilmiş Görüntüleri Aslında Hollywood Filmlerinde de Görüyorsunuz

Yüksek hızda çekimi, küçük boyu ile birleştiren GoPro'nun yüksek bütçeli filmlerde de kullanılması kaçınılmazdı.
Sinemalarda gördüğünüz Need for Speed, Captain Phillips ve Gravity gibi filmler bunlara örnek sayılabilir.

GoPro Markası Bir Anda Oluştu

Firmanın kurucusu Nick Woodman sıkı bir sörfçüydü. Her sporcunun isteyeceği gibi o da fotoğrafları ve videoları çekilsin istiyordu. Ama çoğu zaman bu çekimler amatör kalıyordu. Bunun üzerine daha profesyonel ve yakından görünen videolar isteyen Woodman "GoPro" yani profesyonel ol demiş oldu.

İndir

GoPro StudioGoPro Video Düzenleme Programı


İndir

Cascade Android

Android İçin Üçlü Eşleştirme Oyunu


İndir

GoPro App Windows-phone

Windows Phone için GoPro Kamera Yönetim Uygulaması


İndir

GoPro App Android

Android için GoPro Kamera Uygulaması

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst