gittigidiyor

Güle güle Android?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Mayıs ayında yapılan bir sızıntı ile Samsung'un gelecekte Google'ın FuchsiaOS işletim sistemine sahip olabileceği söylenmişti. O zamanlar, Güney Koreli devin akıllı telefonları için bir işletim sistemi olarak kullanmayı planlayıp planlamadığı belli değildi.

Bugün yapılan bir açıklama ile Samsung'un Android'e elveda teklif etmeye yakın olduğu ve işletim sistemini Fuchsia ile değiştirmeye hazırlandığı tekrar gündeme geldi. Bunun muhtemelen birkaç yıl süreceği de eklendi.

Samsung Android’e Veda Ediyor! Hoş geldin FuchsiaOS!​

fushsiaos-LkfM.png


Google, 2016'dan beri açık kaynaklı Fuchsia işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve Mayıs ayı sonlarında, ilk nesil Nest Hub akıllı ekran, platforma güncelleme alan ilk ürün oldu. İşletim sistemi çok çeşitli cihazlar için tasarlanmıştı ve Android'e göre kolay güncellenebilirlik gibi birçok avantaja sahipti.

Google, Pixel akıllı telefonlar da dahil olmak üzere Android ve Chrome cihazları Fuchsia'ya geçirmeyi düşünüyor. Amaç önümüzdeki beş yıl içerisinde bunu gerçekleştirmek.

Samsung'un işletim sistemine olan katılımı, bir süre önce sistem gelişimine katkıda bulunmaya başladığında netleşti. Google'ın işletim sistemini daha akıllı cihazlara ve diğer form faktörlerine genişletme planları, birkaç ay önce iş ilanlarını yayınlamaya başladığında ortaya çıktı.

FuchiaOS'un çok çeşitli cihazlara ve Nesnelerin İnternetine yüklenebilen çok yönlü bir işletim sistemi haline gelmesi bekleniyor. Sistem zircon mikrokernel üzerine inşa edilmiş ve bu cihazların performans ve enerji verimliliği üzerinde iyi bir etkiye sahip olacağı söyleniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst