gittigidiyor

Grafik kartları hakkında gelişen son haberler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Asus GTX980 STRIX Direct CU II OC Edition İncelemesi
asus-gtx980-strix-direct-cu-ii-oc-edition-incelemesi-230x280.jpg

Grafik kartı dendiğinde akla​
MSI, ZOTAC, Asus gelir. Bugünkü konumuz ise Asus’un yeni çıkardığı grafik kartı. Yakın zamanda oyun tutkunlarına hitap eden Asus, GTX970 Direct CU II OC Edition’u piyasaya sürdü. Genel olarak bahsetmek gerekirse gücünü NVIDIAGeForge GTX970’den alıyor. Tabii Asus bunu alıp direk kullanmaz ya üstüne üstlükOverclock (hız aşımı-hız aşırtma) yapmışlar. Peki nedir bu Overclock, kısaca açıklayayım. Overclock (yani hız aşırtma) ekran kartında bulunan GPU’yu (Graphic processing unit yani Grafik İşlem Birimini) daha fazla zorlayarak daha çok performans elde etmesidir. Yani referans üründen daha performanslı oluyor. Overclock’la yetinmemişler bir de referans soğutma sistemi yerine kendi soğutma sistemini kullanmışlar. NVIDIA ise yeni geliştirdiği Maxwell™ teknolojisi sayesinde daha düşük güçle daha performans sağlıyor.
Teknik Özellikleri

NVIDIA’nın referans grafik kartının özellikleri:

GPU Özellikleri CUDA Çekirdek sayısı 2048 Taban hızı (tasarruf odaklı hız). 1126 MHz Boost Clock(oyun esnasında grafik kartın hızıdır) 1216 MHz Doku Doldurma Hızı (milyar/san) 144 GigaTexels/s



Bellek Özellikleri Bellek Hızı ( Gbps ) 7,0 Bellek Miktarı (GB) 4 GB Bellek Arayüzü 256-bit GDDR5 Bellek Bant Genişliği 224 GB/s



Özellik Desteği FXAA ve TXAA SLI Desteği (Birden fazla aynı grafik kartını bağlama) SLI tipi 4’lü SLI Programlama Ortamı CUDA DirectX 12 OpenGL 4.4 Yol Desteği PCI-E 3.0 3d oyun


Asus’un Grafik Kartının özellikleri

Grafik İşlemci: NVIDIA GeForce GTX 980
Bus Veri Standardı: PCI Express 3.0
Video(Grafik) Belleği: GDDR5 4GB
GPU Saat Hızı
GPU Boost Hızı : 1279 MHz
GPU Hızı : 1178 MHz CUDA Core:2048
Bellek Hızı: 7010 MHz ( MHz GDDR5 )
Bellek Arayüzü: 256-bit
Arayüz

DVI Çıkışı : Var x 1 (DVI-I)
HDMI Çıkışı : Var x 1 (HDMI 2.0)
Display Port : Var x 3 (Standart DP)
HDCP Desteği : Var
Aksesuarlar

1 x Güç kablosu
Yazılım

ASUS GPU Tweak & Driver
Boyutlar

11.36 " x 5.3 " x 1.61 " Inch(İnç)
28.86 x 13.44 x4.09 Centimeter (Santimetre)
PEKİ NVIDIA İLE ASUS’UN EKRAN KARTININ ARASINDAKİ FARK NE?

Teknik Özelliklere baktığımızda Asus’un ürününde Grafik işlemcisi daha hızlı olduğu görülüyor. Ayrıca Asus yazılımsal olarak fanların hızını bilgisayarımızdan yönetmemize olanak veriyor. Yalnızca bununla kalmıyor. Asus’un geliştirdiği ‘’STRIX’’ sistemi sayesinde grafik kartının zorlamayacağı oyunlarda fanlar devre dışı kalıyor (68 C°’a kadar). Örneğin ‘’League Of Legends’’ oynarken zorlanmadığı için fanlar çalışmıyor. Ancak ağır uygulamalar (Oyun, Grafik tasarımı vb.) kullanılırken 68C °’den sonra ısındıkça fan hızı artıyor. Ek olarak bakır ısı boruları Grafik Kartına direk olarak temas ediyor. Böylece daha iyi bir soğutma sistemi sağlanıyor.
Fiyatı

Asus GTX 980 Direct CU II OC Edition 2.089 TL civarlarında fiyat etiketi var.
Rakip Ekran Kartları

AMD Radeon R9 390X (daha piyasaya çıkmadı)
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, gelmekte olan Direct X 12 API'si ile büyük bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. İddialar, yeni sürümde Nvidia ve AMD kartların birlikte kullanımına izin verilecek.


amdradeonr9.jpg
Microsoft'un gelecekDirect X sürümünde önemli bir yeniliğe imza atması bekleniyor. Dedikodulara göre, DX 12 Api'sinde Nvidiave AMD grafik kartların bir arada kullanımına izin verilecek. İddiaların yer aldığı kaynağın, oyuncuların ve donanım meraklılarının yakından takip ettiği Toms Hardware sitesi olması da beklentileri güçlendiriyor.


windows-10-logo-08_story.jpg

AMD ve Nvidia Kombinasyonu
Birçok PC oyuncusu uzun yıllardır SLI ya da Crossfire kullanarak çift grafik kartın performansına sahip olabiliyor. Buna rağmen, rakip platformların grafik kartlarını bir arada kullanma tamamen yeni bir durum.DX 12 ile rakip firmalara ait grafik kartlar kombinlenebilecek ve performans ihtiyacına bağlı olarak her iki grafik çözümünden de yararlanılabilecek.
İkinci kart ile performans artışı
Toms Hardware'in verdiği bilgilere göre, yeni sistemde iki grafik kartından biri master kart olarak olarak kullanılacak. Diğer kart ise performans artışı sağlamak amacıyla görev yapacak. Direct X 12 ve yeni özellik hakkında daha fazla ayrıntının pazartesi günkü Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda ortaya çıkması bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

AMD, OpenCL 2.0 destekli yeni AMD FirePro S9170 sunucu GPU’sunu duyurdu.

İkinci nesil AMD Graphics Core Next (GCN) mimarisi ile DGEMM çift duyarlıklı ağır iş yükleri için tasarlanan profesyonel grafik kartı, dünyanın ilk ve en hızlı 32GB tek grafik yongalı sunucu grafik kartı olarak dikkat çekiyor. AMD FirePro ailesinin en yeni üyesi FirePro S9170, tek duyarlı işlemlerde 5.24 TFLOPS’a kadar performans gösterirken bu rakam çift duyarlı işlem performansında 2.62 TFLOPS değerine kadar çıkabiliyor.
2014 yılında dünyanın en verimli güç tüketimi sağlayan bilişim ürünlerin değerlendirildiği Green 500 listesinin en üst sırasında yer alan AMD FirePro S9150’nin ardından yoğun işlem performansı gerektiren iş akışları düşünülerek geliştirilen AMD FirePro S9170, akademik kurumlar, kamu kuruluşları, petrol ve doğalgaz endüstrileri veya derin sinir ağları yığınlarının geliştirmesi gibi konuların araştırılması üzerinde çalışan veri merkezi yöneticileri için ideal bir çözüm olarak dikkat çekiyor.
Yeni AMD FirePro S9170 modelinin üstün GPU işlem performansı ve enerji verimliliği ile kullanıcılara sunduğu özellikleri şöyle:
· Çift duyarlıklı işlemlerde 2.62 TFLOPS’a kadar performans sağlayan AMD FirePro S9170, DGEMM ağır iş yükleri için en hızlı tek grafik yongalı kart olarak rakip çözümlere kıyasla yüzde 40’a kadar fazla performans gösteriyor
· Rakip ürünlere göre yüzde 10 daha az güç tüketimi ve yüzde 40 daha fazla çift duyarlı işlem performansı sağlıyor.
· Endüstrideki 32GB ultra-hızlı GDDR5 belleğe sahip ilk kart üstü sunucu GPU’su olan AMD FirePro S9170, 320GB/s bellek bant aralığı için 512 bit bellek arayüzü sunuyor.
· 32GB GDDR5 bellek ile güçlendirilen AMD FirePro S9170; yüksek bellek gücü gerektiren uygulamaları hızlandırarak, büyük ve karmaşık işlem gerektiren işyüklerinin kolaylıkla üstesinden geliyor.
· Rakip grafik kartlarına göre yüzde 33 daha fazla belleğe sahip olan AMD FirePro S9170 GPU, bu sayede özellikle yüksek hacimli veriler ile çalışırken işyükü hızını ve duyarlılığını artırıyor.
2015 yılının üçüncü çeyreğinde raflarda yer alması beklenen AMD FirePro S9170 sunucu GPU’su, yüksek performanslı işlem faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla OpenCL’nin son sürümünü, OpenMP ve OpenACC geliştirici araçlarını destekliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

NVIDIA tarafından çıkarılacak bir sonraki nesil Pascal grafik işlemcisi, iki farklı kapasitede HBM2 hafıza ile donatılacak.

Nvidia tarafından bir sonraki nesil ekran kartlarında kullanılacak olan Pascal kod adlı grafik işlemcinin üretimi TSMC tarafından yapılacak. Halen Nvidia işlemcilerin üretiminde kullanılan 28 nm üretim teknolojisi, Pascal ile yerini 16 nm FinFET teknolojisine bırakacak. Yeni mimariyle birleşecek olan bu yeni üretim ölçeği sayesinde, Pascal işlemcilerin halen kullanımda olan Maxwell serilerinden % 65 daha hızlı çalışacağı, % 70 oranında daha az enerji tüketeceği hesaplanıyor.
Ancak Pascal grafik işlemcili ekran kartlarının tek avantajları üzerlerindeki GPU olmayacak. Nvidia bu yeni nesil işlemciyle birlikte tamamen HBM2 hafıza kullanımına geçmeyi planlıyor. HBM2 hafıza modüllerini işlemci başına 32 GB miktarında kullanmak mümkün oluyor. İlk nesil HBM hafıza modüllerinde bu miktar 4 GB sınırında kalıyor.
Pascal ailesinden gelecek ilk grafik işlemci GP100 kod adıyla tanınacak. GP100 grafik işlemcisinin çekirdeği etrafında 4 küme HBM2 hafızanın yerleştirilmesi planlanıyor. Hafıza ve işlemci çekirdeği arasındaki veri yolu ise 4096 bit genişliğinde olacak.
Burada önemli bir fark, kullanılacak olan HBM2 hafıza yoğunluğu olacak. Nvidia genel tüketici için tasarlayacakları ekran kartlarında, işlemci çekirdeği etrafına yerleştirilecek HBM2 modüllerinin 4 katmandan (4-Hi) oluşmasını planlıyor. Quadro ve Tesla gibi profesyonel kartlarda ise bu katman sayısı 8 olarak (8-Hi) belirlenmiş. Böylece daha yoğun hafıza ihtiyacı olan, pahalı kartlarda çok daha fazla hafıza kullanılacak.
TSMC’nin 16 nm üretimine tam kapasiteyle geçmesi, Nvidia’nın Pascal planlarını da doğrudan etkiliyor. Eğer bir aksilik olmazsa, Nvidia yeni nesil Pascal işlemcili ekran kartlarını 2016 sonuna doğru piyasaya sürmeyi umuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

AMD Radeon R9 Nano, HBM teknolojisi ve DirectX 12 desteğinin sunulduğu Fiji temelli GPU ile dikkat çekiyor.

AMD, bugün duyurduğu Radeon R9 Nano grafik kartı ile grafik kartı tasarımında sınırları zorlamaya devam ediyor. Sektörde yeni bir sınıf belirleyecek olan AMD Radeon R9 Nano, şimdiye kadar üretilmiş en hızlı mini ITX kart olarak dikkat çekiyor. R9 Nano küçük tasarımı, DirectX 12 ve Vulkan desteği sayesinde, sessiz ve kompakt bilgisayarlara 4K oyun desteği sağlayabiliyor.
İlk kez Haziran ayında Los Angeles’ta gerçekleştirilen E3 Fuarı’nda görücüye çıkan AMD Radeon R9 Nano, Fiji adlı grafik yongası temel alınarak geliştirilen üçüncü grafik kartı. AMD Radeon R9 Fury ve AMD Radeon R9 Fury X grafik kartlarının da dahil olduğu Radeon R9 Fury ürün ailesi, Yüksek Bant Genişlikli Bellek (HBM) teknolojisi sayesinde bilgisayar tutkunlarına yüksek çözünürlükler için yüksek performans, enerji verimliliği, sanal gerçeklik deneyimi, kesintisiz ve yumuşak oyun deneyimi sunuyor.
AMD Radeon R9 290X grafik kartına oranla yüzde 30 daha fazla performans gösteren ve yüzde 30 daha az enerji tüketen 175 wattlık AMD Radeon R9 Nano, dünyanın enerji açısından en verimli Mini ITX grafik kartı olarak gösteriliyor. Hava soğutması ile gelen 15.3 cm uzunluğundaki bu kart grafik kartlarında yeni bir sınıf yaratıyor. Oyun tutkunları, bilgisayar modcuları ve sistem entegratörlerin daha önce mümkün olmayan kompakt çok küçük form faktörler yaratmalarına olanak tanıyan grafik kartı sayesinde, oyun konsolu ya da bir dvd oynatıcı boyutlarında bilgisayar sistemleri tasarlamak mümkün kılacak.
AMD Radeon R9 Nano grafik kartı tavsiye edilen satış fiyatı 649 US doları olarak 7 Eylül 2015’ten itibaren raflarda yerini alacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
nvidia-dan-8-ekran-cikisli-grafik-karti-nvs-810-business-705x290.jpg
İşletmelere yönelik yeni grafik kartını tanıtan Nvidia, resmen piyasaya bir canavar salmış.Ekran kartı piyasasında zirvenin sahibi olan Nvidia, ürün yelpazesine yeni bir ekran kartı daha eklemiş durumda. Ancak bu sefer gelen ekran kartı direkt olarak işletmelere yönelik.

Şöyle ki; Nvidia normalde standart tüketici pazarı içinGeForce ekran kartları, sunucu pazarı için ise Quadroekran kartları ile piyasada boy gösterirdi. Ancak son dönemlerde yaygınlığı artan ve pratiklik açısından ciddi derecede kullanışlı olan birden fazla, çoklu ekran kullanımının artışı, Nvidia cephesini de atağa geçirmişti.

1f402310-3b59-4f27-9243-3542883239b2-large.jpeg


Çoklu ekran kullanımı için NVS serisi ekran kartları üretmeye başlayan Nvidia, bu serinin yeni üyesiNVS 810 Business'ı tanıttı. Aslında NVS 810 Business'ın ne özellik taşıdığı tamamen adında barınmakta dersek yanlış olmaz. Zira NVS 810 Business, 8 ekran çıkışına sahip ve tamamen işletmelere yönelik.

İki adet GM107 grafik biriminin bulunduğu kartta bu birim için 2GB DDR3 bellek ayrılmış durumda ve kartın ulaştığı maksimum güç tüketimi 68Watt. Ayrıca kartta2x512 olmak üzere 1024 adet Nvidia'nın özel Cuda çekirdeği bulunmakta. Paralel programlama platformu olan bu çekirdek, bilgisayarın işlem performansına yüksek oranda katkı sağlamakta.

nvidia-NVS-810.jpg


Kartın diğer özelliklerinden bahsedecek olursak; NVS 810 Business'da 8 adet Mini DP 1.2 çıkışı bulunmakta. Bu çıkışlar sayesinde kart, 8 farklı ekranı 30Hz hızında4096x2160 piksel çözünürlüğünde kullanabilmekte. Hız, isteğe göre 60Hz'ye de çıkarılabiliyor ancak ekran sayısı 4'e düşüyor.

Son olarak kartın fiyatından bahsedecek olursak; NVS 810 Business, yurtdışında 715 euro'dan satışa sunulmuş durumda. Türkiye için net bir fiyatbelli değil ancak muhtemelen 2000 TL üzerinde olacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bilgisayar donanımları artık teknik güçlerinin yanında yazılımsal olarak da güç kazanmaya başladı. Bu amaçla AMD’nin yeni grafik yazılımı Radeon Software Crimson Edition’ı kullanıma sunuldu.
amd-grafik-kartlarinin-gucunu-artiran-yeni-yazilimini-kullanima-sundu-45234.jpg
Radeon Software Crimson Edition; yenilenmiş kullanıcı ara yüzü tasarımı, dikkat çeken özellikleri, artırılmış performansı ve güç tasarrufu ile oyuncular için yeni bir dönemi başlatıyor
AMD, kullanıcılara yeni veya geliştirilmiş 12 özellik ve yüzde 20’ye varan oranlarda daha yüksek grafik performansı sunan, enerji verimliliğini neredeyse iki kat artıracak şekilde ayarlanabilen ve AMD grafik ürünleri ile tam uyumlu Radeon Crimson Software Crimson Edition’u kullanıma sundu. Yazılım, şirket bünyesinde geçtiğimiz günlerde AMD yazılımlarının kalitesinin artırılması amacıyla kurulan Radeon Teknoloji Grubu’nun geliştirdiği ilk ürün olma özelliğini taşıyor.
amd-grafik-kartlarinin-gucunu-artiran-yeni-yazilimini-kullanima-sundu-43179-600x313.jpg

Radeon Software Crimson Edition’un bazı özellikleri şöyle:

Radeon Settings – Modernleştirilmiş, yeni bir kullanıcı ara yüzü: AMD grafik donanımlarından tam performans almak üzere geliştirilen kullanıcı dostu ve çok özellikli Radeon Settings, AMD Catalyst sürücüsünden 10 kat daha hızlı başlama ve monitörleri 3 kat daha hızlı başlatma özelliğine sahip. Daha sezgisel bir gezinme, yeni oyun yöneticisi, overdrive, video, görüntüleme ve AMD Eyefinity teknoloji sekmeleri de kullanıcılara oyun ayarlarını kolayca uygulama, performans ayarlarını düzenleme ve farklı özellik ve konfigürasyonları kendi bilgiişlem deneyimlerine uyarlama imkanı veriyor.
12 yeni veya zenginleştirilmiş özellik: Yeni veya zenginleştirilmiş özellikler kullanıcılara oyun, video ve üretkenlik uygulamalarında en iyi deneyimi sağlayacak.
Yükseltilmiş performans ve güç verimliliği: Radeon Software Crimson Edition, oyun yüklenme süresini yüzde 33’e kadar azaltırken, oyun performansını yüzde 20’ye kadar artırabiliyor. Yazılım watt başına yüzde 23 performans artışı ile eski yazılımdan 1,8 kat fazla güç tasarrufu sağlayabiliyor.
Herkese açık ilk AMD LiquidVR teknoloji desteği: GCN’in Eşzamansız İşlem Motoru, sanal gerçeklik (VR) uygulamalarında saniyede geçen resim kare sayısı (FPS), yanıt verme ve gecikme süresi değerlerini ciddi oranda iyileştiriyor. Bu sayede GCN temelli donanımlarda yumuşak oyun deneyimi sağlanıyor.
Kusursuz Denge: AMD Catalyst Omega yazılımına oranla yüzde 15 daha fazla sistem ayarı üzerinde 2 kat fazla test ve oyuncu topluluğundan gelen çok sayıda istek doğrultusunda geliştirilen Radeon Software Crimson Edition birçok alanda kusursuz denge sağlıyor.
Kullanıcılar, Radeon Software Crimson Edition yazılımını Download Drivers adresinden indirip bilgisayarlarına kurabiliyorlar.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

AMD, hem küçük anakartlar, hem de kule tipi iş istasyonlarında CAD uygulamaları için tasarlanmış düşük profilli grafik kartını satışa sundu.

AMD Las Vegas’ta düzenlenen Autodesk University 2015 etkinliğinde en iyi Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) uygulaması performansına sahip, hem küçük ana kartlar (SFF) hem de kule tipi iş istasyonları ile uyumlu AMD FirePro W4300 grafik kartını tanıttı. AMD FirePro W4300, hem SFF hem de tam kapasite sistemlere kurulum için güçlü bir GPU ve 4 GB GDDR5 belleği düşük profilli bir kartta ustaca bir araya getiriyor. Kurumlar artık iş istasyonu kurulumlarının tamamında, sadece güçlü bir profesyonel grafik kartı çözümünü standart hale getirerek bilgi işlem yönetimlerini güvenli bir şekilde basitleştirebilecekler.
AMD FirePro W4300 profesyonel grafik kartı, Autodesk’in AutoCAD, Inventor ve Revit yazılımlarının yanı sıra Dassault Systèmes’in SolIdWorks ve CATIA, PTC Creo, Siemens NX ve daha birçok CAD uygulaması için optimize edildi. Mimar ve mühendisler yoğun geometriye sahip büyük modellerle etkin bir şekilde çalışabiliyor, SOLIDWORKS’te desteklenen yeni Komuttan Bağımsız Saydamlık (Order Independent Transparency-OIT) modu gibi GPU ivmeli özellikleri uygulayabiliyorlar. Altı adede kadar ekran ve 4K ile 5K’ya varan çözünürlükle iş akışlarını görselleştirip üretkenliklerini artırabiliyorlar.
Faydaları ve performans seviyesini en üste çıkarmak için AMD Graphics Core Next (GCN) mimarisini temel alan AMD FirePro W4300 kartının özellikleri şöyle:
– Büyük proje amaçlı 4 GB GDDR5 GPU bellek, iş akışı uygulamalarına tepki yeteneğini artırıyor.
– AMD Eyefinity çoklu ekran teknolojisi, kullanıcıların birden fazla uygulama ve ekran üzerinden kolayca çoklu iş yapabilmeleri için altı adede kadar ultra yüksek çözünürlüklü ekran kullanımına izin veriyor.
– AMD FreeSync teknolojisi, MST-etkinleştirilmiş hub üzerinden altı adede kadar DisplayPort monitör desteğine sahip dört adet standart DisplayPort 1.2a bağlantısı ve medya ve eğlence uygulamaları ile iş akışları için büyük önem taşıyan kesintisiz ekran güncelleştirmesi için ekran tazeleme oranının GPU tarafından kontrolüne izin veriyor.
– OpenCL 2.0 desteği, geliştiricilerin GPU’ların tasarlandıkları işi yaparken daha fazla özgürlük veren yeni özelliklerinden faydalanmalarını sağlıyor.
– Yeni grafik kartı eşsiz güç takip ve yönetim teknolojilerinin yanı sıra düşük profilli bir boyutta 50W’lık maksimum güç tüketimi sunuyor. AMD PowerTune teknolojisi GPU enerji kullanımını dinamik bir şekilde optimize ederken, AMD ZeroCore Power teknolojisi de boştayken enerji tüketimini önemli ölçüde azaltıyor.
– AMD FirePro W4300 daha fazla performans ve güvenilirlik için en popüler tasarım ve mühendislik ile medya ve eğlence uygulamalarının da aralarında bulunduğu 100’ün üzerinde farklı uygulama ile ilgili sertifikasyon sunuyor. AMD FirePro profesyonel grafik sürücüleri yılda birçok defa yayınlanıyor ve performans ve özelliklerde iyileştirmeler içeriyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

AMD’nin DirectX 12 ve Vulkan API’lerini desteklediği Radeon R9 Fury grafik kartlarında ciddi indirimler söz konusu.

Fiji grafik yongasının temel alındığı üçüncü grafik kartı olma özelliği taşıyan Radeon R9 Nano, aynı zamanda şimdiye kadar üretilen en hızlı mini ITX kart. AMD kısa süre önce bu kartın fiyatında ciddi bir indirime gitmişti. Ancak AMD’nin indirimleri bununla sınırlı kalmayabilir.
AMD’nin 2016 ortasında tanıtacağı Polaris mimarili grafik kartlarıyla birlikte R9 Fury serisinde çok önemli indirimler olacak. Ancak söylentiler, indirimlerin şimdiden başladığı yönünde.


Ra
gt440-1024mb_1-z.jpg
deon R9 Fury’nin hava soğutmalı versiyonunun fiyatı 640 dolar seviyesinden 542 dolara kadar gerilemiş. Elbette bu rakamlar öncelikle yurt dışını ilgilendiriyor ve perakendecilere bağlı olarak değişiyor. İndirim haberleri, yeni nesil Polaris mimarisinin tanıtımının da yakın olduğuna işaret ediyor.

2008-Temmuz-ek2.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
amd-grafik-islemcilerini-acik-kaynakli-hale-getiriyor-705x290.jpg
AMD, geliştiricilerin gücünü arkasına alarak bilgisayar sektöründe yeniden zirveye çıkmanın peşinde.
Grafik işlem birimi sağlayıcısı konumunda oyunkonsollarında hakimiyeti elinde bulunduran AMD, buna karşın bilgisayar bazında liderliği Nvidia kaptırmış durumda. Fakat AMD, bu durumu geliştiricilerin gücünü arkasına alarak çözmeye çalışacak.

GPUOpen adlı sisteme imzasını atan AMD, bu sayede geliştiricilere bir nevi açık kaynaklı grafik birimleri sunacak, bu sayede de geliştiriciler grafik birimlerini isetdikleri şekilde geliştirecek.

Tabii bu durum AMD'nin bilgisayar sektöründeki konumuna büyük bir katkı sağlayabilir. Zira GPUOpen sayesinde geliştiriciler, çeşitli ekran kartlarına, ya da bilgisayar özelliklerine yönelik olarak grafik birimlerinde değişiklik yapabilecek.

uu.png


AMD, bu hamlesi ile piyasdaki en büyük rakibi olan Nvidia karşısında bilgisayar sektöründe de öne geçmeyi amaçlamakta ki çoğu uzmana göre GPUOpen, bu durumun olmasını sağlayacak.

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]AMD, dünyanın ilk donanım tabanlı sanallaştırılmış GPU ürünlerini içeren “MultiUser GPU” (MxGPU) teknolojisine sahip AMD FirePro GPU S-Serisi’ni duyurdu.[/h]AMD’nin yeni donanım tabanlı sanallaştırılmış GPU mimarisi; uzaktan iş istasyonu, bulutta oyun, buluttan bilgisayar kullanımı ve Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) gibi yeni gelişen kullanıcı deneyimlerine yenilikçi bir çözüm sunuyor.
Sanallaştırma ekosisteminde ideal kullanıcı deneyimi için; merkezi işlemci (CPU), ağ kontrolcüsü ve depolama cihazları gibi anahtar bileşenler donanımın içinde sanallaştırılırken, GPU donanım tabanlı olarak sanallaştırılamıyordu. AMD MxGPU teknolojisi, modern sanallaştırma endüstri standardını ilk kez GPU donanımına uyguluyor. Bu da sanal makineler üzerinde istikrarlı performans ve artırılmış güvenliği beraberinde getiriyor. MxGPU, GPU planlamasını kontrol ederek kullanıcılara öngörülebilir hizmet kalitesi sağlıyor.
Bir PCI Express standardı olan SR-IOV (Tekil Kök I/O Sanallaştırma) tabanlı olarak çalışan AMD MxGPU teknolojisi, kullanıcıya yüksek hassasiyetli hizmet kalitesiyle donanım GPU planlama mantığı sağlıyor. Sanallaştırılmış Makine’lerin (VM) diğer VM’nin verilerine erişmesini önleyen donanım destekli hafıza izolasyonu, VM’lerin veri bütünlüğünü ve onların uygulama verilerini koruyor. GPU’nun tüm grafik özelliklerini DirectX ve OpenGL gibi sadece grafik kartı API’leri için değil aynı zamanda GPU OpenCL gibi işlemci API’leri için de tam sanallaştırma desteği sağlamak üzere uygulamaların emrine sunuyor.
Yeni AMD FirePro S7150 ve AMD FirePro S7150 x2 sunucu grafik kartları; yüksek performanslı sanal iş istasyonları oluşturmak ve basit kurulum ve işletim, kritik veri güvenliği ve fiyat performans ihtiyaçlarına yönelik olarak sektörün başta gelen OEM ürünlerini birleştirecek. Tipik VDI kullanım örnekleri arasında sektördeki ilk donanım tabanlı sanallaştırılmış GPU tarafından desteklenen Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD), medya ve eğlence ve ofis uygulamaları bulunuyor.
BT bütçeleri, 8 GB GDDR5 belleğe sahip tek bir AMD FirePro S7150 GPU kartı ile 16 eş zamanlı kullanıcıya destek verebilirken, 16 GB GDDR5 belleğe (GPU başına 8 GB) sahip tek bir AMD FirePro S7150x2 kartı iki kat daha fazla eşzamanlı kullanıcıya (toplam 32) destek sağlıyor. Her iki modelin de 256-bit bellek bant genişliği bulunuyor.

AMD Graphics Core Next (GCN) mimarisini temel alan AMD FirePro S7150 veS7150 x2 sunucu GPU’larının özellikleri şöyle:

  • Kullanıcılara tam ISV sertifikasyonlarına uygun iş istasyonu sınıfı deneyimi sağlamak için dünyanın ilk donanım tabanlı sanallaştırılmış GPU çözümü ile birlikte AMD çok kullanıcılı GPU (MxGPU) teknolojisi, sanallaştırılmış iş istasyonlarında tutarlı, öngörülebilir ve güvenli performansı sağlıyor.
  • GDDR5 GPU bellek, uygulamaları hızlandırmaya ve hesaplama açısından karmaşık iş akışlarını işlemeye yardımcı oluyor.
  • Hata Düzeltme Kodu (ECC) Belleği, doğal olarak oluşan arka plan radyasyonu sonucu meydana gelen tüm tek veya çift bit hatalarını düzelterek hesaplamaların doğruluğunu garanti altına alıyor.
  • OpenCL’yi destekleyen önde gelen CAD/CAM/CAE ve medya ve eğlence uygulamalarındaki yoğun hesaplama görevlerini hızlandırmak için modern GPU’ların ve çok çekirdekli merkezi işlemcilerin paralel hesaplama gücünden faydalanmak üzere profesyonellere OpenCL 2.0 desteği sağlanıyor ve geliştiricilere yeni GPU özelliklerinden yararlanma imkanı sunuluyor.
  • Hem GPU etkinliğini hem de güç çekişi izleyen akıllı bir güç yönetim sistemi olan AMD PowerTune, GPU’yu optimize ederek iş yüklerinin tam etkinlik talep etmediği zamanlarda düşük güç çekişi sağlarken, yüksek yoğunluklu iş yükleri için mümkün olan en yüksek performansı sağlamak için GPU’nun güç kapasitesi dahilinde en iyi işlemci çalışma hızını sunuyor.
AMD FirePro S7150 ve S7150 x 2 sunucu GPU’larının sunucu teknolojisi sağlayıcılarına 2016 yılının ilk yarısında sunulması bekleniyor. AMD FirePro S7150 için tavsiye edilen yurtdışı satış fiyatı 2399 ABD doları iken, AMD FirePro S7150 x2’nin fiyatı 3999 ABD doları olarak belirlendi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

AMD yöneticisi Roy Taylor, Radeon R9 Fury X2’nin dünyanın en güçlü grafik kartı olacağını belirtti.

AMD, Yeni Polaris mimarili grafik kartlarına yönelik haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak, Gemini kod adıyla geliştirilen yeni bir PCB üzerine kurulan Radeon R9 Fury X2’ye dair yeni bazı söylentiler de ortaya çıktı.
AMD şimdilik bu grafik kartını tanıtacağı tarihi gizli tutuyor. Ancak, bir yandan da yeni bilgileri sızdırarak oyuncuları heyecanlandırmaya devam ediyor. Dünyanın en güçlü grafik kartı olması beklenen R9 Fury X2’nin özellikle gösterilen kare hızı konusunda yenilikler getireceği düşünülüyor.
AMD’den Scott Wasson, geçen seneden beri özellikle bu konu üzerinde çalışıyor. Grafik kartlarında özellikle yüksek çözünürlükteki görüntülerde yaşanan yırtılmaların, yeni R9 Fury X2 ile birlikte tamamen ortadan kalkması bekleniyor. Bu konudaki çalışmalar ve optimizasyonlar tamamlandığında grafik kartlarının çıkış tarihinin netleşeceği tahmin ediliyor.
AMD-R9-Fury-X2-1-640x356.jpg
Teknik kısma baktığımızda ise yeni grafik kartında 2×4 GB olmak üzere toplam 8 GB HBM belleğin yer alacağını görüyoruz. İşlemci tarafında 8192 Stream yer alıyor. 1000 MHz’e ulaşan saat frekans hızının yanı sıra, bant genişliği de 1 Tbps’ye kadar çıkabiliyor. Şirketin yöneticilerinden Roy Taylor, bu grafik kartının dünyanın en güçlüsü olacağını savunuyor. Yeni grafik kartının 375 Watt TDP değeri vereceği tahmin ediliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Teknoloji konusunda önde gelen firmalardan olan ASUS, NVIDIA'nın GTX 950 yongasının güç tüketim seviyesini düşürdü. İşte Asus'un yeni kartı...


asus_geforce_gtx_950_lp_678_678x452.jpg
ASUS, sessiz sedasız yeni grafik kartı modelini piyasaya sürdü.NVIDIA’nın GTX 950 grafik yongasını kullanan Asus, bu grafik kartında güç tüketimikonusunda çok kullanışlı bir özellik sunuyor, o da grafik kartının gücünün sadece PCI Express yoluyla karşılanacak olması. Yani grafik kartına PSU’dan kablo takmanıza gerek kalmayacak. Bu da hem kablo yönetimi hem de kullanım kolaylığı açısından çok iyi görünüyor.
Aynı performans, düşük tüketim

Daha düşük TDP değeri sunan Asus GTX950-2G modeli, buna rağmen bir GeForce GTX 950’den beklenebilecek her şeyi yerine getiriyor. 6 pin PCIe güç kablosugerektirmediği için temel bilgisayarlarda da yükseltme amaçlı rahatlıkla kullanılabilecek olan Asus’un yeni kartı, GTX 950 ile aynı hız değerlerini sunabiliyor.
Bu 75 Watt’lık grafik kartı, piyasa için gerçekten önemli. Özellikle temel seviyedeki bilgisayarlarını geliştirmek isteyenler, yeni bir PSU almadan dahi bunu gerçekleştirebilirler. NVIDIA, yıllar önce Maxwell mimarisini tasarladığında, üzerinde en çok durduğu konu güç tüketimi olmuştu. Bunun sonucunda da Maxwellmimarisiyle piyasaya sürülen ilk yonga olan GM107, en güçlü sistemlerde dahi 60W değerini geçmemişti (örn. GTX 750 Ti). Söz konusu yonga bu sayede dizüstü bilgisayarlarda üreticiler tarafından rahatlıkla ve sıklıkla tercih edildi. Ayrıca çoğu GTX 750 Ti modeli fazladan güç kablosuna ihtiyaç duymuyordu çünkü anakartlarınPCIe x16 slotu 75W değerine kadar güç sağlayabiliyordu.
GeForce GTX 950 video grafik kartı, normalde 120W’lık bir TDP değerine sahip ve bu yüzden ek bir güç kablosu gerektiriyordu. Asus, TDP değerini 75W seviyesine düşürerek NVIDIA’nın bu grafik kartını kullanmak isteyenleri kablo fazlalığından kurtardı ve sistemlerini yükseltmek isteyentemel bilgisayar kullanıcılarına da çok iyi bir seçenek sunmuş oldu.
asus_geforce_gtx_950_lp_575px.jpg

ASUS GTX950-2G Özellikleri

- 2 GB GDDR5 hafıza kapasitesi (Fabrika çıkışı 6,6 Gbps saat hızında)
- Alüminyum ısı borusu ile çift slot fan soğutma sistemi
- 1 adet DVI bağlantısı
- 1 adet HDMI 2.0 portu
- 1 adet DisplayPort çıkışı
- 128 bit GGDR5 hafıza arayüzü
-1051 MHz saat hızı (OC moduyla 1128 MHz değerine kadar çıkabilir)

Anandtech’in haberine göre, bu kart şu anda ASUS’un sitesinde listelenmiş olsa da, herhangi bir yerde satışa sunulmuş değil. Mini-GTX 950 2G modelini de listelemiş olan ASUS, bu modeli de mini-ITX formunda üretiyor. Yine abisi gibi 75W değerine kadar güç tüketiyor ve fazladan güç kablosuna ihtiyaç duymuyor. Asus GTX 950 2G modelinin yurt dışında 159 dolar seviyesinden piyasaya sürülmesi bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]AMD, Sanal Gerçeklik (VR) ekosisteminin kapsamını ilk Polaris 10 GPU’nun tanıtımıyla ve Sanal Gerçekliğe (VR) yönelik olan yeni GPU onaylı programıyla genişletti.[/h]AMD, 2016 Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda Sanal Gerçeklik’in (VR) ufkunu daha da ileriye taşımak üzere donanım ve yazılım alanında yeniliklerini duyurdu ve Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisinin tüketiciler ve içerik yaratıcıları tarafından benimsenmesini kolaylaştıran yeni GPU onaylı programını sundu.
AMD VR’ı yeni “Radeon VR Ready Premium” ve “Radeon VR Ready Creator” GPU onaylı programı aracılığıyla tüketicilerin ve içerik yaratıcıların çok daha kolay erişebilecekleri bir hale de getiriyor. Yakında pazara sunulacak olan Polaris GPU’lar ve ödül sahibi AMD LiquidVR teknolojisi, çığır açacak nitelikteki VR grafiklerini eşzamanlı olarak geliştirecek.
Sanal Gerçeklik ekosisteminin genişletmek
Pazar payı lideri: John Peddie Research adlı araştırma şirketinin 11 Mart 2016 tarihli açıklamasına göre AMD, dünya çapında toplam VR içerikli ev eğlence sistemleri pazarının yüzde 83’üne hizmet veriyor. Dünya çapında milyonlarca evde kullanılan, AMD teknolojisi üzerinde çalışan VR uyumlu oyun konsollarının, bu Pazar payının elde edilmesinde önemli rolü bulunuyor.
AMD 2016’da yüksek kaliteli VR başlık setlerine güç verecek: AMD, bu yıl heyecanla beklenen Oculus Rift ve HTC Vive Pre başlık seti üreticileri ile Radeon™ ekosisteminin bu lansmanlardan tam olarak faydalanabilmesini garanti altına almak için üretici şirketlerle işbirliği yapıyor.
Yeni form faktörlerine yönelik işbirlikleri: AMD; sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve uzamsal bilgisayar deneyimine yönelik dünyanın ilk ve tek hepsi bir arada, kablosuz, “tak ve oyna” formatına sahip başlık seti olan Sulon Q için Sulon Technologies ile beraber çalışıyor. Radeon grafik kartıyla hayata geçirilen, AMD’nin sorunsuz ve duyarlı Artırılmış Gerçeklik (AR) ve VR deneyimlerine yönelik LiquidVR teknolojisine sahip olan Sulon Q başlık seti, kullanıcılara AR uygulamaları ile gerçek dünyayı hiçbir çaba göstermeksizin genişletip sanal dünyalara doğru kusursuz bir şekilde geçme imkanı sunuyor.
Oyun oynamanın ötesinde yüksek kaliteli VR deneyimleri hayata geçiriliyor: AMD sanal gerçekliğin oyun oynama dışındaki gücünü sergilemek üzere sağlık hizmetleri, eğlence, eğitim, medya, öğretim, simülasyon ve daha birçok alanda faaliyet gösteren lider kuruluşlarla işbirliği gerçekleştiriyor. Bu projeler arasında General Electric tarafından hazırlanan beyin faaliyetlerinin simüle edildiği “Nöro Sanal Gerçeklik (VR) Deneyimi” projesi, Smithsonian Müzesi tarafından hazırlanan “Birinci: Orville ve Wilbur’un Hikayesi” deneyimi ve kısa zaman önce Associated Press’le de yapılacağı duyurulan işbirliği aracılığıyla Sanal Gerçeklik’in (VR) kullanılacağı olağanüstü bir hikaye anlatımı bulunuyor.
Yüksek kaliteli VR deneyimleri için ileri teknoloji
VR için optimize edilmiş yeni nesil GPU donanımları görücüye çıkarıldı:AMD; HTC Vive Pre tarafından hayata geçirilen Valve’ın sunduğu “Aperture Science Robot Repair” demo programı üzerinde çalışan ve yakında pazara sunulacak olan Polaris 10 GPU donanımını ilk defa görücüye çıkardı. Bu örnek GPU; 14nm FinFET için tasarlanan, DirectX 12 ve VR için geliştirilen ve kısa süre önce duyurulan Polaris GPU yapısını içeriyor. AMD’nin 4’ncü nesil Graphics Core Next (GCN) mimarisi üzerine kurulan bu GPU ayrıca HDR monitör desteği de sunuyor.
LiquidVR teknolojisi giderek yaygınlaşıyor: AMD LiquidVR teknolojisi; endüstrinin VR oyunları, uygulamaları ve deneyimleri gerçekliğe bir adım daha yaklaştırmasına yardımcı olan içerik, rahatlık ve uyumluluk konularındaki engellerin tespit edilmesine yardımcı oluyor. Günümüzde AMD LiquidVR teknolojisi; Oculus ve HTC’de dahil olmak üzere başlık seti üreticileri, oyun motoru geliştiricileri ve içerik yaratıcıları tarafından tüm VR yazılımı paketlerinde kullanılıyor.
VR benimsenmesi tüketiciler ve içerik yaratıcılar için basitleştiriliyor
AMD; OEM’ler, sistem kurucuları ve AIB ortaklarının, Oculus ve HTC Vive başlık setleriyle sıra dışı VR deneyimlerinin elde edilmesini sağlamak için onaylı Radeon ürünlerinden hangilerini kullanılabileceğini tüketicilere anında bildirmelerine imkan tanıyan VR’a yönelik yeni GPU onaylı programını duyurdu.

  • -Sıradışı VR deneyimleri için “Radeon™ VR Ready Premium” çözümleri:Onaylı Radeon R9 290-sınıfı grafik kartları ve daha üst seviye kartlar ile bu kartlar kullanılarak oluşturulan sistemler artık “Radeon VR Ready Premium” etiketini taşımaya hak kazandılar.
  • -VR profesyonelleri, deneyim tasarımcıları ve geliştiriciler için “Radeon VR Ready Creator” çözümleri: “Radeon VR Ready Creator” etiketi, VR içeriği yaratıcılarına ve deneyim tasarımcılarına güçlü ve nitelikli geliştirme araçları ile güç katan eşi görülmemiş bir performansa ve endüstri lideri bir yeniliğe işaret ediyor. AMD’nin LiquidVR SDK’sı (yazılım geliştirici kit) ile desteklenen grafik kartını içeren “Radeon™ VR Ready Creator” etiketi de, Sanal Gerçeklik (VR) profesyonelleri için içerik yaratımı ve tüketimi için en üst düzey performansı işaret ediyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]AMD’nin bir sonraki grafik kartı mimarisi Vega, gelecek yıldan itibaren yeni ekran kartlarında kullanılmaya başlanacak.[/h]Polaris mimarili grafik kartlarıyla hayli iddialı olan AMD, yeni çözümlerini bu sene raflara çıkaracak. Polaris sonrasında ise Vega mimarisine geçecek olan şirket, 2017’den itibaren yeni nesil grafik kartlarında bu mimariyi kullanmaya başlayacak. Vega mimarisinin ilk bilgileri de ortaya çıkmaya başladı. GDDR5/GDDR5X bellek teknolojileri, Polaris sonrasında tarihe karışacak ve Vega grafik kartlarıyla birlikte sadece HBM 2 tipindeki bellekler kullanılacak.
Polaris grafik kartlarındaki 10 ve 11 ayrımı, Vega’da da aynı şekilde geçerli olacak. Yani üst seviye grafik kartları Vega 10 kategorisinde bulunacak. Düşük profilli ekran kartları ve mobil çözümler ise Vega 11 ailesinde yer alacak. 14 nm FinFet üzerine kurulu yeni mimarinin kullanılacağı ekran kartlarının, gerçekleştirilecek optimizasyonlarla FirePro kartlar kadar yüksek performans sergileyeceği düşünülüyor.
amd-vega1.jpg

Vega mimarisinin Polaris karşısındaki en önemli avantajı IP v9.0 grafik geliştirmesi. 14 nm tabanlı olsa da, Polaris mimarisi Fiji grafik kartlarının yenilenmiş hali olarak varsayılıyor. Ancak, Vega için aynı durum söz konusu değil. Çünkü Polaris mimarisine oranla Vega’da Watt başına 2 kat daha yüksek performans elde edilebilecek.
Polaris mimarisinin en tepe seviyesinde yer alacak Greenland isimli ekran kartının aslında Vega mimarisini temel alacağı da söylentiler arasında. En tepe seviyesindeki Vega mimarili grafik kartının 32 GB HBM 2 bellekli olacağı düşünülüyor ve ek olarak bu kartın 4096-bit bellek veri yolu genişliği ve 4096 GCN 4.0 çekirdeği barındıracağı da tahmin ediliyor.
Tüm bu yeni bilgiler ışığında Polaris mimarisinin aslında bir geçiş süreci olduğunu söyleyebiliriz. Yani yeni nesil AMD grafik kartları, tam performansı Vega mimarisiyle vermeye başlayacak. Vega mimarili kartların gelecek seneden itibaren piyasaya çıkacağını da ekleyelim. Ardından 2018 yılı itibariyle de Navi mimarisini temel alan grafik kartları hazırlanmaya başlanacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]AMD, M400 serisiyle ilgili ayrıntı vermekten kaçınırken, bu yeni grafik yongalarıyla alakalı birkaç ayrıntı daha ortaya çıktı.[/h]Yeni ortaya çıkan bilgilere göre, Lenovo Yoga 510’da kullanılacak Radeon M400 modelinin aslında Polaris mimarili olmadığı anlaşıldı. Bunun yerine Radeon M400 ailesi esasında önceki kartların güncellenmiş versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Yani herhangi bir mimari değişiklik bu kartlarda şimdilik söz konusu değil.
Radeon R7 M460 ve Radeon R5 M430 modelleri, orta ve üst seviyedeki dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak. DDR3 ve GDDR5 bellek desteği de sunacak olan yeni yongaların gelecek ay sonunda Computex 2016’da tanıtılması bekleniyor.
Buradaki en önemli soru aslında Polaris mimarili mobil yongaların ne zaman karşımıza çıkacağı. Tahminlere göre Radeon R9 M400 serisiyle birlikte Polaris tabanlı ekran kartları sahneye çıkacak. Polaris tabanlı modellerin, üst seviyede eskiye oranla %20 ile %30 daha yüksek performans sergileyeceği düşünülüyor. Ayrıca Lenovo’nun Yoga 510 modeline ek olarak, yeni nesil MacBook’larda da M400 ailesine yer verilmesi gündemde.
Masaüstü tarafında olduğu gibi, mobilde de yeni Polaris mimarili grafik kartları Watt başına performansı önemli oranda artırıyor. Benzer şekilde enerji tüketimi konusunda da önemli yenilikler sunulacak. Dolayısıyla hem orta, hem de üst seviye dizüstü bilgisayarlarda Polaris mimarili çözümlerin kullanılması performansı artırırken, enerji tüketimini de hayli azaltacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]AMD’nin oyun tutkunlarına özel olarak tasarladığı, gelişmiş grafik teknolojisini kullanıcılara uygun maliyetlerle sunan Radeon RX 480 grafik kartı piyasaya sürüldü.[/h]Dolar başına en iyi performansı sunmak üzere en gelişmiş teknolojilerle donatılan Radeon RX 480, sanal gerçekliğe giriş maliyetini düşüren, günümüz ve gelecek video standartlarını destekleyen gelecek odaklı bir çözüm.
Radeon RX 480, ilk işlem devreleri, bellek türlerinde ve bant aralıklarında ve yeni oyun API’larını desteklemede ilk olma gibi Radeon’un gelenekselleşmiş yenilikçilik odağını sürdürüyor. Oyuncuların bu ürünleri uzun süre kullanabilmeleri için gelecek odaklı sunulan teknolojiler ise şu şekilde:

  • Yüksek çözünürlükte ayrıcalıklı DirectX 12 ve Vulkan oyunculuğu:Polaris mimarisi ile güçlendirilen Radeon RX 480 serisi kendine özel eş zamansız işlem desteği ile oyun dünyasının geleceği olan DirectX12 ve Vulkan API’larında üstün performans göstermek üzere tasarlandı. AMD FreeSync teknolojisi ile desteklenen grafik kartı en zorlayıcı oyunlarda bile 1440p çözünürlükte akıcı oyun deneyimi sunuyor.
  • Yeni nesil görüntü ve video teknolojileri: Radeon RX 480 grafik kartı, 4K çözünürlükte yüksek tazeleme hızlı FreeSync, UltraWide ve tek kablo ile 60Hz’de 5K çözünürlüklü işlem deneyimleri sağlayan yeni nesil yüksek çözünürlüklü HDR ile yüksek yenileme hızlı monitörler için HDMI 2.0b ve DisplayPort 1.3 HBR3 ve 1.4 HDR standardlarını destekliyor. AMD’nin şimdiye dek sunduğu en “çok yönlü” kod çözme hızlandırıcısına sahip olan Radeon RX 480, Netflix gibi uygulamalar için HDR film, Twitch yayıncıları için hızlandırılmış H.264 video, YouTube benzeri platformlar için hızlandırılmış VP9 videoları ve Skype benzeri uygulamalar için HEVC ve MJPEG destekli net video aramalarına imkan sağlıyor.
  • Radeon Software ve yeni Radeon WattMan ile en kapsamlı kontrol:Güncellendikçe daha da verimli hale gelen Radeon Software, Radeon RX 480 grafik kartının sofistike donanımını tamamlayarak kutudan çıktığı andan itibaren yüksek performanslı ve dengeli çalışmasını sağlıyor. Radeon RX 480 ile aynı anda pazara sunulan Radeon Software Crimson Edition’un dokuz yeni özelliği ile kullanıcılara çoklu-GPU, görüntü ve güç verimliliği konularında daha fazla kontrol vermek üzere tasarlandı. AMD OverDrive temelli Radeon WattMan, kullanıcılara yeniden tanımlanan bir hız aşırtma deneyimi ve dinamik GPU frenkansı ile gerilim eğrilerini de içeren yeni özellikler sağlayarak Radeon RX 480 grafik kartı üzerinde tam kontrole sahip olmalarına imkan veriyor. Her uygulama için ayrı veri toplayan yeni histogram arayüzü ile Radeon WattMan kullanıcıların kolaylıkla maksimum ve ortalama aktivite, GPU hızı, ısısı ve fan hızını takip etme fırsatı sağlıyor.
Radeon RX 480 grafik kartının, 4GB versiyonu 249$ artı KDV ve 8GB versiyonu ise 289$ artı KDV fiyat etiketiyle, 29 Haziran’dan itibaren ülkemizdeki belirli internet siteleri ve teknoloji mağazalarında satışa sunuldu.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot] Zotac ilk GeForce GTX 1060 ekran kartı serisini duyurdu. Bu seri içinde 1060 için iki seçenek bulunuyor. Zotac GTX 1060 serisi üyelerinden ilki olan Mini versiyon yaklaşık 17 cm. uzunluğunda. AMP Edition ise 21 cm.’lik uzunluğa sahip.[/FONT]
[FONT=&quot]Mini doğrudan GPU’ya ve alüminyum soğutucuya temas eden 90 mm.’lik bir fan ile geliyor. AMP versiyonu ise şirketin IceStorm adı verilen; iki adet 90 mm.’lik fan, 8 mm.’lik bakır ısı tüpleri ve bakır soğuk plaka barındıran termal sistemini içeriyor.[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]Zotac’ın iki farklı boyut seçeneği çıkarmasının nedeni 1060’ın çoğu baskılı devre kartından daha kısa olması. 17 cm. sayesinde daha küçük bir PC kasası tasarlamak isteyenler için daha fazla esneklik sağlayacaktır.[/FONT]
[FONT=&quot]Nvidia GeForce GTX 1060‘ı daha geçen hafta duyurmuştu. Bu GPU’nun kısa tasarımının donanım iş ortaklarına kendi soğutma sistemlerini tasarlama fırsatı verdiği belirtiliyordu. Zotac’ın yeni seçenekleri bunun doğru olduğunu gösteriyor.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
AMD Radeon Pro 400 Serisi Duyuruldu

AMD'nin duyurusunu yaptığı yeni Radeon Pro 400 Serisi grafik yongası ilk olarak Apple'ın 15 inçlşk MacBook Pro dizüstü bilgisayarında yer alacak.

amd-radeon-pro-400-serisi-duyuruldu-i9hi.jpg


AMD yeni, yüksek güç tasarruflu grafik yongası Radeon Pro 400 Serisi’ni duyurdu. İlk olarak, Apple tarafından yeni 15 inç MacBook Pro’larda kullanılacak yeni mobil ürün serisi bir önceki nesle kıyasla muazzam performans ve verimlilik kazanımları sağlıyor. Radeon 400 Pro Serisi modern içerik üretim dünyasına şekil veren sanatçı, tasarımcı, fotoğrafçı, film yapımcıları, ve mühendisler için geliştirildi.

AMD’nin Polaris mimarisi temel alınarak tasarlanan bu yongalar sektörün en ileri üretim teknolojisi olan 14nm FinFET sayesinde inanılmaz derece küçük transistörlerden faydalanabiliyorlar. Yongaları en ince hallerine getirebilmek için “zar inceltme” adı verilen karmaşık bir işlem kullanan AMD böylece 380 mikron yani 4 yaprak kağıttan biraz daha ince kalınlığa sahip yongalar üretebiliyor. 35W altı bir güç zarfı dahilinde çalışan Radeon Pro 450, 455 ve 460 grafik işlemcileri, en zorlayıcı uygulamalarda bile muazzam güç tasarrufu sunarken serin ve sessiz çalışma sağlıyor.
Günümüzü şekillendiren ürünlerin arkasındaki yaratıcıları ve bütün sanatçılar tarafından ortak paylaşılan tutkuyu kutlamak için AMD bütün bu sanatçıların bir araya gelip, işlerini paylaşmaları için “Meet the Creators” adlı yeni bir girişimi de duyurdu. Bu program dahilinde yaratıcılar birçok sektör arası iş birlikleri gerçekleştirme, yeni metot ve araçlar öğrenme ve Radeon Pro kampanyalarına dahil olma fırsatı sağlayacaklar.
“Meet the Creators” programı ayrıca Radeon Pro grafiklerinin, 2B ve 3B yaratıcılık uygulamalarından, modern düşük işletim yüklü grafikler ve işlem API’larına kadar günümüz iş akışlarına oynadığı önemli role ışık tutacak. Bu iş akışının bir parçası olarak bu yıl içinde kullanıma sunulması beklenen fiziksel tabanlı render motoru Radeon ProRender, Autodesk Maya ve Rhino gibi birçok popüler 3B içerik üretme uygulaması tarafından destekleniyor. AMD ayrıca Radeon ProRender yazılımının Apple bilgisayarlarda 3B modelleme, animasyon ve render ve GPU hızlandırmalı performans sunmak üzere Maxon tarafından geliştirilen sezgisel Cinema 4D uygulamasında da kullanılacağını duyurdu.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]AMD, yeni iş istasyonu grafik kartları Radeon Pro WX Serisi’nin satışa sunulduğunu duyurdu.[/h]Radeon Pro WX serisi profesyonel grafik kartları, içerik üretiminde ezber bozan, profesyonel ayarlı, gerçek zamanlı oyun motorlarının ve sanal gerçekliğin yükselişi ve yeni API’ların (DirectX12 ve Vulkan) ve açık kaynak kodlu uygulamaların ve araçların artan popülerliği gibi dönüm noktaları göze alınarak geliştirildi. Bu yeni seri, onları “İmkansızı Başarma Sanatı” yolunda güçlendiren açık kaynak kodlu yazılım ve yüksek performanslı ve çok özellikli donanımlara sadık profesyoneller için devrimsel bir yaklaşımı temsil ediyor.
Polaris mimarisi ile geliştirilmiş grafik yongalarını, 4. nesil Graphics Core Next teknolojisi ile birleştiren Radeon Pro WX Serisi profesyonel grafik kartları 14nm FinFET süreci ile üretildi. Gelecek odaklı görüntüleme desteği sunan bu yongalar DisplayPort üzerinden 5K HDR, HEVC kodlama ve kod çözme ve VR için TruAudio Next desteği sunarken güç tüketimi konusunda muazzam verimlilik sağlıyor. Üstün kaliteli malzemeler ile üretilen Radeon Pro WX grafik kartları 24/7 VIP müşteri desteği, 3 yıllık sınırlı garanti ve isteğe bağlı 7 yıl genişletilmiş garanti seçeneği sunuyor.
Radeon Pro WX 4100
10 Kasım’dan itibaren 399 USD tavsiye edilen satış fiyatı ile kullanıcılara sunulacak olan Radeon Pro WX 4100, küçük form faktörlü, şık bir sistem ihtiyacı duyan CAD profesyonellerine muhteşem performans sunuyor. WX 4100 grafik kartı dünyanın 2 TFLOPS tek duyarlıklı performans bariyerini aşan ilk düşük Profilli iş istasyonu grafik kartı olarak rakip kartlara kıyasla aynı gücü tüketerek sunduğu 2.4 kat fazla performansla dikkat çekiyor.
İçerdiği 4GB GDDR5 bellek ve 16 işlem birimi (1024 akış işlemcisi) ile kullanıcıların 4 adet 4K monitörde veya rakip kartlarda bulunmayan bir özellik sayesinde tek bir 5K monitörde 60Hz’a kadar görüntü alabilmesine imkan sağlıyor.
Radeon Pro WX 5100
18 Kasım’dan itibaren 499 USD tavsiye edilen satış fiyatı ile kullanıcılara sunulacak olan Radeon PRO WX 5100 grafik kartı, 75W güç harcayarak sağladığı 3.9 TFLOPS tek duyarlıklı bilgi işlem performansı ile sınıfının en hızlı grafik kartı olarak dikkat çekiyor. Günümüz sarmalayıcı bilgi işlem döneminin gittikçe popülerleşen uygulamaları oyun motorlarının, geleneksel tasarım uygulamalarına ve render araçlarına entegre edilmesi ile beraber tasarımcıların güçlü donanım ihtiyacı da artış gösterdi.
Radeon Pro WX 5100 grafik kartı 8GB GDDR5 belleği ve 28 işlem birimi (1792 akış işlemcisi) ile Siemens PLM Software NX üzerinde rakip kartlara kıyasla %41’e kadar daha yüksek performans sağlıyor. Bu yeni grafik kartı sunduğu yüksek doğruluk ve yüksek çözünürlüklü gerçek zamanlı görselleştirme ile özellikle otomotiv ve mimari gibi önemli endüstrilere hizmet veriyor.
Radeon Pro WX 7100
10 Kasım’dan itibaren 799 USD tavsiye edilen satış fiyatı ile kullanıcılara sunulacak olan Radeon Pro WX 7100 tek bir yuva üzerinde 5.7 TFLOPS tek duyarlıklı işlem performansı sunabilen, VR içerik üreticileri için ideal bir çözüm. 8GB GDDR5 bellek ve 35 işlem birimi (2304 akış işlemcisi) ile donatılan bu kart, Dassault Systèmes SOLIDWORKS 201511 uygulamasında sınıfındaki rakip grafik kartlarına göre %45’e kadar daha fazla performans sağlıyor. Radeon Pro W7100, tasarım, üretim ve medya ve eğlence iş akışlarında VR kullanımı artmasına paralel olarak ihtiyaç duyulan sarmalıyıcılığı sağlamak üzere gereken gücü veriyor.
Radeon Pro Software Enterprise Sürücüsü ve Açık Kaynak Kodlu Yazılım Desteği
Radeon Pro WX Serisi grafik kartlarının en iyi deneyimi sunmaları için AMD kısa bir süre önce profesyonellerin ihtiyaçlarını, AMD’nin gelecek nesil grafikleri ile birleştirmek üzere geliştirdiği Radeon Pro Software Enterprise Sürücülerini duyurdu.
Radeon Crimson Edition’un kullanıcılara sunulmasıyla başlayan AMD’nin yazılıma yönelik hızlı girişimleri, profesyonelleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Yeni yazılım sapasağlam bir kararlılık, olağanüstü performans ve genişletilmiş üretkenlik özellikleri sunuyor.
Radeon Pro Software Enterprise sürücüleri, tahmin edilebilir sürüm yayın günleri, her ayın dördüncü Perşembe’sinde sunulan güncellemeler ve genişletilmiş destek sunuyor. Bu sürücüler birçok iş istasyonu uygulaması tarafından profesyonel kullanım için onaylanmıştır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst