gittigidiyor

Hackerların yeni hedefi ev içi kameralar...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Güvenlik için kullanılan ev içi kameraları, özel hayat için tehdit haline gelebilir. Uzaktan erişime açık olan her sistem gibi hackerların hedefine dönüşebiliyor.
İNTERNET BAĞLANTISI OLAN KAMERALAR ELE GEÇİRİLEBİLİR
Kendimizi korumak için evlerimizin dışına güvenlik kamerası koyuyoruz. Son dönemde bir çok kişi bebeklerini izlemek için ev içi kameraları da kullanıyor. Ancak hackerlerin şimdiki hedefi ise evlerde kullandığımız kameralar. SOMİDER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, "İnternet üzerinden, Wi-Fi üzerinden ev içi kurduğumuz her türlü dijital süreç hacklenmeye, ele geçirilme açıktır" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu'nda Türkiye'de en çok hacklenen dijital cihaz ve bağlantıların çocuk bebek kameraları olduğunu dile getirdi.
"SIKLIKLA ŞİFRE DEĞİŞTİRİN, GÜNCELLEME YAPIN"
Uzmanlar kameraların başkalarının kontrolüne geçmemesi için uyarılarda bulunuyor. Prof. Dr. Levent Eraslan, Mutlaka şifrelerimizi anlık güncelleyelim. Dijital her bir yapı güncellenerek kendisini korur. Bazı kamera sistemleri ve güvenlik modüllerin şifreleri internet ortamlarında parayla satılmakta. Şifreleri kırılmakta ve bunun yolları gösterilmekte. Alacağımız sistemlerin bunlardan biri olmamasına dikkat etmeliyiz. En önemlisi gizlilik. Asla evimizde böyle bir güvenlik sistemi kullandığımızı söylemeyelim" ifadelerini kullandı.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst