gittigidiyor

Hamilton yıldızlaştı, 10. sıradan başladığı yarışı kazandı

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
formula-1-brazilian-gp-2021-le-2.webp


Heyecan dolu 2021 Formula 1 sezonunun sıradaki durağı Brezilya'ydı ve sezonun son sprint hafta sonuna ev sahipliği yapan Interlagos'ta, ana yarış her zaman olduğu gibi pazar günü gerçekleştirildi.


Pazar günü Interlagos pistinin bulunduğu Sao Paulo'da hava sıcaklığı 23 dereceyi bulurken, pist sıcaklığı 54 dereceyi geçti.


Alfa Romeo pilotu Kimi Raikkonen, pazar günkü yarışa arka kanat değişikliği yapması ve bu arka kanadın da araçtan çıkarılanla aynı olmaması nedeniyle kurallar gereği pit yolundan başladı. Diğer 19 sürücünün tamamı yarışa gridden başladı.


Başlangıçta gözler, bir kez daha sürücülerin hangi lastikleri seçtiği üzerindeydi. Sürücüler, sprint kuralları gereği, yarışa istedikleri lastiklerle başlama konusunda özgürdü. Yarışa AlphaTauri sürücüsü Yuki Tsunoda yumuşak lastikle başlarken, diğer tüm isimler orta lastikle başladı.


Cumartesi günkü sprint yarışında Bottas'a geçilmekten kurtulamayan Max Verstappen, pazar günkü yarışa çok iyi başladı ve startta Bottas'ın yanına geldi. İlk virajın ardından Bottas pist dışına taşarken, liderlik Hollandalı sürücüye geçmiş oldu. Daha sonra Bottas'ı Sergio Perez de geçti.


Böylelikle Red Bull daha henüz ilk virajlarda birinci ve ikinci sıraları almış oldu.

Lewis Hamilton, 10. sıradan başladığı yarışta harika bir ilk tur geçirip, altıncılığa kadar çıkmayı başardı. Daha sonra Ferrari pilotlarını da geçti ve Valtteri Bottas'ın ardına geldi. Mercedes, Bottas'tan İngiliz sürücüye yol vermesini istedi. Bunun üzerine Bottas, ilk viraja gelirken Hamilton'a yol verdi.


Arka tarafta Yuki Tsunoda, Lance Stroll ile temas yaşadı ve bu temasın ardından ön kanadını kırdı. Pistteki parçalar nedeniyle de yarışa güvenlik aracı girdi.


Güvenlik aracının ardından yarış tekrar başladığında Hamilton, ikincilik için Perez'i sıkıştırmaya başladı ve 18. turda, ilk viraja gelirken Meksikalı sürücüyü geçti. Fakat dördüncü viraj öncesinde Perez yerini geri aldı.


Ertesi tur ilk viraj öncesinde bir atak daha yapan Hamilton, bu kez Meksikalı sürücüyü geride bıraktı ve lider Verstappen'in peşine takıldı. Bu noktada fark yaklaşık 3.8 saniyeydi.


Mercedes, yarışın 27. turunda Hamilton'ı pite aldı ve İngiliz pilot sorunsuz pit stopun ardından sert lastiklerle yarışa geri döndü.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst