gittigidiyor

Gorilla Glass'ın gücü dizüstü bilgisayarlara da geliyor

aferin

Aktif Üye
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
2,068
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
ist
635311660232400279.jpg


Halihazırda mobil cihazları koruyan Gorilla Glass, dizüstü bilgisayarlara da geliyor.

Günümüzde binlerce lira vererek satın aldığınız mobil cihazların ekranlarının bir darbede hasar almasını ya da çizilmesini istemezsiniz herhalde. Bu konuda ise cihazlarımızı Corning'in Gorilla Glass panelleri özellikle son dönemlerde bir hayli iyi korudu. Birçok tablet ve akıllı telefonda kullanılan Gorilla Glass ekranlar artık farklı bir kulvarda daha boy gösterecek.

Standart camlara oranlar çok daha sağlam, çizilmeye ya da kırılmaya dayanıklı ürettiği panellerle adından bahsettiren Corning, geçtiğimiz gün dizüstü bilgisayar ekranları için de diğer mobil cihazlara benzer koruma sağlayacak Gorilla Glass NBT panellerini duyurdu. Gorilla Glass NBT ile daha çok son dönemde popülerleşen dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarları hedefleyen Corning, bu paneller ile dizüstü bilgisayarların ekranına şu anki standart dizüstü bilgisayar ekranlarına oranla 10 kat daha fazla dayanıklılık getirecek.

Fiyat konusunda da fazla bir maliyeti olmayacağı belirtilen bu ekranların, dizüstü bilgisayarlarda %1 veya %2 oranında fiyat artışına sebep olacak. An itibariyle dağıtıma hazır halde olan Gorilla Glass NBT, ilk olarak Dell'in dokunmatik dizüstü bilgisayarlarında boy gösterecek.

Kaynak: teknokulis
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst