gittigidiyor

GTA 5 Yeni nesil oyununda canlı performans

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Grand Theft Auto V ertelendi ve sistem gereksinimleri açıklandı!

Yapma be Rockstar.


PC için Grand Theft Auto V‘i bekleyen oyunculara Rockstar Games kötü haberi verdi. 27 Ocak 2015 tarihinde çıkacak olan oyunu birkaç düzenleme için ertelediklerini söyleyen Rockstar Games, tarihi 24 Mart 2015 olarak açıkladı. Söylentiler sürekli etrafta dolaşıyordu ve Rockstar Games de sürekli bunları yalanlıyordu ama bugün erteleme gerçekleşti. Ayrıca Açıklanan bilgiler arasında oyunun PC sürümü için 1080p ve 60 FPS olacağı, çoklu monitör ve4k desteği olacağı da yer alıyor

Erteleme haberi ile birlikte oyunun sistem gereksinimleri de açıklandı. Açıklanan gereksinimlere göre Grand Theft Auto V çokta yüksek bir sistem istemiyor.
Minimum Sistem Gereksinimleri




  • İşletim sistemi: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
  • Ram: 4GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
  • DirectX: DirectX 10
  • HDD: 65GB


Önerilen Sistem Gereksinimleri




  • İşletim sistemi: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
  • İşlemci: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
  • Ram: 8GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
  • DirectX: DirectX 10
  • HDD: 65GB
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Rockstar Games, Grand Theft Auto Online’da yaşanan sorunları araştırıyor!

Rockstar Games hiç boş durabilir mi?

Rockstar Games’in yeni nesil için tekrar hazırladığı Grand Theft Auto V’in sevilen çoklu oyuncu modu olan Grand Theft Auto Online’da yaşanan giriş veya karakter transferleri sorunlarından herkesin haberi vardır herhalde. Bir çok oyuncunun derdini çektiği bu sorunlar meğerse Rockstar Games’in bilgisi dahilindeymiş. Rockstar Games’in teknik bölümünden gelen açıklamaya göre,yaşanan bu sorunlar en kısa zamanda düzeltilecekmiş.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
GTA 5'ten Satış Rekoru

Oyun dünyasının önemli bölgelerinden biri olan İngiltere'de haftanın en çok satan oyunlar bölümünün artık yeni bir rekortmen oyunu var. Detaylar haberimizde.

gta.jpg
Eski nesilde yakaladığı satış rakamları bir yana yeni nesil sürümüyle de oldukça ses getiren
Grand Theft Auto 5, yeni bir rekora daha imza attı. İngiltere'nin haftalık satış rakamlarına göre bu hafta birincilik koltuğuna GTA 5 oturdu. Sadece birinci olarak da kalmadı, bir rekoru egale etti.
İngiltere'deki oyun satışlarını kayıt altına alan CharTrack'a göre, en iyi haftalık satış grafiği sergileyen Call of Duty: Black Ops oyununu GTA 5 geride bıraktı. Hangi platformda ne kadar satış yaptığına dair bilgi vermeyen kurum, sadece İngiltere'de gelmiş geçmiş en iyi haftalık satış yapan yeni oyunun GTA 5 olduğunu belirtti.
gta_5_slide_original_1.jpg

GTA 5 rekora doymuyor
Tahminlerinde ağırlıklı olduğu üzere oyunun PlayStation 4 platformunda daha yüksek satış yaptığı biliniyor. Her ne kadar Xbox One'ın, PS 4'ten geride kaldığı genel olarak düşünülse de, asıl merak konusu Xbox One oyuncularının oyuna olan ilgisi.
GTA 5'in yakaladığı başarının ardından haftanın en çok satış yapan oyunları da liste halinde geldi. GTA 5'i, ikinci sırada Far Cry 4 takip ederken, üçüncü sırada hala yüksek satış yapmayı başarabilen Call of Duty: Advanced Warfare oyunu yer alıyor.
1 - GTA 5 (Rockstar Games)
2 - Far Cry 4 (Ubisoft)
3 - Call of Duty: Advanced Warfare (Activision)
4 - FIFA 15 (EA)
5 - Dragon Age: Inquisition (Electronic Arts)
6 - Assassin’s Creed: Unity (Ubisoft)
7 - WWE 2K15 (Ubisoft)
8 - LEGO Batman 3: Beyond Gotham (Warner Bros Games)
9 - Minecraft: PlayStation Edition (Sony)
10 - Halo: The Master Chief Collection (Microsoft)
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Grand Theft Auto V’in yeni nesil sürümü ilk haftasında sadece 3 milyon adet satabildi!

Grand Theft Auto V’in yeni nesil haline ilgi biraz eksik mi kalmış?

Geçtiğimiz hafta PlayStation 4 ve Xbox One için raflardaki yerini alan Grand Theft Auto V’in bugün ilk haftasındaki satış rakamları açıklandı. Grand Theft Auto V’in PlayStation 4 sürümü ilk haftasında 2,189,34 adet satarken, Xbox One sürümü ise 903,978 adet satış rakamı ile ilk haftayı kapatabildi.

Grand Theft Auto V’in Xbox 360 ve PlayStation 3 sürümlerindeki satış rakamlarına baktığımızda ise oyunun PlayStation 3 sürümü ilk haftasında 18.87 milyon adet satarken, Xbox 360 için ise 14.49 milyon adet Grand Theft Auto V satılmıştı. Henüz PC sürümünü göremediğimiz Grand Theft Auto V’in yeni nesil satış rakamları neden bu kadar düşük kaldı, henüz kimse anlayabilmiş değil
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
intro.jpg
2013 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360 için yayınlananGTA 5, kısa sürede büyük bir satış başarısına imza atmış ve oyun dünyasının gündemine oturmuştu. Yeni nesil konsolların piyasaya sürülmesiyle birlikte Rockstar Games, GTA 5’in PC, PlayStation 4 ve Xbox One içinde yayınlanacağını duyurmuştu.

Yapımcı firma tarafından daha önce yapılmış olan bilgilendirmelerde GTA 5’in PC, Xbox One ve PS4’te çok daha gelişmiş grafiklere sahip olacağı, daha vahşi bir yaşam ortamının oyuna entegre edileceği zaten belirtilmişti.

Rockstar, GTA 5’i daha önce PS3 ve Xbox 360 için almış ve yeni nesil konsolda da oyunu oynamayı düşünenlere hoş bir sürpriz yaptı. Oyunun resmi hesapları üzerinden aşağıdaki görseli paylaşan firma oyunu her iki platformda da satın almış olan oyunculara bazı ekstra içerikler sunacağını belirtti.
asa.jpg

Görselde de görüldüğü üzere eğer iki platformda da oyunu satın alırsanız, ekstra görevler, silahlar, araçlar ve daha birçok bonus sizleri bekliyor olacak. Ayrıca oyunu ön sipariş ile satın aldığınızda oyun içerisinde kullanabileceğiniz 1 milyon dolarında sahibi olacaksınız.

GTA 5, PlayStation 4 ve Xbox One için 18 Kasım’da, PC içinse 27 Ocak’ta raflardaki yerini alacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gta-5.jpg
Geçtiğimiz yıl
PlayStation 3 ve Xbox 360 platformları için çıkışını gerçekleştiren ve ilk haftaki satış rakamlarıyla en iyi çıkış yakalayan oyun olarak göze çarpan GTA 5'in güncel satış rakamları Take-Twotarafından paylaşıldı.
Yapılan açıklamaya göre oyunun PlayStation 3 ve Xbox 360 konsollarındaki satış rakamları 34 milyonu aştı ve gittikçe de artmaya devam ediyor.
gta-1414679784.jpg

Yeni nesile özel bir GTA 5 gelecek
Oyunun daha PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için de geleceğini var sayarsak, bu satış rakamının rahat bir şekilde ikiye katlanacağı gözüküyor.
GTA 5, yeni nesil konsollar için 18 Kasım'da çıkış yapacak iken PC için ise 27 Ocak'ta çıkışını gerçekleştirecek. Yeni nesile daha iyi grafik ve modelleme kalitesiyle gelecek olan yapımda ayrıca yeni silahlar, araçlar ve aktiviteler oyuncuları bekliyor olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Grand Theft Auto V’in yeni nesil inceleme puanları yayımlandı!

Grand Theft Auto V’in Playstation 4 ve Xbox One sürümleri tam puan aldı.

Yarın raflardaki yerini Playstation 4 ve Xbox One için alacak olan Grand Theft Auto V’in ilk inceleme puanları bugün yayımlanmaya başladı. Playstation 3 ve Xbox 360 incelemeleri de büyük başarılar ile sonuçlanan Grand Theft Auto V’in yeni nesil sürümü de bizleri hayal kırıklığına uğratmadı ve yine tam puanları toplamayı başardı. İnceleme puanlarına hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.







 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gta-5-genel5.jpg



Hakkında uzun süredir haber alamadığımız GTA 5′in PC sürümü için bugün ortaya yeni bir iddia atıldı. Hem de bu iddia yalnızca PC için değil, PlayStation 4 ve Xbox One sürümlerini de kapsıyor.
Saturn.de’nin yöneticilerinden TECH NICK lakaplı bir Twitter kullanıcısı, dün akşam saatlerinde yazdığı bir tweet ile GTA 5′in Haziran ayında PC, PlayStation 4 ve Xbox One sürümleriyle raflardaki yerini alacağını iddia etti.
Da ich grad gefragt wurde: Das Release von #GTAV für PC, XBOX One und PS4 wird für Juni erwartet. #Gerüchte #abgeNICKt
— TECH-NICK (@SaturnDE) April 4, 2014
Yukarıda Almanca olarak gördüğünüz tweet’in Türkçe meali ise şöyle;
“Uzun süredir sorulduğu üzere: GTA 5′in PC, PlayStation 4 ve Xbox One sürümleri Haziran ayı gibi raflardaki yerini alacak.”
Açıkcası Rockstar Games’ten resmi bir açıklama gelmediği sürece böyle iddialara ilgi göstermemek gerektiğini biliyoruz ama önemli bir pozisyonda çalışan bu tarz insanların söylediklerini de ciddiye almamak mantıklı değil.
Yine de biz Rockstar Games’in yapacağı resmi duyuruya kadar bu haberi dedikodu klasmanında tutmaya devam edelim.
Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Grand Theft Auto: San Andreas mobil şubat’ta geliyor


Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 620x280px ve 82KB.
gta-ocg.jpg

Grand Theft Auto: San Andreas mobil şubat’ta geliyor

Bu kısa, ama olağanüstü haber duyurusudur: Grand Theft Auto:San Andreas Mobil seçeneğini iOS, Android, Amazon Kindle ve Windows Phone cihazlar için duyurdu.

Rockstar Games‘in kısa süre önce konsollar için satışa sunduğu GTA V oyununun büyük ses getirmesinin ardından uzun zamandır mobil tarafta ses çıkmıyordu.
Bugün Rockstar Games‘ten yapılan resmi açıklamayla Grand Theft Auto: San Andreasoyununun yepyeni deneyimlerle şubat ayında İos,Android,Windows Phone ve Amazon Kindle için yayınlanacağı açıklandı.

Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 682x428px ve 27KB.
GTA_San_and_Lead.jpg

GTA fanatiklerinin uzun zamandır beklediği oyunun çıkış tarihi ve fiyatıyla ilgili herhangi bir bilgi maalesef paylaşılmadı. Bu arada Windows Phone platformu için de sevindirici bir gelişme olan bu duyuru ile artık yüksek profilli geliştiricilerin platforma ilgisinin arttığı görülüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
intro-1412280156.jpg
Take Two bünyesindeki Rockstar Games tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz seneye adeta damgasını vuran GTA 5’in yeni nesil konsollara gelmesine artık sayılı günler kaldı. Özellikle PCoyuncuları merakla GTA 5’in yayınlanacağı günü beklerken, Rockstar GTA Online için yeni bir güncelleme yayınladı.

1.17 ya da The Last Team Standing ismi ile lanse edilen güncelleme ile oyuna bazı yeni araç ve silahlar eklendi. Ayrıca GTA Online’a The Last Team Standing isimli, yeni bir deathmatch moduda eklenmiş. Klasik olarak iki takımın mücadele ettiği modda ölenler raunt bitene kadar canlanamıyorlar.
12 GB'lık PS3'ler güncellemeyi desteklemiyor

Güncellemenin en can alıcı noktası ise, bazı PlayStation 3 modellemelerinin bu güncellemeyi destekleyemeyecek olması. GTA Online’a eklenen bu güncellemeyle birlikte toplam boyut 12 GB’ı aşacağından dolayı, 12 GB’lık depolama alanına sahip olan PlayStation 3 modellerinde oyun oynanamaz hale geliyor.

Rockstar yetkilileri bu durumu düzeltmek için herhangi bir çalışma içerisine girerler mi bilinmez fakat, eğer 12 GB’lık bir PS3 sahibiyseniz artık GTA 5’in sadece hikaye modunu oynayabileceksiniz demektir.

Bu arada dipnot olarak belirtelim: GTA 5’in Xbox One ve PlayStation 4sürümleri Kasım ayında, PC sürümü ise Ocak 2015'te raflardaki yerini a
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Grand Theft Auto V, İngiltere’de tüm zamanların en çok satan oyunu oldu!

Call of Duty: Black Ops’un tahtını devraldı!

Geçtiğimiz hafta içerisinde Xbox One ve Playstation 4 konsolları için piyasaya tekrar çıkışını yapan Grand Theft Auto V, İngiltere’de ilk gün satışlarında Call of Duty: Black Ops’u devirerek direkt olarak İngiltere’de tüm zamanların en çok satan oyunu oldu. Grand Theft Auto V ardından sırayı Far Cry 4 alırken, Far Cry 4’ü ise Call of Duty: Advanced Warfare takip etti.

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gta-300-300.jpg
Merakla beklenen GTA V PC sürümü için yeni ekran görüntüleri yayınlandı!

PC oyunları tarafından sabırsızlıkla beklenen GTA serisinin son oyunu GTA V için Rockstar tarafından yeni ekran görüntüleri yayınlandı.

Yayınlanan 4K çözünürlüğündeki GTA V ekran görüntülerine baktığımızda, oyunun atmosferini ve grafik kalitesini oldukça hissedebiliyoruz. GTA 5 oyununu bekleyen PC kullanıcıların heyecanını bir hayli katlayacak olan yeni ekran görüntülerine aşağıdan göz atabilirsiniz. GTA V PC sürümünün diğer konsollardan olan farkını tekrar sizlere hatırlacak olursak; oyunun PC sürümüyle birlikte FPS özelliği de gelecek. FPS nedir diye soracak olursanız hemen onu da kısaca açıklayalım; FPS: birinci kişi bakış açısıdır. Buna örnek verecek olursak Counter Strike oynanış dinamiğini gözler önüne getirebilirsiniz. Bizler lafı daha fazla uzatmadan sizleri GTA V'in PC sürümüne özel olarak yayınlanan yeni ekran görüntüleriyle baş başa bırakıyoruz.

gta-pc-1.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gta-5.jpg




PC hariç tüm platformlarda karşımıza çıkan GTA V için durumlar bir süre daha böyle devam edecek gibi gözüküyor. Zira bir süredir basında dolaşan GTA V’in ertelenme iddiaları nihayet netlik kazandı. Rockstar, bugün itibariyle yaptığı duyuruda GTA V’in PC sürümünün ertelendiğini açıkladı.
27 Ocak tarihinden 24 Mart’a ertelenen GTA V’in PC sürümü için ertelenme nedeninin ise Rockstar Games’in GTA V’i sorunsuz bir şekilde; tüm testleri yapılarak piyasaya sürmek istemesinden dolayı olduğu söylendi. Bu erteleme haberi ile birlikte; GTA V’in resmi sistem gereksinimleri de açıklanmış oldu.
Beklenenin çok altında açıklanan GTA V’in sistem gereksinimleri ise şöyle;
Minimum:
İşletim Sistemi: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2
İşlemci: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
Bellek: 4GB
Ekran Kartı: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
Ses Kartı: 100% DirectX 10 destekli
Gerekli Boş Alan: 65GB
Önerilen:
İşletim Sistemi: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
İşlemci: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
Bellek: 8GB
Ekran Kartı: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
Ses Kartı: 100% DirectX 10 destekli
Gerekli Boş Alan: 65GB
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gta-300-300.jpg

Sabırsızlıkla beklenen GTA V'in PC sürümüne özel yeni 4K ekran görüntüleri yayınlandı!


GTA serisinin son oyunu GTA V için 4K ekran görüntüleri yayınlandı. PC platformu için resmi çıkışına yalnızca 4 gün kalan GTA V, anlaşılan bekleyenlerini daha da çok sabırsızlandırmak istiyor.

Yapımcı Rockstar Games tarafından PC sürümü birçok kez ertelenen GTA V, nihayet çıkışını gerçekleştiriyor. Ertelenme haberleri ile birlikte aslında PC oyuncularının beklentilerini de aynı oranda artıran GTA V, bakalım hangi yönde eleştirilere maruz kalacak. Ki Rockstar Games sıfır hata ile oyunu piyasaya sürmek istediğini de hepimiz biliyoruz. GTA 5 için yayınlanan yeni 4K ekran görüntülerinin kalitesine ise diyecek hiçbir şey yok. Hepsi muazzam görünüyor. Yayınlanan ekran görüntülerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

GTA V PC sistem gereksinimlerini tekrar hatırlatmamız gerekirse;


- İşletim Sistemi: Windows 7 64bit
- İşlemci: İntel i3/i5/i7 veya dört çekirdekli AMD FX Serisi
- Bellek: 4 GB veya üzeri
- Sabit Disk Boş Alan: 30 ? 35 GB
- Ekran Kartı: Nvidia GTX 460 ve üzeri veya AMD HD 6800 ve üzeri (256 bit Ekran Kartı ) ? Shader Model 4.0 ve üzeri, DirectX 10 ve üzeri destekli
- Ses Kartı: DirectX 9.0 Uyumlu ses kartı
– DVD Sürücü


gta-4k-1.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gta.jpg
PC için yaşadığı birçok ertelenmenin ardından dün nihayet çıkışını gerçekleştiren Grand Theft Auto 5, Steam platformundaki daha ilk gününden yeni bir rekora imza atarak adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.
GTA 5, Skyrim'i geçti!

Steam tarafından yayınlanan istatistiklere göre, geçtiğimiz gün GTA 5'i oynayan anlık oyuncu sayısı 300.000'iaştığı belirtiliyor. Bu da Steam'deki Valve yapımı dışındaki herhangi bir oyunun ilk kez bu rakamı geçtiğini gösteriyor. GTA 5'ten önce bu rekor 2011 yılında Skyrim tarafından 280.000 civarında anlık oyuncu sayısıyla kırılmıştı.
GTA 5, böylelikle sadece ayrı bir sürümle tekrar karşımıza çıkmasına rağmen yeni bir başarıya daha imza atmasını bildi. Ayrıca oyunun diğer rekorlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
GTA 5'in imza attığı diğer rekorlar

24 saatte en çok satan aksiyon-macera video oyunu.
24 saatte en çok satan video oyunu.
1 milyar dolara ulaşmayı başaran en hızlı eğlence ürünü.
1 milyar dolara ulaşmayı başaran en hızlı video oyunu.
24 saatte en çok hasılat elde eden video oyunu.
24 saatte en çok gelir elde eden eğlence ürünü.
Tanıtım videosu en çok izlenen aksiyon-macera video oyunu.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Efsanevi Vice City haritası şimdi Grand Theft Auto V’te.


HD seviyesinde modeller ve doku kaplamalarına sahip bir şekilde, Grand Theft Auto V’te Vice City haritasının tadını çıkartmak ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise, beklediğiniz mod geldi. Artık Grand Theft Auto V’te Vice City haritasının tadını çıkartabileceksiniz. Nasıl mı? Cevabı hemen aşağıda!

Bu modu oyununuza kurabilmek için öncelikle FiveM isimli bir moda sahip olmanız gerekiyor. Bahsettiğimiz FiveM modunu buraya tıklayarak indirebilirsiniz. FiveM modunu indirdikten sonra, indirdiğiniz .rar dosyası içerisinde bir adet .exe dosyası bulunuyor. Bu dosyayı çalıştırarak otomatik olarak FiveM modunu kurmuş oluyorsunuz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra, buraya tıklayarakVice City modunu indirebilirsiniz. İndirdiğiniz Vice City modunun dosyasında “usermaps” isimli klasörü yüklenen FiveM klasörüne atın. Ardından yeni Vice City’nin tadını çıkartmaya başlayabilirsiniz!
grand_theft_auto_vice_city_stories_conceptart_2N7ld.jpg

Vice City haritasını düzgün bir şekilde oynayabilmek için, FiveM’i çalıştırıp karşınıza çıkan menüde “`” tuşu ile konsolu açmanız gerekiyor. Açtığınız konsola ise “Invoke-Levelload Vicecity” yazmalısınız. Harita yüklendikten sonra bir yerden düştüğünüzü göreceksiniz, oyunu durdurun ve haritadan kuzeye doğru bir yere işaret verin. Ardından F11’e basarak oraya ışınlanın.

vice.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gta-5-playstation-3-e-ve-xbox-360-a-guncellemeyi-kesiyor.jpg
Firmanın geliştirmiş olduğu ve sürekli güncelleme vermiş olduğu GTA V’in yayınlandığı günden bu yana oldukça dikkatleri üzerine toplamıştı. Firma piyasada tüm destek veren cihazlara yapmış odluğu yamalar ile güncelleme serüveninin tamamlamıştı.Yapılan açıklamar sonucun da XBOX 360 ve PlayStation 3 için yeni güncellemelerin uygun olmadığı ön görüldü. Bunun nedeni ise PlayStatin 3 ve XBOX 360’ın bu güncellemer için yeterli bir donanıma sahip olmadığı.
99%5B1%5D.jpg

Eski nesil konsol sahipler oyun içerisinde zaten baktığımız da birinci kişi gözü kamerasından hiç bir şekilde faydalanmıyordu. Rockstar Games tarafından yapılan açıklamaya göre, Bu eski nesil konsolların teknik açıdan sınırlamaları nedeniyle güncellemeler aşamalı olarak azaltılacak. Sonuç olarak GTA Online eskisi gibi güncelleme almaya devam edecek ek olarak yeni nesil konsollar da bundan yeterince faydalanamayacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Dijital oyun satışında, Türkiye'nin yeni alternatifi olan Voidu, Kurban bayramı boyunca Rockstar Games oyunlarında büyük bir indirim yaptı. İşte o oyunlar!


intro-1431691609.jpg
Dijital key satışında yeni bir alternatif olan Voidu, kurban bayramı haftası boyunca Rockstar Games'in tüm oyunlarında büyük indirimler yaptı. Özellikle ucuza Grand Theft Auto V satın almak isteyen PC oyuncularına, oyun145 TL yerin 116 TL olarak %20 indirimle satışa sunuldu.
Rockstar Games'in en yeni oyunları da dahil olmak üzere diğer oyunları da4 ile 8 TL arasında satışa sunuldu. Oyunlar Steam keyleri olarak değil de,Rockstar Games'in özel sistemi olan Social Clubuyumludur. Satın aldığınız keyleri RGSC (Rockstar Games Social Club) üzerinden aktif etmeniz gerekmektedir.
İndirimlerin hepsi 29 Eylül 2015 tarihine kadar geçerli.
İşte İndirimde olan oyunlar ve fiyatları!

Bully Scholarship Edition - 5 TL
Grand Theft Auto III - 4 TL
Grand Theft Auto: Vice City - 4 TL

Grand Theft Auto: San Andreas - 5 TL


Grand Theft Auto: Trilogy (III, Vice City, San Andreas) - 8 TL

Grand Theft Auto IV - 7 TL
Grand Theft Auto: Episodes From Liberty City - 7 TL
Grand Theft Auto IV: Complete Edition - 8 TL
Grand Theft Auto V - 116 TL
L.A. Noire: The Complete Edition - 8 TL

L.A. Noire (standard SKU)
- 7 TL

L.A. Noire DLC Bundle - 4,5 TL

Max Payne - 4 TL
Max Payne 2: The Fall of Max Payne - 4 TL

Max Payne 3
- 7 TL

Max Payne 3 Rockstar DLC Pass - 5 TL
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Grand Theft Auto VI ile geri dönmesini istediğimiz 10 karakter!

İşte tüm detaylarıyla gelmesini en çok istediğimiz 10 karakter.


Grand Theft Auto V, 109 liradan Voidu'da satışta!Her çıkan oyunuyla bizleri yıllar boyu kendine bağlamış, çıktığı dönem itibariyle tüm piyasayı domine etmiş, yılların eskitemediği ve hala popülerliğini azaltmadan yoluna devam ettiği nadir serilerden biri, Grand Theft Auto serisi… 2013 yılında çıkan serinin son oyunu Grand Theft Auto V ile birlikte artık çita iyice yükseldi ve doğal olarak da serinin bir sonraki oyunu olacak olan Grand Theft Auto VIile ilgili teoriler de bir bir ortaya atılmaya başlandı. Bu yazımızda sizlere elimizden geldiğince eski Grand Theft Auto karakterlerini tanıtmaya, ve Grand Theft Auto VI’da karşımıza tekrar çıkmasını istediğimiz belli başlı 10 karakteri sizlerle detaylarıyla paylaşacağız. Listede; Grand Theft Auto: Vice City‘den tutun da, son Grand Theft Auto oyunu olan Grand Theft Auto V‘teki karakterlere kadar bir çok karakteri görebileceksiniz. İşte 2018’de çıkacağı hakkında söylentiler dolaşan yeni Grand Theft Auto oyunuyla birlikte geri dönmesini istediğimiz 10 karakter.
Başlamadan önce önemli not: Yazının içinde makul miktarda, GTA serisinin bir çok oyunundan hikaye kesitlerine yer verilmiştir. Eğer GTA oyunları arasından henüz oynamadığınız bir oyun varsa ve bu oyun hakkında herhangi bir bilgi almak istemiyorsanız, bu uyarımızı dikkate alınız.

10) Ken Rosenberg

Grand Theft Auto: Vice City‘de ana karakterimiz olan Tommy’nin yükselişinde az da olsa emeği bulunan ve oyunda bize ilk tanıtılan karakter olma özelliğine sahip bu avukat abimiz. Peki, nedir bu kadar önemli yapan bu adamı diye soracaksınız şimdi. Gereğinden fazlaca konuşan ve aynı zamanda bir tavuk kadar korkak olan karakterimiz, bu tavırlarıyla oyuncuların büyük çoğunluğununsempatisini kazanmıştı. Ayrıca Grand Theft Auto: San Andreas ile oyunculara tekrar selam çakan karakterimiz; daha sonra akıbetini hiç bilmediğimiz bir şekilde ortalıktan kaybolmuştu. Yeni çıkacakolan Grand Theft Auto oyununda kendisini görmekten büyük sevinç duyarız.

9) OG Loc

Sadece Grand Theft Auto: San Andreas‘ta gözüken karakterimiz, bir Burger Shot temizlikçisi olarak karşımıza çıkmış ve ardından bize basit bir temizlikçiden daha fazlası olduğunu göstermişti. Çete işlerine oldukça meyilli olan OG Loc, çeşitli suçlardan hapis yatmış ve çeteler arasında itibarkazanmıştı. Aynı zamanda hip hop yıldızı olan bu karakter San Andreas’ta biraz başımızı ağrıtsa da yine de San Andreas dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biriydi. Özellikle diyaloglardaki espri yaklaşımlarıyla kendisine bizi epey bir güldürmüştü. Grand Theft Auto VI‘da büyük bir rolü olmasa dakesinlikle bulunmasını isteyeceğimiz karakterlerden birisidir kendisi.

8) Brucie Kibbutz

Grand Theft Auto: IV, serinin diğer oyunlarına karşın mizah anlayışı daha katı ve daha ağır olan bir oyundur. Gerek karakterleriyle olsun gerek de atmosferiyle olsun daha ciddi bir yapısı vardır. Brucieişte tam bu noktada oyundan ayrılan karakterlerden birisiydi. Deli dolu, araba sevdalısı ve kendine güveni çok olan Brucie, Niko’yu araba yarışlarına katılması için ikna eden ve bir çok görevdeyardımını esirgemeyen, sevilen Grand Theft Auto karakterlerinden birisiydi. Ne diyelim, Grand Theft Auto VI‘da kendisini görmekten büyük memnuniyet duyarız efenim!

7) Love Fist

İskoç metal grubu olan Love Fist; ilk olarak Grand Theft Auto: Vice City‘de karşımıza çıkmıştı. Çeşitli işlerini, ana karakterimiz Tommy‘e hallettiren grup, özellikle lumizinle çıktığımız görevdeki neşeli ve esprili tavırlarıyla, bizi kendilerine hayran bırakmıştı. Serinin sonraki oyunları olan Grand Theft Auto: San Andreas, Grand Theft Auto IV ve Grand Theft Auto V‘te kendileriyle yüz yüze görüşme fırsatıbulamamış olsak da, duvar yazıları, dövmeler ve t-shirtlerdeki logo ve yazılar vasıtasıyla varlıkları konusunda hem fikir olmuştuk. Ayrıca çok detaya girmeden bir bilgi vermek gerekirse; Grand Theft AutoV‘teki televizyon programlarından biri olan Fame or Shame‘e katılan grubun solisti Jez Torrent; grubun Vice City’den sonra gözüken tek sanatçısıdır.

6) Michael De Santa

Kimi Grand Theft Auto oyuncularına göre oyunun en ana karakteri, kimilerine göre Tommy çakmasıve kimilerine göre de orta yaş bunalımında ailesiyle arası iyi olmayan bir baba. Aslında Grand Theft AutoV’teki 3 karakter için de serinin önceki oyunlarındaki karakterlerden kısmen esinlenilmiş diyebiliriz. Fakat şu an konumuz ne Franklin ne de Trevor. Michael‘a dönecek olursak; Michael ne sadece Tommy Vercetti kadar hırslı, acımasız ve gözünü para hırsı bürümüş, mafya olma yolunda ilerleyen bir adam ne de sıradan bir aile hayatına sahip sıradan bir baba. Bunlar arasında ikilem yaşayan bir karakter diyebiliriz. Bazen eşi ve çocuklarıyla ilişkisi bir türlü istediği gibi gitmeyen ve sürekli aldatılan bir aile babası, bazense kendini bir anda bir soygunun içinde bulan, gözünü para kazanma hırsı bürümüş Los Santos’un en azılı suçlularından bir tanesi. Fakat diğer karakterlerden ayrılan en önemli özelliği ise ; yeterince şımarık ve bir o kadar da kendisini sevmeyen iki çocuğasahip olmasına rağmen onlar için her şeyi yapmaya hazır bir baba olması. Michael’ı Grand Theft Auto VI’da görmek her Grand Theft Auto oyuncusunun isteyeceği bir şey olsa gerek…

5) Lazlow Jones

İlk olarak Grand Theft Auto III‘te adından bahsedilen karakterimiz, neredeyse tüm Grand Theft Auto oyunlarından aşina olduğumuz nadir isimlerden birisidir. Gerçek hayattaki Lazlow Jones adlı ünlü DJ‘den esinlenerek yaratılan karakter gerçekte olduğu gibi Grand Theft Auto serisinde de ünlü bir DJ’dir. İlk olarak Grand Theft Auto V‘te kanlı canlı karşımıza çıkan Lazlow; Grand Theft Auto VI‘da kendisini fiziksel olarak göremeyecek olsak da, en azından çeşitli radyo yayınlarıyla yeniden bizlerle olmasını çok isteriz.

4) Yusuf Amir

Grand Theft Auto IV‘ün ikinci hikaye paketi olan The Ballad of Gay Tony‘nin unutulmaz karakterlerinden birisidir. Brucie‘ye benzer şekilde eğlenceli, hareketli bir kişiliğe sahip olan Arap milyarder Yusuf Amir, özellikle Grand Theft Auto fanları tarafından serinin bir sonraki oyunundatekrar görülmek isteniyor. Tabii ki altın kaplı helikopteri ve Uzi’siyle birlikte…

3) Carl ‘C.J’ Johnson

Grand Theft Auto serisinin en unutulmaz ve en sevilen karakterlerinden biri olan Carl ‘C.J’ Johnson; annesinin öldürülmesi üzerine Los Santos‘a dönmüş ve Memur Frank Tenpenny‘e kadar uzanan bir intikam hikayesiyle birlikte bizlere kendini sevdirmişti. Serinin sonraki oyunlarında adı geçse defiziksel olarak hiç bir şekilde karşımıza çıkmayan kahramanımıza; özellikle Grand Theft Auto IV veGrand Theft AutoV’teki çeşitli göndermelerle varlığına şahit olmuştuk. Umarız ki CJ; Grand Theft Auto VI ile birlikte tekrar sevenleriyle buluşur.

2) Trevor Philips

Hasta ruhlu, çılgın, agresif ve garip bir şekilde de sempatik olan Trevor Philips; Grand Theft Auto V’in 3 ana karakterinden birisidir. Michael’ı anlatırken bahsetmiştik; Franklin’in CJe, Michael’ın da Tommyeoldukça benzediğini. İşte Trevor ne CJ boyutunda ne de Tommy boyutunda bir karakter.Trevor bizlere, Grand Theft Auto tarihinin şu ana kadar hiç görmediği bir psikopatın nasıl biri olduğunu göstermişti.Özellikle karakteri oyunda ilk gördüğümüz sahnede; Grand Theft Auto IV’ün The Lost and Damned ek paketinde kontrol etmiş olduğumuz ana karakter olan Johnny Klebitz’i öldürmesiyle bizlere nasılsaykodelik bir karakter olduğunu göstermişti. Bu hali ve tavırları bir çok fan kesimden tepki almış olsa da bir çok oyuncunun gönlünde taht kurmayı başarmıştı. Eğer böyle bir liste oluşturduysak, Trevor‘ı listeye dahil etmemek büyük ayıp olurdu.

1) Tommy Vercetti

Geldik Grand Theft Auto serisinin bir çok otoriteye ve bize göre en çok beklenen karakterine, Tommy Vercetti’ye. Grand Theft Auto: Vice City‘nin ilk çıkışının üzerinden tam 13 yıl geçti ama etkisi hala tam olarak geçti diyemeyiz. Biz de dahil tüm Grand Theft Auto oyuncuları; Vice City’e tekrar dönmenin hayalini kurdu, durdu yıllardır. Yani 80’lerin Miami’sine. Bildiğiniz üzere Grand Theft Auto: Vice City,Scarface filminden esinlenilerek oluşturulmuş hayali Vice şehrinde geçiyordu. Doğal olarak ana karakterimiz olan Tommy Vercetti de filmdeki Scarface karakterinden esinlenilerek oluşturulmuştu. Tommy; Vice City’e, Sonny Forelli’ye olan borcunu kapatmak için gönderilmiş,şehrin ışıltılı dünyası karşısında kendini bir anda Vice City’nin suç batağının tam ortasında bulmuşbir karakterdi. Kot pantolonu ve 80’ler Miami’sinin olmazsa olmazı Hawai gömleğiyle suçtan suça koşan Tommy bir anda tüm şehrin kontrolünü ele almayı başarmıştı. Grand Theft Auto VI‘da bırakın sadece Tommy‘i görmek, oyunun direkt olarakhayaller şehri Vice City’de geçmesini çok ama çok isteriz.

<DIV class="after_content begenibox" style="WIDTH: 1159px; WHITE-SPACE: normal; WORD-SPACING: 0px; POSITION: relative; TEXT-TRANSFORM: none; COLOR: rgb(62,62,62); PADDING-BOTTOM: 0px; TEXT-ALIGN: left; PADDING-TOP: 0px; FONT: 13px/15px Roboto, sans-serif; PADDING-LEFT: 0px; CLEAR: both; MARGIN: 15px 0px; WIDOWS: 1; LETTER-SPACING: normal; PADDING-RIGHT: 0px; TEXT-INDENT: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px">
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Grand Theft Auto V'in hikaye DLC'lerine dair tüm detaylar, oyunun yeni güncellemesi ile ortaya çıktı. İşte 2016 senesinde piyasadaki yerini alması beklenen DLC'nin detayları!


gta5.jpg
Rockstar Games'inPlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürdüğü Grand Theft Auto V, 2014 senesinde yeniden yapılandırılarak yeni nesil konsollar olan PlayStation 4 ve Xbox One için piyasadaki yerini almıştı.2015senesinde ise PC'ye gelmişti.
Oyun çıkalı 2.5 sene oldu ancak Rockstar Games, Grand Theft Auto Vdefterini henüz kapatmadı.
Grand Theft Auto V'in Online sürümü olan GTA: Online başta olmak üzere, oyuna gelen son güncellemede, oyunun hikaye DLC'lerine dair dosyalar ortaya çıktı. Oyunun dosyalarını detaylıca kurcalayan bir kullanıcı, bu DLC'nin hazırlığına dair bazı detayları gün yüzüne çıkardı.
Yeni güncelleme ile gelen aşağıdaki sp_dlc_2937 adlı klasöre baktığımızda; sp_dlc yani single player dlc kısmını açık açık görüyoruz. Oyunun mod araçlarından biri olan OpenIV ile içeriğine bakıldığında iseGrand Theft Auto V için hazırlanan DLC yapılanması ortaya çıkıyor.
GTA IV'ün hikaye DLC'lerinden olan The Lost and Damned ve The Ballad of Gay Tony'nin dosya dizilimine benzer bir şekilde yepyeni bir commonklasörü ve DLC kodlamaları ile yapılandırmalarını içerisinde bulundurandlc_management.xml bu içerikte yer alıyor.
spdlc_5-1451370875.png

Tüm bunların dışında v_dlc_story.rpf gibi dosyalar da yeni güncellemenin içerisinde yer alıyor.
DLC dosyalarına ulaşıp, hazır edildiğinde ise aşağıdaki iki hata karşımıza çıkıyor ve bu hatalar ise DLC dosyalarının eksikliğinden dolayı oyunun başlatılamamasına dair verilen bir hata açıklaması.
spdlc_3.jpg

dlc3.jpg

Bu hatalara rağmen oyuna normal bir şekilde girdiğimizde ise oyunun menü kısmına DLC yazısının eklendiğini görüyoruz.
spdlc_2.png

Görülen şu ki; Grand Theft Auto V'in son güncellemesi, Assassin's Creedserisinde gördüğümüz güncellemeler gibi oyunun yeni DLC'lerine hazırlık olarak yayınlandı.
Grand Theft Auto IV piyasadaki yerini aldıktan sonra The Lost and Damnedve The Ballad of Gay Tony DLC'leri, ilk önce Xbox 360 için indirilebilir içerik olarak yayınlanmıştı ve sonradan GTA: Episodes From Liberty Cityolarak ayrı bir kutuda piyasadaki yerini almıştı. En son ise GTA IV: The Complete Edition olarak toparlanmıştı.
Grand Theft Auto V'in DLC'leri, GTA IV'ün aksine asıl oyunun içeriğine indirilebilir olarak yayınlanacak. Yeni Hikaye DLC'leri çıktıktan sonra iseGrand Theft Auto V'in Online modları da güncellendikten sonra Grand Theft Auto V: The Complete Edition olarak GTA V defterinin 2016 senesi içerisinde kapanacağını tahmin ediyoruz.
ps4-1.jpg

Grand Theft Auto V'in, hikaye DLC'leri henüz resmi olarak duyurulmadı ancak bu DLC'lerin 2016 senesinin başlarında duyurulması ve piyasadaki yerini alması bekleniyor. Bakalım yeni DLC'ler bizlere neler sunacak?
Özellikle Grand Theft Auto: San Andreas'ın dönemine gidip, o zamanı konu alacak bir yapım olacak mı? Henüz bu konuda kesin bir detay yok.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst