gittigidiyor

Grip aşısı kimlere yapılabilecek? İsim listesi e-Nabız’da!

kaptan-8

Vip Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
5,974
Tepkime puanı
979
Puanları
113
Konum
GB
Web sitesi
meettomy.site
Özellikle salgından sonra pek çok kişi grip aşısında umut buluyor. Haliyle yoğun talebe karşılık, yetkililer grip aşısınının yapılacağı öncelikli insanların listesini e-Nabız sistemine ekledi. Peki, grip aşısı kimlere yapılabilecek?
Koronavirüsü salgını ortaya çıktığından beri insanlar pek çok yönteme başvuruyor. Gerek sosyal mesafe kurallarına uyan kişiler, gerekse, maske ve eldiven gibi koruyucu ekipmanlarla dışarı çıkıyor. Bunların yanında el temizliği de oldukça önemli ancak kış mevsimine doğru girerken pek çok kişi grip aşısı için beklemedeydi.



Grip-asisi-kimlere-yapilabilecek-00.jpg

Grip aşısı kimlere yapılabilecek: Liste e-Nabız sistemine yüklendi!
Normalde grip aşısı olmak isteyen kişiler eczaneye isimlerini yazdırıyor ve bu şekilde listeye giriyordu ancak bu yıl bu sistem değişti. Artık grip aşısı olacak kişilere aile hekimleri karar verecek.
e-Nabız sistemine girildiğinde ana sayfada bir bildirim bulunuyor. Bu bildirime göre eğer öncelikli değilseniz karşınızda İnfluenza(Mevsimsel Grip) Bilgilendirme adlı bir bildirim oluyor, orada ise : ”İnfluenza açısından 1. öncelikli yüksek risk grubunda değilsiniz. Durumunuz ileride yeniden değerlendirilecektir.” deniyor.
Grip-asisi-kimlere-yapilabilecek-01.png


Öncelikli risk grubunun ise neye göre belirlendiği bilinmiyor zira kronik hastalığı olan kişilerde de, ”1. öncelikli yüksek risk grubunda değilsiniz” mesajı çıkabiliyor. Renkli reçete sistemine alınan grip aşısında öncelik, kronik rahatsızlığı olanlar ve 65 yaş üstü, denilse de kronik rahatsızlığı olan kişilerde de yukarıdaki bildirim çıkabiliyor. Öte yandan ilk grip aşıları ise bugün depolara indi.
Milliyet gazetesinden Aykut Yılmaz’ın haberinde yer verdiği söz konusu Charlson Risk Skoru, taslak algoritmaya göre kişiler: “Yüksek, orta ve çok düşük riskli” olarak aile hekimleri tarafından puanlandırılacak. Risk skorunda yer alan hastalıklardan hiçbirine girmeyen kişilere “0” puan verilerek “risksiz” statüsü kazandırılıyorken; 1-2 puan verilen kişiler ise “çok düşük riskli” kabul edilecek. Bu kişilere grip aşısı yapılmayacak.

Grip-asisi-kimlere-yapilabilecek-01.jpg


3-4 puana sahip olan kişiler ise “orta riskli” kabul edilecek ancak bu kişiler aşı için ikinci fazı beklemek zorunda kalacak. Skor tablosuna göre 5 ve üzerinde puanı olanlar ise “yüksek riskli” kabul edilecek. Bu kişiler aile hekiminin skoru belirlemesinin ardından reçeteyle eczaneden ilacını alacak ardından tekrar aile hekimine giderek aşısını yaptırabilecek.
Grip aşısının kimlere yapılabileceği sorusunun cevabını ise e-Nabız sistemine giriş yaptığınızda ana sayfadaki bilgilendirme kutucuğu vermiş oluyor. Zira önceki yıllardaki gibi isteyen grip aşısını gidip yaptıramayacak.
Girip aşısının fiyatı değişmeyerek 72,64 TL olarak kaldı.

shiftdelete.net
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst