gittigidiyor

[GPS Harita] Android için Sygic: GPS Navigasyonu, Harita Uygulaması

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
sygic.jpg


GPS Navigasyonu, harita uygulaması ücretsiz Android cep telefona indirme yükleme nasıl yapılır? En iyi Android cihazlarda ücretsiz GPS Navigasyon uygulaması hangisi Mobil dünyasında yaşanan gelişmelerle birlikte navigasyon uygulamaları akıllı telefon ve tabletlerde yer almaya başladı. Gün geçtikçe daha popüler bir hale gelen navigasyon uygulamaları bugün dünya üzerinde yüz milyonlarca kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Genel olarak akıllı telefonlarda yer alan GPS hizmeti üzerinden çalışan navigasyon uygulamalarının mobil cihazlarda yer almasıyla beraber kullanıcılar ekstra bir navigasyon cihazı satın almak ve taşımak zahmetinden de kurutuluyor. Bu yazımızda mobil platformlarda dünyanın en çok indirilen çevrimdışı navigasyon uygulaması Sygic: GPS Navigasyonu, Harita uygulamasını inceleme altına alacağız. En güncel ve en kaliteli haritaları barındıran TomTom ve diğer sağlayıcıların haritalarını kullanan Sygic: GPS Navigasyonu, Harita uygulamasını kullanabilmek için akıllı cihazınızda GPS bağlantısının olması yeterlidir. İnternet bağlantısına gerek duymadan çevrimdışı çalışan uygulama, tablet, telefon ya da SD kartlarda saklanabilir; ömür boyu lisans ve yıl içerisinde birçok defa ücretsiz harita güncellemesi içerir. "Sygic: GPS Navigasyonu, Harita" uygulamasının öne çıkan temel özelliklerini listeleyecek olursak; • Cihazda kayıtlı yüksek kaliteli TomTom haritaları • Sadece GPS üzerinden çalışır, internet gerekli değildir • Her sapakta yol gösteren sesli navigasyon • Head-up Display (HUD) uygulama içi satın alma yoluyla temin edilebilir • Seçim yapabileceğiniz Üç Alternatif Rota • Güvenli şerit değiştirme için Dinamik Şerit Asistanı • Otoyol çıkışlarını vurgulayan Kavşak Görünümü • Sizi hız cezalarından koruyan Hız Sınırı Gösterimi • Sabit hız kameralarına ilişkin Hız Kamerası Uyarıları ve diğer sürücülerden polis tuzağı uyarıları • 3D şehirler ve manzaralar • 40'tan fazla dilde Sesli rehberlik




42.png

7 günlük tam navigasyonu deneme sürümü içeren uygulamayı akıllı cihazımıza kurduktan sonra yüklenecek diğer dosyaların da tamamlanmasıyla Sygic: GPS Navigasyonu, Harita uygulamasını açıyoruz. Karşımıza çıkan ilk ekranda hızlı bir şekilde konumumuz bulunuyor. Uygulama ekranının sağında (bize göre) üç adet navigasyon butonu yer almakta. "+" ve "-" butonlar harita üzerinde yakınlaştırma-uzaklaştırma, #'ye benzer buton ise harita görünümünü değiştirmemizi sağlıyor. Harita görüntüsünün altında yönümüze belirlemeye yardımcı olacak bir pusula ve pusulanın altında yine 3 adet sanal buton karşımıza çıkıyor. Basit bir arayüz görevi sunan navigasyon uygulamasında "ara" butonu tıklanarak adres, ilgili noktalar, kişiler, geçmiş ya da sık kullanılan menüsünde arama gerçekleştirilebilir. Arama botunun hemen yanında yer alan menü tuşu ise Sygic: GPS Navigasyonu, Harita uygulamasında gerçekleştirebileceğimiz tüm görevleri liste halinde sunuyor. Bu bölümde "Git" sekmesine tıkladığımızda herhangi bir adres, ev adresimiz, en yakın POI (ilgi çekici yer), en yakınımızdaki POI'ler ya da daha önce favorilerimize kaydettiğimiz bir mekana arabayla ya da yürüyerek gitmek üzere görev oluşturuluyor. Hemen altta yer alan Rota bölümünde arama noktası, yol yüklemeleri ekleme-silme seçenekleri mevut.


2.png


Sırası ile diğer başlıklar; Sygic Store : Sıralı sesli yardım ile sürüş, trafik bilgisi, premium hız kameraları, baş üstü göstergeler, ünlü sesler ve yerler satın alınabilir. Seyahat Defteri : Bugün, geçen hafta, geçen ay ve daha eski seyahatlerin tutulduğu bölüm. Neredeyim? : Bölümde acil aramalar mevcut. Ambulans, itfaiye ve polis. Haritada konumun gösterilmesi, en yakın hastane, eczane, benzin istasyonu ve polis merkezlerinin listelenmesi bu bölümde yer alan diğer ayrıntılar. Topluluk: Bu alanda durumunuzu diğer arkadaşlarla paylaşabilir, haberlere göz atabilir ve arkadaşlarınızla mesajlaşabilirsiniz. Ayrıca konum ya da herhangi bir görseli Facebook üzerinde paylaşabilirsiniz. Sygic: GPS Navigasyonu, Harita uygulamasında bu bölümü bir sosyal mecra olarak kullanabilirsiniz. Yine bu bölümde arkadaşlarınızla konum bilgisi ve yol durumları (kaza, yol çalışması vb.) paylaşabilirsiniz. Ayarlar: Sygic: GPS Navigasyonu, Harita uygulamasına ilişkin tüm ayar ve düzenlemeleri bu bölüm üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.


12.png


Sygic: GPS Navigasyonu, Harita uygulaması genel olarak verilen görevi yerini getiriyor. Yaşadığım şehir (Urfa)ya da bölgeden olsa gerek bazı anlarda GPS sinyali almakta sıkıntılar yaşadım. Kimi yerlerde konum ya da belirlen rota hızlıca ekrana yansıtılırken, kimi zamanlarda ise uzun süre GPS'ten sinyal alınmasını beklemek zorunda kaldım. Yine de navigasyon uygulamalarında bölgelere göre farklılıkların yaşanabileceğini belirtmekte yarar var. Ömür boyu ücretsiz harita güncellemesi sağlayan uygulamada adres ya da ilgi çekici bir mekanı il/ilçe/mahalle, cadde/sokak ve hatta bina numarasına kadar arama gerçekleştirilebiliyor. İkamet ettiğiniz ya da gezdiğiniz şehirde ilgi çekici mekanı rahatlıkla bulabilir, araba ya da yürüyerek kestirme rotaları belirleyebilirsiniz. Bu bölümde en yakın popüler mekanlar aranırken POI'nin yanında ilgili fotoğraflarda karşınıza çıkabilir.



41.png


Kaliteli bir yönlendirme sunan navigasyon uygulamasında yönlendirme esnasında ayrıntılar sokak numaralarına kadar indirgeniyor. Haritada dokunulan bölgeye yönlendirme sağlayan, koordinat seçme özelliği oldukça kullanışlı olan uygulamada en dikkat çeken özelliklerin başında hız kameralarına yaklaştığımızda anında uyarı vermesidir. Hız aşımını tespit eden kameralara yaklaşıldığında uyarı verilmesinin amacı 5-10 km'lik farklarla ceza ödemenizi engellemek için geliştirilmiş. Navigasyon uygulaması bir de ilerlediğimiz yolda hız limitini aştığımız anda da belirlenen uyarı sesiyle ekrana uyarı gönderiyor. Hız tespit kameralarının olmadığı noktalarda hız limitlerine uymamız gerektiğiniz hassasiyetle belirtmek isteriz. Uygulamanın dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri de Ayarlar menüsünde y er alan pil tüketimi sekmesi. Burada navigasyon uygulamasının arka planda çalışmasını sürdürebilir veya batarya tüketimi için "Yüksek performansı" seçebilirsiniz. Ayrıca harici bir güç kaynağı için de "Yüksek performans, Optimum ve Güç tasarruf" modları mevcut.



31.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst